Hirdetés
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hun'reeth
őstag
Láttam jópár DELL asztali gépet és nem vagyok elájulva. Igaz nem ilyen gamer cuccokat viszont biztos jó drágán. Az atomerőműnél. Valaki nyilván nagyon szakít, hogy DELL "irodai" gépeket használnak.
-
Konflikt
addikt
A hozzáférési hálózatba eső eszközöket, ezen belül is az indoor kitekből teszteltem két párat. Az egyik a D-Link DHP-301kit volt, a másik a Linksys PLK200.Mindkét eszköz AV szabványú, azaz fizikai rétegben 200 megabitet képesek elérni. Persze ez redukálódik alkalmazástól függően a következőkre: TCP esetében közel elérték a 2,8-3 MB/sec-et, nagyobb keret, és puffermérettel pedig súrolták a 8 MB/sec-et, még 110 m-en is. UDP esetén ezek az értékek (a fogadó gépen) közel 100 megabitre nőttek. Win-es file sharing esetén 5,5 MB/sec körüli értékeket mértem. Majd ezeket variáltam tovább: több távolságon, kismegszakító, analóg villanyóra, kül. hálózati terhelések hatása, etc.

-
^Clown
addikt
Dell Studio nagyon szép!
-
csongi
veterán
47K Szerintem nagyon jó. Biztosan sokan fogják venni
De akkor az enyém most érhet a hűtés miatt kb 50K? 
-
rudi
nagyúr
Kissé megkésve, de köszi szépen
! Amikor én teszteltem ilyet, akkor a lakáson kívülről (villanyórán túlról) már nem tudtam kapcsolódni. Ezekszerint fáziscsúszás is lehetett ott... Persze fene tudja, mert elvileg a kipróbált konnektorok is más-más fázison voltak. Azonos fázison milyen csúcssebességet értél el, és milyen eszközökkel? -
Aram
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
És egyiket sem fogod semmilyen "studio" feladatra használni, mivel (valószínűleg a DELL-ben is) 2.5"-os HDD van benne. (Minthogy 250 GB-os, gondolom az lesz. Stúdió gépbe min. 500-ast tennének, ha 3,5"-ról lenne szó...)
Ezért jobb választás inkább az Optiplex SF (Small Factor) sorozata, mert abban 3,5"-os HDD van.PS: Valaki írta a DELL megbízhatatlanságát. Nálunk minden OK. Egyik cégünknél kb. 60 DELL gépnél 2,5 év után: 1 táp, 1 alaplap, 1 DVD cseréje a mérleg. Kb. 10 Latitude noti a többi mind Optiplex. Igaz az egyik szerverben 2-szor halt le ugyan azon a helyen lévő HDD, de a HOT Swap tömb miatt nem túlzottan idegesítettem fel magam... ;)
-
törölt tag
ehh pedig fenegettem a fogam a kis dellre, de azért abba is sikerült beletenni egy kis ventit hátra, asszem megvárom a tesztet hogy mennyire is hagngos, szerintem azért az én fülemnek már bőven az lesz

-
nyunyu
félisten
Intel egy idoben erolkodott a BTX szabvanyu alaplapjaival, de valahogy nem sikerult ugy meggyoznie a gyartokat, mint tizeneve, ugyhogy azota ok is visszaszoktak a "regi" szabvanyhoz.
Mondjuk az ATX-nek is kellett anno 3-4 ev, mire teljesen atvette az uralmat a babyAT-tol, de a BTX gyakorlatilag 2 ev alatt teljesen megbukott. -
L Balázs
tag
Ilyen témában nem vagyok otthon, szóval érdeklődnék, hogy a BTX szabvány csak készre szerelt gépekben elérhető (mint a cikkben szereplő) vagy külön alkatrészként is, és mik az előnyei/hátrányai az ATX-el szemben?
-
-Atis-
tag
"dell minőség" - nevetnem kell: nálunk nagyjából az _összes_ (többszáz) pc-ben ki kellett cserélni az alaplapot vagy a tápot, mert feladták a harcot...
-
Konflikt
addikt
"Arra kell figyelni, hogy a HomePlug technológiának a villanyóra gátat szab, szóval jellemzően egy lakásban vagy egy családi házban építhető ki ilyen hálózat."
Ez nem igaz.
A Homeplug AV szabványra épített eszközök jelei gond nélkül átjutnak a teljesítménymérő órákon, és a kismegszakítókon is, szinte sávszélességesés nélkül. (teszteltem anno néhány eszközt) Viszont különböző fázisok esetén már kis távolságon is drasztikus sávszélesség-esés figyelhető meg. -
Finwe
őstag
Ezek a SiS chipsetes Asus notebook-ok mennyire megbízhatóak/stabilak? Gondolom windows alatt csak elmennek de linuxal használható probléma mentesen?
Finwe
-
ProEvoFan
nagyúr
azt az MSI 9600GT hűtést átpakolhatnák a HD4850re

-
ATI-nál bios-ból be lehet állítani, milyen hőmérséklettől kapcsoljon be a ventillátor, nem kell külön termisztor
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ricco_hun
senior tag
Az a 9600gt egyszerűen egy vicc annyi pénzért, faxa hűtés ide vagy oda. 47k HUF!!!
Inkább egy HD4850 Toxic, ugyanúgy faxa hűtés, sokkal jobb teljesítmény és még marad pénzem, mittudom én, két rekesz sörre (bár igaz nem iszom). -
Terentius
őstag
Hagyjuk már a 9600 GT-t!4830,3870!
-
rudi
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ha nem ez a fölöslegesen izmos proci és régi chipset lenne benne, hanem valami T2xxx-es CPU és GM45, akkor Inteles vonalon is lehetne vagy 50k-val olcsóbb.
-
Alvin_ti4200
félisten
ha a Dell levenné az Inteles szemüveget, akkor sokkal értelmesebbet is tudna alkotni azzal a Studio Hybriddel (gondolok itt például egy X2 QL60 és egy HD3200-ra). X3100-zal kiadni egy multimédiás gépet baromság, ennyiért meg lassan két Mac Minit veszek, ami szintén túl van árazva...
-
proci985
MODERÁTOR
hm, kíváncsi vagyok, hogy tőlünk nyugatabbra a legkisebb Dell XPS mennyit is kóstál. anno nézegettem általában a középkategóriás modelljeikről teszteket, és beszámítva az utánnajárást, a teljeskörű garit (incl húzott quad) meg a cuccok beszerzési problémáit, egész reális áron adták. persze darabokban még mindig olcsóbb lett volna számításaim szerint, de hozzávéve, hogy egy ilyen gép összerakása mennyi tudást, fórumolvasást és keresgélést feltételez (valamint, hogy minden egyes alkatrészed garija máshoz
/máshova szól), egy elfoglalt és jól kereső embernek, akinek alapvetően nem a hardverbizergálás hanem a játék a hobbija, egészen megérheti.node, bejön a hazai piac, meg az a tény, hogy itthon a középkategóriás hardvert már izomgémerként szokták feltüntetni, és aszerint is árazzák, és máris marad a 15helyre szóló gari, az utánnajárás és a bizergálás. modellfrissíteni kéne 4850re, vinyókat cserélni 500asokra (ha jól láttam kettő van benne kép alapján), adni 210-220ért, és máris egész jó vétel lenne.
-
Szlovi
senior tag
Nem vagyok MSI párti,de ez a GX620/630 nem csak űtős,de szép is és az ára is rendben van.
Teszt lesz vele/velük? -
SteeWe
aktív tag
Ez a MSI vga kicsit későn érkezett, föleg ennyi pénzért, már sokkal jobb alternatívák vannak
MSI laptopok viszon jól nézneki ki. -
V!ck
senior tag
Ezek a notik játékra? Moblity 3470-el? Háááááát...
Volt egy a kezeim között, de sz@rt se ment, pedig nem voltak nagy elvárásaim... dualcore meg 3g ram ide vagy oda...mod: a 9600M GT fölött átsiklottam
az már jó valamire
-
simonzé
addikt
A Dell Studio Hybrid gépek már a beharangozáskor nagyon tetszettek. Akkor 489 Eurós árról volt szó, ami 122'000 Ft-nak felel meg a jelenlegi árfolyamon a celeronos modellnél. Most 658 EUR-ba kerül a 3GB Ramos Corekettő, ami 165'000 Ft.
Ehhez képest a cikkben 210'000 Ft-os ár szerepel. Merugyi magyarba' fussa arra amire a csóró németnek nem. No comment.
-
janos1988
addikt
Az a 9600GT annyira folosleges. Inkabb vennek helyette egy ilyet es meg penzem is maradna (ennek a ventije is szinte hallhatatlan alapon). A teljesitmenybeli kulonbsegrol meg ne is beszeljunk.
-
JoeYi
őstag
igazából a gx620 és 630-nak is különálló numerikus billentyűzete van
Kár, hogy intel procisat csak 1680x1050-es kijelzővel kapni, pedig biztos az is bemenne 250 alá, a kisebb felbontású TFT-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Jövedelem
- Pánik a memóriapiacon
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Lexus, Toyota topik
- Hálózati / IP kamera
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Arc Raiders
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De akkor az enyém most érhet a hűtés miatt kb 50K? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
!
az már jó valamire