Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
-
qltsar
veterán
A telefon hivatalos végleges rendszerrel nem képes always on display funkcióra, ennyit akart jelenteni a hsz-em.
Szóval, ha neked van ilyen opciód, akkor lehetséges, hogy egy ősrégi rendszer beta verziója van fent.
Végül nem került bele a véglegesbe, mert a kijelző adottságai miatt iszonyatosan merítette a telefont.
-
qltsar
veterán
Köszi, akkor marad így, ahogy van, aztán majd jövőre kap egy A55-öt / A36-ot, ha akcióban lesz.
Ettől még sajnálom a kis 7T-t, 14 év "okostelefonozás" után, az első olyan telefonom lesz, amit nem a hardver, hanem a szoftver visz el.
SD 855+ a mai napig szerintem bőven elég, az Valahol az Exynos 1380-1480 között mozog.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Jelenleg édesanyám használja a telefont, de már kezd bosszantani, hogy eléggé koros a biztonsági frissítések tekintetében, és gondoltam lehet feldobok egy custom ROM-ot, persze ott meg más miatt lenne kérdéses az adatok biztonsága ...egyik sem jó szituáció.
Az egész azért is idegesít, mert a 7T-t továbbra is egy kiváló telefonnak tartom, még évek után is be-benézegetek ide, aztán csak bámulok amikor beraktok 1-1 gCammal készített képet, amik minőségét a jelenlegi S24 Ultrámmal sem tudom megközelíteni.
Egy biztos, a Color OS kb. tönkretette a telefont, gyorsaságban, és funkcionalitásban is.
7T után váltottam 9 Pro-ra, ott is ugyanez volt, aztán tovább id adtam rajta, mert a Work Profile kezelése Color OS (Oxygen OS skinnel) katasztrofális, főleg az AOD része.
Sehogy sem lehet működésre bírni a Google Wallet-et custom ROM-on?
-
qltsar
veterán
Szia,
A legegyszerubb egy OTG USB-C - USB-A, majd rakotni egy egeret, es azzal bepotyogni a kodot, aztan vagy felhobe feltolteni a kepeket, vagy fejlesztoi beallitasokban meg egerrel atallitani az alapertelmezett USB kapcsolatot adatatvitelre. Majd lezaras nelkul eger lehuz, USB-C - PC kabel rakot, es mehet a masolas.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz szabi__memo #6148 üzenetére
Gondolom tobb geppel, kabellel, es USB csatlakozoval is probaltad?
Esetleg van akkor valtozas, ha valtoztatsz az alapertelmezett USB csatlakozasi lehetosegen? (Csak toltes, file atvitel, fotok, stb.)
-
qltsar
veterán
válasz szabi__memo #6144 üzenetére
Hogy érted, hogy rendes töltőről jó? A Warp Charge 30T ami nem működik? Kicsit zavaros, most akkor a telefonod felveszi a töltést normálisan más töltőről, csak a gyári gyorstöltőről nem?
-
qltsar
veterán
válasz balazs1022 #6077 üzenetére
Nincs mit!
Ezt az USB-n keresztul megcsinalja, hogy gondoltak? Remote-bol, vagy kellett volna kuldeni a lengyelekhez a szervizbe?
-
qltsar
veterán
válasz balazs1022 #5995 üzenetére
-
qltsar
veterán
válasz WishMage #6032 üzenetére
Sajnos nem vagyok képben a custom ROM-okkal.
Ha csak a reklámblokkok miatt használsz, van root mentes megoldás (VPN), bár fizetős.
Nálam minden program vásárolt, közösségi médiában kb. kierülhetetlenek a reklámok, bár persze párat kilő root-tal a blokkoló, de szerencsére annyira nem sok, hogy zavarjon. Így Firefox + uBlock Originnel, Privacy Badger-rel elvagyok.
Arra próbáltam reflektálni, ha már rootolsz, akkor lehet érdemes egy custom ROM inkább a Color OS helyett.
Fórum keresője ezt dobta ki: [link]
-
qltsar
veterán
válasz WishMage #6030 üzenetére
Elsiklottam afelett, hogy rootolt...így első körben megpróbálnám root nélkül az egészet, és megnézném, hogy újraindulgat e úgy is, vagy sem.
XDA-n keress rá, hátha van ezzel tapasztalat. Ha jól rémlik innét nem sokan használtuk root-tal a telefont.
Bár, ha már rootold van, akkor miért nem használsz inkább egy normális custom ROM-ot a Color OS helyett?
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz z0d1@Ku$ #6025 üzenetére
Nem kell hetekig hanyagolni a telefont, pár nap alatt megfordul, de ezt tudod egyeztetni a szervizzel.
Általában még aznap kiér a lengyelekhez, másnap megcsinálják, másnap küldik - legalábbis régen ez volt.
Nagyon korrekt árak voltak még tavaly.
A hátlap cserénél, ha találsz is hozzá alkatrészt, az adhesive-et nehéz lesz beszerezned.
@WishMage: Ha nagyon nem megy, én megpróbálkoznék a hivatalos downgrade csomaggal, amit telefonról fel tudsz rakni. Vagy esetleg egy teljes csomagot is letölthetsz Oxygen Updaterrel, és felülírhatod vele a jelenlegi rendszeredet, talán ez megoldja a problémát. Ha újraindulgat ugyanúgy a 12-vel, próbálkozhatsz downgrade-del, ha ott is újraindulgat, akkor sajnos szinte biztos, hogy hardware-es hiba lesz, bár így is gyanús ez sajnos.
-
qltsar
veterán
válasz WishMage #6015 üzenetére
Nem szabadna újraindulgatnia, más probléma lesz sajnos :S.
Soft-restartol, vagy teljesen újraindul? Soft-restart-nál pl. nem kéri a SIM kártya pin kódját, és el sem dobja a hálózatot, csak becrashel a SystemUI, és újraindul.
Nézd meg esetleg az alapértelmezett Launcher-t, hogy nem e maradt a régi verzión. Wipe nélkül nekem megmaradt anno a váltásnál, és a régi teljesen inkompatibilis az új verzióval, mivel Oxygen OS-ről - Color OS-re volt váltás, így a függőségei is mások, illetve hiányoznak a rendszerből, viszont ki lehetett választani.
Legrosszabb esetben teljes wipe recoveryből sajnos.
-
qltsar
veterán
válasz szabi__memo #6009 üzenetére
Valamit szerintem elbarmoltak most.
7T-nel ahogy megjelent Oygen Updaterben egybol VPN-eztem Canadara, es mar dobta is fel a frissitest.
9 Pro-nal ugyanez, csak Olaszorszag.
10 napja mar kintvan egy frissites elvileg, semmilyen orszagra VPN-ezve nem dobja ki...
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz milkabrams #5999 üzenetére
Keress ra a hozzaszolasaimra a topicban, meg arakat is kuldtem anno. Elvileg "lejart garancias" 7T-t kuldtem ki gariztatni, fizetosen nagyon olcso lett volna az akksi csere. Lengyelekhez megy ki a telefon, es gyorsan megvan, hivatalos oldalon inditsd el a service request-et, es haztol-hazig viszik.
-
qltsar
veterán
válasz szabi__memo #5979 üzenetére
9 Pro kiesik a kovi verzio utan, atvalt secupatch-re, 8-as szeria mar secupatch fazisban van, iden ev vegen kihullik.
Ha tartjak magukat, es nem releaselnek mindenfele logikatlan varianst, akkor siman menni fog ez a frissitesi logika 5 evig.
De kb. ugy kepzeld el, hogy minden evben kb. -3 flagship telefon esik ki, iden az OP8 / Pro es T valtozat. Ehhez kepest valoszinuleg lesz egy 11, T es Ultra, vagy Pro flagship kategoriaban.
Low tier modelleknel 2 ev support van, 1 OS upgrade es 1 ev secupatch.
Fragmentacio szempontjabol is jol allnak, mivel a kb. 11-es global megjelenesekor minden keszulekukon ami nem secupatch only support formajaban van Color OS 13 fog futni, igy nem kell feleslegesen ket kodot optimalizalniuk kulonbozo hardware-kre, mint pl. 7T eseteben raszenvedni a 12.1-et.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz szabi__memo #5976 üzenetére
Meg veletlenul sem szeretnem dicserni oket, de ebbol a szempontbol kitettek magukert iden:
Android 13 release: Aug 15
10 Pro: Sept 21
9 / Pro: Nov 10
10T, 9R/RT, 8 / Pro/T, Nord 2T, / CE2 Lite - Dec
Nord 2 / CE 2/ CE - H1'23 -
qltsar
veterán
válasz mukkele #5972 üzenetére
Es normalis garancia nelkul !
En nem vallalnam be, de te tudod.
10 Pro-t is nezegettem, de az ujabb snapdragonon kivul egyszeruen visszalepes a 9 Pro-hoz kepest. Nincs IP68, es gyengebb a kamera elmeletben, illetve az osszeszereles (weak-points).
Amugy, ha nem surgos, es hasznalt is jo, akkor az enyem par honap es szabadda valik !
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz mukkele #5954 üzenetére
Javaslom, hogy nezz szet eloszor a hivatalos appban!
En tavaly szeptemberben vettem meg a 9 Pro-t, priority szallitassal kb. 234.000 Ft-ert. Mindig van valami akcio.Nekem egyertelmu volt OIS es IP68 miatt a valasztas 9-hez kepest. Az mar csak extra, hogy bar tartottam a lekerekitett kijelzotol, sokkal kenyelmesebb igy a gesture navigation.
Ettol meg valtani fogok S23+-ra, amint normalizalodik az ara...hacsak OP nem villant valami hatalmasat a Color OS 13.1/14 verzional.
-
qltsar
veterán
válasz Integrale #5877 üzenetére
Ertelek. Hat azt tudom javasolni, hogy rakd ki a Power Saving tile-t. Igy ket lehuzasbol 14 tile latszik maximum, ha hosszan ranyomsz belep a battery settingsbe, a statusbarra meg rakd ki csak a szazalekot.
Szerencsere nekem nem hianyzik, de 3rd party app tuti van ami kirakja a toltottseg kijelzest is a tile-ba.
Nekem is ugy van kint, ahogy csako irja. Nincs ikon, csak szazalek kijelzes.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz Integrale #5875 üzenetére
"Nem Android sajátosság, mivel volt mellette más gyártótól telefonom, tiszta droiddal, azon működik. Ez COS sajátosság."
Lehet, hogy csak én nem látom, bal oldalt Samsung jobb oldalt Pixel 7 Pro. Mindkettőn Android 13, sehol sem látom, hogy lenne ez az akksikijelzés / beállítás: [link]
"Nem, a rendszer színeinek testreszabása. Van egy gyűrű amin előre beállítottszínekből választhatsz, de sajátot nem keverhetsz, mint az OOS alatt. Így pl nem keerhető ki sem a fekete, sem a fehér. " - Értelek, de ez sajnos nem bug, hanem feature(less), Color OS hozadék.
-
qltsar
veterán
válasz Integrale #5872 üzenetére
"Edge light nem kikapcsolható, van rá opció, de visszakapcsol." - Ez szerintem nálam nem is működik. Valószínűleg azért, mert LTPO van 9 Pro-ban, és 1Hz-es képfrissítéssel elég rondán nézne ki.
"Százalékjelzés az akksinál nincs, pontosabban van, de az helyet foglal, 11-en lehúztad a rolót és ott volt, rákattintva bevitt az akkumulátor beállításaiba." - Nekem szerencsére elég, hogyha csak a status bar-on ott a kijelzés, de ez a változtatás szerintem általános Android, nem Color OS "feature".
"Alkalmazások elrejtése hiányzik (utálom, ha egy oldalra nem fér ki az összes app, amit használok).
Ikonok cserélhetősége megszűnt." - Üdv az Oppo launcherben..."Színek testreszabhatósága nulla." - Itt a kijelzőt érted? Vivid / Dynamic stb?
-
qltsar
veterán
Amugy tenyleg ekkora katasztrofa a 12 altalanossagban 7T-n? Szerencsere 9 Pro-n csak keveset hasznaltam, de miutan elengedtem, hogy nem lesz tobbet Oxygen OS, elheto volt.
7T csaladban maradt, de nem hallottam meg panaszt.
Ami nagyon hianyzott, az az 1 koppintasos ebresztes, napfelkelte - naplementehez idozitett eye comfort, 3rd Party Launcher gesture navigationnel.
Sajnos utobbi 12 felett egyre rosszabb, es nem OOS, vagy Color OS a hibas.
12 alatt mar van egy 1 masodperces fagyas, ami azt jelenti, hogy Home gesture utan nem tudsz csinalni semmit, mert lefagy a kijelzo erzekelese.
13 alatt ez meg annyival bovul, hogy a lefagyashoz hozzatarsul egy 2 masodperces alkalmazas valto animacio, amikor a launchert kilovi a hatterbe, es csak a hatterkep latszik.
Gyari OP launcher nevetseges, Samsunge legalabb szemelyre szabhato picit.
Annyira rosszul lett osszekutyulva, hogy amig nem szedsz le kulso siterol hozza egy apk-t (Oppo shelf), addig nem tudod kikapcsolni a Google Feed-et, mivel a launcher is Color OS-rol van, csak ugye OP telefonokon OP shelf van, igy teljes a katyvasz.
A launcher konfiguralhatosaga nevetseges, de, hogy egyet emlitsek, nem lehet megvaltoztatni, hogy melyik legyen az alapertelmezett Home Screen?!?!?
Nalam valoszinuleg Samsungra valtas lesz, foleg, ha S23 Snapdragonnal jon, bar a TMX-es garanciaztatas miatt nagyon szurkolok, hogy OP osszeszedi magat.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz balazs1022 #5861 üzenetére
" leírásod alapján akkor Te Color OS-t használsz, ha jól értem. Tudnál valami véleményt írni róla. Biztos mas is szivesen olvasná. En nagyon kíváncsi vagyok. "
Nem, félreérted.
Oxygen OS Android 11-ig volt OnePlus telefonokon [Kivéve Kína, ahol már előtte is Color OS volt]. 12-től felfelé már Color OS, néhány átkukázott Oxygen OS elemmel, természetesen nekem is Oxygen OS felirat van az About Phone-ban, de ettől még Color OS.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz balazs1022 #5859 üzenetére
Ezek amiket felsoroltál egyik sem bug, ahogy említettem váltás volt Oxygen OS-ről Color OS-re.
AOD: sosem működött úgy, hogy többször "pulzált", se régen sem most.
Teljes képernyőt nem lehet úgy beállítani 12 alatt, ez az opció elveszett.
Nem tudok róla, hogy eddig személyre lehetett volna szabni ezt. Vagy rootolsz, vagy Nova launcher, ahol beállíthatod, hogy a kezdőképernyőn a Home gomb zárja le a képernyőt.
Még véletlenül sem akarom védeni a Color OS-t, de ezek nem bugok amiket felsorolsz.
-
qltsar
veterán
válasz balazs1022 #5857 üzenetére
AOD: Csak 1x értesít. -> Ezt hogy érted pontosan? A kis ideig amíg használtam ugyanúgy ment, mint OP 9 Pro-n, illetve, mint OOS 11 alatt. Üzenet megjön, felvillan a képernyő, majd elalszik.
Teljes képernyő: A notch elrejtése nem működik. Igy az sem működik, hogy egyes alkalmazásoknál, hogy rejtodjon vagy latszodjon a kamera lyuk. - Ez OOS funkció volt. Color OS-nél nem lesz ilyen, nem bug, funkcióvesztés.
+2: Ha a gesztusvezerles be van kapcsolva és megjelenik a qwerty billentyűzet akkor allul marad egy atlatszo resz, ahol latszik a hatterkep. Navigációs gombnál okés. - Próbáld meg ezt: - Options -> Keyboard & Input Method -> Keyboard Location -> Hide
-
qltsar
veterán
válasz balazs1022 #5855 üzenetére
Mi a baj az "AOD"-vel, es a teljes kepernyos moddal?
-
qltsar
veterán
válasz milkabrams #5842 üzenetére
Biztos, hogy jó verzióra próbálod rárakni?
Milyen van most a készülékeden? Global / IN / EU?
Közben látom ennél a hsz-ednél: [link] vagy Indiai vagy Global van fent.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz Linkin1994 #5839 üzenetére
Túl sok probléma itt sincs, nem bugokra értettem, hanem értelmetlen limitációkra, amiket kiszedtek a 11 óta, plusz néhány helyen összecsapott a rendszer (számomra), de nem rosszabb, vagy jobb, mint a 12, ha összehasonlítom a kettőt.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz Linkin1994 #5836 üzenetére
Szerintem ugyanúgy kuka tele hibákkal, remélhetőleg minél előbb váltok majd Samsung vonalra, megbántam a 9 Pro-t, 7T-t nagyon szerettem OOS 10 és 11 verziókkal, de ez a Color OS egy hulladék.
@milkabrams: Egyből 12-ről szerintem nem fogsz tudni visszamenni 10-re.
Szerintem ezzel meg 11->10
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz trouble #5816 üzenetére
Felesleges "felhekkelni" harmadik féltől származó linkekkel az új rendszert.
Letöltöd a TunnelBear-t, VPN Canadára vagy Olaszországra, és megjelenik a frissítés, miután rányomsz manuálisan a keresésre (előtte bezárhatod a Beállítások - Szoftverfrissítést, hogy ne zavarjon be még véletlenül sem).
Mielőtt elindítod a letöltést, kikapcsolod a VPN kapcsolatot Tunnelbear-en belül, és voila, hivatalosan, OTA-n jön is a frissítés.
Bár lehetséges, hogy 11-es verzióval jobban jársz, erre a hivatalos OP fórumokon találsz downgrader package-et, ha nem jönne be a 12-es rendszer. Bár már OP 9 Pro-n vagyok, de még Android 13 is visszalépés 11-hez képest, szörnyű a Color OS, Oxygen OS-hez képest.
Nem hinném, hogy sok változás fog történni ezzel kapcsolatban, úgyhogy részemről 99%, hogy dobbantok Samsungra, főleg, ha jövőre globális szinten SD-vel jön az új széria.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz ghiottone #5713 üzenetére
Vajon logcattel meg lehetne allapitani, hogy mi tortenik? Hatha csak egy teljesen publikus parancsot futtat le a gyari launcher, amikor ki/be kapcsolod (az oppos apk felrakasa utan), aztan, ha igy lenne, akkor lehet, hogy eleg lenne siman egy adb parancs a tobbsegnek.
Valaki emlitette NFC-t. En ezt ugy csinalom A12/13 alatt, hogy a power togglesbol hosszan nyomva belep az NFC settingsbe, es itt tudsz valtani gPay es mondjuk RaiPay, Simple kozott.
Wallet ikonra kattintva pedig tudod valtani a kartyakat egyszeruen, ezt meg a lockscreenen is ki tudod rakni bal oldalra, az asszisztens gyorsgomb helyere.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Ha csak a bongeszorol van szo, es nem ragaszkodsz a Vivaldihoz, akkor az "uj" Firefox jo alternativa lehet. Egyre tobb addon van, amit telepiteni tudsz hozza (uBlock Origin, DarkReader, Privacy Badger stb).
En erre valtottam 7Tnel anno Brave-rol, mert csak 60Hz-en volt hajlando menni.
-
qltsar
veterán
Első blikkre totál ugyanazok a hiányosságok, mint OP 9 Pro-n, tap2wake csak úgy működik, ha a telefont megmozdítod, simán egy értintés a kijelzőre nem megy, és nem is fog, Color OS-ben nincs benne, itt sem lesz.
Eye Comfortot csak manuálisan lehet állítani, 11 alatt simán mehetett a napfelkelte és lemente opcióval automatikusan beállítani...
Do not disturbnél minden egyes alkalommal jön a tök felesleges üzenet notificationként, amit amúgy lehet clearelni, szóval nem értem, hogy miért nem tiltható.
Bluetooth ikon folyamatosan látszani fog, nem csak akkor, ha csatlakozva van valami a készülékhez pl. fülhallgató.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Fura, nekem nem jött meg OTA-n, a jól bevált Canada-VPN módszerrel sem dobja fel. Oxygenből telepítette a többség, vagy jött normálisan OTA-n EU-ra?
-
qltsar
veterán
válasz kammler #5659 üzenetére
En is valahogy igy vagyok, ezert vettem a 9 Pro-t. Ahhoz kepest, hogy inflacio, nyersanyaghiany stb. 240.000-ert vettem meg OP-tol direktben.
Sima 7T 200.000 volt anno, viszont bar verziokulonbseg, tehat a chipsetet es a kamerakat elkulonitve, itt van IP vedelem es LTPO kijelzo.
Valamikor majd ranezek 7T-n en is a 12-re, kivancsi vagyok, hogy az AOD-s reszekkel mi lehet a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
-
qltsar
veterán
Elvileg kijott OOS 12 7T-re is: link
Amint tiszta lesz, hogy hogy lehet rollbackkelni felrakom a 7T-re. Egyelore OP9Pron vagyok OOS13-mon, de nagyon sok funkcio hianyzik ami 11-en volt.
Kivancsi vagyok, hogy kiszedtek e 7T-n is oket OOS12-n. (Pl Tap2Wake (AOD).)
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz LógaGéza #5608 üzenetére
Most olvasom, 400 EUR ajánlat? Egy tip-top állapotban lévő 8/128GB-os 7T-t maga OP 90 EUR-ért számol be trad-in-nel .
Nagyon meglepő ez az árajánlat, elmondod, hogy pontosan kitől kaptad, és milyen alkatrészekre vonatkozik ez a horribilis összeg?
Nálam ők intézték: [link]
Volt egy kavar 2 évvel ezelőtt a szervizelő cégek körül itthon OPnál. A MediaMarktos "harcomban" az egyik (tényleg) kedves helyszíni munkatárs elmondta, hogy a Telemax intézte anno a OnePlus garanciákat, ami már az elejétől kezdve sántított nekem, de lehet, hogy Telekomnál is ez lehet(ett?) a helyzet, vagy valóban hivatalos szerviz partner lehetett TMX? Gondolom már sosem tudjuk meg ezt.
Mondjuk nálam az tette rá a pontot az i-re, hogy a fentebb linkelt support visszaírt, hogy a készülékem igazából 3 hónappal a vásárlástól kezdve be volt aktíválva, így amikor visszaküldtem már nem volt gari . Ergó MM egy "használt" készüléket adott el nekem újként - végül MM saját költségére megjavíttatta.
[ Szerkesztve ]
-
-
qltsar
veterán
válasz giroud199 #5600 üzenetére
Igen, abszolut, es nincs is veszes ara, par hozzaszolasommal ezelott linkeltem arakat, meg az OP oldalan is megtalalod oket.
Korrekt aron dolgoznak, ha jol remlik postat fel sem szamolnak, anno 15 EUR volt a munkadij, illetve azthiszem 3 vagy 6 EUR a kotelezoen kicserelendo adhesive glue.
A szerviz Lengyelorszagban van, OP oldalarol munkalap kitoltese utan rendelheto (haztol-hazig futarral).
Most latom, hogy ghiottone megelozott .
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz Integrale #5562 üzenetére
Szerencsere nalam minden mukodik, amiota visszakaptam a telefonomat, bluetooth bajok es lift2wake / tap2wake bugok sincsenek.
Ilyen szintu szoftveres bugok miatt vittem vissza egy S21 FEt par honapja, szoval szerintem a OneUI meg rosszabb, legalabbis azon a modellen akkor az volt.
-
qltsar
veterán
Sziasztok!
Ma megerkezett a telefonom kozel 2 honap huzavona utan.
Hangszoro javitva, de az akksira meg necces mit mondani, szerintem nem csereltek.
Viszont "szakszeruen" visszaraktak 10es Androidra, amit nem teljesen ertek, lehetsegesen ezzel orvosolva az akksi "problemat"?
iPhone 11-et hasznaltam kozel 2 honapig, ami vegulis egy jo tanuloidoszak volt arra, hogy mennyivel fenyevekkel jobb (szamomra) az Android :).
Kivancsian varom Accubattery eredmenyeit par toltesi ciklus utan.
Ja meg annyi, hogy TMXhez kuldtek, munkalapon semmi sincs feltuntetve cserealkatreszkent, de a foliam bar nem volt patika allapotban eleg karcos lett :).
-
qltsar
veterán
válasz bollokcs80 #5540 üzenetére
Nálam is járt a telefon 2 hónapja, szemeztem én is az akcióval, de nem jött reakció arra a kommentemre, ahol elég hosszan kifejtettem a hibákat pontosan OP7T-hez képest (is viszonyítva), így ezekkel a bugokkal jelenleg nem venném meg: [link]
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz trouble #5531 üzenetére
Továbbra is megy a pingpongozás a MediaMarkttal, de legalább elismerték, hogy szervizelik a telefont, viszont ehhez vissza kellett kérnem a CTDI (OP) szerviztől a telefont...elég trehányul küldték vissza...
A doboz amiben visszaküldtem nem volt meg, sem a buble-wrap a telefon körül, csak a telefon dobozára volt ráhúzva egy sima nylon csomagolás...csodálom, hogy nem tört össze.
Azt sajnálom, hogy a MediaMarkt pont visszaírt, amikor egy hivatalos levélben leírtam a Békéltető testület / Fogyvédelmi szempontból az egészet, és adtam nekik egy bizonyos határidőt, pedig már majdnem kifizettem az ~50 EUR-t a szerviznek, aztán hirtelen úgy döntöttek, hogy mégis van gari a telefonomra - ami a mai nappal 1 hónapja nincs használatban.
Nem, hogy telefont, soha többet semmilyen terméket nem szándékozom vásárolni a MediaMarkttól, katasztrofális az ügyfélkezelésük, dehát...megvolt a tanulópénz. Majd írok egy update-et azért, hogy mi lett az ügyből végül...jelenleg (2 hete) a logisztikai partnerük veszi velem fel a kapcsolatot".
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Köszönöm szépen!
Az a baj, hogy egyik sem hivatalos csatorna.Szerviz véleménye alapján két dolog miatt is belengettem a békéltető testületet / fogyasztóvédelmet a válasz emailemben:
1. Garanciális feltételek nem teljesítése
2. Vásárlói megtévesztés - szinte fix, hogy valaki visszavitte a telefont, ezért lett beaktiválva 2020.02.12-én, és ezért járt le 2022.02.12-én a garancia - Nem volt feltűntetve amikor vásároltam, hogy a készülék újra csomagolt / felbontott / használt. -
qltsar
veterán
MediaMarkt valasza:
Ezek szerint nem tudok ezzel mit kezdeni. Azon gondolkodom, hogy megeri e egyaltalan megjavittatni ennyi penzert, mondjuk azon kivul, hogy kicsit recseg a bal felso hangszoro semmi baja sincs, es patika allapotban van, de 70.000 forintert mennek hasonlo telefonok itt az apron. Mivel egyik papiron sincs feltuntetve a ket ev garancia, igy jogilag is meg vagyok love. Csak egy szervizvelemenyem van arrol, hogy valaki beaktivalta a telefont kb 3 honappal azelott, hogy megvettem, igy iden februarban lejart a ket eves garancia, ami MM szerint 1 ev.Szivesen fogadok barmilyen otletet a szituaciora!
Koszonom!
-
qltsar
veterán
Köszi mindenkinek!
Valami nagyon nagy gányolás van itt...amúgy ismerve magamat, tuti, hogy nem vettem volna meg egy 200.000 forintos telefont 1 év garanciával.
Szóval közben a szerviz visszaírt, hogy a garanciám 2022/02/12-én lejárt. Na már most ezzel az a probléma, hogy én 2020/05/04-én kaptam meg a készüléket, és onnéttól számítva a garancia 2022/05/04-ig kellene, hogy érvényes legyen...
Ezt szerencsére sikerült úgy megkérdeznem hivatalosan a szerviztől, hogy a MediaMarkt is CC-ben van a levelezésben - miközben az ügyfélszolgálat olyanokat mondott, hogy miért nem a TMX-hez küldtem (miközben már OP-t elvileg nem javítanak (lentebbi kommentjeim), valamint ők javasolták, hogy a hivatalos OP-os háztól házig garanciát igényeljem meg), valamint, hogy 1 év a készülékre a garancia.
Kezd elfogyni a türelmem, de nem tudom, hogy mit tudok tenni azon kívül, hogy hívogatom őket...annyi a biztos, hogy az OP szerviz baromi gyorsan megcsinálta volna a telefont, pikkpakk bevizsgálták, küldtek árajánlatot, szóval le a kalappal a sebesség előtt...viszont itt már Békéltető Testületen gondolkodom, esetlegesen Fogyasztóvédelmen, mivel, ha tényleg igaz amit a hivatalos szerviz állít, akkor egy használt telefont adott el nekem MM, amin nem volt feltűntetve, hogy használt / felbontott / újra csomagolt.
Március 29-e óta ott pihen a lengyel szervizben a készülék amúgy, és ezt még azzal is megfejeltem, hogy egy iPhone 11-et kell használnom backup készülékként.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Sziasztok,
Lassan 1 hete áll a telefonom a lengyelországi szervizben, többek között MediaMarkt 0 kommunikációja végett.
Lehetséges, hogy anno a OnePlus telefonokra 2020-ban (mielőtt bejött a sávos garanciáztatás) 1 év garancia volt?
Eléggé zavaros az ügyintézés, én úgy tudom, hogy 2 év garanciával vásároltam a készüléket (2020 Májusában), de a sokadik telefonhívásomra az egyik MM ügyintéző annyit mondott, hogy 1 év garancia van a készülékre, amit nehezen akarok elhinni.)
Van esetleg valaki aki hasonló időben vásárolta a készüléket hivatalos forrásból (Euronics, MM, Alza, Telekom, Telenor) és tudja, hogy a garancia meddig terjed ki?
Amúgy a felső hangszórót kell kicserélni, amire kaptam egy 40 EUR árajánlatot...
Köszönöm !
-
qltsar
veterán
Alzanal egy kulon oldal van a OnePlus gariztatasra, szerintem ok tovabbkuldik OnePlusnak.
Vegul hivtam egy futart inkabb, mert valahogy nem volt jo erzesem a weboldal alapjan, hogy elkuldjem nekik.
Mondjuk azert arra nagyon kivancsi lennek, hogy OP honnet tudja, hogy mitol-meddig tart a garanciaidom. Valahogy nem tudom elkepzelni, hogy barmelyik bolt is visszakuldene nekik igazolassal IMEI alapjan, hogy a kezbesites napjatol indul a garancia .
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Mediamarkttól kiderítettem, hogy a OnePlus garanciáztatásokat itthon a Tele-Signál Kft. végzi.
-
qltsar
veterán
Sziasztok!
MediaMarkt-ba vitte már vissza gariztatni a készüléket valaki? Tudom, hogy hivatalos garanciával árulták anno, de egyrészt pont útbaesne holnap egy MM, másrészt sajnos kifogytam a csomagolóanyagokból itthon, hogy OP-n keresztül rendeljek futárt (holnap).
Rémlene olyan, mintha az itthoni a forgalmazók a TMX-hez küldenék a készülékeket, amennyiben így van, inkább beszerzek csomagolóanyagot, és elküldöm OP-nak futárral. Ez amúgy fizetős, vagy ők állják az oda-vissza postát?
Köszönöm!
-
qltsar
veterán
válasz szabi__memo #5365 üzenetére
Talán a T verzió, ha lesz global.
Sajnálom, hogy nincs olyan OnePlus az újabb szériák közül, aminél középen van a notch / punchole. Évek kellettek amíg kibékültem a középsővel, de ezt a bal-jobb oldali lyukat képtelen vagyok megemészteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
qltsar
veterán
válasz ghiottone #5330 üzenetére
Akkor kinek is fog szólni az a telefon igazából? Gondolom ide ugyanúgy Exynosszal jön majd, azon kívül, hogy 500mAh-val nagyobb az akksi kamerában valószínűleg rosszabb lesz, lehet a Dex is le lesz tiltva szoftveresen, az alap model "csak" 6GB-os.
@morgyi: topicocban körül kell nézni, csak egy futó kalandig volt 9T Prom, nem nagyon volt vele probléma. Nekem az EMUI jobban feküdt, mint a MIUI még a Honoros időkben.
@vacs: hát igen, első körben dev options, miui optimizations -> disable, legalábbis régen így volt. Na meg a miui.msa.global és társai adware csodákat "kiírtani" mielőtt bármit is csinálsz - bár lehet, hogy az elmúlt 3 évben ezek rendeződtek .
-
qltsar
veterán
válasz Linkin1994 #5328 üzenetére
Ez érdekesen hangzik, bár amilyen cikkeket olvastam eléggé "elárazták" a 21FE-t, mire ideér szerintem drágább lesz, mint a sima 21, de persze majd meglátjuk. Valamit eléggé elgondolkodós lesz, ha tényleg 700$ körül fog startolni a Xiaomi kisebb alapmodellje, amiben ugye már a 4nm-es 8gen1 ketyeg.
-
qltsar
veterán
válasz bollokcs80 #5289 üzenetére
Kuldtek ki bugfixet barmire is tenylegesen 11 ota ?
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Egesz szep kilatasok Android 12 tekinteteben link
-
qltsar
veterán
Fizetős igényt adtál le? Garancián túli javítási árakba belenéztem, és eléggé olcsónak tűnik egy akkumulátor csere (9.9 EUR), erre még rájön a munkadíj elvileg akkor is ha garancián belüli javításról van szó, vagy rosszul értelmezem?
Cseréltetett valaki már akksit a készülékben hivatalos szervizen keresztül? -
qltsar
veterán
válasz slice14 #5231 üzenetére
Hasonló szándékaim vannak de én megvárom, amíg megjelenik az FE változat és/vagy a 22-es széria ami kicsit lejjebb fogja nyomni a 21 árát, illetve, ha valami csoda folytán SD verzió lesz az FE, akkor valószínűleg azt fogom venni amennyiben nem túl sok a kompromisszum, és az árazás is reális (ami a leakelt infok alapján sajnos nem úgy tűnik).
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Sziasztok!
A legújabb frissítés óta iszonyat hektikusan működik a lift2wake / tap to ambient / double tap to wake.
Más is tapasztalt ilyet?
Előtte kb. 10-ből 1x biztosan nem működtek, most kb. 20-ból 1x működnek ezek a funkciók. Toltam egy wipe-ot az Ambient Display adataira, majd restart, de ugyanez a probléma.
Másnál is tapasztalható ez a frissítés óta?
-
qltsar
veterán
válasz milkabrams #5163 üzenetére
-
qltsar
veterán
válasz bollokcs80 #5160 üzenetére
Köszi, lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést.
Használ e valaki OnePlus 7T készülékkel LDAC kódekkel rendelkező Bluetooth fülhallgatót [ami LDAC-n működik, és nem "butítja" vissza a rendszer AAC/SBC-re]?
Valahol azt olvastam, hogy Android 10-el, gyári rendszeren nem támogatta az LDAC-t a telefon, de 11-ről semmi információm nincs.
Amúgy jelenleg aptX HD-s TWS-em van.
@milkabrams: van esetleg tapasztalatod, hogy működik a készülékkel LDAC-vel?
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Hasznal esetleg valaki LDAC-s TWS-t?
Kodekek kozott latom, de a kerdes, hogy mukodik e normalisan?
Koszi !
-
qltsar
veterán
válasz #32839680 #5117 üzenetére
Nem AOD, Ambient Display:
'System
• Optimized the stability of NFC feature
• Upgraded Android Security Patch to 2021.08
Ambient Display
• Newly added the screenshot feature for ambient display
• Newly added Bitmoji clock, co-designed with Snapchat, which will liven up the ambient display with your personal Bitmoji avatar. Your avatar will update throughout the day based on your activity and things happening around you ( Path: Settings - Customization - Clock on ambient display - Bitmoji )
OnePlus Store
• An intuitive and convenient way to manage your OnePlus account, get easy-to-access support, discover exciting members-only benefits, and shop for OnePlus products. (Please note that it can be uninstalled)'
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz Linkin1994 #5006 üzenetére
4.0.283 van nálam, ennél van újabb?
@Timer: Köszi a tippet, de valószínűleg marad a Google Photos.
-
qltsar
veterán
válasz bollokcs80 #5004 üzenetére
Meg annyit hozzatennek, hogy a gyari galeria alkalmazas katasztrofalis sebesseggel kezeli a fileokat.
Az iment toroltam 5 file-t, 40 masodperc volt mire letorolte oket...azert ez nem teljesen UFS 3.0 sebesseg finoman fogalmazva...
Hasonlo a tapasztalatom screenshot mentesnel is.
-
qltsar
veterán
válasz #32839680 #4999 üzenetére
Az értesítési bug abszolút alkalmazás hiba, Nougat óta folyamatosan ez a tapasztalatom a rendszerfrissítéseknél / verzióváltásoknál - viszont ez a token-elfogyás hiba nekem új.
A BT bug valószínűleg aptX és variánsainál jöhet elő többnyire...mondjuk az a fura, hogy a néha használom a régi fülhallgatómat, ami "fapados" aptX-es - egy teljesen belépő szintű QCC3020 chippel - mindenféle hiba nélkül - viszont a "prémium" QCC5124-el már probléma van.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz szabi__memo #4997 üzenetére
Továbbra is bluetooth problémáim vannak - amik Android 10-en nem voltak.
Alapból lomhább a rendszer, lassabb az ujjlenyomat feloldás.
Nálam 10-en soha nem volt problémám a raise2wake-kel, vagy a tap2wake-kel, itt kb. 2 naponta előjön tap2wakenél, hogy semmire nem reagál a telefon, csak a bekapcs gombbal lehet feléleszteni, vagy a lift2wake-kel.
Bluetooth Audio Code kiválasztása nem működik, nem marad a kiválasztotton a Codec - ez is működött nálam 10-en ugyanazzal a BT eszközzel.
OTP-NFC fizetés popup nem működik, de amikor van tokened tudsz fizetni, csak nincs felugró ablak, viszont több alkalmazás-újratelepítés után is előjön, hogy a tokeneket nem tölti fel magától az alkalmazás, csak ha benyitod a kártyát az appból - ilyen problémám sem volt 10-en - többi banki alkalmazásnál nincsenek ilyen gondok amiket használok.Nyilván egyéni izlés kérdése a következő, de nekem a téma nem tetszik. Fekete helyett szürke lett az értesítési sáv, és a PowerToggle rész, settings és néhány eddig teljesen fekete "gyári" felület.
Ja igen, és van egy brutálisan idegesítő értesítés, amit teljes mértékben nem lehet eltűntetni - amennyiben aptX-es a bluetooth fülhallgatód: [link] Az utolsó kommentben említett apk nincs a készülékünkön, így sajnos ez a módszer nem orvosolja a problémát.
Bluetoothra visszatérve: 10 alatt normálisan csatlakozott automatikusan az órámhoz a készülék, ez 11-en nálam nem működik, vagy maximum nagyon ritkán - szerencsére nem akkora probléma, mert nincsenek az értesítések bekapcsolva az órámon de nem utolsó szempont figyelembe venni.
Azért, hogy valami semlegeset is írjak: az akksival nincsenek problémáim 10-hez képest. Nincs random drain melegedés stb.
Viszont Warp Chargnál itt is van egy bug, néha kétszer jelzi ki, hogy WarpCharge-al töltesz. Ez kb úgy néz ki, hogy a záróképernyőn megjelenik amikor csatlakoztatod a töltőt, majd miután feloldod a kijelzőt utána is kijelzi.
Ugyanez a helyzet az értesítési módok változtatásával. Pl. megváltoztatod Ringről Silentre, ezt kijelzi a záróképernyőn majd miután feloldod a készüléket ismét meg fog jelenni az értesítés, mintha akkor váltottál volna a módok közül, pedig telhetnek el órák aközött, hogy megváltoztatod a módot majd feloldod a telefont.
Az egyetlen dolog ami miatt nem rollbackkelek 10-re az a "macera". Nem akarok erre rááldozni 1-2 órát úgyhogy megtanultam együtt élni ezekkel a featureökkel .
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Nálam fel sem dobta a 11-es frissítést, meguntam, viszont nem akartam mókolni Oxygen Update-errel, aztán rápróbáltam, hogy VPN ->Canada, és azóta ez a bevált módszer.
Ahogy Oxygen Updater feldobja, hogy van frissítés a telefonra csatlakozok VPN-en keresztül Canadára, majd manuálisan rányomok a frissítés keresésre és eddig mindig megtalálta és természetesen hiba nélkül felrakta OTA-n keresztül.
-
qltsar
veterán
-
qltsar
veterán
Hátha hoz valamiféle pozitív változást : link
-
qltsar
veterán
válasz Aksomatic #4900 üzenetére
Én úgy használom. A legelső kiadás [11.0.0.2] jobban merült, és jobban akadozott mint a rá kiadott frissítés [11.0.1.1], ezzel már kb. Android 10 szinten mozog az üzemidő, viszont messze nem olyan fluid a rendszer, mint 10-en.
Lassabban éled fel a kijelző amikor felemeled a telefont, és lassabban is tér magához / azonosítja az ujjlenyomatodat.
Amit még észrevettem, hogyha screenshotot szerkesztesz, elég lassan menti el, ez az előző rendszer alatt szinten azonnal megtörtént - de gondolom ez a galéria hibáihoz köthető.
A bluetooth TWS-em miatt próbáltam egy wipe-cache-t, de sajnos nem segített. Itt nem igazán tudok rájönni, hogy mi lehet a baj, iOS alatt teljesen jól működik a fülhallgatóm, Android 10 alatt is voltak problémáim, de jelenleg rosszabb a helyzet OOS 11-en.
Ezzel kapcsolatban, még annyit vettem észre, hogy képtelen vagyok a developer options-ben átállítani az eszköz által használt codec-et, ez az előző rendszeren még működött.Ha használsz NFC-s fizetést, az OTP Simple nem ad felugró ablakot fizetésnél - de ezen már meg sem lepődök, minden rendszer-frissítésnél ezt produkálta telefontól függetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz bollokcs80 #4808 üzenetére
Most mar csakazert is megvarom OTA-n !
@rodi81: Nincs gond a lift2wake-kel nalad? En emiatt az egy miatt nem akarom felrakni. Epp eleg volt megszolni Nova launcher akadasat.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Felkerult a hivatalos oldalra a legfrissebb build 11-bol. link
OTA-n meg mindig nem ajanlotta fel nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Netfone
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest