- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
parampa
aktív tag
Aha, próbálj meg egy 300W TDP-s 290x -et vagy 500W TDP-s 290x2 -öt
huzamosabb ideig 90%- os kihasználtságon terhelésen üzemeltetni.
Azt hiszem új értelmet fog nyerni a Vulcanic Islands elnevezés.Nem beszél hülyeségeket. Veletek ellentétben.
(#151) Malibutomi
Nem Ö az egyetlen, a Többieket már sikeresen bannoltátok.
Ájemdé Vér István fanboyokat 'véletlenül' nem töröltök soha. -
Jack@l
veterán
Normálisan megírt hóvér játékot még nem láttam visszafogva egy rendes 4 magos cpu miatt.
Amit mondani akartam, hogy ugyanúgy sokat kell számolni egy képnél a gpu-nak, kihasználtság pedig inkább a scene-től meg a shaderektől függ, mint a dx11-12-től. Ami eddig szarul ment és kicsit volt csak cpu limites, az ezután is úgy fog.
Ha meg még bonyolultabb lesz a scene, akkor lehet már tényleg beállna egy dx11, de abba egy mostani top gpu is bele fog csuklani.
Nem akarom tovább ragozni, biztos élrted miről rizsázok, a kihasználást meg majd meglássuk amikor kint lesznek a dx12-es játékok, én azért nem tippelgetnék ilyen 90%+-osra, ahol eddig 40 volt.
Elég megnézni mit demóztak firaxis/oxide-ék az új low-level csodajátékukkal. Még nem is volt egy bonyolultabb grafika, vagy sok objektum, de 30 fps éppen megvolt egy 6 magos intelen... -
Jack@l
veterán
Pedig már 2x leírtam, de harmadszora is megteszem: GPU számításról beszéltem.
A másik dolog, de lehet ebben tévedek, hogy a proci csak egy ideig kell a képhez, mikor már kiadta a draw-ot, onnantól kezdve a gpu számolhatja a képet párhuzamosan. Szóval az új api-kkal nem lesz a bonyolultabb scene-eknél jóval több fps-ed, csak annyi előnye lesz, hogy közben többet malmozhat a procid.
Új api-k vannak, szép és jó, az már más kérdés, hogy ki melyiket fogja használni és melyik megy majd a süllyesztőbe.
Tippre DX12 marad a toppon, a játékok kb80%-a arra fog íródni, az opengl helyét meg átveszi a vulcan, de nagyon kis részesdedéssel. -
parampa
aktív tag
Nézd meg mit ki nem hozott a hülyeségeiből.
Például ezt ?
Financial Statements for Advanced Micro Devices, Inc.Kitalálta ezt a f*sságot, hogy low level API, Mantle/SX12/Vulkan
és úgy besz*patta az egész világot, hogy most ez lesz a jövő.Hogyne pempersze ahogy Móriczka elképzeli, a DX12 meg nem ájemdé találmány.
Jóval régebb óta készült már mint a mántli és többen is fogják használni !
Ugyanúgy ez sem lesz az 'FUTURE' mint ahogy a Faildozer, Kaveri, Freesync, APU
meg az összes többi marketing FAIL kamuáradat az utóbbi évek terméséböl tölük..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A fejlesztők nagymértékben limitálják majd a látótávolságot és a minőséget, hogy futtatható maradjon a program.
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest