Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Új verzió érkezett a Huawei MatePad 11.5-ből Magyarországra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Autóhifi
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
szilagyiv #35 üzenetére
A többiek - úgy látom akadnak még hozzáértők, nem csak szkeptikusok - nagyjából mindent megválaszoltak, így csak az utolsóra reagálok:
Ne csak az itthoni viszonyokat vedd figyelembe (bár már akad azért szép számmal, akinek ekkora nappalija van), nem mi vagyunk az elsődleges lokáció.
Nem egy-két fórumot olvastam már, és engem is "meglepett", hogy bizony 56-60 nm még igencsak közepes helyiségnek felel meg, és egy 80 nm-es nappali sem nagy feltétlenül. Ez a cucc messze nem lenne elég 100 nm-re, ahol ráadásul már olyan hangosítási-akusztikai feladatok adódnak, amit 20-30 nm-en el sem gondolna az ember.
Sajna ez van, lehet irígykedni, de ez nem egy különösebben extra cucc, "csak" egy mai átlagos darab. Persze hangzásban azért már igen messze járunk a Videoton korszaktól, meg azegybeházimoziszettektől. -
válasz
szilagyiv #35 üzenetére
A mélyhangokról egy kis leírás:
Házimozi helyiség méretére:
"Amennyiben két azonos mélysugárzót használunk a házi-mozi helyiségben, azok együttesen kétszer nagyobb hangnyomás (+6 dB) előállítására képesek. Vagyis a nagyobb, 115 köbméter feletti helyiségekben az egy nagyobb mélysugárzó kiváltható két kisebb teljesítményű és membránátmérőjű mélysugárzóval. Persze a megszólalás dinamikájának mindig jót tesz és a torzítás szempontjából is hasznos, ha a választott mélysugárzó többre képes, mint ami az adott szobában minimálisan szükséges."
(Forrás: [link])
115 köbméter ~ 6 x 6,5 x 3 méteres helyiség, ami (6 x 6,5) egy 39 négyzetméteres helyiség.
-
válasz
szilagyiv #35 üzenetére
Nem állunk azért messze a 9.2-től.
7.1-es DTS és Dolby TrueHD hangsávok is egyre gyakrabban tűnnek fel.Ezekbe a hangsávokba szerintem már nem olyan nehéz belemátrixolni a két magassági csatornát, ahogy az a DTS-ES vagy a Dolby-EX esetén volt (6.1)
Ez is már csak marketing.
Szerintem a régi filmeket, amiket felújítanak a film-kópiák alapján már simán 4k-s felbontásban készítik és "visszabutítják" FullHD felbontásra, hogy ráférjen egy 50 GB-os Blu-ray-re.
Ugyan ez a helyzet a hanggal is. Szerintem sok esetben az eredeti hang is 7.1-ben (vagy akár 9.1-ben) készül csak egy kisebb, kevesebb csatornájú változatot raknak a korongokra, szintén marketing szempontok miatt.
A zónázás lényege pont az, hogy több forrásból többféle anyag, egy erősítőn keresztül. És ez már nem mostani dolog. Évek óta létezik.
Azt meg írtam, hogy nem kell ekkora teljesítményhez 100 nm-nél nagyobb szoba. Elég akár egy 50-60-as is. Az erősítők teljesítményének megadása meg megint csak egy dolog. Aki ért hozzá tudja, hogy ezt hogy kell érteni és akkor az igényeihez tudja igazítani a kívánt teljesítményt.
Egy kis adalék: az előd erősítő (TX-NR808-as) teljesítményfelvétele 710 watt, oszd el mondjuk 5-tel (5.1-es felállás), 7-tel, 9-cel, 11-el. Egy kicsit levonsz a kapott értékekből és máris megkapod, hogy natívan mennyit képes leadni ez az erősítő. 710/11 = 64,54
Tehát ha az összes kimenetére van kötve hangfal, akkor is 60 W körüli teljesítményt tud leadni csatornánként! Ez már szerintem bőségesen elegendő a nagy dinamikájú filmekhez is, pláne, hogy nem mindig csúcson járnak.
Mindemellett az előd torzítása (adatlap szerint) 0,08%. Az utód legalább ugyanezt fogja tudni, ha nem jobbat. Szóval ez egy nagyon jó kis erősítő, rengeteg extra szolgáltatással.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NBA és kosárlabda topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Új verzió érkezett a Huawei MatePad 11.5-ből Magyarországra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2020 ezüst, 44mm // Számla // Garancia // Válaszható szíj //
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest