- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Leírtam, mi történik, úgyhogy tudni fogod, mikor fogytál ki a 2GB-ból. Addig pedig tényleg felesleges fejlesztened, amíg megfelel, ami van.
(#61) KAMELOT: Egyszerű. Ha elfér a játék a VRAM-ban, akkor a töltőképernyő alatt szépen feltölti a VRAM-ot, és utána hozzá sem kell nyúlni és probléma megoldva.
-
KAMELOT
titán
Persze értem a mókát! Ramban tárolja pl. az egész térképet. Azt következőben már nem kell működnie mivel már megvan. Ezért volt pl. régebben amikor indul egy pályarész UNREAL-ben akkor elején laggolt vagy megjelent egy új karakter ami még nem volt a pályán akkor is belaggolt. Karcsú vagy nem karcsú...ez van! Ezt kell használni.
(#60) Cobra652: ja talán max +50eurot érne meg +2-3GB Vram. Többet nem.
-
HSM
félisten
Viszont egy dolog egészen bizonyos. Ha egy kép kiszámításához szükséges adat nem érkezik meg időben, a GPU-hoz, akkor ott mese nincs, lag lesz, NV-n is és AMD-n is. Egyszerűen nem lehet addig kiszámítani a képkockát, amíg az összes ehhez szükséges adat meg nem érkezett. Márpedig a szükséges adatok nagyon nagy részének ehhez a VRAM-ban kell lennie, még mielőtt szükség lenne rájuk. Ha nem így lenne, 256MB-os VGA-kkal tolnánk ma is, és a rendszermemóriából menne minden adat közvetlenül a GPU-nak.
A PCI-E sebessége pedig rendkívül kicsi, nem tud hirtelen sok adatot cserélni a VGA memóriájában. Ha 30FPS-t akarunk tartani, hogy ne essen ez alá az FPS, akkor 33ms áll rendelkezésre elkészülni a képkockval. Ennyi idő alatt a PCI-E 3.0 16X-os slot a 16GB/sec tempójával 528MB adatot tud a VGA felé továbbítani. Ez meglehetősen karcsú mondjuk egy modern VGA minimum 2GB fedélzeti tárához képest, ráadásul a rendszererőforrásokat is megizzasztja, a rendszermemória sávszélessége sem végtelen, és a procin is át kell menjen az adatfolyam.
Szóval ha tényleg 3GB kellene képenként, akkor elméleti esélye sincs egy 2GB-os kártyának jól futtatni a jelenetet. -
KAMELOT
titán
3Gb ramot neked, hogy zabál ha 2GB Vram-od van?
Ram az ugyan úgy működik mint a PC-ben. Ha több az jobb, de 2GB az már alap. Mint írtam BF3 multi és csak 32-es pálya simán 2,5GB körül lezabálja, de mivel neked csak 2GB van ezért semmi hátrány. Abból gazdálkodik amennyi van.
NV kártya kicsit máshogy működik, mint egy AMD. -
proci985
MODERÁTOR
oke, pedig mar remenykedtem, hogy valakit talalok akinek ment multigpu+multimonitor komboval
imadtam a hangulatat (harom kijelzon a Far Cry 2hoz hasonloan eszmeletlen elmeny volt), de azt hiszem a vegen kilottem a CFet, lehuztam a post processt (a szeles FoV miatt nekem ugy tunt az felelos a mikroakadasert) es fixaltam 30fpsre. ugy csak haromorankent kellett ujrainditani amikor teleszemetelte a 2GB Vramot
. 3GBvel is megvolt ez a problema? (pl eltuno/bekekulo texturak egy ido utan, aztan osszeomlo program) Mert ugy viszont lenne ertelme ennek a 6gigas R9nek.
aztan a blood dragonnal nem volt erom szivni, szoval 1080pben vittem vegig kilott CFfel. amiatt is fura volt, mert az FC2 meg ment rendesen. sot annak meg kellett 5 ora kienni a memoriat, bar visszaemlekezve a korai tesztekre, valszeg 512mb nem volt eleg neki
.
meg kb a Rage volt amellett, amivel nem birtam mit kezdeni.
ill meg belegondolva volt a Metro2033, de annal meg volt valami irdatlan bottleneck a rendszerben (lehet az i5-760
).
-
HSM
félisten
Nekem a kedvencem meg gta4-ben volt, 512-es karival, karcos beállításon. Kocsikázok nem lassan, namondom híd, menjünk a másik két sávba, aztán a semmiből hirtelen elémteleportál 1m-re a záró betonfal eleje. 150m repülés, következő jelenet kórház, opcionálisan mission failed kiegészítővel.
Az 1gb-sel sosem volt ilyen, igaz, ott nem is kellett olyan karcosra venni a dolgokat.A crysis volt a másik, fps-ben alig volt difi, de iszonyat illúzióromboló volt, mikor forgolódásnál meg zoomnál be-beakadt az 512-esen, teljesen kizökkentett a játékélményből.
Persze, akkor is ez folyt a csapból, hogy 512 elég, és felesleges több, nem hoz több fps-t, csak 1-2%-al. És tényoeg, csaképp az a pár százalék igen komoly hatással volt a játékélményre ebben az esetben.
-
MPowerPH
félisten
FC3 minden teren csod volt... 3 kartyaval egyaltalan nem ment, kilepett hibaval. Magaban a 7990-el futott, de laggolt, pedig volt eleg FPS, pluszban a sok HUD a jatekban megnott, szvsz jatszhatatlan volt minden teren.(kis terkep beteritette majdnem a teljes jobb monitoromat, dialogusok also resze latszott csak...) Magaban a 280X-el toltam vegig, igaz kicsit visszavett graffal, kevesebb FPS-el.(meg igy is folyamatosabb volt a kep, es a HUD is rendben volt)
Utana olvasva, sajnos az FC3 nem tamogatja a Multi GPU-t, kifagyas, lag, kephiba. Kiprobaltuk egy 670SLI-vel is, ugyan az, elvezhetetlen volt az egesz a micro akadas miatt. -
proci985
MODERÁTOR
hm, oke, ez kb egybevag a sajat tapasztalatokkal. 7850ekkel remekul skalazodott a cry3, viszont 5760x1080@very highon 0AAval is volt vagy 15-20 fpsem. tehat tippre nalad se lehetett sokkal tobb olyan 40-50nel. sajnos medium fole nem lehetett menni az en kartyaimmal, bar mas kerdes, hogy 1080p@ultra es 5760@medium kozul szerintem az utobbi volt a jobb, nem is kevessel.
masik kerdes: Far Cry 3 nem mikroakadt nalad? az volt az a jatek, amivel egyszeruen nem tudtam mit kezdeni.
-
-
MPowerPH
félisten
Nem... Tok mind1, hogy kotod be, a felbontas az 3x-os. VRAM-bol pont ugy futsz ki a legkonnyebben. Meg MSAA nelkul is heha-neha hataron van, amit ha feljebb allitasz, akkor eleg konnyen megfekteti.
proci985: Rosszul... Nem voltam elegedett, egy bizonyos setup folott nem volt folyamatos a kep, hiaba volt eleg FPS. VRAM a program szerint kifutott, lehet az volt a gond. Mikor lejjebb vettem az MSAA-t, egybol rendbe jott.
-
-
M107
addikt
Jó kártya, de soha nem kellene, nincs rá játék ami nekem tetszene.....
Most gyűjtők egy 2GB G-DDR5 HD7870 Sapphire-ra nekem elég 24" monitoron 1650X1050 felbontáson még a különböző effekteket is mellőzőm, minek
Ami nekem tetszik az most vagy Ps3- Ps4 vagy X360-one vannak, de olyat meg nem veszek mert akkor mind a 4 konzol kellene ami nem kis pénz nekem csoró vagyok sajnos ....
-
proci985
MODERÁTOR
-
daneeeeee
aktív tag
-
dgabor80
tag
6 GB mindenkinek elég kell hogy legyen!
-
HSM
félisten
Na--na... A winyón korántsem biztos, hogy nyersen, felhasználható állapotban vannak a játék file-jai.
Plussz egy csomó más dolognak is kell hely. Mindegy, nem szólok bele, de ha egy 7970/280X ereje is elég, hogy a 3GB-ot optimálisan kihasználd, akkor egy 2-3 utas CF-be már lehet létjogosultsága a 6GB-nak, főleg jóval magasabb felbontásban, komolyabb élsimítással. Bár oda már lehet a 3db 280X helyett inkább 2db 290-et vennék, de ez már másik történet. Sajnos ezekre a karikra vagy 1,5GB-ot teszel, vagy 3-at, vagy 6-ot, 4-et nem lehet, ami ideális "kompromisszumnak" tűnik ma nekem.
-
HSM
félisten
Sok? Nem úgy tapasztaltam. Volt játék, ami simán bepuszilt 2,5GB-ot is Full-HD-n az OSD-m szerint. De 2GB-ot már a jelenlegi játékok is úgy megesznek, mint a huzat. 2GB-os kártyát én nem is vennék már, csak régebbi játékokra.
Persze, lehet vitatkozni, hogy streameléssel meg szükség esetén takarítással a 2,5GB is "befér" 2GB-ba, de ezzel kapcsolatban nagyon rosszak a tapasztalataim, ha már streamelni meg takarítgatni kell, nálam sosem volt már kielégítő az élmény.
-
MPowerPH
félisten
Igen, FHD-ra. Ellenben ha valaki multi monitorral tolja, akkor a 3Gb sok helyen keves lesz. Marpedig CF-ben pl. MSAA eseten birna a ket kartya(szigoruan csak a ketto, ezert jo ez CF-re, mert single felallasban mar kisebb erteken is elfogy a szufla, nem ered el a VRAM csucsot, es mar akkor is jatszhatatlan) a magas erteket, a memoria sajnos kifogy alola eleg szepen.
Szoval ha nem szallnak el az arakkal, akkor nem rossz otlet, mert van meg potencial a kartyaban. -
Rexcor
őstag
Akkor hol van a 290x-ből hawk változat? Én nem tudok róla, Lightning viszont van. NV oldalon is a felsőbb kategóriában van a lightning, míg a hawk a 760 és hasonló kártyáknál. Ilyen 270x-es szinten lehet hogy a hawk a jobb, de én nem erre gondoltam. 780-ból van pl. gaming, de hawk már nincs.
De látom előttem már leírták. -
tixem
addikt
Lightning igaz
következésképp hawk is van nv-ben 7970 meg ideig óráig volt jó árban. 6970-ben is volt Lightning. A mostani szériából egyelőre csak 290x.
úgy fogalmaznék akkor, hogy a hawk a középkategóriás vga-kra épül, a lightning meg a csúcs gpu-kra.
-
Angel1981
veterán
Nagyon tetszetős, igencsak kíváncsi lennék az árára, mert nem kizárt, hogy ez lenne az új VGA-m a nem túl távoli jövőben!
-
Televan74
nagyúr
Ez legalább kapható lesz. Bányászatra talán nem kell a 6GB -t.
(nem bírtam kihagyni)
-
huszar90
aktív tag
RAMDisknek jó lesz
-
Xaels
félisten
CF/SLI esetén tudtommal nem adódik össze a VRAM. BF4 alatt meg a 3GB-t is majdnem bepuszilja a játék fHD-ban. 4K-hoz biztos kellene több GPU-nként.
-
Giot
addikt
Tetszetősek ezek az MSI kártyák, bár a 6G felesleges.
-
Dany007
veterán
válasz
Rypejakten #2 üzenetére
A videomemória talán. De a gpu tudása biztosan nem.
Vannak a neten SLI 780Ti tesztek 4K alatt. Harmatos, éppen hogy! (átlagban 20-35fps játéktól függően) -
vellerd
tag
Csak jó ára legyen.
-
BlackSoft
addikt
válasz
Rypejakten #2 üzenetére
Biztosan.....amikor a 290x 4-way CF is gyenge 4K-ra bizonyos játékokban
-
Rypejakten
addikt
huhúú, ha ésszerűen lesz árazva, 2- vagy 3way CF-ben akár 4K-ra is elég lehet.
-
Tidus
addikt
Szép, és egyben jó minőségű kártya, a hűtés pedig már bizonyított. Az árban a 6giga ram fog dominálni. Bár az MSI megkéri a Gaming széria árát amúgy is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Elite: Dangerous
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest