- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kazanka
őstag
Valaki tudja hogy lehet Micro Sd kártyát javítani?Természetesen nem mechanikus sérülésre gondolok.
-
Lolka Bolka
aktív tag
-
Prstin1
aktív tag
Eljutunk oda, hogy lassan nem lesz telefon amibe be lehet tolni.
-
DigitXT
nagyúr
válasz t72killer #51 üzenetére
Köszi az infókat, nekem ilyen van: SanDisk Extreme PLUS SDHC UHS-I Card
A SanDisk belső tesztjei szerint "up to" 60 MB/s írást tud, persze nyilván attól
is függ, hogy mi ír rá, és hogyan, viszont kifejezetten írják rá a 4K videózást is.Szerk: olvasásra írják az "up to" 80 MB/s sebességet, s ezt hozza is a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
128+64+8? ez elég fura elrendezés lenne
egy ilyen lapkán belül pár chipet szoktak rakni, ha már befért egy 128-as meg egy 64-es akkor már csak 8megabájt fért mellé?
nekem fura
ha MLC vagy TLC benne a NAND akkor meg főlegeddig mindig tudták duplázni a tárkapacitást, pont 128giga után ne tudnának 256gigásat kiadni?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
SirRasor
addikt
-
Vigilante
őstag
Egy 186GB felhasználható memória lesz kb a végére.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Julot
aktív tag
Szép technikai eredmény, de gyakorlati értelmét nem látom! Az "ezt is meg lehet csinálni" vagy "mi csináltuk meg először" címkéken kívül semmi értelme.
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
t72killer
titán
"Most akkor jó az UHS-I 4K videóhoz (100 Mbit esetén), vagy nem?"
Önmagában nem elég. UHS-I = min 10MB/sec=80mbps, azaz lehet, hogy a modell, amit veszel, nem tudja a 100Mbit-et. Ráadásul ahogy fentebb írta a kolléga, kamerafüggő, hogy mekkora darabkákat ír a rendszer a karira, és minél kisebbek ezek a darabkák, annál lassabban megy a kiírásuk (itt egy tipikus teszteredmény). Emellé jön még a mindenféle inkompatibilis macera, mert a gyártók vagy szándékosan a saját márka felé terelik a vásárlót (Sony) vagy spórolnak (Gopro) - úgyhogy érdemes alkalmasint mélyen zsebbe nyúlni és a konkrétan ajánlott modellt venni. Ez akciókamerákra érvényes, MILC/DSLR-nél azért kicsit letisztultabb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
Crytek
nagyúr
válasz Lolka Bolka #47 üzenetére
Nálam minden HW-nél megvannak a határok mire mennyi a max amennyit kiadok érte.HDD-nél ez 25k.
Szóval türelmesen várom az áresőt
Amilyen gyorsan dagad a méret ugyis egyre csak olcsóbbak lesznek.
Aztán ezzel a +3TBal ellenék 2-3 évig megint.[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
DigitXT
nagyúr
válasz Lolka Bolka #47 üzenetére
Hagyd rá, ő minden topikban pont vár valamire.
De akkor sem veszi meg, ha lemegy az ára, mert
akkor meg valami újabbra lesz érdemes várni...[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
válasz Lolka Bolka #45 üzenetére
Nem nem 25k-t megérne nekem,mert 7 terrán is már napról napra szükősen vagyok csak meg
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
Márton
nagyúr
sajna ez azért nem ilyen egyszerű, mivel pl. a gopro 32kbyte block size-zal dolgozik, (és gondolom sok más kamera is), ahol viszont kapásból 10MB/sec a folyamatos írás a 45 helyett
másrészt a cikk 90MB/sec átviteli tempóról ír, ami általában az olvasást jelenti, az írás ennek jó esetben fele/harmada.
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Cypresss
senior tag
BRUTÁL!
Ezt belepakolva egy 32 gigás M9-be, (nyolc magos proci+3GB Ram) kijelenthetjük, hogy egy mai modern telefon, többet tud, mint a hat évvel ezelőtti PC-m. Beteg...
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
gerii
addikt
Lehet várni Sincerity-nél
Az artisjus is lassan eltolja az ársávokat, le vannak maradva 32GB-nál. -
prolad
addikt
Nem semmi. Bár az ára sem
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz Szabikaa20 #31 üzenetére
Arra ott az ssd. Igaz merete kicsit nagyobb mint ennek, de arban olcsobb mint a fent nevezett kartya.
Elobb cugolnek ssd-t mint hdd-t, es meg mindig az ssd-re tennem a voksom ezzel szemben a sebesseget es a meretet tekintve. -
fRooStzzZ
senior tag
En anno meg 4Mhz-en kezdtem, 64k ram, szep kazettas ami nem C64 volt.
Basic 1.0, 4szinu monitor.. Sotet, sotetebb, vilagos es a zold.
CPU Zilog Z80
SPEED 4 MHz
RAM 64 kb (42kb left for user)
VRAM 16 kb
ROM 32 kbTEXT MODES
20 x 25 with 16 colors
40 x 25 with 4 colors
80 x 25 with 2 colorsGRAPHIC MODES
160 x 200 with 16 colors
320 x 200 with 4 colors
640 x 200 with 2 colors[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Idő kérdése, és lesz ami értelmesen kihasználja. Amit most el tudok képzelni, hogy laptopmentes utazáskor komolyabb DSLR/MILC kamerában adapterrel ilyet használ az ember és simán átteszi a karit egy telóba, ahol nézi/szerkesztgeti a képeket, videókat. A mobilos RAW-nak, 4k-nak én se látom sok értelmét, ez még az 1/2.3"-os kompakt szenzornál is határeset.
-
callmeakos
veterán
Belegondolva, hogy a az 1 évvel ezelőtti régi gépemben 160 GB-s HDD volt, menten lepetézek
All→M8
-
tag
Szép teljesítmény, gondolom az inkább fotós cuccokba jó, mert telefonból nem ismerek 128GB-nál nagyobb támogatásút.
Csodálkozom, hogy még nem jöttek a trollok, hogy minek ekkora kapacitás, semmi sem használja ki.
Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
hunluigi
senior tag
Hát nem is tudom hol lehetne frappánsabb az aláírásom, az előttem szólókat olvasgatva... anno 1992
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
Szabikaa20
őstag
Nemsemmi!Emléxem még 97ben az első gépemben 6,4gbos HDD volt...és mikor bekalcsoltam olyan hangja volt mint egy flex(kézi csiszoló)-nek!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
caindwan
aktív tag
Most komolyan, nem lehetett volna már felkerekíteni 256ra?
Mobilra ehm.. szerintem sok,de hasznosan is el tudnám viselni Vajon melyiknek lenne hozzá támogatása?
-
t72killer
titán
Jah, akkor én még fiatal voltam és bohó Ha jól saccolom, az kb az ABC és a szorzótábla korszaka volt nálam
#16: Igen, elég szűkös az alkamazási területe, háttértárnak túl drága, ahol értelme lenne, az a 4k videózás nagyobb bitrátával - ehhez viszont még komolyabb sebesség passzolna (ami most a Sandisk Extrém).
-
veterán
Na ez igazán méretes darab,de kinek van szüksége ekkora kapacitásra? Ráadásul az ára igencsak nagyon magas.
duree54
-
t72killer
titán
Ahogy a kolléga is említette, jó, ha lesz ebből 180GB. Szép és jó cuccos, bár nem sok ember tartja a telón a bluray-gyűjteményét. Mindenesetre jó látni, hogy egy ilyen picur akkora kapacitással bír, mint életem első 3.5"-os HDD-je (azelőtt notebookoztam, még kisebb kapacitással).
Megbízhatóság: eredeti Sandiskről beszélünk, nem valami átfestett koppincs vacakról. Mellesleg az elmúlt 10év során még nem halt be a kezem alatt flashmemós termék.
#11: én pl a gopróban ki tudnám használni, sacc/kb 6 óra videó férhet rá. Viszont #1: túl drága, #2: mégcsak nem is az ajánlott Extreme kategória, UHS ide vagy oda (az akciókamerák sajna nagyon kényesek, melyik karit veszi beléjük az ember, ha max beállítások mellett akarsz dolgozni, nagyon érdemes az ajánlott típust venni).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
kb.:25 év lenne mire telefotózná barátnőm, de csak 10-év gari van rá, így ez egy "nem ideális születésnapi ajándék"
(#8) TeeJay: lehet benne tartalék terület, ami a csak olvashatóvá váló/elhasználódó szektorokat váltja ki idővel.
[ Szerkesztve ]
-
-=MrLF=-
senior tag
Jaja: 64k RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE (nem kB, de biztos csak elírtad )
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
TeeJay
félisten
128+64 nálam 192, hogy sikerült ilyen szép kerek számot flash memóriából összehozni?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Zimmy88
tag
Akkor már igazán várhattak volna még pár hónapot, hogy egy 256GB-osat mutassanak be... Így már nem is kell.
FZR2000 ®
-
atike
nagyúr
Durva... A fizikai méret nem mehet a megbízhatóság (és élettartam) rovására...? Meddig van értelme töpöríteni...?
-
hokuszla
senior tag
Ilyen hírekkor szánakozva gondolok vissza első gépemre: 38911 kb free RAM.
10600k 16GB 1660s 5TB
-
zsolt501
nagyúr
Az új Samsung S6-os telókba nem fog kelleni az már biztos...
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
jedis
senior tag
400 dodó ??????? És mit adnak hozzá a csomagban ? Egy PS4-et ??????
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest