- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Mikrofon topic
- Fujifilm X
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Jungle Man #48 üzenetére
Ja, hát nyilván. De jó napot kívánok, most kezdünk rájönni, hog amúgy nonstop átb@sszák az embereket?
Tonnaszám kellene megfogni azt a fostengert, ami percről percre áramlik befelé elektronika téren, ez a jéghegy csúcsa sajnos.
-
Jungle Man
junior tag
-
lemusz
addikt
EMOS PC1425 4 csatlakozós kapcsolós hosszabbító rendben van? 2017-be vettem de kibaszom az ablakon ha nem.
-
westlake
félisten
Blokkal/számlával, vagy anélkül? Ez itt a kérdés.
Egyébként köszönjük a szerv munkáját. Sokat segítettek abban, hogy mit ne vegyen az ember, de abban semmit, hogy mit vegyen. Ha abból indulunk ki, hogy az általuk vizsgált termékek 100%-a nem megfelelő, akkor nagy valószínűséggel elég nehezen lehet olyat találni, ami igen. Akkor inkább keressenek egy olyat, ami megfelelő és írják le azt.
#22: Ezt most komolyan gondolod?
-
Lehet ennek köze ahhoz, hogy a gyengébb rézminőség miatt csökkent az egységnyi keresztmetszetre megengedett áramerősség?
MaCS
-
westlake
félisten
A megvizsgált hosszabbítók és elosztók közül egyik vezetékének érkeresztmetszete sem érte el a kötelező minimumot, vagyis mindegyik tűzveszélyesnek minősül, valamint égési sérüléseket okozhatnak.
Mindegyiket kivonják a forgalomból, vagy megtiltják a forgalomba hozatalát, továbbá némelyiket még vissza is hívják a vásárlóktól.
Mindegyik tűzveszélyes, de csak némelyiket hívják vissza?! Micsoda logika.
-
granini
őstag
-
Semplar
őstag
Ez már az USA-EU szabvány előszele, ami majd kiszorítja a csúnya kici occó cuccokat.
-
monguz82
tag
teszem hozzá, hogy mind kínai másolat, vagy csak simán kínai...
az EMOS magyarországi honlapján híre-hamva sincs a termékre írt cikkszámoknak, gyanúsan hamisítvány -
zone
őstag
Belefért volna a cikkbe, hogy melyek ezek. Ha valaki nem akarná letölteni a pdf-et, a listán lévő márkanevek:
entac, gao, emos, icon, sky, steck!Nagy részük lengőkábel.
-
Crus
őstag
Na igen... ha valaki annyira nincs képben, hogy megnézze egy ilyen nagy fogyasztónál, hogy mennyi az annyi, azt nem nagyon tudom sajnálni. De tényleg nem olvastam olyanról az elmúlt 2 évtizedben, hogy gagyi hosszabbító miatt valaki meghalt volna. Max úgy, hogy arra kötötte fel magát és elszakadt... pl. egy crypto bányász. Ugh... nem izgatom magam.
-
-
Crus
őstag
-
Tikakukac
titán
A háztartások felében ilyenek vannak, nem kell beparázni, én is tudok vagy fél tucat ilyet a sajátomban.
A lényeg ugye, hogy tudd mi és meddig okés. A 3.5Kw helyett ennek max a felével terhelgetem őket maximum, azt sem 0-24. Na azzal gond még nem lesz. A para efölött van, indul a melegedés és bumm-bumm. -
biscuit
aktív tag
Öjam! Nálam is van egy már 10+ éve [link] és hálistennek az égvilágon semmi baja nincs, pedig aztán amit találtam mindent beledugtam! Mármint villásdugót (a perverzek kedvéért tisztáztam csak)!
Részben igazad van! De pl a kismegszakítókat is 80%-ig ildomos leterhelni, legalábbis a szakik aszondják! Ergo, egy hosszabbítót is 20%-al javasolt túlméretezni. (ez nem menti fel a gyártót a felelősség alól, nyílván!)
-
termi22
csendes tag
még jó, hogy a 4 férőhelyes hosszabbítót vettem pár hónapja a media a marktban, látom a 6-os, 3-as EMOS nem ment át a teszten..
-
Gdi
senior tag
válasz
tatararpad #17 üzenetére
De melyik "CE"-t?
A Conformité Européenne vagy a Chinese Export-ot?Mert az egyik igaz.
Az más kérdés, hogy a karakterek közötti távolság jeleni (azaz régebben az jelentette) végül is a megkülönböztetést a kettő között. -
TIT
veterán
Nekem olyan van mint a 6-os sky de legalább 10 éve és semmi baja eddig,max.a piros lámpa vibrál újabban.
-
bteebi
veterán
Hát ez finoman fogalmazva is gáz. Szét is nézek majd itthon, hogy miből élünk... Eddig ugyan nem tapasztaltam problémát, de azért most lett pár újabb nagyobb fogyasztó, és azok elosztókon csücsülnek muszájból.
-
tatararpad
őstag
A CE jelzést azért bűntudat nélkül rányomták mindre
-
válasz
ergoGnomik #4 üzenetére
-
fatpingvin
addikt
anyám nem érti miért veszem a drágább hosszabbítót hogy utána még át is alakítsam.
ezért. meg ugye azzal a tudattal kell használni hogy a ráírt értékeket ugyebár egy 0.5-ös szorzóval kezeljük. -
beef
őstag
Hasonló eset miatt vettem inkább vezetéket és magam szereltem össze, mert a "gyári" 3500W-ot bíró hosszabbító kábele enyhe égett műanyag szagot árasztott már 2500W-nál.
A másik hosszabbító, ami szintén 3,5KW-os már jobban viselte, a kábel külseje "csak" kb. 40 fokig melegedett. -
S_x96x_S
addikt
- A bányászok felvásárolták a jobb minőségűeket ..
- Hiány lesz elosztóból ..
- Közeledik a választás és minden hatóság túlpörög. -
Watchdog
aktív tag
Tűz és égési sérülés ~ a névleges áramhoz kicsi a vezeték keresztmetszete.
Áramütés ~ nincs védővezető (nincs bekötve a föld, mert kéteres a kábel), vagy a szigetelés nem megfelelő.
... viszont nem minisztériumi szinten kéne műszaki biztonsági hatóságot játszani... -
Crus
őstag
Vihar a biliben. Ezekre amúgy is csak kretének kötnek rá Teslát tölteni, normális ember fúrót, maximum hegesztő trafót dug rá, azt meg röhögve elbírja. Tudom, mert ilyeneket használunk cégben és otthon is évek óta, kifogástalanul teszik a dolgukat.
-
anno belénkverték szakmunkásban, hogy ha álmunkból is felkeltenek tudjuk hogy az MEEI mit jelent... ahogy látom már nem ők ellenőrzik ezeket
-
pusszycat
nagyúr
Ha túl terhelik mindegyik tűzveszélyes, a másik probléma mikor egy vastag villa után vékonyat akarunk használni és hát lötyög benne...
-
Chaser
legenda
A veszélyes termékek listája az alábbi dokumentumban érhető el.
nem kattanik' a link - about:blank#blocked
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az ITM 13 terméket vizsgált be, és mindegyik forgalmazását betiltották.
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- 8/16BIT ISA Kártyák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 16BIT ISA Kártya 286 proci + Cirrus Logic Chip
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest