- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Bluetooth hangszórók
- iPad topik
- OLED TV topic
- Átlátszó, vezetékmentes YUNZII klaviatúra numerikus paddal
- TCL LCD és LED TV-k
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
-
csendes
addikt
-
csendes
addikt
Ez egy olyan dolog szerintem, hogy miután az ember kipróbálta az első húsz-ötven-száz disztrót, utána kicsit ellustul. Örülök, hogy sikerült elindítani az eszmecserét. Arch/Fedora/Mint/Ubuntu négyes mellé még nem kaptam kedvet feltenni. Ha valaki az Arch Linux-ba az rc.conf-ot visszahozná, azt azért kipróbálnám.
-
csendes
addikt
Néhány hozzászólás kapcsolódott a böngészők memóriaigényéhez. A modern böngészők már kicsit fordítva működnek, igyekeznek minél több rendelkezésre álló memóriát lefoglalni használatra, azért, hogy minél gyorsabb legyen a működés. Ahogy itt szerepel [link], ne panaszkodj, hogy túl sok memóriát használ a böngésződ, ez egy jó dolog.
A könnyűsúlyú ablakkezelőknél a legjobb dolog szerintem, hogy sokkal egyszerűbben és sokrétűbben lehet a beállításokat módosítani, testreszabni.
Egy nehézsúlyú asztali környezeten is sokat lehet gyorsítani egyébként, csak ki kell lőni azt, ami nem kell.
Az XFCE nagyon jó, csak valahogy a KDE/Plasma-val összeakad néha furcsa módon, ha mindkettő telepítve van, és ez-az nem működik. Ami érdekes egyébként, hogy (már) nincs jelentős különbség a két asztali környezet között a memóriaigényt tekintve: [link]
-
csendes
addikt
És még ott van a Linux Mint Xfce edition is: [link], ami tényleg a "+apró programokról" szól, amik a hétköznapi használatot segítik elő, de ugyanakkor hosszú távon támogatott (LTS 2023-ig) is.
Szerintem, ha egy disztro az Ubuntu/Mint mellett labdába akar rúgni, akkor specializálódnia kell bizonyos célokra, fehasználói csoportokra. Erre szerettem volna rákérdezni. -
csendes
addikt
Közben még módosult a cikk, pár dolog már megjelent abból, amit írtam.
Szerintem a cikk elején érdemes lenne bemutatni a disztribúciót. Egyrészt, hogy milyen alapokra (Debian stable antiX MEPIS fejlesztők) építkezik, másrészt kiknek ajánlott (kezdő vagy haladó, hardver igény, milyen speciális terület). Egy Debian alapú rendszernél sokszor felvetődik kérdésként, hogy nem jobb-e egy vanilia Debian rendszert teljesen testreszabni. Vagy fordítva, miben jobb ez a disztró egy Xubuntu-nál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest