Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Win 11 alatt statikusan kiszedtem Notepad-ot, és beállítottam a Notepad++-t helyette ezzen a módszerrel:
-"Notepad" uninstall:
-Start left klikk / "All >" klikk,
-Menuben kikeresni "Notepad", jobb klikk, "Uninstall" klikk-Elevated konzol-on:
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe\0" /v Debugger /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe\1" /v Debugger /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe\2" /v Debugger /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
reg delete HKCR\Applications\notepad.exe /v NoOpenWith /fForras:
https://npp-user-manual.org/docs/other-resources/#windows-11-right-click-workarounds
Azzal együtt, hogy a célt elértem, van egy kellemetlen következmény. Amikor Windows file explorerben nyomok egy jobb klikket, ott van egy olyan pont, hogy új szöveg file létrehozása. Illetve volt. Azzal együtt, hogy a Notepad-ot uninstall-ra dobtam, az a pont eltűnt. A Notepad++-nak a jelek szerint nincsen meg ugyan az a funkciója. Pedig bizony nagyon kényelmes egy feature!
Kérdés: Létezik erre valami külön beállítás, amit én néztem el / felejtettem el, vagy nem tévedésről van szó a részemről, hanem hiányosságról a Notepad++ részéről, és jeleznem kellene ezt a fejlesztők felé?
A tanácsot előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- EAFC 26
- Hegesztés topic
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz i9-13900H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 i5-1245U FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Új HP 17 FHD IPS AMD Ryzen5 7520U 4.3Ghz 8GB DDR5 256GB SSD AMD Radeon 610M Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest