Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz szaszlaci #100 üzenetére

No, megnéztem őket. A 18 megás SD-s tényleg nagyon szép... Csak köze nincs a HD-hoz! És a másik, hogy DVD-n se nagyon van ilyen minőség. A másik, HD-s videó meg max. közepesnek mondható.

Szóval, pont a fordítottja a valós helyzet, mint amit írtál: egy csúcsszuper SD anyagot hasonlítasz közepes HD-val. És aztán ebből vonsz le olyan következtetést, hogy pl. egy HD-Ready LCD-n alig van különbség, stb. ...

(#101) dabadab: Ez igaz, és magam is írtam, hogy a jobb Full-HD-sekbek kategóriákkal jobb upscale megoldások vannak (nem tudom, ez LCD esetén mennyire igaz, de plazmáknál így van), ugyanakkor azonban a kép is jóval nagyobb szokott lenni (bár az utóbbi időben egyre kisebb képátmérőkkel jönnek ki Full-HD-sek). Szóval, a mérleg mindkét oldalán vannak dolgok. A kérdés eldöntéséhez egymás mellett kellene különféle kategóriákat összehasonlítani...

(#103) szaszlaci: De, az említett jobb Full-HD-sekben kimondottan az SD tartalom lehető legszínvonalasabb megjelenítésére van a spéci upscaler. (De persze csak arra elég, hogy ne legyen annyira szembeötlő, hogy kisfelbontású -- egy HD-s anyag fényévekkel jobb, főleg hogy Full-HD-s az egész.)

Új hozzászólás Aktív témák