- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
bírom ezeket a szakértői hozzászólásokat a linux fasza vs windows trágya memóriakezelésével kapcsolatban
szerk.: btw ramdisknek pl programfordításnál is szerepe van, ha oda pakolod ki a projektet és ott fordítasz akkor általában gyorsabb
-
kingabo
őstag
Régebben járt annak a teljes ramdisk progi, aki tőlük vette a ramot.
Azt nem néztem sosem, hogy mekkora felárral dolgoznak, nekem a 4gb ramdisk is sok.
-
Z10N
veterán
Valamit valamiert, csodat vartal? Vagy hasznalat kozbe gyors (ramdisk vs swap/pagefile) vagy az utobbiakat hasznalod es nem kell kivarnod azt a rettentoen sok betoltesi idot (amugy nem feltetlenul kell image filet csinalnia).
ui: Remeljuk az AMD optimalizal is a hw-hez nem csak promozik.
-
dabadab
titán
-
beef
őstag
Ha FAT32-re formáztatod a saját menüjéből és nem akarsz rátenni pl. üres könyvtárakat, vagy file-okat, akkor simán csak létrehozza induláskor. Tehát nem kell sehonnan sem beolvastatni.
Amennyiben NTFS-t szeretnél rajta használni (lehet exFAT-nál is), akkor "unformatted" módot kell választani és magadnak formázni.
Ha kész, akkor célszerű lementeni a kezelő programjával, így induláskor az image-t betölti.
Sajnos ez akkora lesz, amekkora ramdrive-ot létrehoztál (egyébként tudja tömöríteni, hogy gyorsabb legyen a betöltés).
Nekem az SSD-n van, mivel csak olvasok róla induláskor, és nem kértem, hogy kikapcsoláskor írja ki mindig az aktuális tartalmat (mivel csak szemét van rajta).Egyébként ez is tudja a 32bites rendszereknél a 3+ GB részt kezelni.
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Már Dos alatt is lehetett ramdisket csinálni
By.: Johnny
-
bozont
veterán
Az Asrock lapok mellé is van valami hasonló program, ott talán többet is be lehet állítani 4GB-nál. Mondjuk én nem vettem észre gyorsulást tőle.
-
JHC
tag
Ez a fajta ramdiszk használat otthonra majdnem felesleges. De ennek sokkal több értelme van, annak aki még 32 bites rendszert használ, és nem hagyta magát rábeszélni arra, hogy csak 3 GB memóriát vegyen a gépébe hanem meg vette rendesen párban vagy triplában a 2 GB modulokat, csakhogy meglegyen az igazi dual vagy tripla-channel. Ezzel ki lehet használni a 32 bites rendszer által nem látott memóriát. Én már használom egy ideje, de nem volt vele gondom, kiki használhatja igény szerint ideiglenes tárhelyként, vagy felhasználhatja virtuális memóriaként a létrejött ramdrájvot, viszont újraindításkor törlődik.
-
kromatika
veterán
másra számítottam.
-
M@trixfan
addikt
Windowson még mindig nem lehet egyszerűen ramdisket csinálni?
Erre mindig rácsodálkozom, hogy informatikai szempontból mennyire nyakatekert és hiányos. Os X alatt egy egyszerű Terminal parancs képes bármekkora ramdisket készíteni, gondolom linux, BSD, stb alatt is lehetséges, ahol van normális parancssor.
-
beef
őstag
Én a Dataramot használom régóta, 16GB-ból kapta meg az ingyenes 4GB maximumot.
Ide megy az összes program/rendszer/böngésző temp/cache. Swap csak azért nem, mert rég nincs.
Így SSD kímélő is, gyors is és nem kell törölgetni időnként a szemetet. -
Peetee(tm)
aktív tag
nesze semmi fogd meg jól.
-
Jester01
veterán
Annak magában semmi értelme, de tömörítés mellett már igen:
# cat /proc/swaps
Filename Type Size Used Priority
/dev/zram0 partition 4194300 1808896 0
# cat /sys/block/zram0/orig_data_size /sys/block/zram0/compr_data_size
1712517120
581429523/tmp-t is érdemes ramdiskre tenni.
Egyebekben viszont a ramdisket ugye fel is kell tölteni, tehát egy olvasás mindenképp lesz. Ha pedig van elég memória és az operációs rendszer jól működik akkor úgyis beteszi a cache-be. -
-
gyiku
nagyúr
dararam
-
PC-rev-RM
tag
Hát én akárhányszor felraktam az ingyenes verziót, mindig produkált anomáliákat a gép(w7 64) tőle.
-
stranger28
addikt
Ki gondolta volna...
-
mghltm
addikt
az akar 525%-os novekedest gondolom a mezei hdd-hez kepest ertik. amikor 24gb ramot hasznaltam az x58-as konfigomban, 18gb-os ramdisk-et csinaltam es onnan inditottam a jatekokat ( crysis2, dirt, batman, stalker, avp ). az ssd-hez viszonyitva a minimum/atlag fps-ek nem modosultak, a betoltesi ido is csak hangyanyit. persze a szintetikus tesztek brutalis 5000-7000mb/s kozotti olvasasi es irasi ertekeket mertek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A szoftver gyakorlatilag megegyezik a Dataram programjával, de egy évig némi extrában részesülhet a Radeon memóriát vásárló réteg.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Kuponkunyeráló
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest