- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Milyen videókártyát?
- ASUS ROG Ally
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
bírom ezeket a szakértői hozzászólásokat a linux fasza vs windows trágya memóriakezelésével kapcsolatban
szerk.: btw ramdisknek pl programfordításnál is szerepe van, ha oda pakolod ki a projektet és ott fordítasz akkor általában gyorsabb
[ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
Régebben járt annak a teljes ramdisk progi, aki tőlük vette a ramot. Azt nem néztem sosem, hogy mekkora felárral dolgoznak, nekem a 4gb ramdisk is sok.
-
Z10N
veterán
Valamit valamiert, csodat vartal? Vagy hasznalat kozbe gyors (ramdisk vs swap/pagefile) vagy az utobbiakat hasznalod es nem kell kivarnod azt a rettentoen sok betoltesi idot (amugy nem feltetlenul kell image filet csinalnia).
ui: Remeljuk az AMD optimalizal is a hw-hez nem csak promozik.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
dabadab
titán
"Szerintem ezt linuxon lehet a legjobban kihasznalni, hogy a ram particiora toltod a /swap-ot."
Egyreszt nem latom, hogy Linuxon miert lenne szukseg erre a programra (az alapbol tud ramdrive-ot), masreszt meg Linuxon abszolut semmi ertelme nincs swapot RAM drive-ra tenni.
DRM is theft
-
beef
őstag
Ha FAT32-re formáztatod a saját menüjéből és nem akarsz rátenni pl. üres könyvtárakat, vagy file-okat, akkor simán csak létrehozza induláskor. Tehát nem kell sehonnan sem beolvastatni.
Amennyiben NTFS-t szeretnél rajta használni (lehet exFAT-nál is), akkor "unformatted" módot kell választani és magadnak formázni.
Ha kész, akkor célszerű lementeni a kezelő programjával, így induláskor az image-t betölti.
Sajnos ez akkora lesz, amekkora ramdrive-ot létrehoztál (egyébként tudja tömöríteni, hogy gyorsabb legyen a betöltés).
Nekem az SSD-n van, mivel csak olvasok róla induláskor, és nem kértem, hogy kikapcsoláskor írja ki mindig az aktuális tartalmat (mivel csak szemét van rajta).Egyébként ez is tudja a 32bites rendszereknél a 3+ GB részt kezelni.
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Már Dos alatt is lehetett ramdisket csinálni
By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
bozont
veterán
Az Asrock lapok mellé is van valami hasonló program, ott talán többet is be lehet állítani 4GB-nál. Mondjuk én nem vettem észre gyorsulást tőle.
-
JHC
tag
Ez a fajta ramdiszk használat otthonra majdnem felesleges. De ennek sokkal több értelme van, annak aki még 32 bites rendszert használ, és nem hagyta magát rábeszélni arra, hogy csak 3 GB memóriát vegyen a gépébe hanem meg vette rendesen párban vagy triplában a 2 GB modulokat, csakhogy meglegyen az igazi dual vagy tripla-channel. Ezzel ki lehet használni a 32 bites rendszer által nem látott memóriát. Én már használom egy ideje, de nem volt vele gondom, kiki használhatja igény szerint ideiglenes tárhelyként, vagy felhasználhatja virtuális memóriaként a létrejött ramdrájvot, viszont újraindításkor törlődik.
-
kromatika
veterán
másra számítottam.
-
pakriksz
őstag
annak semmi értelme. vindóznál van mert a hulladék memóriakezelésével akkor is használja a swapet ha több gigányi szabad ram van. Linux végszükség esetén nyúl csak hozzá (helyesen), szóval ha sok ramod van nem fog swapbe írogatni.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
M@trixfan
addikt
Windowson még mindig nem lehet egyszerűen ramdisket csinálni? Erre mindig rácsodálkozom, hogy informatikai szempontból mennyire nyakatekert és hiányos. Os X alatt egy egyszerű Terminal parancs képes bármekkora ramdisket készíteni, gondolom linux, BSD, stb alatt is lehetséges, ahol van normális parancssor.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
beef
őstag
Én a Dataramot használom régóta, 16GB-ból kapta meg az ingyenes 4GB maximumot.
Ide megy az összes program/rendszer/böngésző temp/cache. Swap csak azért nem, mert rég nincs.
Így SSD kímélő is, gyors is és nem kell törölgetni időnként a szemetet. -
Peetee(tm)
aktív tag
nesze semmi fogd meg jól.
Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Jester01
veterán
Annak magában semmi értelme, de tömörítés mellett már igen:
# cat /proc/swaps
Filename Type Size Used Priority
/dev/zram0 partition 4194300 1808896 0
# cat /sys/block/zram0/orig_data_size /sys/block/zram0/compr_data_size
1712517120
581429523/tmp-t is érdemes ramdiskre tenni.
Egyebekben viszont a ramdisket ugye fel is kell tölteni, tehát egy olvasás mindenképp lesz. Ha pedig van elég memória és az operációs rendszer jól működik akkor úgyis beteszi a cache-be.Jester
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az fstabban csinálsz egy /tmp-t a ramba neked tetsző méretben, amit meg oda szeretnél dolgoztatni, pl. böngészőt, csak beállítod neki, hogy a /tmp a cache mappa. Magához a /swap-hoz nem igen szokott nyúlni a Linux, meg nem is kötelező létrehozni.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
gyiku
nagyúr
dararam
hüllő
-
PC-rev-RM
tag
Hát én akárhányszor felraktam az ingyenes verziót, mindig produkált anomáliákat a gép(w7 64) tőle.
"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
Tamás9x
őstag
Nekem swap sincs 8 giga ram mellett, háát ez nem tudom mire jó, .. azt kellene megoldani, hogy a komplett játék mappát feltölteni a ramba mielőtt nekiülsz gamelni és így kiesik a hdd utóolvasási lassúsága pl pályabetöltésnél.
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
stranger28
addikt
Ki gondolta volna...
-
mghltm
addikt
az akar 525%-os novekedest gondolom a mezei hdd-hez kepest ertik. amikor 24gb ramot hasznaltam az x58-as konfigomban, 18gb-os ramdisk-et csinaltam es onnan inditottam a jatekokat ( crysis2, dirt, batman, stalker, avp ). az ssd-hez viszonyitva a minimum/atlag fps-ek nem modosultak, a betoltesi ido is csak hangyanyit. persze a szintetikus tesztek brutalis 5000-7000mb/s kozotti olvasasi es irasi ertekeket mertek
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
Új hozzászólás Aktív témák
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest