- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #2148 üzenetére
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #1758 üzenetére
Áj vill sztól ö búk for jú
Vill vrájt the pages full
Vith blád end szvítend szó on...
-
psyho85
aktív tag
"Lopok neked egy könyvet,
A lapjait teleírom
Vérrel, verítékkel,
Valahogy még kibírom.
De aztán elmegyek innen messze,
Hogy többé ne is láss.
Lopjon könyvet, írja a könnyeivel
Tele valaki más! [...]" -
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #1541 üzenetére
Ugyemennyiveljobb!
Meg a jó öreg kolyak nyalóka.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #1539 üzenetére
Nyalásról csak a só jut eszedbe?
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #1529 üzenetére
Úgy egészen a csücskit?
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #1404 üzenetére
Potterfantólmitvárnékmást.
Mondjuk én se olvastam, mert nagyon tetszett a film, annyira, hogy inkább nem rombolom le a könyv elolvasásával.
-
psyho85
aktív tag
Kukucs!
Cormac McCharty - Az út.
2 éve nem tudom elolvasni. Nem rossz, de nem megy. A központozás hiánya kikészít. Valaki próbálta már?
-
psyho85
aktív tag
Nagy a csend, így bedobok ide egy kis kortárs magyar progresszív rock muzsikát is, ne csak az öregeket figyeljük, az új generáció itt van.
Nem mellesleg részt vettem a hangzóanyag felvételében.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #945 üzenetére
Rajtam nem fog az imperio, mert az impérium küldötte vagyok, és vigyázz, mert ha kiszabadul a szelem a palackból, ahhoz képest a dementor lehelete hajnali harmatos rózsaillat!
-
psyho85
aktív tag
Sok lesz itt a répa, meg az akkord, a végén még Múnlájt félrenyúl, és fisz helyett f...t fog.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #931 üzenetére
Mondja ezt az, akinek össze van répázva, meg egyébként is, hófehérrel van borítva az arcképe...
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #883 üzenetére
Nekem abban a vitában csak egy dolog nem tetszett: kicsit mintha azt sugallta volna, hogy az elődök bűneiért bizony sajnálkozzunk, kérjünk bocsánatot, míg a minket ért sérelmeket csak dolgozzuk fel, lépjünk tovább. Oké, lépjünk tovább, de akkor ne csak mi, hanem mindenki.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #881 üzenetére
Én is ezért nem szóltam bele a vitába, mert nem nincs elég ismeretem ahhoz, hogy pálcát törjek bárki felett...
-
psyho85
aktív tag
Bocsánat, kicsit visszakalandozok Horthyhoz, egy részlet az emlékirataiból:
"Amidőn a kormányzói működésemből történt kényszerű kikapcsolódásom után az 1944/45 évi fogság alatt, majd számkivetésben, a vendégszerető Portugáliában, életem eseményeit
papírra vetettem, az a gondolat ‘vezetett, hogy emlékirataimat családom számára hátrahagyjam: életem Magyarország történetének immár egy egész korszakát öleli fel és e korszak fontos eseményei között sok olyan is akad, melyekről egyedül csak én tanúskodhatom. Tudom, hogy a világ sok mindenről, amit átéltem vagy közelről tapasztaltam, csak a Hitler által irányított náci-hírverés egyoldalú és célzatos beállításában értesülhetett. Másrészt, az események indítóokainak, mozgatóerőinek és kényszerítő körülményeinek felismerése és tárgyilagos megítélése a második világháborút közvetlen követő idők szenvedélyektől még túlfűtött légkörében sem vált lehetővé." -
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #589 üzenetére
Úgy vagyok vele, mint az a szólás valami öreg szamuráj és a nők vonatkozásában - minde(n)t nem lehet, de törekedni kell rá!
@Finest: Nincs ultimate megoldás. Törekszünk rá, hogy jók, emberiek legyünk a másikkal, mind az életben, mind a fórumon, ennyit meg kell tenni. Valaki mindig okosabb lesz, még ha hülyébb is amúgy, függetlenül szem/haj/bőr/zászló színtől.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #585 üzenetére
Japp. De az idézet arról szól, hogy ne rabold mások idejét, mert az alja dolog*. Meg ne káromkodj feleslegesen*. Meg tartsd a szavad*. Ezek mind idejétmúlt, köldöknéző, "trendi-magyarkodós" valamik, igen, igazatok van...
*Durván zippelve.
Keresztre feszíteni meg senki nem fog.
Na az idejétmúlt!
-
psyho85
aktív tag
A Maidenre iszonyatosan rányomta a bélyegét Dickinson. (Bontsuk már szét a nevét: dick in son. Jajjj!) Volt turné, ahol csak a szükséges minimumot adta a színpadon, ha nem volt ott kamera... aztán meg amikor elkezdett a hangjával kísérletezni... jajj. Az a rekedtes stílus nekem nagyon nem jön be. Szerencsére visszatért a szólókarrierje alatt is a rendes, telt hanggal énekléshez.
Blaze meg egy szerintem kiváló, telt hangú énekes, aki nem megy olyan magasra, mint Bruce (neki is kopott már egy kicsit a hangja odafenn). Az X-Factor egyik kedvenc Maiden albumom, a Virtual XI már kevésbé...
Pár link:
Tribuzy & Dickinson - Beast in the light
Tribuzy & Dickinson - Tear of the Dragon - itt nagyon haragszom Roy-Z-re, hogy nem játssza el a szólót rendesen -
psyho85
aktív tag
Nah, kész, kedvenceim sorolod itt...
Meg a többiekét is.
A Tears of the Dragon-t még a Bravo Hits 4 című válogatáslemezen találtam meg magamnak 12-13 évesen, hatalmas élmény volt.
A zombiz meg játszottuk is egyik együttesemmel egy jó darabig.
Ha már Maiden feldolgozások:
- Heaven can wait - by Hellsongs
- Blood brothers
- Where Eagles Dare - Maiden United
- Hallowed be thy name - Dream THeater - de nekik van egy egész albumnyi Maiden feldolgozásuk.Van, ha jól emlékszem a Children of Bodomtól is Maiden cover, de azt inkább nem linkelem, mert jajj...
-
psyho85
aktív tag
Én is úgy akartam, hogy stimmeljen a dallamra, de az akkora erőszak lett volna a magyar nyelven vagy a szöveghűségen, hogy az feladtam. Tudom fejből a dalt, ezért próbáltam elkezdeni, de gyorsan beláttam, hogy nem az én asztalom. Személy szerint nagyon nem szeretem a magyarra fordításokat épp azért, mert a teljesen más szórend és kifejezés miatt nagyon meg kell tekerni az eredetit.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #486 üzenetére
Én szabad fordításba kezdtem, de aztán... csúsztak ki a kezem közül a dolgok az életben. Több fronton. Most már jobb a helyzet. Idáig jutottam, amikor elkezdtem:
Apám füldje, anyám nyelve,
Félrevezet, sötét ködbe,
Sok éven át azt hazudja:
Az én utam a gyűlölet útja.Megöltem sok angyalt apám,
Úgy hiszem,
Most a tengerhez megyek.
Magamnak egyszer, remélem, megbocsáltok
Kérlek kösd ki
egy mólóhoz üres csónakom.Az ereimben futó kék vért okolhatnám
De úgy látszik elfelejtem,
hogy mind egyformák vagyunk.De látva látva a tiédet, inkább feladom.
Kicsit amúgy is szabadon álltam hozzá, mert nem röstellek hozzáadni, ha úgy jobban kiadja.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #416 üzenetére
Úúúristen, az ma van? Kicsit nagyon széjjel-szana vagyok, de akkor ne csak 20h legyen, hanem inkább egy egész nappal toljuk ki.
-
psyho85
aktív tag
Nekem ez a kedvencem tőle: Lewis & Clark.
-
psyho85
aktív tag
Nálam az összes agyserkentő bogyó ott bukik el, hogy elfelejtem bevenni...
-
psyho85
aktív tag
válasz
old rocker #358 üzenetére
Igen, egyetértek. Zseniális.
-
psyho85
aktív tag
válasz
old rocker #355 üzenetére
Francia ejtőernyős, a LöPotyan.
-
psyho85
aktív tag
válasz
old rocker #350 üzenetére
Ősz húrja bong, jajong, busong, s ont monoton bút konokon és fájón. [...] ó, múlni már, ősz, hullni már, eresszél, mint holt avart mit felkavart a rossz szél.
Nem 100%, mert csak így beugrott, elnézést.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #328 üzenetére
22:00? Addig talán esélyem is lesz nevezni, mert addig a folyamatban lévő korrektúra a max. prioritás.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #294 üzenetére
Meg valljuk be, néha-néha írogatsz is...
-
psyho85
aktív tag
válasz
old rocker #286 üzenetére
Kiestem a szerkesztési időből: Vai nagyon nagy gitáros, de mint ember annyira nem tetszik a színpadon.
Ellenben ha már Vai, az egyik albumára énekesnek jelentkezett egy hatalmas koponya: Devin Townsend.
-
psyho85
aktív tag
válasz
old rocker #285 üzenetére
Ó, nekem a Maident nem kell bemutatni, kedvenc együttesem, bármelyik számukat bármikor képes vagyok meghallgatni... Olvastam a legutóbbi, Mick Wall írta Run to the hills c. könyvet (ha már könyves téma), a Vasszűz fogságában még csak terv egyelőre.
-
psyho85
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #282 üzenetére
Harris bácsi basszus-játéka egyedi, de technikailag nincs a top 10-ben. Ellenben 76' óta hatja a Maident előre, írja a számokat, tehát mint ember sem utolsó.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #280 üzenetére
Ki nem farag verset? Akiben egy csepp lélek van, verssel vagy dalszöveggel próbálkozik, szerintem. Lásd az aláírásom.
Jah igen, majd tíz éve tépem a húrokat a basszuson, gitározni is tudok kicsit, dobon se fog ki rajtam a "kettőnégy", de a zongora az kimaradt. Nah jó, a Final Countdown elejét megtanultam.
@Geribátyó: Steve DiGiorgio bácsinak még utánanézek. EGyébként ez a ki milyen szinten van dolog számomra mindig is furcsa volt, egész egyszerűen annyira tudnak már ezek az emberek, hogy inkább csak mások, mint jobbak vagy rosszabbak.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #275 üzenetére
Örülök neki.
Mondjuk én basszusgitáros vagyok, azért szeretem nagyon, hihetetlen amit ez a két úriember művel... amikor megnézem, rájövök, hogy mennyi mindnent kell tanulni még.
-
psyho85
aktív tag
Az a nagy harci helyzet, hogy én megnéztem az ónri pottereket, olvasni nem olvastam. A film alapján tök jól összerakott világ, de azért sok új nincs benne, ami előtte már bármelyik fantasy világban ne sült volna el.
Műfajok keveredése: Sepultura - Roots with Pavarotti.
Meg ha már basszusgitárosok:
- Marcus Miller
- Victor Wooten
- Jaco Pastorius
- Steve Bailey
- Richard BonaMeg egyébként is, ez a kedvencem.
-
psyho85
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #246 üzenetére
Herberttől a Dűne, te jó ég! Faltam azokat a könyveket, és utána akárhány filmet láttam, egyik se tudta visszaadni...
A Maidenért és a Sadusért jár a
!
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #244 üzenetére
Czukor
Reméltem, hogy valamelyik simán csak benyögi, hogy ten, aztán sétálnak egy szintet, de így se rossz, sőt!
Ha már "FREEDOM!" : Iron Maiden - The Clansman
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #241 üzenetére
Ám legyen, de én időt kérek, mert ehhez nekem sok kell. Meddig toljuk ki? Csütörtök este?
-
psyho85
aktív tag
Nem fordítok, mert kevés vagyok hozzá, mint mackósajtban a brummogás:
Sonata Arctica - The Power of One
("My father's land,
My mother's tongue
Misleading me,
So shamelessly
For many years,
I misbelieved
The hatred is the path for me.")Father I have killed many angels,
I think.
I will now walk to the sea.
I hope I will someday forgive me
Please moor
My empty boat on a pierI can blame for the blue blood that runs in my veins.
But I seem to forget that we are all the same.In your own blaze of hate you've spawn a fear in many lives
You've taken action thinking it was all said on the signs.
You cannot heal the feeling burning deep inside your spine
You now collapse, cave in revealing scabby marks of lifeMother I've seen too much, I hate to live my life.
Forgot every word you told me, stubborn little child, (angel of your life)
I have to find my Eden now, the gates I left behind.
But the pain will remain.
No power to gain.Now I have time to dwell on, self-awareness, dreadful crime.
I saw colors too bright, not knowing that I was blind.
I slayed a man who took a chance and drank the forbidden wine.
The map I draw reveals that I have been complete, machine, in team.Father I've seen too much, I hate to live my life.
Forgot every word you told me, stubborn little child, (angel of your life)
I have to find my Eden now, the gates I left behind.
The pain will remain.
No power to gain.Mother where's your son.
When has this begun'
Who has been the fool'No one was born to be a servant or a slave.
Who can tell me the color of the rain'
In the world that we live in, the things said and done
They can well overrun
The power of one.No one was born to be a servant etc.
To leave and let die
To give hope and take life
Is that what you're here for'To think you are right
To make sure it won't fly
Is a making of a hate crimeIn the homes of the brave,
In the homes of the land slaves,
We are all the sameI need to believe.
There's more than the eye can see
All colors of rainbow.No one was born to be a slave
Seek the past and place the blame
Tell me the color of the rain
No one was born to be a masterIn the land we live, we die
Praise the oneness, praise the lie
To bind a web around the faker
We will need a true
Rainmaker"Children of Abel, Children of Cain
Can live in harmony, without shame
The keys that I grant thee, The Sacred Land
Are dry desert sand on the palm of your hand
Without the water, the wisdom of past
Will run through your fingers, forgotten so fast
Thus now when I leave you, I'm truly blind
This blindness, this blessing, the hope of mankind..." -
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #197 üzenetére
Jut is eszembe, az Old rocker által linkelt koncerten nem ugyan az a néger bácsi dobol, mint ezen a Dire Straits felvételen?
-
psyho85
aktív tag
válasz
old rocker #193 üzenetére
-
psyho85
aktív tag
Benézek, erre Nigthwish, Paradise Lost, Maiden Rock in Rio... jó helyen járok.
Moony, a Maiden-féle Moonchildot már egyszer megkaptada Privát, Oh! topikjában.
Ha már irodalom, remélem be lehet tenni kevésbé keményen előadott, versnek is beillő szerzeményeket egy vörös hajú nénitől: Winter, Precious things.
-
psyho85
aktív tag
válasz
old rocker #108 üzenetére
Igen. Felejthetőnek nevezni, hmm... inkább nem is reagáltam rá.
-
psyho85
aktív tag
válasz
Earl_Muttley #89 üzenetére
A Mobil speciel nekem nem tetszett annyira, pl. a Christine nyomába se ér.
Emlékezni csak úgy én se emlékszem rájuk, de amint elkezdek egy bármily régen olvasott könyvet olvasni, azonnal eszembe jut. Csak pár könyvet tudtam eddig újraolvasni (szégyen, nem szégyen, ilyen pl. az Észak Lángjai, de ahhoz személyes ismeretség is fűz
).
-
psyho85
aktív tag
Eszembe jutott még egy darab: Mark Frost - The List of Seven. Magyarul az első fele megjelent Sötét Szövetség címmel, de a második kötet nem jelent meg, pedig a fordítás készen volt. Kár érte.
Meg persze Stephen King, minden mennyiségben. Főleg a Végítélet dupla kötetes kiadása. Az nagyon megfogott.
@Old Rocker: ez a mese számomra A sárkány szeme c. szintén S.K. regényt idézi stílusilag, témában is. Hatásos egy alkotás, annyi szent.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #29 üzenetére
Hmm, nekünk is az angol tanár adta így fel. Véletlen egyezés?! Elemzésemben az első mondat: A mad story about a mad guy.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #27 üzenetére
A Zabhegyező etalon, pont kb. olyan idősen olvastam, mint a főhős volt a történetben, így nagyon átjött.
Klasszikusok (no meg kötelezők) közül a Bűn és Bűnhődést is nagyon szeretem.
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #16 üzenetére
Asimovtól konkrétan én a Mezítelen napot és az Alapítvány peremént olvastam, de tervben van az összes műve.
@Realradical: igen, az lehetne egy jól kifejtett történet! Az Ender's Game feljegyezve az olvasandók közé.
-
psyho85
aktív tag
válasz
Realradical #12 üzenetére
A névadó egy nehezebb darab, de a Rideg egyenletek és számomra a Lent, halottak között valóban nagyon jó.
-
psyho85
aktív tag
Az Isaac Asimov nevével hirdetett Szívélyes Fahrenheit ugyan egy novella-gyűjtemény (egy társgyűjtővel közös összeállítása), de van benne pár darab, ami igencsak szíven ütött. Ajánlom, nem csak sci-fi fanoknak, sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Szia!Ha barátaid a könyvek, és szívesen megosztanád az irodalommal kapcsolatos gondolataidat, olvasmányélményeidet, írj...
- Milyen autót vegyek?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest