- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz
gubacsino #208 üzenetére
Furmarkot felejtsd el!
Sokan fikázzák, és én is azt tapasztalom, hogy nem sok mindenre jó. Tény, hogy folyamatosan 100%-on tartja a vga-t, de ezt más benchmarkkal is el lehet érni, vagy még inkább játékkal, megfelelő beállítások használatával. Viszont a Furmark pl. hiába hajtja 100%-on, mégsem hozza ki olyan hamar az instabilitási problémákat. Cserébe viszont mindennél jobban fűti a kártyát. Szóval valami olyasmi, mintha a sportteljesítményedet finn szaunában akarnád megnézni: nem fogja megmutatni, hogy meddig bírod valós körülmények között, viszont szívrohamot kapsz a melegtől. Konkrétan olyan hírek is terjengenek, hogy volt rá példa, hogy a Furmark kinyírt vga-kat. (Nézd meg az általad linkelt oldal legalját, ott is van egy kép róla.)
Maradj inkább a játékoknál (Witcher 3, Crysis 3, Deus Ex Mankind Divided, GTA V), ezekkel rendesen meg lehet küldeni a vga-t. Witcherben pl. ha az Aard jel alternatív módját használod, az az effekt rövid időre mindig rápakol +néhány % terhelést a vga-ra. Az előző kártáymat (Msi 970) elég szépen meg tudtam húzni, de Witchernél, amikor az alternatív Aardot nyomogattam egymás után, bizonyos részeknél kidobott a játékból.
Monitorozni úgy tudod legjobban a dolgokat, hogy az MSI Afterburner telepítésekor a RivaTuner nevű programot is feldobja, mint telepítési lehetőséget. Azt is tedd fel, kapcsold be rajta az OnScreenDisplayt, és állítgasd be, hogy milyen adatokat szeretnél látni játék/benchmark közben (azt viszont már az Afterburner beállításaiban fogod megtalálni.)Amúgy úgy tűnik, hogy sokat nem jelentett OC-t illetően az új bios. Tegnap este próbálgattam úgy, hogy a memóriát már +400-ra tettem, a gpu maradt +75. A Star Wars Battlefrontból (1080p ultra + 160% resolution scale) pár perc után kidobott. Aztán visszatettem +300-ra, úgy végigment a meccs (aztán lefeküdtem aludni
). Remélem, hogy csak amiatt dobott ki a játékból, hogy nem bírta az OC-t, és nincsenek egyéb problémái a bios-nak ami instabilitást okozna.
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz
gubacsino #206 üzenetére
OFF: Eddig nem jutott sok időm a tesztelésre (mivel közben cseréltem alaplapot-procit-memóriát, így teljes rendszer újratelepítés is kellett), de
ON: annyi már kiderült, hogy az első lépcsőt (+350 MHz mem) sikeresen megugrotta. Ez még nem sokat számít, de természetesen nézem tovább, hogy mit bír.Egyébként azt találtam ki, hogy benchmarkokat nem futtatok, mert volt rá példa, hogy adott benchmarkot tudta stabilan futtatni a vga, de pl. a Deus Ex Mankind Divided-ból kidobott, összeomlott.
Úgyhogy most három játékkal tesztelem az adott beállítást: Crysis 3 (full max, 4xMSAA), Witcher 3 (full max, Hairworks on+4xAA), Star Wars Battlefront (full max, 160% resolution scale). Ezekkel a beállításokkal folyamatosan közel 100% a terhelés.Vagy tudtok olyan benchmarkot mondani, ami hamar kihozza az instabilitást?
-
RudiSZT3
csendes tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- DOOM - The Dark Ages
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest