Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revoltek
aktív tag
Szeretnék rendelni 1+1-et de nincs meghívóm. Nincs itt véletlenül egy megbízható fórumtárs, aki Kínában lakik, át tudná venni a megrendelt készüléket, majd azt továbbítaná nekem?
-
törölt tag
válasz
Janesz1981 #2096 üzenetére
Igen, én is swype-ot használok, csak ne lenne olyan ronda... Plusz a swype gomb helyett a bal alsó sarokban elférne simán egy nyelvváltás is
-
-
törölt tag
válasz
micafighter #2087 üzenetére
A CM-ben levő billentyűzet nem ugyanaz, mint ami a Nexusokon van. Ugyanis a CM-ben levőnél megy a gesture typing magyar nyelvvel is, Nexuson pedig nem. Mondjuk a hatásfoka sokkal rosszabb a swiftkey vagy swype-nál, de leglaább van.
-
bajaki
őstag
válasz
ßrainiac #2090 üzenetére
Nekem azzal nincs gond, vagy legalábbis nem tapasztaltam eddig. Viszont a kijelző meg tud bolondulni néha.
Mondjuk nekem nincs gond olyankor amikor egy ujjam van csak rajta. Viszont ezt nálam is produkálja. Videó Nem mintha 2-3 ujjnál többet használna az ember egyszerre, de akkor is.... -
ßrainiac
addikt
Gyroscope paraval kapcsolatban barki?
Aztan itt van egy olyan is, hogy sokszor ugy erzekeli, hozzaerek valahol mashol is a kijelzohoz mikozben csak ujjam van rajta (ilyenkor beremeg a kep, vagy csinal egy pinch zoom-ot, stb.) - mas is tapasztal ilyet?
-
zokni1996
csendes tag
válasz
micafighter #2088 üzenetére
Köszönöm a választ! Még nem mentem bele Kernelekbe, csak saját rom készítésébe vagyok jártasabb. Illetve apk-k készítésével foglalkozok amikor van szabadidőm.
-
micafighter
nagyúr
válasz
micafighter #2085 üzenetére
$ SU
Franco Kernel Updater alkalmazást ugyanaz az illető készíti. -> Mint aki a kernelt is !!!
-
micafighter
nagyúr
válasz
GoneTom #2083 üzenetére
1. 64GB verziót EU garanciával meghívóval fogsz tudni venni közvetlenül a Oneplus-tól, valamely támogatott EU országba rendelve. Ha nem támogatott országban laksz, akkor segíthet ismerős vagy csomagtovábbító szolgáltatás, mi többen Németországba rendeltük meghívóval a telefont, onnan pedig csomagtovábbító szolgáltatással Magyarországra, mivel Magyarország még sajnos nem támogatott ország, azaz közvetlenül hozzánk még nem lehet meghívóval rendelni a Oneplus-tól.
2. a telefonhoz gyárilag nem kapsz fülhallgatót, a kínai oldalukon van egy rakat kiegészítő amit választhatsz hozzá, de a nagy részét nem a Oneplus gyártja: http://www.oneplus.cn/accessories Szerintem olyan videót láttál ahol innen rendelték a telefont és vettek még mellé fülest is. Ez a Oneplus kínai oldala, innen csak Kínába lehet rendelni.
3. Az összefoglalóban is részletesen leírtam, a global és a kínai verzió is Magyarországon tökéletesen müködik az összes hálózaton.
4. A kijelzőgombok fényerejét tetszés szerint lehet állítani. A kapacitív gombok fényerejét tudtommal nem lehet állítani a Oneplus One-on, de ez még később változhat, pl nekem Samsung Galaxy S2 telefonomnak egy custom kernel lehetővé tette a kapacitív gombok fényerejének állítását, még pulzálást is lehetett beállítani hozzá különböző ütemekkel.
5. billentyüzet a default android billentyüzet mint a nexus készülékeknél meg a legtöbb AOSP ROM-nál, 3rd party billentyüket pedig ugyanúgy tudsz feltenni mint más androidos telefonra. Én a swype és a swiftkey billentyüzeteket szoktam még használni, de a gyári billentyüzet is jó egyébként. A gyári billentyüzeten egyébként hosszan tartással tudod előcsalogatni az ékezetes betüket.
6. Nekem eddig nem volt gond fontózásnál.
7. nekem nem laggol a gyári galéria sem, de többnyire egyébként a quickpic-et használom galériának, ez vált be eddig a legjobban.
8. olvasd el az összefoglalót, írtam a sárga kijelzőről egy részletes hozzászólást, belinkeltem az összefoglalóba is.
Ha van még kérdésed kérdezz nyugodtan.
-
ßrainiac
addikt
válasz
GoneTom #2083 üzenetére
3. Mukodik mindenhogyan
4. Nem neztem, nem hasznalom
5. A hatasfoka? :0 Magyar bill van, ofc, ahogy minden android cumon altalaban.
6. Van, hogy egy darabig valami homalyos marad, neha lassabban talalja meg a fokuszt.
7. Igy van, a beepitett galeria egy x@r.
8. Van kis sargasag nekem a szoftveres gombok tajan (vagyis a kijelzo aljan), bar most nem is nagyon latom "about:blank" nyitasa utan. Igaz, hogy kicsit atallitottam a kontrasztot es ilyeneket.
Hirtelen ennyi.
-
micafighter
nagyúr
válasz
zokni1996 #2080 üzenetére
$ SU
Több megoldás létezik a kernel beállításainak módosítására. Az "oldschool" megoldás a scriptelés. Ennél kényelmesebb megoldás egy alkalmazásból állítgatni a dolgokat. Vannak olyan alkalmazások, amelyek nem egy konkrét kernelhez készültek, hanem univerzális céllal készültek, hogy minél több kernelt támogassanak. Vannak ugyanakkor kernelspecifikus alkalmazások is, amelyek egy konrkét kernelhez készültek, és nem volt cél hogy univerzális legyen.
Univerzális alkalmazás például a Trickster MOD, a franco kernelhez pedig specifikus alkalmazás a Franco Kernel Updater (röviden FKU) alkalmazás. Franco Kernel Updater alkalmazást ugyanaz az illető készíti.
A Trickster MOD és az FKU alkalmazással is lehet állítgatni a franco kernel által lehetővé tett beállításokat, de mivel az FKU alkalmazás direkt ehhez a kernelhez készült, ezért a kompatibilitás 100%-os. Ugyanakkor a Trickster MOD is müködik, és sok mindent tudsz benne állítani a franco kernelhez, de nem 100%-os a kompatibilitás, lesz olyan beállítás, amit tud a Trickster MOD, de a franco kernel nem támogatja, és vica versa.
Úgy kell ezt elképzelni, mint egy univerzális TV kapcsolót, meg egy olyan TVkapcsolót, ami az adott TV-hez készült. Az univerzális TV kapcsoló sok TV-vel müködik, de nem biztos, hogy minden beállítás elérhető, és nem 100%-os a kompatibilitás. Az adott TV-hez készült kapcsolón minden beállítás elérhető és a kompatibilitás 100%-os, de az más TV-kel nem valoszinü hogy müködni fog.
Ezért én a franco kernelhez inkább az FKU alkalmazást ajánlom, főleg olyannak, aki kevésbé jártas kernel tweaking téren.
Az FKU alkalmazásnak egyébként van egy ingyenes és egy fizetős verziója. Az ingyenes csak arra jó hogy értesít az új kernel verzióról, és egyenlőre sajnos nem támogatja a Oneplus One készüléket, mert pár hónapja nem volt frissítve az alkalmazás. A fizetős FKU alkalmazás friss verziók keresésén kívül rengeteg dolgot tud, talán a legfontosabb, hogy a kernel által elérhető beállításokat az alkalmazáson keresztül tudod változtatni, pl CPU governor, a governor testreszabása, és még rengeteg más. Az alkalmazás ha jól emlékszem 1200 Ft körül van, ennyit szerintem simán megér, mert rengeteg plusz funkciót ad a telefonnak.
Ugyanakkor fontos megjegyezni hogy az alkalmazás egyáltalán nem szükséges a kernel használatához, csupán a kernel alapbeállításainak módosítását egyszerűsíti le az alkalmazás. Az "alapbeállítások" egyébként ahogy maga franco használja a kernelt az adott készüléken. -
GoneTom
tag
válasz
MartOOn #2072 üzenetére
Oké, akkor kérdezek
Legelőször is, hogy hol lehet magyarországi, vagy legalábbis olyan garanciával beszerezni ezt a 64 GB-os verziót - amit hivatalosan nem forgalmaznak MO-n (a Wayteq oldalán is, illetve az edigitálnál is, csak a 16-os van, ami részemről édeskevés....) - EU-s garival, hogy ha esetleg probléma lenne vele, ne kelljen Kínába visszaküldeni....
2. kérdés: Az egyik tesztelős videóban, nem tudom már melyikben...láttam, hogy raktak a csomagba fülhallgatót is, s nem is egyet, hanem egyből kettőt....viszont sehol máshol nem láttam...Ez a akkor egy hozzá rendelhető extra lenne? - ez mondjuk a legkevésbé fontosabb, de ettől függetlenül érdekel... :-)
3. Question: A hazai hálózatokon - 2G-n pl... - minden rendben működik? Elsősorban a T-mobile-osok véleménye érdekelne...de természetesen bármelyik szolgáltatóhoz tartozó véleménye is szintén érdekel, de a t-mobilosok prioritást élveznek....
4. Akkor most lehet állítani a vezérlőgombok fényerejét, vagy sem?
5. A gépelés hatásfoka milyen a billentyűzeten? Magyar betűkiosztással mi a helyzet? Hogyan lehet őket előcsalogatni?
6. A tesztben fókuszálási hibát említenek a videófelvételnél....a CM 11S-nél minden rendben működik mind a fotózást, mind a videófelvételt tekintve?
7. Egy youtube-os tesztben láttam, hogy a galéria, amikor lapoz a képek között, nos laggol, szaggat, valakinél előfordult már ez?
8. s egyben szerintem utolsó( később még lehet több
): Olyasmit véltem hallani egy videós tesztben (jaj, már megint egy videós teszt, ugyan hagyjuk már
) , szóval, hogy valami sárgás foltokról vagy nem is tudom miről beszélt, szóval, hogy valami sárgás hiba van a kijelzővel....talán a fehér nem egészen fehér,hanem az sárgás...nem tudom pontosan... Szóval ha valaki megértette, Ő el tudja nekem mondani hogy akkor ez most mi is lenne tulajdonképpen?
Ezeket szeretném akkor megkérdezni, s lehet, hogy egy jó része már elhangzott/leíródott.... egy másik része meg lehet, hogy hülyeség
, de akkor is érdekelnének a válaszok, amiket előre is nagyon szépen köszönök!
-
doki13
aktív tag
Hát a meghivo sose fog megérkezni...pedig most pénzem is van rá
-
zokni1996
csendes tag
$ SU
Amúgy a franco kernelhez jár valami app, hogy tudd állítani a dolgokat benne? vagy azt hogyan lehet
azért kérdezem, mert nekem pl az s4-nél volt kernel tweak alkalmazás, ahol birizgálhattam az egészet...
-
micafighter
nagyúr
válasz
Relaxing #2076 üzenetére
Szerintem ez is elég jó, 3 nap készenlét 6 óra kijelzőidővel
Nekem nem tudom mennyit bírna így ki, de én biztos nem bírnám ki hogy 3 napig csak 6 órát piszkáljam
(#2071) GoneTom olvasd el az összefoglalót aztán ha van még kérdésed, kérdezz itt
A kínai verzió egyébként a legtöbb viszonteladónál kérhető CM11S-el, így a támogatott frekvenciákon kívül csak a hátlap lesz különböző szoftver/hardver ügyileg
Többünknek is van egyébként global verziója, és kínai verzióval is több fórumtársunk büszkélkedhet
-
Relaxing
tag
Legutóbbi aksi idők:
Remélem még lesz jobb is...
-
GoneTom
tag
Üdv mindenkinek!
A telefon nagyon tetszik nekem, hardveres szempontból mindenképpen...egyedül talán a mérete nem az igazi, kicsit nagyobbacska - jelenleg egy Optimus G-t nyüstölök, s teljesen meg vagyok vele elégedve, de ennek a telefonnak (a OnePlus One-nak), olyan jó az árasítása, meg stb....., hogy elgondolkodtam az esetleges beszerzésén...s keresek olyan forum tagot, akinek ilyen telefonja van, de NEM 16 GB-os készüléke, hanem 64 GB-os eredeti Cyanogenes (ami mindenhol Sandstone Black, s a hátulján a Cyanogen felirat is rajta van - így tuti eredeti....) One-nal rendelkezik, hogy kérdezhessek Tőle pár dolgot a telóról....Ugyan elkezdtem elolvasni a hozzászólásokat...de úgy gondoltam így egyszerűbb...
Privátban lehet írni nekem
Előre is köszönöm!
-
ßrainiac
addikt
Google Search ma 20%-ot zabalt az akksibol, keep awake: 10 ora
(10 oraja vettem le toltorol)
-
törölt tag
Na, úgy 48 órája megnyomtam a gombot, és elvileg már úton van! Yay!
-
edward2
addikt
válasz
micafighter #2064 üzenetére
Jó de van hozzá ingyenes házhozszállítás!
-
micafighter
nagyúr
válasz
zeon.hu #2063 üzenetére
Az Extreme Digital árulja a WayteQ-el kötött megállapodás szerint, az ára 130ezer a 16GB-os verziónak.
-
migabi24
nagyúr
válasz
KILLERLALA #2056 üzenetére
Jó reggelt, már egy hete mindenki erről beszél mobilarénán
-
KILLERLALA
tag
Xiaomi és Oneplus forgalmazás !!!
http://www.wayteq.hu/hu/node/981
-
gdavid007
tag
Ali-n van mindkettőből 64 gb-os. itt
-
gdavid007
tag
Na srácok, én is belépek a táborba, már csak azt nem tudom, hogy milyen színű legyen. Fehér nagyon bejön, de mi a tapasztalatotok vele, könnyen koszolódik?
-
MartOOn
addikt
itt van tolem is egy hosszuzaridos probalkozas allvanyrol kesleltetovel.
-
gdavid007
tag
Milyen a tapasztalatotok a fehér színűvel, könnyen koszolódik?
-
micafighter
nagyúr
válasz
joebacsi72 #2045 üzenetére
Köszönjük
Nevezetesen kinek adtad tovább? Csak hogy meg tudjam jelölni a nevét hogy már kapott meghívót
-
Scooter74
őstag
válasz
joebacsi72 #2045 üzenetére
Nincs semmi gond.
Nem rossz az írás csak félre értelmezhető én is benéztem. -
-
Scooter74
őstag
válasz
joebacsi72 #2042 üzenetére
Amúgy mennyiért akarod eladni?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
micafighter #2041 üzenetére
Ok, köszi!
-
joebacsi72
csendes tag
válasz
micafighter #2041 üzenetére
Jeleztem.
-
micafighter
nagyúr
válasz
kriszpontaz #2038 üzenetére
Olvasd végig az összefoglalót
honnan szállit az oppomart? Szerintem kinábol, akkor pedig rájön 27% áfa, és az se mindegy hogyan szállitanak. Az összefoglalóban van ajánlott eladó.
-
MartOOn
addikt
#kieg
Megérkezett MOFI!
Lassan 1 honapja rendeltem, szoval ideje volt.
Nem tudom mar ki irta, hogy nem aktív a mofi flip tok. Jelentem tevedett.kinyit - ebreszt, becsuk - altat. Tokeletesen muxik. A kep olyanok amilyenek. Egy tokot nehéz fotozni...
Minosegi a cucc bar nem kicsi de legalább jo nehéz!
Rendeltem gyarit is Oneplustol, irtak hogy shipped. Majd irok osszehasonlitast.Szerk:
Joebacsi: eloszor is gratula, masodszor: osszefoglaloban van egy lista akik meghivora varnak. Ott az elsonek jelezd legyszi a szandekod. Koszi. Es a felajanlast is!
-
joebacsi72
csendes tag
válasz
kriszpontaz #2038 üzenetére
Ha valakit érdekelne egy 64GB-s sandstone black teló!
Ma jött 15:41-kor, én már meguntam várni rá és vettem egy Sony Xperia Z2-t 2 hónapja. Nem bántam meg! -
kriszpontaz
veterán
válasz
kriszpontaz #2036 üzenetére
Az oppomartos kérdés még állna.
-
kriszpontaz
veterán
Sziasztok. Az oppomart.com-ról rendelt már valaki telefont?
Az érdekelne hogy ha innen rendelsz a garanciáztatása a telefonoknak miképp történik és kb mennyi az áfa + vám ami fizetendő, pl. egy Oneplus One 64GB modell esetén. Az Edigital.hu-n elérhető 16GB modell ára 130K-ért kicsit drága....
Esetleg tud valaki egy biztos beszerzési forrást a készülékre?
Priviben is jöhet a válasz, előre is köszi!Közben belekezdtem az összefoglalóba, bocsi!
-
melitin
újonc
válasz
szaszii #2034 üzenetére
Na igen! Az nyilvánvaló! De, amikor megnyitom az oldalt, a belépési adatokat kéri, és nem látom a regisztrálási lehetőséget. Az a helyzet, hogy én még csak várom a telómat. Most van úton Europából, globál verzióval.
Gondolom, a telefon adatai kellenek a regisztrációkor, meg ki tudja még mi? Azért az eredeti kérdés, hátha valaki már regisztrált, és tudja pontosan milyen adatok kellenek a regisztrációkor. Illetve hol van egyáltalán a felület a regisztráláshoz? -
melitin
újonc
Azt olvastam az OnePlos One Supportjában, hogy a garanciális javításhoz elég egy OnePlus Account
Ezt hogyan lehet létrehozni? -
acsorama
csendes tag
válasz
micafighter #2031 üzenetére
Sajnos nem. Kénytelen leszek valami átalakítót is beszerezni...
-
törölt tag
válasz
micafighter #2026 üzenetére
Én pontosan ezt fogom tenni/kipróbálni, amint megjön a következő frissítés.
-
tihibaby
senior tag
válasz
micafighter #2024 üzenetére
Igen ezt anno olvastam,emlékeztem is rá,csak nézelődtem magam is,meg gondoltam rákérdezek,hátha tud valaki valami okosságot a problémára,de sebaj,megoldom másképp!
-
micafighter
nagyúr
válasz
#16820480 #2025 üzenetére
Az OTA-ról általánosságban tudtam írni, egyenlőre én csak elméleti síkon mozgok mert a bootloaderem még mindig zárva
Ki kell próbálni. Az OTA frissítési menete eltérhet ROMonként, elképzelhető, hogy a CM nagyobb szabadságot ad ilyen téren. Meg kell próbálni az OTA frissítést franco kernellel, aztán megnézni hogy megy-e. Ha sikerült csak a kernel a gyári CM akkor vissza kell flashelni a franco kernelt és kész
-
törölt tag
válasz
micafighter #2023 üzenetére
Ebben biztos vagy, hogy nem megy az OTA úgy? Mert nekem amióta megvan a telefon egy mókolt radio van fent a 3G miatt, és azzal simán ment. Fura lenne, ha nem menne, mert a CM nightly az simán frissül OTA akármilyen kernellel, csak utána fel kell tedd újra a kernelt, mert felülírja.
-
-
micafighter
nagyúr
$ SU
Ismét privát üzenetre válaszolva
,,Szia! Nem szeretném a topicot ilyennel tömni, de:
Működik e a Franco kernellel az OTA?
Valamint milyen gyakorisággal jönnek ki a cm11S-re a frissítések? Érdemes e váltani valamilyen más ROM-ra?
Köszi a válaszokat előre is"Működik e a Franco kernellel az OTA? Nagyon jó kérdés. Sajnos kicsit "trükközni" kell hozzá . Az OTA telepítéséhez teljesen gyári ROM kell a hozzá tartozó kernel, boot loader és radio -val karöltve. Az updater script ellenőrzi ezeket a fájlokat (md5 check) és ha eltérést tapasztal akkor megszakítja a frissítési folyamatot.
Tehát ha franco kernelünk van a gyári ROM-al, akkor lejön az OTA frissítés, és a telepítés elején az MD5 ellenőrzésnél hibát fog kiírni, és leáll a frissítés.
Az OTA frissítésre custom kernellel a legegyszerübb megoldás a fastboot system.img és boot.img, vagy a gyári ROM .zip flashelése, így nem vesztünk el semilyen adatot vagy alkalmazást, minden szükséges fájl cserélve lesz a gyárira, az OTA sikeresen települni fog, aztán vissza lehet flashelni a franco kernelt.
Valamint milyen gyakorisággal jönnek ki a cm11S-re a frissítések? Olyan sok még nem volt eddig, de úgy olvastam hogy pár hetente, ez azt jelenti, hogy havonta legalább egy frissítés várható
A legfrisebb gyári ROM egyébként letölthető innen: https://cyngn.com/products/oneplusone/
Érdemes e váltani valamilyen más ROM-ra? Ezt nyilván mindenki maga tudja csak eldönteni, én személy szerint teljesen elégedett vagyok a CM11S ROM-al, így nem látom értelmét lecserélni. Egyedül a gyári kernelt fogom cserélni franco-ra a rengeteg funkció és beállítási lehetőség miatt
-
tihibaby
senior tag
Windows alatt fel lehet csatlakoztatni valahogy a telefont háttértárként?
Mert nekem nagyon nem akar sikerülni.... -
axlfsi
veterán
Meggyőző!
((ha volt már, akkor bocs)) -
micafighter
nagyúr
válasz
edward2 #2017 üzenetére
Akkor eszik a telefon - tétlen (idle) többet mint a képernyő, ha kevés a képernyőidőd, mondjuk egy napig nem nyúlsz a telefonhoz.
,,Amúgy mindegy van a környezetemben pár nexus 4 tulaj": Franco kernel eléggé megdobja az N4 üzemidejét a gyárihoz képest.
(#2015) Bandus555D köszi
-
edward2
addikt
válasz
Scooter74 #1992 üzenetére
Lol @ stock.
Azt eléggé hihetetlennek tartom hogy idle többet egyen mint a képernyő.
Amúgy mindegy van a környezetemben pár nexus 4 tulaj senkinek sem bírja tovább mint az enyém tesztek is hasonló szintet mutattak. Elhiszem, hogy a tiéd eddig bírja csak úgy érzem nincs minden elárulva aztán inkább csak pukkasztani akarod a népet.
-
vFerko
tag
kano, Lomha 8V, bajaki:
köszönöm a válaszokat!
-
Bandus555D
csendes tag
válasz
micafighter #2014 üzenetére
Köszi a tippet ment is nekik az e-mail
-
micafighter
nagyúr
válasz
Bandus555D #2013 üzenetére
Szia, akik meghivot szeretnének azok egy listán vannak, a listárol olvashatsz e téma összefoglalójában. Itt a link a listához: https://onedrive.live.com/redir?resid=26D9ED82F2573328!33759&authkey=!AJrvF94_bN1EyZ8&ithint=file%2cxlsx
Ha az első pár embernek irnál a listárol hálásak lennénk.
-
Bandus555D
csendes tag
Sziasztok, akit érdekelne egy ilyen telefon írjon, mert kaptam meghívót egy OnePlus One 64gb változat megvásárlására. Fontos, hogy csak holnap 13.30ig él a meghívó, szóval nem ártana még 12 óra előtti időszakban nyélbe ütni a csere vagy egyéb lehetőséget!
ja igen mail az érdeklődéshez: andras.loerincz kukac gmail (a többi evidens)
Jó örlődést
Ja igen és még valami, hogy nehezítsünk mindenen a következő országokba van csak shipping:
Austria, Belgium, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Hong Kong, Italy, Netherlands, Portugal, Spain, Sweden, Taiwan, United Kingdom, and United States.
Ahoj -
micafighter
nagyúr
válasz
mobileman #2008 üzenetére
Félreértettél
Tisztában vagyok azzal amit irtál, ugyanakkor azt is tudom hogy Magyarországon az egyik legmagasabb az áfa eu-ban. A többi ország vámtörvényeit nem ismerem, de ha kereskedő lennék az eu szabad piac figyelembe vételével nyilván ugy probálnám behozni eu-ba a terméket hogy minél kevesebb adót kelljen fizetni, persze törvényes keretek között.
Másrészt pedig tudom hogy kinában a Oneplus 370$-ert árulja a 64 GB telefont, igy ennél olcsóbban nem tudod beszerezni. Ez kb 87ezer forint, de erre még nyilván rájön a szállítási költség és a vámterhek. Kínábol Magyarországra szállitva a vámterhek 27% áfát jelentenek, ez igy 87000×1.27=110490, és akkor ebben még nincs benne a szállítási költség, ami nyilván nem postai mivel a felelősség rajtad van jelen esetben amig Kína és Magyarország között úton van a küldemény, és ha nincs biztositva akkor ha 10ből egy telefon veszik el a postán, akkor már bukóba vagy mert viszonylag kis haszonnal dolgozol az áraid alapján, ezért mindenképpen biztosítva rendeled pl futárral, ezért gondoltam hogy valamelyik futárszolgálattal kapcsolatban vagy.
Visszakanyarodva 87000×1.27=110490, és ebbe még a szállitási költség nincs benne, te pedig ugye 115ért árulod, ezért irtam, hogy szerintem nem a 27%os magyar áfát fizetted meg, de ezzel nem arra céloztam hogy valamit törvénytelenül csinálnál, ezért elnézést kérek
Én tudomásom szerint ha pl Németországba rendelsz valamit eu-n kívűlről, akkor a német áfát kell megfizetni vámtehernek, ami lehet kevesebb, mint a magyar 27%. Röviden erre gondoltam először is csak nem írtam le ilyen részletesen, mégegyszer elnézést kérek a félreérthető fogalmazásomért, nem feltételeztem hogy bármiféle törvényt megszegnél, és nem is akartam ezt sugallni.
-
mobileman
senior tag
válasz
micafighter #1970 üzenetére
Sziasztok!
Megnyugtatásul közlöm mindenkivel, aki kételkedik a termék magyarországi forgalmazásában, hogy a kiírt árak minden adót, járulékot tartalmaznak!
Mellesleg, ha azt mondod, hogy nincs benne a 27% áfa, akkor szerinted hogy árulom? A vámhatóság addig nem adja ki a csomagot, amíg nincs rendezve a járulékok! Arról nem beszélve, hogy cég vagyok, regisztrált DHL partner, cégemen keresztül rendelem a legtisztább körülmények közt.
Az érkezés nagyon gyors, nem fogod elhinni- pénteken indul, hétfőre is itt van- ha kell, nyugodt szívvel adok bármikor DHL- es nyomkövetőt privátban! -
bajaki
őstag
Sötétben 8mp-es záridővel: KÉP Nem is olyan rossz. Nem lehet valahogy azt a 8mp-et kitolni 32-re mint a Find7a-nél? Ugyanaz a szenzor van benne nem?
-
Relaxing
tag
válasz
micafighter #2000 üzenetére
Annyira nem rossz az enyém sem most éppen 53%-nál vagyok 1n 14óra használat és 2ó 58p képernyő idő után (most nem linkelgetek képet) de valahogy a 8 óra elérhetetlennek tűnik. Jó majd rákeresek mit csináltál.
Most nem baszogatok kernelt jövő héten Dubaiba megyek aztán Los Angeles, San Francisco, Las Vegas és nem akarom ,hogy elrontok valamit mert kint kell majd a telefon nagyon, de ha beszarik az tuti,hogy kacsázni fog valamelyik óceánban és fel is veszem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Igazi csemegéhez sikerült hozzájutnunk, a kínai készülékek között is exkluzív OnePlus One alaposan megszorongatja a legnagyobb gyártók termékeit is.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest