- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Entryy
aktív tag
Azt lehet tudni, hogy az Ipad 3 hogy fog viszonyulni a Tegra 3as tabletekhez teljesítmény szempontjából?
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "
-
namaste
tag
Több mag: Igen, igazad van. Amdahl-törvény, algoritmusok párhuzamosíthatósága. Ez csak a bevezető mondat akart lenni, hogy mi a cél.
Android UI: Másik szálból közvetlenül módosítani a felületet kivételes dolog (kivételt dob). De megvannak a megfelelő metódusok, amelyekkel megoldható. Az UI módosítások ebben az esetben is csak akkor futnak le, amikor az UI szál nem foglalkozik valami egyébbel.
Az Android nem csak egy szálból áll, az UI szál egy a sok közül. Ezeknek a futtatását el tudja osztani a processzor magok között. -
lilp
tag
tervezek venni jövő hónapban egy ilyet: http://trimslice.com/web/ (http://prohardver.hu/hir/tenyernyi_szamitogep_compulab_jovoltabol.html)
bár inkább kivárnám a tegra 3mas változatot, HA lesz ilyenük (várhatok várhatok tudom, 'ami ma csúcs az holnap elavult') [épp egy 1.7es pentium4/384 mb rammal szenvedek...]
szóval a kérdés, hogy számíthatok-e rá, hogy ez a cég kiadja tegra 3-mal a továbbfejlesztett változatot? -
Cathulhu
addikt
A teljesítmény megkétszerezése történhet a sebesség kétszerezésével vagy a magok számának duplázásával.
Ez csak akkor igaz, ha a kod minden resze tokeletesen alkalmas parhuzamositasra. Amennyiben csak egyetlen kodreszlet is meg kell varja az osszes szal futasanak eredmenyet, mar nem igaz a fenti allitas. Es akkor meg a terhelest is teljesen egyforman kell elosztani a szalakon, ami szinten ugymond a lehetetlen kategoria.
#9, #10 Miért nem kezeli az Android a két magot? Hogy értitek? Többszálas tesztek mutatják, hogy a programok kihasználhatják. Az akadások eltűnéséhez a GPU-t kellene használni, erre már történtek lépések a 3.0-ban.
Nezzuk pl a UI szalat: jelenleg egyetlen szal felelos pl az osszes UI muvelet vegrehajtasaert. Amig egyetlen alkalmazas fogja pl ezt a szalat, addig minden masnak is varnia kell, mig sorra nem kerul. Ha kulon szalat inditasz a UI-od adott idoben torteno frissitesere, akkor (kiveve a surface viewt) nagyon csunya hibakat tudsz okozni.
Az hogy maga az alkalmazasod hany szalon dolgozgat, az rajtad all, egyedul toled fugg mennyire optimalizalod ebbol a szempontbol, de maga az Android felepitese ezt nem igazan preferalja.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
kerelo
aktív tag
Én úgy tudom hogy az Android,kezeli a két magot
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
namaste
tag
A teljesítmény megkétszerezése történhet a sebesség kétszerezésével vagy a magok számának duplázásával.
2 mag adott sebességen kevesebbet fogyaszt, mint egy mag kétszeres sebességen, pl. 2 mag 1GHz-en kevesebbet fogyaszt, mint egy mag 2 GHz-en. Ez azért van, mert a fogyasztás a sebességgel négyzetes arányban növekszik, míg a magok számával egyenes arányban növekszik.
Persze egy mag 1GHz-en kevesebbet fogyaszt, mint két mag 1GHz-en, a felét.#9, #10 Miért nem kezeli az Android a két magot? Hogy értitek? Többszálas tesztek mutatják, hogy a programok kihasználhatják. Az akadások eltűnéséhez a GPU-t kellene használni, erre már történtek lépések a 3.0-ban.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
gebedjenek meg... az ember csorgatja a nyálát valami tablet után, erre jönnek folyton a hírek, hogy egyre jobb cuccok jönnek.. most vagy veszek egy tabletet, ami 3-4 hónap alatt elavul, vagy rágok a körmöm még 4 hónapig és decemberben kezdődik minden előröl...
fékezzenek már..
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
kopasz7
tag
A jégkrém (4.0) lesz az első ami kezeli majd a több magot, de néhány alkalmazás már eddig is kezelte. Remélem akkor már nem lesznek akadások többmagos gépeken, ha kijön a 4.0.
-
kopasz7
tag
Nem úgy van, hogy a 4 mag már kevesebbet fogyaszt mint a kettő vagy egy mag?
Nem tudom már ezt, hol hallottam, de elvileg fordítva lenne nem? -
törölt tag
Iszonyatosan fejlődik a technika.Néhány éve elképzelhetetlen lett volna eleve 2magos telefon,most meg már 3 illetve 4 magról beszélnek.Akkut is kellene gyártani hozzájuk,mert sajnos tapasztalat,hogy az optimus 3d,jó ha egy napot elment ha nem nyomogattam.
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
Eleve értelmetlen a dolog, mikor egy Nexus S hamarabb tölt be egy játékot, mint a Galaxy S II pedig elvileg az a legerősebb 2magos SoC megoldás jelenleg... (bár ez így nem kijelenthető de összességében a telefonnal a legjobb) Most ha az ilyen komplex feladatban lassabb akkor hol lesz gyorsabb? Mindennapos használatban észrevehetetlen lenne pl.
Tabletbe kell a gyorsan növekvő erőltetett felbontás miatt. De telefonban fölösleges ilyen 240ppi fölé menni ami relative nem lesz nagy felbontás.NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
zola8van8
tag
Nagyon fejlődnek ezek a hardverek. Ha egy tablet elviszi a full HD filmeket, akkor szerintem az bőven elég, bár a játékoknak biztosan jól jön. De az Androidnál elférne egy jó optimalizálás is.
-
Talán a Galaxy R (vagy mi a szösz) lesz az első olyan Tegrás telefon ami megéri a pénzét majd. Mondjuk egyelőre nem nézek bizakodóan az nV megoldására és ennek nem a hardver az okozója, hanem a cég üzletpolitikája.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
keIdor
titán
Remélhetőleg optimalizáltabb telefonok jönnek rá, mint az Optimus 2X vagy Atrix... szégyen mindkettő annyira rossz.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest