- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen scannert vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja, az igaz hogy az USB-soros adaptereok ötletszerűen működnek, de az én melóhelyemen szerencsére csak vonalkódolvasók lógnak rajtuk. Meg néha a termékek is, de azokhoz írtak rendes drivert a fejlesztők.
Amivel nekem bajom volt : telefonos programok, azok semmit nem bírtak ami USB-soros volt, persze csak addig amíg nem jelentek meg az USB-s telefonkábelek (eleinte ugyanúgy USB-soros átalakítóval...)Rocketporttal viszont eddig minden ment, mivel az 1 serial kártya, csak nem 2, hanem sok-sok serial porttal.
A soros kártyámért meg (ha megnézem mire használom) az 1500 is sok volt; no budget megoldás keleltt, mert annyira, de annyira nem volt fontos... Amúgy hol 2400 az a cucc? Mert én 4-5 ezresekért láttam...
A VIAhoz annyit hogy valamiből élniük kell... Talán errefele már megszoktak hogy az árak mászkálnak, és nem egészen úgy ahogy a piac diktálná... (Nem annyira szánmtech témában, mint pl. benyziny ügybeny
)Azért az a pult meg már kemény ahol a miniITX nem fér el... Baltát neki...
A monitortalpban meg jó lehet a gép
Kell egy ilyeeeen 
-
Na ja, olyan nincs ami mindenben mindenkinek jó. Mondjuk miért kell neked annyira miniITX?
Epia meg nálunk van egy halom, ML5000, lassúak, de Win2000 elmegy rajta, és tul. képp egy kliensprogi fut rajta + néha 1-1 Office amikor olyan doksit nyit a progi. De az is inkább Word vagy Excel viewerrel van megoldva.
És sokáig csak az Epia volt az a lap ami ilyen kis méretben valami PC-szerű teljesítményt nyújtott és nem ipari célokra készült.A Sunix kártya meg... mennyi ez...? Én 1500-ért vettem az enyémet. Meg nem mondom most milyen márka. Viszont mindegy, a Vista nagyon ritkán van használva a gépemen, a Linuxnak meg nincs baja vele.
Ja, nem beszélve a RocketPort szerű multi-serial adapterről, USB-s RS232 vagy LPT adapterekről.
-
válasz
waverider
üzenetére
Vagy akár a VIA Epia ML5000, amiből a 600-as (atom lassú) passzív, az 1GHz-es (egész gyors...) aktív, de okos ember rátesz egy 2x akkora bordát és máris passzív

Amúgy az ipari cuccokba meg tényleg kell a soros csati, de hát könyörgöm, akkor gyártsanak már a kedves gyártók ipari/irodai cuccokat, soros meg minden csatival, meg home cuccokat HDMI-vel.
Amúgy ha normális az a lap akkor beledob az ember egy PCI soros/párhuzamos karit.
Na persze akkor ha a legújabb winnyózokhoz (ha az lesz rajta) van driver...
Én is beszereztem TV távirányító illesztőnek egy PCI soros kártyát, Vista alatt természetesen nem létezik dirver, Linux viszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 KIT Beast Black - 1 év bolti garival! -
- Új, felbontott Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX - 1 év bolti garival! -
- Új, felbontott G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) KIT DDR4 3000MHz CL16 Gaming - 8 év bolti garival! -
- ddr4 2x16gb min. 3200mhz keresek!!!
- Kingston Fury Beast 128GB (4x32GB) DDR5 RAM eladó ( külön akár 2x32GB is)
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Kell egy ilyeeeen