- Egérpad topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
stribika
csendes tag
Én igazából az egésznek nem látom értelmét, nincs is ilyen lejátszóm. A kis fülbe dugható fülhallgatók hangja nagyon rossz minőségű, megfájdul tőle a fejem, nagy fülessel meg nehezen hordozható. (eltörik, beakad, hova rakom ha nincs a fejemen)
Van egy hordozható laptopom, rendes fülessel, meg egy nem hordozható asztali gépem, 5.1-el. Ha valahova nem viszek laptopot, ott nem hallgatok zenét. Úgy gondolom, hogy a rendes fülhallgatónak kell úgyis egy táska, hátizsák, mittudomén, akkor meg már oda beteszem a laptopot is. -
Cathfaern
nagyúr
Nem igazán helytálló amít írsz: a jelenlegi lejátszógyártók közül nagyon kevés van, amelyik memóriát is gyárt. Innentől kezdve viszont ígyis-úgyis vennie kell valakitől a memóriát, max az a különbség, hogy csak a chipet veszi és ráintegrálja a lejátszóra, vagy a teljes memóriakártyát veszi meg és mellécsomagolja a lejátszónak.
-
Degeczi
nagyúr
- sehogyan sem akadályozhatja meg, h más gyártók fixen építsenek be memóriát, ha ahhoz van kedvük (nagyon kis méretű készüléknél amúgysem célszerű a kártyás módszer)
- de ha minden gyártó csak ilyet hozna ki, akkor sem a Sandisk az egyetlen kártyagyártópl digit kamerákban sem azért használnak kártyákat, mert az a Sandisknak jó...
-
edipqe
senior tag
kis simlisek, nem mondom jó 5let.
gondoljunk csak bele! ha ezt az 5letet ráeroltetné a világra akkor egy csomó konkurenz lejátszógyártó cég zsebéből vehetne ki pénzt és vághatná zsebre a memóriakártya eladásokon!Grat nem gyenge 5let! nagyon okos huzás lenne ha meg tudnák csinálni...
respect!
a hir cime kicsit félrevezető...
-
sanzi89
addikt
Nekem lassan 4 éve van egy SanDisk e130-as lejátszóm. 4 évig végig a gyári tokjában volt, karcolás, repedés egy darab sincs rajta. Egy kis koszt leszámítva olyan, mintha most vettem volna ki a dobozból. Szóval én elégedett vagyok a SanDisk-kal. És minden nap használom suliba menet, jövet, kb napi másfél órát. Az elemet zabálja, de egy kis műanyag tokban van nálam mindig 4 db plussz. Beépített aksi? Valaki mutasson már nekem 4 éves beépített aksis lejátszót ami használva is volt és az eredeti üzemidejének a felét tudja. Egy tölthetős AAA elem meg 500Ft. Szerintem a kérdés nem kérdés...
És a hírhez. Amikor én vettem a lejátszót 20eFt volt 512MB memóriával. Az 1GB-os volt 30e. Most karácsonykor vettem bele 3eFt-ért egy 2GB-os kártyát és lett tök olcsón plusz 2GB-om. Sőt, nem is SD van benne, hanem SD adapterben microSD.
Van-e létjogosultsága az SD adapternek a jövőben? Természetesen van, de SDHC kell legyen feltétlen! -
CSorBA
őstag
Nekem nagyon szimpatikus a Sandisk, ez az ötlete is. És ő tényleg figyel a userekre, frissítgeti a firmwareket is rendszeresen.
-
shtml
őstag
Nem új az ötlet, de nem rossz. Főleg akkor, ha nem lesz egyik készüléknél sem gond a memóriaméretekkel. Mert most vannak olyanok, amelyek 4 GB-nál nagyobb kártyát nem fogadnak.
-
Huma
addikt
Régebben mikor gondolkodtam, hogy milyen mp3 lejátszót vegyek a meizu és az iaudio volt az a kettő amit kinéztem magamnak. Két ismerősömnek meizuja van és rájöttem, hogy jól döntöttem mikor az iaudio mellett döntöttem. Az enyém egy évvel idősebb, de az egyik ismerősömnek már tönkrement a tekerője a meizun. A másiknak meg olyan lassan reagál, hogy az már idegesítő. (Bár ha ez az egyetlen hátránya az még azért nem nagy gond) Mondjuk az én lejátszómon is megjelent pár hajszálrepedés a sarkokban. Gondolom gyengül a műanyag. Már kb 4 éves (vagy 3-om, nem emlékszem)
-
Huma
addikt
Szerintem is jó ötlet. Nekem egy 1Gb-os iaudio G3-am van. 512 kevésnek tűnt a 2Gb-os pedig nagyon drága volt. Ez az 1Gb is sokszor kevés. 2Gb nekem simán kéne mp3 lejátszóba, hogy ne kelljen cserélgetni a számokat. Nem utolsó sorban ha nem kéne a kevés hely miatt aggódnom szuper kis pendrive is lehetne belőle. Ha bővíthető lenne simán vennék bele egy 2 Gb-s (vagy nagyobb) kártyát.
Az egy dolog hogy ez a Sandisknek nagy üzlet lenne, de egy cég célja hogy profitot termeljen, ha emellett ez nekünk is jó akkor, az miért gáz?
Ha bekrepál a lejátszó a mekártya még mindig használható lesz. -
bwoay
nagyúr
"ez a vállalat az egyetlen olyan cég a világon, amely egyszerre gyárt médialejátszókat és memóriakártyákat"
a SanDisk? mint egyetlen ilyen gyártó? Na neee!
Emberek, hát Panasonic, könyörgöm!
Mióta is gyártanak beépített flash memória nélküli,
SD kártyával bővíthető lejátszókat? úgy 4-5 éve?
és pontosan ugyanezek az indokok igazolják náluk a koncepciót:
rugalmasabb, időtálóbb, blahblahblah...nem kellett ám messzire mennem, elég volt benézni a panasonic.hu-ra,
és lám, mit írnak most is az éppen aktuális lejátszóikról:
"A beépített memóriával rendelkező készülékekkel szemben az SD710 legnagyobb előnye éppen magában a használt adathordozóban, az SD-memóriakártyában rejlik. Ez egyrészt a memória bővíthetőségét nyújta a felhasználónak, másrészt hálózati lehetőségeket is kínál. Az SC-PM71 mikro-hifi rendszerrel például közvetlenül SD-kártyára rögzítheti a rádió műsorát vagy valamely kedvenc CD-jének hanganyagát, majd a parányi méretű hordozható lejátszóba helyezve bárhová magával viheti. Így a zene mindenhová elkíséri." -
Vamp
senior tag
Szerintem ezt újszerű ötletnek kikiáltani durva túlzás.
Több cég is kínál már beépített memória nélküli lejátszót, mindössze arról van szó, hogy Sandisk bácsi terjeszkedni szeretne. Az ötlet nem hülyeség, mert már 1000 forinttól kapni 2 gigás SD-kártyát, a beépített memóriaméretek között pedig 3-6 ezer forint különbség van gigánként.
Valaki azt mondta, a külső akkus konstrukciók teljesen feleslegesek. Én márpedig ezzel nem értek egyet, sőt, szerintem a beépített akkus rendszereket kellene megszűntetni. Való igaz, költség szempontjából kb. ugyanott vagy, mégis praktikusabb a külső áramforrás, lévén bárhol, bármikor kicserélheted az elemet.
Egy Iriver T30-asnál ideálisabb lejátszót keresve se találok mp3 lejátszásra, ha valakit érdeklel, olvasson utána. Ilyesfajta playereket kellene erőltetni (AAA elemmel 20 óra, felvétel 8 óra/line-in jó minőségben/olyan pici hogy észre se veszed, de sajnos FM csak az amerikai modellekben van). -
attila9988
őstag
Én egy egyszerű Sony-t (adatlapomon megtalálod) használok, agybadugós fülessel, elégedett vagyok vele, bár örülnék egy komolyabb lejátszó+füles párosnak.
Nem is írtam rá semmi rosszat, (bár a régebbi modellekre lehetne sorolni pár dolgot, a sonicstage -el az élen...) nekem is sony van, igaz én csak szöveget hallgatok vele, zenére otthon van a technika, ami elég furán mutatna a fejemen pl egys villamoson..
A zárójeles megjegyzésem a névtelen gagyikra vonatkozott. Sokan megveszik azokat, és enem is gondolnak bele abba, hogy az elem, vagy az aksi árával is számolni kéne, a rosszabb hangminőség csak idegesíti az embert, és többet is fogyasztanak. (sok esetben ezek is márkás darabok, csak éppen nem feleltek meg a kritériumoknak, így a kissebb gyártók felvásárolják a rontott darabokat, és olscsóbban árulják.)
-
törölt tag
"Nem kell memória az MP3-lejátszókba"
Ebből elsőre arra gondoltam hogy se belső, se külső memória nem kell.
Végülis ha megoldható az on-line videolejátszás, akkor lehetne on-line zene is.
"Mindössze" a vezeték nélküli hálózatot kellene összehozni hozzá... -
Fáraó
őstag
Vmennyi memória azért csak kellene bele alapból.
-
Degeczi
nagyúr
szerintem jó ötlet, ha az ára így vonzó lesz
de javítani kellene a cikket: nem stimmel, h "elsőként állt vele elő a Sandisk"!
5 éve roppant népszerű volt a Diva lejátszó, aminek szintén volt memória nélküli, csak CF foglalatos változata...
-
Hebry
senior tag
Szerintem annyira nem fog elterjedni, emrt az emberek többsége nem akar majd azzal szórakozni, hogy vegyen új kártyát, azt, azokat hurcolássza,cserélgesse. Ami mozog az könnyebben elromlik, sőt el is romlik, innentől maga a gép élettartama szenved csorbát.
Szóval mindenki döntse el, hogy neki mi a jó.... -
Cathfaern
nagyúr
Nézzük a dolgot annak a fényében, hogy kivel is állunk szemben: egy mp3 lejátszó s egyben memóriakártya gyártóval. Egy gyártónak az az érdeke, hogy minél több terméket vegyenek tőle. Ezt egyrészt úgy teheti meg, hogy minél nagyobb részesedést ér el a piacon, s minél jobban kibővíti a piacot. Szerintem a jelenlegi helyzetben mindkettő konstans nagyjából, így ezen a téren nem tud már mit tenni. Erre "találta ki" a modern ipar, hogy nem túl időtállú dolgokat gyártsanak (ennek valójában az áll inkább a hátterében, hogy iszonyatos árverseny lett minden téren, s a tartósságból volt a legkönnyebb engedni). Azonban erre az emberek egyre inkább érzékenyek (főleg egy memkártya esetén), ráadásul egy adott határ alá nem lehet menni, szóval ezzel se nagyon lehet operálni már. De valamit ki kell találniuk, mivel az emberek 90%-a egyszer vesz mp3 lejátszót, s addig használja azt, amíg tönkre nem megy, mivel a gép tudásának nagyrészét így se használja ki, tehát minek is venne újabbat. Azonban sokszor igény nyílhat arra, hogy "hát jobb lenne ha több zene lehetne nálam" (nagyon egyszerűsített példa: valaki rajongója XY zenekarnak, akiknek 4 albumuk pont ráfér az mp3 lejátszójára. De megjelenik az 5. albumuk, s így döntenie kell hogy melyiket törölje. De ő nagy fan és egyiket se szeretné). Ha rögzített memóriájú a lejátszó, akkor ebből az esetek jó részében semmi se lesz, hisz csak ezért nem fog kiadni nagyobb tételt. Azonban ha csak egy olcsó, pici memóriakártyát kéne vennie...máris más a helyzet. S mivel a sandisknek lényegében mindegy, hogy memóriakártyát vesznek tőle vagy mp3 lejátszót, így ez megoldást jelenthet.
-
Dilikutya
félisten
Nekem tökéletesen megfelel az 512-es Sony-m. Beépített memória, beépített aksi, és az egész nem nagyobb egy dizájnos pendrive-nál.
Így például mostantól elérhető az iPod Nano direkt riválisának szánt Sansa Clip új szoftvere, mely immár támogatja az MP3 formátumnál adott esetben lényegesen jobb minőséget nyújtó Ogg és Flac konténereket is. Ez meg így hülyén van fogalmazva, a flac jóhogy jobb minőségre képes az mp3-nál, viszont 4-5x akkora méretű is, a jobb minőség viszont a kis füleseknél aligha hallható.
-
Kobe
veterán
mi az a kategória amit egy beépített memóriás kütyünél nem lehet elérni vagy felesleges ?
manapság már 2 gigás máárkás holmik kerülnek ki 16-20 ezer forint körül, nem hiszem h a kártya-normális lejátszó kombó olcsóbb lenne ennél, akkor minek pöcsöljön vele pluszba az ember. A felsőbb kategóia 4-16-80 gb ipod videó stb emg amugy is a meghódíthatatlan szegmens.... Ilyen szempontból meg csak egy plusz felesleges alkatrész. Akinek buszozásra kell vagy h kimenjen az utcára az kisebb memóriásat vesz ahol nincs nagy difi a kettő között, a felsőbb szegmens emg nyílván deterrminált így sztem nincs is igazán piaci rés neki.
Legalábbis senki ne várja h csakmert a sandisnak tetszik az ötlet, a nép rohan a metroba a 2500 ftos memokártyával bővíthető lejátszókért
-
Bibby
addikt
válasz
attila9988 #3 üzenetére
Azért pár millió IPOD csak elment nagy duzzogva, szóval lehet hogy mégiscsak jó ám valamire.
-
törölt tag
Szerintem a legjobb az lenne, hogy: Belső memória + kártya
Belső memória pro és kontra:
pro:
- Helyben van (Benne van lejátszóban, nem kell külön foglalat hozzá, vékonyabb lehet a lejátszó pl. iPod Nano 3G is milyen vékony.)
- Gyors (Általában)
- Nem lehet elhagyni (Mondjuk ez ritkán következhet be.)
- "Ingyé" van.
kontra:
- Fix méret
- Meghibásodásakor az egész lejátszó megy szervizbe.
- Néhány esetben installni kell mindenféle progit.
Memóriakártya:
pro:
- Nagyobbra cserélhető, ha eszi a lejátszó a nagyobb kártyát.
- Ha meghibásodna, akkor könnyen cserélhető.
- Még gyorsabb, ha memkártya olvasóba tesszük.
- Nem kell installni mindenféle progit. (Ismét példának az iPod, ott van az iTunes...)
kontra:
- Mivel plusz nyílás, koszolódhat. (Csak akkor ha "csupaszon" van foglalat a lejátszó oldalán, ha van ajtó rajta, akkor nincs gond.)
- Szélsőséges esetben elhagyható.
- Meg kell venni.
Egyelőre ennyit találtam, ha úgy vesszük tökéletes megoldás nincs, de én szvsz fix belső memória, praktikusabban találom, meg mire a beépített memória elromlana, addigra már párszor újat veszünk...
attila9988: Én egy egyszerű Sony-t (adatlapomon megtalálod) használok, agybadugós fülessel, elégedett vagyok vele, bár örülnék egy komolyabb lejátszó+füles párosnak. -
attila9988
őstag
Azt gondolom hogy egy apró médialejátszónál ez inkább hátrány. Ezeket nem azért vásárolja az ember hogy aztán bővítgesse, mégcsak minőségi zenehallgatásnak sem nevezném azt amikor a fülbe beeső apró kis nyekergőket hallgatják.
Amire kell, arra egy minél kissebb, teljesen kompakt készülék tökéletesen megfelel. én személy szerint még a külső aksit is hátránynak tartom. Rászúrjuk az usb -re, és szépen tölti magát. Így van ez jól.
A felső házban persze a 100 000 ft -os IPOD -al kissé más a helyzet, de ott nincs is tárhely probléma.. Az se normális aki ilyet vesz..Kis fülessel, és micro képernyővel. És semmivel sincs belőle nagyobb hasznom mint pl egy apró sony lejátszóból (a nagyon gagyi lejátszókat hagyjuk ki a vitából)
Arról nem is beszélve hogy ez a koncepció nyilván úgy működne, hogy végsősorn többe kerülne nekem az adott memóriakártya, és esetlegesen külső aksi, mintha ugyanezt kompakt -ban megkaptam volna mástól.. -
WonderCSabo
félisten
Sztem jó ötlet, a mobiltelefonoknál már bevált. Más kérdés az, hogy a SanDisknek jó sok bevétele lenne, ha elterjedne ez a tendencia.
-
commanDOS
senior tag
Hát nemtudom...
Én személy szerint egyszer "szeretek" költeni egy dologra, utána már nem annyira.Eddig a vásárlásnál minden dolognál próbáltam szem előtt tartani a bővíthetőséget, de ez sosem történt meg. Egyszerűen úgy érzem, hogy többször fizetek egy dologért és ez nem esik jól
Ha ilyen lejátszót vennék, megvenném a legnagyobb memórikártyával, (ami lehetőleg van is az adott boltban, nem kell érte mászkálni, rendelgetni) és azzal használnám, amíg tönkre nem megy, ha elég a hely, ha nem.
De mások valószínűleg másképp gondolkodnak (ezért mások)
Új hozzászólás Aktív témák
ph A SanDisk, a világ legnagyobb memóriakártya-szállítója szerint fölöslegessé válik az integrált tároló.
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billentyűzet AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 S8 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm S9 Series 9 Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple.
- Samsung Galaxy S20 8/128Gb
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest