Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pakriksz

őstag

válasz priti #215 üzenetére

Monitorból úgy legalább 6 darab kéne hogy hasonló látóteret nyújtson mint az OR(ha 3d is kell akkor inkább 750k forint), az van legalább negyedmillió. Kb 200k-300k-nyi videokártya is kéne hozzá, és még mindig ott lenne a monitorok kávája, és az hogy ha hátrafordulsz, 90 fokban oldalra, akkor a szobát látod, ezen kívül óriási áramfogyasztás is jön ehhez.

Értsd már meg hogy a végleges OR-ben full hd vagy annál nagyobb felbontású kijelző lesz, csak a fejlesztői verzió 720p-s (és már ettől is mindenki elájul). A projektorok képminősége mellesleg rosszabb ennél, másrészt a látószöge is, na meg rohadt drágák.

• BiP

nagyúr

Mit szedsz? Kérek én is belőle :)

Komolyra fordítva a szót: Nem értem, miért nem lehet helyén kezelni a dolgot. Olyan dolgokat vársz el tőle, amire (még) nem jó. Ez egy újgenerációs periféria első olyan képviselője, ami már használható és még megfizethető. Ha bejön az embereknek, fejlesztik tovább, esetleg beszáll több gyártó, fejlesztő, akkor fejlődni fog. És idővel sokkal jobb minőség érhető majd el.
    Techikailag lehetne jobbat csinálni, mint ami a most kiadott fejlesztői példányokban van, (pl. 5,5"-on 2560x1440-es felbontású kijelzőt csinált az LG, 538ppi), viszont le kell szorítani az árat is.
    Pl. pneumatikus szimulátor cockpit is először mondjuk a NASA-nak volt csillió pénzért, aztán egyszerűbb kivitelben megcsinálták a gazdag vevőknek csak simán drágáért, ma meg már otthon is megfizethető, akár headtrackinggel.
    Szóval ez még csak az első fecske, kellenek a visszajelzések, és az idő, hogy még jobbakat csináljanak. Akkor majd meglehet az is, amit elvársz tőle. Ellenben az élményt a jelenlegi formájában is már tudja nyújtani.
    Lásd tabletek: az elsők tök szarok/drágák voltak, mégis mindenki lelkes volt, ma meg már megfizethető áron kapsz 2-4magos fullHD-s cuccot. stb.

Ez a Rift nem fogja holnaptól egycsapásra megváltoztatni a világot, de (ha megtetszik az embereknek), majd szépen lassan beszivároghat az életünkbe, mint a mobiltelefon, a tablet vagy az lcd tv. És akkor majd meg lehet nézni, hogy milyen felhasználási módok alakulnak ki, lassú evolúcióval. Lehet, hogy a consumer piacon megmarad játékcuccnak, de lehet, hogy ipari felhasználban meg Minority report-szerű cucc lesz. Ki tudja. De ez még jópár év. Addig viszont sok idő és rengeteg meló kell, ezért jó hír, hogy sok fejlesztő már most rákapott, már az első, "kezdetleges" példányra, és nem hamvába hal meg, mint anno a VFX-1. Most adottabbak a technikai feltételek, a fejlesztők és a vásárlók is nyitottabbak, több pénz is jut rá, több eséllyel indul.

• neilszab

őstag

Továbbra sem értem mit pörögsz ennyit ezen felbontás témán... senki nem mondta hogy ilyen lesz a végleges felbontás és hogy ilyen felbontással kéne bárkinek is megvennie, vagy használnia majd a cuccot! Azt sem értem, hogy a felbontáson kívül mi más bajod van még az elképzeléssel?

A 360 fokban magad köré pakolt hajlított kijelző semmilyen méretben és felbontásban nem ad majd számodra természetes 3D hatású képet és nem fogsz térben/fejben "belekerülni" a történésekbe olyan szinten, mint a Rift-tel.

Most tényleg azon megy most a flame, hogy szerinted alacsony a felbontás és emiatt szar az egész? :DDD
    Mert az első pontot szerintem mindenki itt helyben alá írja, viszont a másodikat bárki megcáfolja neked, aki már próbálta! ;)

Illetve a hype, durranás, forradalom kérdést is teljesen felesleges boncolgatni, azt majd az idő úgy is eldönti :B , viszont ami biztos, hogy a Rift egy igen határozott technológia lépést, vagy akár ugrást jelent a megjelenítők és a játékélmény terén a jelenleg széles körben elterjedt megoldásokhoz képest.

• Malachi

veterán

hát a brutális felbontású kijelzőgömb tényleg izgalmas, csak átlagembernek egyelőre megfizethetetlen. ez meg itthon adóval együtt lesz kb. 90-100 ezer. én attól vagyok elájulva, amit most mutat, és amit ígér. nekem már ebben az állapotában azonnali vétel lenne, de szerintem még jövő karácsonyra sem biztos, hogy megjön a végleges.

szóval, amiről te beszélsz, az jó, de egy évtizedig még biztosan álom marad, ez meg kézzelfogható. és még egyszer, nem csak FPS-ek léteznek, éppen millió más célra is használható egy ilyen szemüveg. amihez nem kell fullHD-nál jobb felbontás. mert azt már tudja, most.

jó éjszakát! :R

Új hozzászólás Aktív témák