- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Így tovább.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz atti_2010 #82 üzenetére
Nocsak ... nem csak én szivárogtatok? Tényleg nincs nagyon titokban tartva. Pont az lenne a lényeg, hogy ne tudja senki, mert inkább megvárják az akció rajtját. Persze most már mindegy. Szóval várjatok a vásárlással.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
atti_2010
nagyúr
válasz fatallerror #80 üzenetére
A Ipon-on már meg is nézheted a 3 játék nevét így gondolom nem annyira végzik ki Abut.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz fatallerror #80 üzenetére
Elvileg nem, de kit érdekel.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Most még azért ne vegyél HD 7900-at. Lesz majd egy promóció. Három játékot is kapsz ingyen, ha xy időpont között veszel. Majd beszámolunk róla, hogy mikortól és meddig tart. Egyelőre, ha most vásárolsz, akkor nem biztos, hogy lesz ingyen gama.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Nagyon komoly áresésen ment keresztül a 7970... eddig 400font körül volt most 350ért látok.. a 7950 340röl 300 köré...
Most nézem a 7870,és a 7850 árához még nem nyultak ami egy vicc ugyanis a 7870böl a tuningosabb példányok a 7950 árán mozognak...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
radi8tor
MODERÁTOR
Rosszul álltok már megint a témához.
Mennyibe is kerül egy 7970-es külföldön? Mondjuk Amerikában?
$530 ez kemény 116k Ft.
Mennyit keres egy utcaseprő Amerikában? $1300 kb.
Hol itt a probléma?Ott, hogy nálunk 135k ugyanez a kártya és egy utcaseprő keres 70000 Ft-ot.
2.5 db kártya / hó <--> 0.5 db kártya / hó
⭐ Stella
-
HaZsolt
őstag
Eleve nem kellett volna a 7970 árát ilyen magasra szabni. Ezzel csak égnek most.
-
Srodney
senior tag
válasz Silentfrog #3 üzenetére
igen,nagyon sok tényezőtöl függ az ár,főleg a kereskedőktöl.boltosok biztos szétkapnak,de hiába az árakra mindenki csak rátesz...
-
DRB
senior tag
Kíváncsiságból utána néztem mennyi volt egy GTX280-as kártya, amikor megjelent, azért ezt választottam, mert nem sokkal az előtt jelent meg(2008.05/06), hogy a forint 2008 ősszel megmihálylott, illetve akkor az volt aktuális csúcs az nV-tól.
Pont ugyan annyira volt drága(sőt drágább volt, viszont gyorsabban esett az ára) mint ezek a mostani csúcs kártyák, egész pontosan ~$650, viszont azóta a forintunk ~40%-kal lett rosszabb a dollárhoz képest. Nincs itt semmi hókuszpókusz, legalábbis a gyártók részéről, hogy forint miért ott tart ahol, na az már egy másik kérdés. -
fesii
aktív tag
Ilyeneket már úgy olvasok, hogy rajtunk kívül mindenhol árcsökkenés lesz...
-
RyanGiggs
őstag
Arról tudunk vmi infót, hogy a HD8xxx széria milyen csíksz. fog készülni?
-
djculture
félisten
Nemkell sok hozzá már párat én is kikészítettem, folyamatosan ment rá egy napi műsor rögzitése egyik nap ugy döntött hogy irásvédetté lesz Egyik kolléga meg a saját kárán tanulta meg amultkor hogy javitásra behozott gépbe nem dugunk be semmit az első usb-be Bedugta csaaaatt, persze hogy fordítva volt bekötve az usb
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
1db kingston dt100g2 8gb, 1db 16 os ugyanez, adata C008 32gb, egy corsair 4gigás de azt még nem néztem meg,ennyi a mai felhozatal.
Ebböl a 8 gigás ami ugynézki javitható lett paragon progival, többi megy gariba vissza.
ssd-böl meg van 9db ami vezrlő halott szintén garis, fel se ismeri őket semmi.[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Nekem pedig már 3 db pendrive is pusztult el egyik pillanatról a másikra (és nem is a dzsunka noname pendriveok, 2 8 GB-os Corsair, és 1 16 GB-os Kingston -ebből pedig nem a legalapabb, hanem az R500 széria tagja), ráadásul olyan eszközökben használva utoljára, amikben előtte hibátlanul mentek (és utána más pendriveok is).
Ebből kiindulva simán lehet, hogy csak egy gyengébb darabot fogott ki a user. -
staccato
tag
reméljük ithon is érezjető lesz az árcsökkenés
üdv
-
Manbal
senior tag
nah akkor van rá esély hogy majd egy bő fél év múlva, mikor megveszem a 7970 toxic-ot, már 100k alatt lesz...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz djculture #33 üzenetére
Pendrive-ot kérlek ne említsd egy lapon az SSD-vel.
Előbbiben nincs wear leveling, stb. A leggyakrabban használt cellák el tudnak romolni 1-2 év alatt normál használat mellett is.#47: gyári hibás darabot mindig ki lehet fogni, de én még nem csalódtam SSD-ben. *kopp* *kopp* *kopp*
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Lacces
őstag
Kösz mindenkinek , szilicium tábla vagy szilicium ostyaként ismertem én ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
-
MongolZ
addikt
"Ennél már csak a pendrive-ok a nagyobb kedvenceim, ma még csak kettő ment tönkre"
Te mit csinálsz a pendrájvokkal??? Én 3-4 év után elhagyom őket, nálam még egy sem ment tönkre, pedig volt jó pár.
Ezek az SSD-s hibaszázalékok a kedvenceim. Igen, valóban vannak hibás darabok/szériák, de én még egyetlen olyan sztorit sem láttam, hogy egy darab/széria rossz lett volna és ne cserélték volna ki garanciában. Új termék, a kezdeti gyermekbetegségek kezdenek megszűnni.
Szerk: Közben látom szervízes vagy. Akkor már csak egy arányra lennék kíváncsi, ha ma már visszament 2, mennyit adtatok el eddig csak a mai nap? Azt már meg sem merem kérdezni, hogy ebből a 2-ből mennyi a felhasználói hiba (nem történt semmi, csak belesett a malterbe típusú)?
[ Szerkesztve ]
-
-
Lacces
őstag
Mi az a wafer? (már nem először látom ezt itt
-
atti_2010
nagyúr
ssd is olyan hogy 30% minimum újonnan is egy hulladék.
Nekem hibátlanul megy már több mint 2 éve lehet csak rosszat fogtál ki.[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
djculture
félisten
válasz Cyberpunk #28 üzenetére
Notira még többet rálehet költeni mint az asztali gépre. Megdöglik benne bármi súlyos tízezrek..De amúgy tényleg egyre több ember állt át arra. Azután meg mikor megyek a laptopjavítós kollégához látom hogy ott sírnak hogy jaj ennyibe kerül egy nyavaja billentyűzet, káva töltő áramkör stb megjavítása.
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
válasz Silentfrog #21 üzenetére
hát igen még az sem,mondjuk részemről az hiába is nyaldosná
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. Kifizeted a wafert, és lesz annyi jó lapkád, amennyi. A jókat eladod, a rosszakat pedig kidobod, vagy valamit csinálnak vele ... agyonherélt OEM termék pl.
Úgy tudom, hogy a TSMC már elég sokat javított a kihozatalon. Ha valamiből nem jó a kihozatal, akkor az specifikus probléma. Ezt az is alátámasztja, hogy az Altera, a Xilinx és az AMD nem panaszkodik a gyártástechnológiára. Általánosan tehát már kezd jól alakulni a helyzet, csak a gyártókapacitás kevés. Egyébként meg a TSMC-nek számít az ügyfél elégedettsége. Ha az NV nem elégedett, akkor bármikor átmehet a GloFo-hoz, ami a TSMC-nek veszteség.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Addig lesz a 7770 drága, még kapható a 6850. Nem tudom meddig gyártják még.De mivel a 28nm gyártás nem remekel,ezért még egy darabig biztos befutó lesz. Főleg azért mert egy átlag konfighoz elég is.
De jó, hogy notit vettem tavaly karácsonykor magamnak. Nem kell azon filóznom állandóan ,hogy milyen új hardvert vegyek az asztali konfigurációmba. Egy dolgot veszek csak bele, SSD -t 100.000 Ft tájékán.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
djculture
félisten
7750-nek is egy 10k val simán több az ára mint amit ér :
Sapphire HD7750 1GB DDR5 - 11202-00-20GNettó ár: 22 479 HUF Bruttó ár: 28 548 HUF
Pedig ez lenne a népszerű kártya, de ilyen áron nemigen...
[ Szerkesztve ]
-
foxxmotor
tag
Ha az egyik fél csökkenti az árait az számunkra csak jót jelenthet... Bár nem tudom, hogy ez itt Magyarországon is érezteti e majd a hatását.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #Morcosmedve #8 üzenetére
Ott sem. A legolcsóbb HD 7970 139k, míg a legolcsóbb GTX 680 150k.
Ha gyártón belül hasonlítod, akkor a Giga 680-ja 150k, míg a HD 7970-je 145k.
Kevés készlet mellett mindig bekerül a képbe a lehúzás. Egyszerűen, vagy megveszed ennyiért, vagy vársz. A kereskedőnek mindegy, mert eleinte úgyis el fogják vinni drágábban. Ezt az árcsökkentést sem fogjuk nagyon érezni. Az lehet, hogy az AMD olcsóbban fogja adni a termékeket, de a kereskedőnek nem lesz miért csökkentenie az árat. Maximum a HD 7770 ára csökkenhet, arra reális esély van.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Hát az a fránya 7870-es. Így nVidia lesz belőle.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
djculture
félisten
válasz Silentfrog #13 üzenetére
Hát nállam volt mindkettő, mert úgy volt hogy a 5850-et lecserélem erre de szörnyű a 7770. Nagyobb felbontásban sokszor fele annyit se teljesített bf3 -ban. Hol ér az a kártya 30k+? 1 év múlva 15k ért fog menni a bolhán annyira gyengusz... Tudom volt itt is teszt róla egyes játékok szeretik, de többségben van az ami meg nem és ott brutálisan belassul.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz djculture #11 üzenetére
Ha egy árú lenne és venni szeretnék újat akkor már lehet ,hogy a 7770 felé hajlanék. Szinte termeli az áramot ide modban,a kocajátékosok akiknek sokat megy a gépük de ritkán játszanak ugy mint én lehet jobban megéri a kissebb számla mint a pár fps a játékokban.
Ha még passziv 7770-et kapnék 6850 árban akkor biztos az lenne a befutó nálam! -
djculture
félisten
válasz Silentfrog #9 üzenetére
Fene se vesz 7770-et addig, amíg lehet venni 6850-et pár ezerrrel olcsóbban..
Sapphire HD6850 1GB - 11180-00-20R
Nettó ár: 28 629 HUF Bruttó ár: 36 359 HUF
Sapphire HD7770 GHz Edition 1GB - 11201-00-20G
Nettó ár: 30 598 HUF Bruttó ár: 38 859 HUF
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Silentfrog #9 üzenetére
Csúcskategóriában mindenképp megéri a garanciális használt. Már 40-50-el olcsóbban meg lehet szerezni.
⭐ Stella
-
Silentfrog
veterán
Viszont ha a hd 7770-et csökkentenék 3500 forinttal akkor lehet többet adnának el belőle mert a 37-45 ezerért nem hinném,hogy rohamozták a boltokat mikor kijött. Bár 33 ezerért sem hinném,de mégiscsak barátibb ár. Nagyon sokan a garanciális használt fele kacsingatnak ugy látom.
-
#Morcosmedve
veterán
szerintem normális boltokban (ipon) a 680 olcsóbb nem is kicsit...
© asszongya'hogy
-
Angel1981
veterán
Örömteli hír!
Ezen viszont meglepődtem:
"Szintén kedvezőtlen jelenség, hogy az idei évtől kezdve már nem csak az AMD, hanem az NVIDIA is waferekért fizet a TSMC-nél, vagyis nem a tajvani bérgyártó kasszáját terhelik a selejtes chipek."Most akkor sikerülhet akármilyen rosszul egy wafer, akkor is ugyanannyit kér érte?
Ha így van, akkor ez közvetlenül nem ösztönzi a gyártót arra, hogy javítson a kihozatalon - hangsúlyozom, közvetlenül. -
Segal
veterán
Pont tegnap néztem az itthoni VGA árakat és elég bosszantó a dolog mert már csak az intel Ivy-ére várok az új géphez és inkább a 6800-ast venném (esetleg 6700ast ha addig bejelentik) mint a 7970-est de ez szemétség hogy drágábban adják (méghozzá nem is kevéssel) mint az AMD kártyát holott olcsóbbnak kéne hogy legyen. Májusnál viszont nem szeretném m ár tovább tolni a gépvásárlást mert így tulajdonképpen a végtelenségig lehetne. Remélem azért lesz 1-2 vásárlóbarát gondolkodású üzlet aki csökkenti legalább a 79xx árait.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Silentfrog #3 üzenetére
Igen ez nagyon érdekes volt.
Bár ott lehet azért mentek fel az árak, mert a vevők megrohamozták az üzleteket és kifogyott a nagykerek árukészlete. Persze ez csak tipp.Emelés mindig gyorsabb, mint a csökkentés.
⭐ Stella
-
fatallerror
addikt
szerintem egész évben mesterségesen drágán tartott árak lesznek sőt lehet h még a 8000es sorozat megjelenésekor sem lesz jól menő a 28nm így lehet azok is drágák lesznek :/
don't tell me what i can't do!
-
Silentfrog
veterán
Érdekes az árviz miatti áremelkedés a kereskedőknél egyből jelentkezett,a polcon lévő merevlemeznél . A hirnek csak örülhetünk,ha látunk belőle egyáltalán valamit
-
djculture
félisten
Szerintem itthon eleve nem lesz csökkenés csak áremelés lesz. Ma is romlik a forint eleve..
Gondolom ezek után a Trinity apu-k ára se lesz barátságos..[ Szerkesztve ]
-
FRENK1988
veterán
Jó hír de csak lassan fog ide bekúszni mint ahogy a cikkben is említve volt
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 10xx FE, Hybrid
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest