- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videós, mozgóképes topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
mzso, daa-raa
Köszönöm a válaszokat. Itt nekem annyiból nem állt össze a dolog hogy a MediaInfo meg a KMPlayer is azt írja ezekre a TS fájlokra hogy 25FPS, de akkor csak a lejátszás sebességét írja. Így már értem hogy attól a TS még mindig 50 FPS
Ha átkonvertálnám akkor 720p lenne a cél a méret (foglalt tárterületben) csökkentés miatt, mert ha 1080p-re alakítanám akkor csak a képkockák változása miatt nem érné meg a minőség veszteséget. Mert ugyanakkora méretben gyengébb lenne. Tudom a ReComp nem előnyös ugyanabban a felbontásban. -
easy...rider
őstag
Köszi az infókat! Én is valahogy így gondoltam csak nem találtam olyan leírást amiből biztosan megtudtam volna hogy is van ez.
Azt jól értem hogy DVB-T esetén az 1080i az 1440x540@50FPS? És ha olyan a műsor ami eredetileg 25FPS akkor két "fél képkockában" jön a műsor, ha meg 50FPS akkor meg felezett felbontással jön?
Abból indulok ki hogy amikor NTCS DVD-ket tömörítgettem, akkor ott ismétlődtek a képkockák.
https://trac.handbrake.fr/wiki/Telecine
https://trac.handbrake.fr/wiki/DeinterlacingGuideCsak akkor ha 25 képkockával van tárolva az 50-es adás, úgy hogy nem rakja össze a kockákat, akkor azt nem értem hogy ez hogy lehet jó
Köszi előre is a fejtágítást!
-
easy...rider
őstag
válasz
#65675776 #17 üzenetére
azért érdekelne hogy felvetelkor mar mondjuk attomoritsem 720p-be mert akkor tudom egybol tovabbkuldeni nem kell meg orakat varni mire letomoriti ujbol.
meg itthon ugy tudom hogy 1080i50 a sugarzas, szoval ezt muszaly lenne deinterlacelni mert lattam mar nagyon rosz felvetelt ahol elvesztek a reszletek mert 25 fps-sel interlacelve lett rogzitve az adas. mondjuk egy kis madar repult gyorsan es ezen nagyon latszodott hogy kimaradnak csikok a madarbol. majd holnap belinkelem csak az erdekesseg kedveertHieronymus
Koszi az infokat, nem is gondoltam ra hogy az eredeti sugarzas is mar tomoritett, h264. persze ezt nem szabad ujratomoriteni, ha csak nem kisebb felbontast akarsz elerni vele. -
easy...rider
őstag
válasz
Hieronymus #13 üzenetére
Akkor rögzítem 50 FPS-sel TS formátumban majd deinterlace szűrővel átengedem x264 konverteren (Handbrake) és csinálok 25FPS MKV-t belőle. Ugye így szokott ez működni? BluRay lemezt már rippeltem, de ilyet még sose csináltam és nem szeretnék olyat venni amivel nem boldogulok majd.
-
easy...rider
őstag
Szia!
Érdeklődni szeretnék hogy DVB-C adást tudsz úgy rögzíteni vele hogy Deinterlaced legyen? Amiket felpakoltál azok a videók eléggé látszik hogy interlaced.
Másik kérdés hogy esetleg x264-be tudsz e rögzíteni vele, vagy csak MPEG és TF formátumot támogat? Más programok is jók lehetnek hozzá a gyárin kívül amivel ezeket esetleg meglehetne oldani?
Nálad is jelentkezik ilyen újraindulós probléma? Rögzíteni tudsz vele stabilan mondjuk 2-3 órán keresztül?
Köszi előre is az infókat és bocsi a kérdésözönért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest