Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1158 üzenetére
"Mellesleg a névinzertem egy ici-picit bosszant: én nem műsorvezető vagyok, hanem szerkesztő... nem mindegy. A szerkesztő vezethet műsort..."
Igen, ez nekem is feltűnt. Nem kérdezik meg a vendéget, hogy mit írjanak a neve alá? Eddig azt hittem, igen.
Crystalheart Én Krizsó Szilviáról hallottam, hogy nehéz sminkelni.:-) Úgy tudom, kőpúdert mindenkire tesznek, hogy ne csillogjon-villogjon a képernyője.
-
Crystalheart
őstag
válasz
old rocker #1158 üzenetére
Hehe, tudod amúgy, Baló Györgyöt milyen szinten sminkelték, míg képernyőn volt?
És kb. utána nézett ki úgy, mint élőben...
Amúgy szerintem bajusz-szakáll jól állna szvsz.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #1156 üzenetére
"Az élet nem egy habos torta, Pelikán."
Délután megnézem a videót és kielemezzük a sminkesek teljesítményét. Felvehetnéd Holdfényt stylistnak, ha végül tévés celebritás leszel. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1151 üzenetére
Az írásuk elég gyanús....:-))
-
Crystalheart
őstag
válasz
old rocker #1151 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1147 üzenetére
Van egy pár munkamániás vendégem, akik enyhén szólva tényleg túlzásba viszik. Amellett, hogy állandóan dolgoznak, mintha szégyellnék azt, ha valami örömük van az életben, ha kiderül, mégiscsak van egy kis szabadidejük.
Az egyik ilyen, mikor elmesélte, hogy mennek nyaralni, és megjegyeztem, de jó lesz neked, tengerpart, napfény, kikapcsolódás, végre kipihened magad.....Mivel jól ismerem, borítékolni tudtam volna a válaszát, nem is csalódtam. - Jaajj, csak a gyerek miatt megyünk, Évike egészsége a legfontosabb, sokat volt megfázva a télen.... Ja, és az volt a csúcs, mikor éjjel paradicsompalántákat ültetett, zseblámpa (!) fényénél, mert ő annyit, de annyit dógozik, nappal nincs ideje semmire. Természetesen csak szakirodalmat olvas. Nagyon jó orvos, de akkor is....Mintha a munkáján kívül semmi más nem létezne számára.Old rocker, nem dolgozol hiába. Ez biztos.
-
Crystalheart
őstag
válasz
old rocker #1147 üzenetére
Sajátos magyar?
Japánt kifelejtjük?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1141 üzenetére
Ez a vissza a természethez egész jól hangzik, csend, nyugis éldegélés....
Ki kéne próbálni, talán nem is lenne rossz, ha van internet, és úszási lehetőség, én is benne lennék. :-) Spenótfőzési technikámat mesterire csiszolnám, és csak olvasnék naphosszat, de jó is lenne.... -
finest
addikt
válasz
old rocker #1139 üzenetére
Nekem úgy tűnik te terelgeted a gondolataimat az egybites, helyes-nemhelyes, fekete-fehér európai rendszere felé. Egy szóval sem említettem a teljes szabadságot. A szabadságot is csak érintőlegesen, valójában végig az emberhez méltó életről szóltam. Amiben az egyes emberek természetes és személyes igényeit is figyelembe veszik. Nagyon kevesen vagyunk, akik függetlenül tudunk élni az órától. Napi rutin, menetrendek, csengetési rendek, ügyeleti rendek, rendelési idők, sugárzási idők, műsoridők, műszakok beosztásához alkalmazkodunk: A végén majd jön egy gyászjelentés, távirat, amin szerepel egy egész konkrét időpont, amikor családunk és barátaink körében földi létünk maradványait elégeti egy kemence, ami pontosan kiszámított ideig ég, pont addig, amíg a hamu újra hamu lesz. Majd pár perccel később , gondolataikban talán még velünk, mindenki elindul a temetőből a buszhoz, ami pontosan érkezik és visszaviszi őket oda, ahol napi rutinjukat miattunk megszakították.
Lehet, h megtévesztett korábban, h azt írtam szívesen lennék holnaptól erdőkerülő. De az is a társadalom tagja, nem egyedül akarok élni Alaszkában. Csak függetlenedni az órától, a mobil telefontól, vonalas telefontól, amik folyton megzavarnak és persze a legrosszabbkor csörögnek. A bejárati ajtón a csengőm már rossz, nem egyszerű bejutni hozzám, s a vonalas telefont is lehalkítva tartom. Igyekszem.
Élesen él bennem egy gyerekkori emlék egy kirándulásról. Kisgyerekként egy idősebb pár vigyázott rám, csak az utolsó évben voltam óvodás. Persze a szüleim időre jártak dolgozni, atyám orvos, édesanyám tanár, pontos rendje volt a napoknak télen is, nyáron is. Atyám, ahogy én emlékszem soha nem volt szabadságon, még betegszabadságon sem. Egy nap az egyik délelőtt mégis megjelent a dadámnál, és egyszerűen kirándulni vitt a hegyre. Sokat kirándultunk együtt, de hét közben sosem. Annyira boldog voltam, h együtt mehetünk az erdőbe, h máig látom magam előtt, ahogy nekivágunk a megszokott ösvényünkön a hegyi útnak. Látom a fényeket, fákat, színeket.
Csak az utóbbi időben jöttem rá, h mennyire fontos élmény ez nekem, h azóta is arra a boldog érzésre törekszem, amit akkor éreztem; kijátszottuk a mókuskereket, szabadok voltuk, s a kisgyerek saját igényét élhette ki, ahogy neki szüksége volt rá. Ki gondolta volna akkor, h egy ilyen kis dolog, mennyire meghatározó lesz számomra?
Nagyon megértem ezért a srácokat, akik ellógnak időnként a suliból, amikor beüt egy szép, őszvégi meleg nap, vagy bejönnek az első napfényes délelőttök a tél végén. Meneküljenek csak, amíg tehetik. Igazolt hiányzás, ez oppozícióm manifesztuma. -
finest
addikt
válasz
old rocker #1137 üzenetére
Mi célja az órának, ha nem a rabszolga tartás? A napóra nem lenne elegendő a világnak? Az erdőben a fák között még a napóra is hasznavehetetlen, ha át is jön a fény, össze-vissza vetülnek az árnyékok. Hány generáción át élt az ember az erdőkben, erdőszéleken a Nap, a reggeli és esti szelek járásához igazodva?
Emlékszel Zorba táncára: My friend the wind will come from the North. And dawn will rise and wake me again...? A mediterrán népek többet megőriztek a szabadságukból.
Igen, ez demagóg, Góg és Demagóg fia vagyok én.
Mára ennyit, jó éjt! -
finest
addikt
válasz
old rocker #1130 üzenetére
Egy tévés ember, ahol minden másodpercre pontosan kiszámítva működik a legtökéletesebb példa a rabszolgára. Kérlek szépen, definíció szerint mindenki rabszolga, akinek az óra diktál napi ütemet. Hát igen, egy svájci óra kifinomultabb eszköz, mint a korbács, amivel a gályaraboknak csattintotta el a hajcsár, h "húzd", de egy tőről fakad vele.
Tiszteletre méltó,amit csináltál. Hasonló helyzetben érzem magamat most, lehet, h attól van ez a csapongás és rabszolgásdi bennem. Bár erkölcsi kötelességem lett volna, nem álltam ki egy általam nagyon tisztelt kollégámat ért sérelemmel szemben. Azzal mentegetem magam, h későn szereztem tudomást az ügyről, és okafogyott lett volna felhánytorgatnom, konfliktusba keverednem miatta, de megcsömörlöttem. A legszívesebben holnaptól elmennék erdőkerülőnek, annyira nem hiányoznak most az emberek.
Rokker, én nagyon értékelem a személyedet, Holdfényhez hasonlóan. Nem tudom, h én vagyok-e a műveltebb. Miben? Ebben-abban, másokban meg te, Holdfénynek feltűnően jó a memóriája, nemzeti ügyekben pedig Kristályszív nálam sokkal illetékesebb. Nagyon szoktak untatni azok a beszélgetések, amelyeknél előre tudom, h mit mond a másik. Te nem tartozol ezek közé. Az igazat megvallva, azt hittem, h a rabszolgás elméletemet majd talán pont te véded meg, szép álom. Pedig az indiánokat is elővettem. Nem azért jövök csevegni, h nálad, Holdfénynél, vagy a többieknél okosabb legyek, hanem mert élvezem az eszmecserét. Bizonyára igazad van a klisékkel kapcsolatban, de talán tanulhatok tőled arról, szabadabb legyek tőlük.
-
Realradical
őstag
válasz
old rocker #1133 üzenetére
Olvastad a többi részét is a hsz.-emnek? Ezzel tisztában vagyok. Írtam minek a következménye a TVK. A lopásnak. Bár hívjuk inkább ügyeskedésnek. Úgy nem olyan bántó és jobban fedi a valóságot.
Volt rá példa, hogy nekem köszönhette 50+ orvos a havi fizuját, csak mert nem voltak tisztában az újonnan bejött elszámolási nyilatkozat kitöltésének fontosságával. Tudom, hogy szakértő vagy a témában, de nem biztos, hogy nagyon sok újdonságot tudsz nekem mondani. Legalábbis a pár évvel ezelőtti állapotokról, hála az égnek manapság nem vagyok up-to-date.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #1116 üzenetére
A délután nem a munkáé, az este pláne nem. A délután és az este a terveké, az álmoké kellene, h legyen. Rabszolga vagy, Rokker, atyám is az, meg alapvetően én is, és rám haragszol, mert azt merem mondani, h a hivatástudat egy olyan elvont fogalom, amire a te kedves indiánjaidnak sosem volt szava?
Semmit nem értesz abból, amit írtam és ez megdöbbent. Kérlek szépen, sógorom őstermelő, látom azt, h mit összeszenved, a kapálásban, ásásban, a fóliában kacsolásban nincs semmi magasztos. Azért csinálja, mert meg kell élnie, nem maga miatt, hanem azért mert a rendszer amiben él, így működik. Nemcsak a saját élelmét állítja elő, és persze, h büszke rá, ha jó a termés, és sikeresen betartotta a legújabb uniós szabályokat. Néha amúgy azt érzem, h ezzel együtt sokkal szerencsésebb mint én, sokat van a szabad levegőn, a kék ég alatt. Én alig látom az eget. Effektíve is rab vagyok a nap nagy részében. Pár éve kimentem vele hajnalban a földjére, szuper jó érzés volt látni a Nap felkeltét. De nem gondolod komolyan, h az ember - akár ő, akár más - pusztán egy dologban, a "hivatásában" teljesedik ki? És persze hivatásból jobbára egy van, két lovat egyszerre...hogy is képzelem? Ha valamit csinálunk, akkor azt csináljuk jól. Tudod, ahogy a csillag megy az égen. Igen, a legbutább embernek lesz a legnagyobb kalásza, mert minden gondolata a kalász körül forog, nem tereli el a figyelmét a földről holmi felesleges filozofálás, szellemi petting. Áh! Hogy is mondták? A proletár csak a láncait vesztheti, de egy egész világot nyerhet... ha felemeli a fejét a munkából.
Azt mondod, h hiányzik a kohézió a hozzászólásaimból, mert elfogadtam a hivatástudat Holdfény szerinti definícióját? Nem volt kedvem tovább ellenkezni vele ezen, mert nem számít. Igen, azt kellett volna írnom, h az elmúlt évezredek jó rabszolgákat neveltek az európai emberből, a papok megmagyarázták neki, h mi az erkölcs, mi az erkölcs szerinti helyes és helytelen. És ma már önként hisznek abban, h a hivatásuknak élnek. Hogy az agyonszabályozott rendszerük a helyes és, h az élet az a munka reggel nyolctól délután négyig, meg tovább, amit az erkölcsi elismerés és hivatástudat kombóért tesznek. - Férfiaknak ez talán még könnyebben beadható, mert nekik alkotniuk kell a közösségben, míg a nőknek természetüknél fogva könnyen megy a teremtés, nem kell extra önigazolás. De ez innen messzire visz.
Azt hiszed, h én lenézem a préri indiánjaidat? Szó sincs róla. Ha valaki, akkor én biztos nem lennék Custer, vagy tábornok társa. Sőt ellenkezőleg. Elég erős bennem a "demokartikus" érzelem, nem szívelem a jogtalanságot. Tudhatnád, h velük érzek egyet.
A szabályokról és az embertelen gépiesített, uniformizált világunkról jut eszembe, ez, amit tegnap linkelte ezt fészen az egyik ismerősöm: [link]. A cikk egyébként 2003-as, csak valamiért hirtelen újra felfedezték. Ma is aktuális.
Attól tartok ezzel most végképp kivertem neked szellemi szinten. Egészségedre! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1121 üzenetére
Nahát, ki gondolta volna.:-)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1119 üzenetére
Ez egy nagyon szép megfogalmazás.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1116 üzenetére
" megörültök, halleluja, mindketten olvastuk, aztán elkezdtek a semmiről tévpercepciókban bölcselkedni."
Érdekel mások véleménye egy-egy téma kapcsán, tanulhatok belőle. Nem célom itt bölcselkedni, nem vagyok bölcs, okos sem, csak leírom, ami eszembe jut.
Szeretem, ha hozzászólsz, te nem köntörfalazol, ezt értékelem.Gondoltam, hogy az indiánokra így fogsz reagálni. :-)
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #1113 üzenetére
Fáradt vagyok, rohadt fáradt, az előbb értem haza - pont amiatt a hívatástudat miatt, aminek hiányában 100-ból száz ember húzza a száját, ha dolgozni kell. Aztán önmagadnak ellentmondva atyádat citálod elő, akiben bezzeg megvan a hivatástudat, a többi orvossal egyetemben. Akkor ezek a százon felüliek? Vagy csak a parasztra, a lusta parasztra érvényes? Atyafi, a parasztban van csak igazán hivatástudat, különben te szintetikus rántott csirkén élnél. A parasztnak a kalász az élet.
Hogy is írta Ady? A grófi szérűn ott zokog az egész koldussereg...Érzik titkon, hogy övék e bús élet, s a kalász. Valahogy hiányzik a kohézió abból, amiket írtál; amit meg az indiánokról írtál, white man, az egyenesen megdöbbentő számomra.
De nem elemezgetem, mint említettem, reggel óta folyamatosan dolgozom. Fáradt vagyok. Bár te ezt úgy sem hiszed, azért, mert engem kötelez valamire a hivatástudatom: a műsorgyártási kényszer. Anélkül, hogy ennek anyagi előnyét látnám, mivel a rokkernyugdíjas (országnyomorító) kategóriát a mi kisurunk megszüntette. De 16 év tradícióját nehéz sarokba vágni. Tudom, a hivatástudat az a kényszer, amivel a 21. században is rabszolgává teszik az embert. Ebben igazad is van, meg nem is. A legjobb munkáim abból származtak, amikor - volt hozzá 1-2 operatőr társam, akit bele bírtam vinni - megcsináltuk azért, hogy megmutassuk...
De most valahogy nagyon egymásra találtatok a könyvbarátságban holdfényszonátával: megörültök, halleluja, mindketten olvastuk, aztán elkezdtek a semmiről tévpercepciókban bölcselkedni. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1102 üzenetére
Átgondoltam. Tényleg leegyszerűsítettem, pl. a munkával kapcsolatban, üres bölcselkedés volt, ennyire tellett. Ez jutott épp akkor eszembe. De azért van benne valami. Hivatástudatból is lehet dolgozni, ilyen is van.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1096 üzenetére
Viccelsz???? Csillagos ötös!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1093 üzenetére
A Babylon a kedvencem! Olyan ördögi
Blackmore, yesss, de Gallagher....mégis, nekem ő a No.I
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1089 üzenetére
Lyrics:
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.Had a friend once in a room,
had a good time but it ended much too soon.In a cold month in that room
we found a reason for the things we had to do.I'm a blind man, I'm a blind man, now my room is cold.
When a blind man cries, Lord, you know he feels it from his soul. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1087 üzenetére
Ezt ismerem, ....so I'm no stranger to it.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1085 üzenetére
Hű, ez a Headless Cross de jó szám!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1082 üzenetére
Részlet az egyik kommentből:
"...this is the sort of music that lives on friends, like Dio said once in an interview, "I may not have the most fans, but I certainly have the best"... Tony Martin IMO had the best Sabbath lyric"
Ebben van valami. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1080 üzenetére
Kuba: Figyel Kasztro, szivar, rum......+ csiganet.
Kubáról nekem mindig az a jelenet villan be a Keresztapából, mikor Michael / Pacino menekül, de mielőtt beszáll az autóba, még vet egy pillantást Fredo bátyóra, az árulóra.
Szerintetek, ha Kubában marad minden úgy, ahogy eme jelenet előtt, tehát, ha maradnak az amcsik a kaszinóikkal, hoteljeikkel, akkor most boldogabbak lennének az őslakók? -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1077 üzenetére
Ha lenne benne szupertitkos hajnövesztő recept, tuti működne az üzlet!
Oké, ohne polírozás.Finest megtaláltam, érdekes téma, nem lehetett könnyű fordítani.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #1071 üzenetére
Te pont úgy nézel ki, mint az avatarod! LOL
Dedikált példányt kérünk! Cserébe küldök egyet az általam fordított filozófia könyvből.
Holdfény meg küld spenótot. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1071 üzenetére
Ez igen!
El fogom olvasni.
Nem minden nap jelenik meg könyve az embernek, csak sejtésem lehet, hogy milyen érzés lesz a kezedben tartani. It's your baby. Nem volt könnyű összehozni, gondolom, de a megszületés pillanatában elfelejtődik minden más, valami újat, maradandót alkotni csodálatos dolog.
A munkám kapcsán elég sok orvossal beszélgetek, tudom, nekik se könnyű, de mégis, az esetek nagy többségében megtesznek minden tőlük telhetőt a betegért. A Kende könyvet olvasva bennem is felmerült, hogy nem fest teljes képet az orvosokról. Tényleg ideje volt már ezt megtenni valakinek.
Kedves Író rocker, sorry, de ha elolvastam a könyved, nagy valószínűséggel fényezni foglak egy kicsit, asszem. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1069 üzenetére
Nem tudom, de megérdemelte. A nyelvezete, a szereplők kifinomult, érzékletes stílusa példaértékű. A néhol kissé naturalizmusba hajló cselekmény leírása talán csapongó lehet, de a főhős alakja, lelki finomsága csodálatra méltó.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1065 üzenetére
Ugye? Szívmelengető, Hű, az a rész, mikor a főhős megbocsát szíve hölgyének, ez az önzetlen odaadás tiszteletre méltó. A két szereplő párbeszéde akkor vesz drámai fordulatot, mikor.....De nem lövöm le a poént, hátha valaki még nem olvasta.
Az a kommentelő meg csak irigykedett, élcelődött, nem fogta fel a történet erkölcsi célzatú, kifinomult mondanivalóját.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1061 üzenetére
Most elkezdtem újraolvasni.
"
– Solomon Saunders...! – Nem hallotta, hogy az őrmesterszólítja. Millie-re mosolygott.
–
SOLOMON SAUNDERS...! – az őrmester már teli torokbólüvöltött.Solly előszökkent az álmodozásból. – Itt vagyok! Illetve jelen, uram! – Most a hadseregben van. Résen kell lennie,nem pedig álmodozni.
– Az istenit, máskor ébredjen föl és viselkedjen katonam
ódra, vitéz úr!– mordult rá az őrmester. – Már nagyfiú, tudhatná a nevét. –Az öregkatonák rikoltoztak. Már az újoncok is idegesenfölnevettek. Hadd nevessenek. Nem kell sok hozzá, hogy Sollymegtanuljon alkalmazkodni. Jó a hozzáállása mindenhez. Tudja,
hova tart.Egy katona rikoltott le az egyik barakkablakból.
– Ott áll az öreg Solomon Saunders, és máris az öreglányonmeg Tömő Tónin jár az esze! Még bele sem bújt azangyalbőrbe. Ejnye már, fiacskám, hagyd szegénytlélegzethez jutni. Ne felejtsd el, nincs ő olyan jó erőben, mintte! – Az öregkatonák röhögtek, ordibáltak, nyerítettek. Egymásik belebömbölt: – Majd én gondoskodom Tömő Tónilélegzetéről. Belefojtom abba az anyaszomorítóba. Kikergetema tyúkólból, az isten verje meg!
– Pihentessenek, emberek!
– Egy nagydarab fekete férfi állt mega színes bőrű újoncok előtt és parancsokat kezdett osztogatni.Zubbonyujján csíkot viselt, a hangja olyan volt, mintha széndarabok dübörögnének le a széncsúszdán. És egésznaposl idércnyomásos járkálás kezdődött a döglesztő melegben
,egyik helyről a másikra, hol egyik karjukba, hol a másik karjukba nyomtak oltásokat, legalább hatot-hetet, és a százkilencven centiméteres Robert Lincoln, a legtagbaszakadtabb újonc valamennyiük közül, ájultan esett össze, injekcióstűvel a
karjában.
De ez sem segített rajta. Tízperc múlva újra együtt szedte a lábát Sollyval meg atöbbiekkel, egyik helyről a másikra, hol egy kétsávos katonavezetésével, hol egy háromsávossal, és néha sávtalanokkal is.És Sollynak úgy tetszett, hogy minél kevesebb
sávja van azöregkatonának, annál gorombább az újonccal, úgyhogy kezdte azt hinni, minél kevesebb a sáv, annál nagyobb a rang.“Nyomás, harcos, szedje ki az ólmot a seggéből! Nem a sétatéren flangál! " -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1059 üzenetére
Hű, de jó, hogy említetted. John Killens - Aztán mennydörgést hallottunk. Nagyon tetszett, szerintem az egyik legjobb ebben a témában.
"– Egy francot! – Aztán azt mondta: – Hagyjuk. – Millie mindig makulátlan becsületességet követelt magától. És reális gondolkodást. Senki sem makulátlan. Ezt önmagáról tudta.
– Jól van, drágám – mondta Millie, és melléje feküdt. Aháborúról kezdtek beszélni. – Tudom, hogy nincs benned előítélet a hadsereg iránt. Ne törődj a faji kérdéssel, amíg ott vagy. Légy amerikai, ne pedig néger. Igyekezz megnyerni a háborút, és munkálkodj ugyanúgy az előléptetéseden, mint a polgári életben.
Solly elnevette magát, átölelte Millie-t, megcsókolta a szemét, az orrát,lágy, mohó ajkait.
– Nem kell aggódnod miattam, kicsim. Ismerem a mezőnyt. Tudom, hova megyek és miért, tudom, hogy mit akarok elérni.
A bolondok sem makulátlanul becsületesek. Millie pedig még bolond sem volt. Csak éppen békés, biztonságos, polgári életet élt, míg Sollynak a harc, és mindig a harc volt az életeleme. Fütyült a biztonságra. A teljességet akarta.
Amikor elaludtak, Solly a beszélgetésükről álmodott. Az álom zavaros volt. A fehér házaspár, amelyik kölcsönadta a lakást, hirtelen átjött a falon, és a fiatalos, sörtehajú, szőke férfi azt mondta: – Millie-nek igaza van. Az amerikaiaknak most feledniük kell nézeteltéréseiket és össze kell fogniuk a közös ellenség ellen. Mert a széthúzás...Solly a férfi felé fordult, és így szólt: – Törődjön a maga dolgával! Senkitől sem veszek leckéket hazafiasságból.
De vége az álomnak.A mézesnapoknak is.Most katona vagyok. Én leszek az Egyesült Államok hadseregének legklasszabb katonája. " -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1052 üzenetére
Tetszem érteni, persze.
Ők is emberek voltak, és tragikus, hogy ilyen fiatalon haltak meg.
Amit az amerikai elmesélt, az azért nem olyan meglepő. 18 évesen szembesülni a háború borzalmaival, rádöbbenni, hogy embert ölni élesben egészen más, mint a kiképzésen bábukra lövöldözni, még akkor is, ha az ellenség, szörnyű érzés lehetett.Speer az interjúban elmeséli utolsó találkozását a führerrel. Hitler parancsba adta neki, hogy rombolják le az összes német vasútvonalat, gyárakat, mindent. Ő, mivel ezt nem tartotta ésszerűnek, nem teljesítette a parancsot. Hitler magához rendelte, és ő biztos volt benne, hogy hazaárulásért kivégezteti. Aztán mégsem így történt, megúszta. Ez már a háború utolsó heteiben történt.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1047 üzenetére
Ja, meg sok a hangya, pók, nem higiénikus.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #1035 üzenetére
Nem állok neki fordítani, de összefoglalom. A faszi szerelme öngyilkos lett a princetoni mólón, h terhessége miatt ne essen a fiú hírnevén folt. A fiú meg sajnálja és reméli, h messze túl a felhőkön egyszer majd újra együtt nevetnek és fogja a csaja* kezét..
A jay-t fiúkra szokták mondani kb. olyan jelentésben, mint nálunk a "bikája". Valaki, aki nagyon jó mindenben, irtó erős, nagy a kukaca, ésa legjobb barát, az a jay. Persze lehet, h mondják lányokra is, meg az is lehet, h csak a "madárkám" minőségben áll a szövegben. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1038 üzenetére
Linkelném én, de nem tudom. Ez egy sorozat, az első évad most ért véget, DVD-n nézem.
Szuper! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1035 üzenetére
Jó szám, jó szöveg, le is fordítanám, ha valaki még vállalkozna rá rajtam kívül.
Valaki?
Ki szereti a penótot?
Egy kis moonlight shadow -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1022 üzenetére
A hősök, kik vérüket ontották. Így is lehet.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1020 üzenetére
Hazánkat írtam az előbb, nem országot.
Crystal A "kik" valóban emelkedettebb, jobban is illik ide.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1006 üzenetére
Szerintem Atatürk ezt törökül írta, és azt fordították le angolra. Keresd meg a török változatot, és kérj meg valakit, hogy fordítsa le. Az lesz az igazi!
In our country - így is lehetett volna fogalmazni. In this country of ours - mi lehet a különbség?
Talán Finest tudja.
In this country - itt az ebben az országban van kihangsúlyozva, tehát nem a birtokoson van a hangsúly. Azt hiszem. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1003 üzenetére
Hősök, kik vérüket ontották és életüket vesztették...most egy baráti ország földjében fekszenek. Így hát békében nyugszanak. Nincs különbség a Johnny-k és a Mehmet-ek között, mikor itt, a mi országunkban egymás mellet fekszenek. Ti, anyák, kik távoli országokból küldtétek ide fiaitokat, töröljétek le könnyeiteket. Fiaitok keblünkön, békében nyugszanak. Életüket vesztve ezen a földön, ők is a fiainkká váltak.
Ezt tényleg szépen megfogalmazta Kemal.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1001 üzenetére
Bekapcsoltam, de nálam reklám van.
-
Realradical
őstag
válasz
old rocker #988 üzenetére
der beste seemann war doch ich!!!
Az én kedvenc verzióm -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #988 üzenetére
Spenót jöhet, Gyuri fujj, ...!
A te fordításodat direkt el sem olvasom, hogy ne befolyásoljon. Majd ha kész leszek az enyémmel, majd akkor.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #986 üzenetére
A fenébe, most kezdtem bele a fordításba! De sebaj, hátha az enyém jobb lesz.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #984 üzenetére
Nem szeretem a németet.
private investigation Ezt viszont igen!Lyrics:
" It's a mystery to me
The game commences
For the usual fee
Plus expenses
Confidential information
It's in a diary
This is my investigation
It's not a public inquiryI go checking out the report
Digging up the dirt
You get to meet all sorts
In this line of work
Treachery and treason
There's always an excuse for it
And when I find the reason
I still can't get used to itAnd what have you got at the end of the day ?
What have you got to take away ?
A bottle of whisky and a new set of lies
blinds on the window and a pain behind the eyesScarred for life
No compensation
Private investigations" -
P.H.
senior tag
válasz
old rocker #956 üzenetére
Az első a '89-es velencei koncert egy részlete: a közönség gondolákban ült
Hozzám a High Hopes áll legközelebb; de még inkább ez a feldolgozása.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #963 üzenetére
-
finest
addikt
válasz
-
moonlight115
őstag
válasz
"Driven on by a heart of stone
We could find that were all alone
In the dream of the proud"Színvonalas, yesss, elgondolkodtató...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #954 üzenetére
Hűűű, ez naggyon jóóó!!!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #951 üzenetére
A Davy's on the road se rossz!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #944 üzenetére
Virág eetás, maga csak ne szűzieskedjen itten, írjon inkább egy szonettet a burzsoá csökevényéről, a cucilista realizmus szellemében, mely kísértetként járta be az EU-t!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #941 üzenetére
Mirr Murr leszek, és karmolok!
Ja, AusWolfi átváltozik vérfarkassá, és de ki legyen a vámpír? -
finest
addikt
válasz
old rocker #934 üzenetére
Örülök, h tetszettek!
Attól féltem, h a Dulcine-Sancho felcserélésért végképp nyakazás lesz. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #935 üzenetére
Alakítsunk zenekart!
Én billentyűzgetek, Psyhodoboz pengetőzik, Rocker, te húrozol, vonózol, Finest meg,....ő elénekli a Machbetet!
Kristályszív hoz egy kecskét, egy zsák répát, és filmet készít a debuttonkról! -
finest
addikt
válasz
old rocker #929 üzenetére
Jóindulatom jeléül megajándékozlak két hispán esztétikai élménnyel, válassz kedvedre való rabszolgát:
[Dulcinea], [Sancho]Érdemes megfigyelni, ahogy a művésznő játék előtt megigazítja a melltartóját, mások a gitárt szokták tekergetni, de ettől is jobban szól a dal.
-
Crystalheart
őstag
válasz
old rocker #912 üzenetére
Ezt a két pontot említették itt korábban, nem én választottam. Ezeken kívül természetesen van még néhány mérföldkő, melyekről nem árt tudni, hiszen jó lenne a jövőben nem elkövetni a múlt hibáit, de követni az igazán nagy alakokat.
Amúgy az Aranybulla - mely azért könnyen megjegyezhető, mert 1222 bazi egyszerű alakú szám
- idejében egy európai feudális államban sem sok szó esett a parasztokról, a jobbágyok egészen I. Istvántól a reformkorig elméletben szinte csak anyagi javaknak számítottak, de másutt is, nem csak itthon. (A nemesség általában önző döntései határozták meg az egész európai történelmet - lásd például a Német-Római Császásrágot, ahol ez még hangsúlyosabb volt -, ami számunkra leginkább a népek és hitrendszerek ütközőjeként betöltött szerep miatt alakult a későbbiekben kedvezőtlenebbül, mint más nagyobb hatalmaknak.) Ez a keresztény európai, középkori feudalizmus egyik sajátossága, és ez az egyéni szabadságvesztés indukálta az I. István kora béli felkeléseket is. Azelőtt minden magyar szabad volt, a rabszolga pedig megválthatta magát; utána jóformán minden magyar paraszt rabszolgává vált élethossziglan. Nem csoda, ha nem csábította eleinket ez az életforma.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #916 üzenetére
Meghúzom a csurkádat rokker csávó!
Holdfényke kedvence: [link]
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #916 üzenetére
Még jó, hogy egy wc-t nem linkelt hozzá....:-)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #913 üzenetére
The poor will toil. As they always do. Now and forever.
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #912 üzenetére
jav: poor will toil
-
Realradical
őstag
válasz
old rocker #906 üzenetére
És a bullokkal húzatták ki a táwn hall-ba jól mondja uram!
Jó érzés amikor az ember szakértők közé keveredik!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #903 üzenetére
Az ókori rómaiak óta ez nem változott. Csak most már globális.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #901 üzenetére
Nem, de majd megnézem angolul. Még az is lehet, hogy megértem.
Elég brutálisan kezdődik -
old rocker
veterán
válasz
old rocker #898 üzenetére
a film vége
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #898 üzenetére
erre gondoltál? Még nem láttam.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #863 üzenetére
Persze tudom, de a hideg napokra már nem akartam kitérni, hozzágondoltam, h a többiek is tudják, ahogy tudjátok is, amikor a vajdasági népirtásról beszéltem.
A korábbi linken, amin a román történész beszél, szépen elmondja, h a nacionalizmus új keletű dolog. Erre is gondoltam, h leeshetne a tantusz a magyarságnak, amikor úgy érezzük, h főbűnösként kezelnek minket alaptalanul. A világ egyre nyitottabb, kisebb, sok olyan történésszel, mint az a fickó, meg kölcsönös tisztelttel ideje lenne túllépni a nacionalizmuson.Más, ma megjött Török Sándortól az Egy kis kertet szerettem volna, ő az, akinek saját állítása szerint, Lénárd Sándor sokat köszönhet. Olvastátok esetleg?
-
Crystalheart
őstag
válasz
old rocker #853 üzenetére
"Az Orbán-kormány rokkernyugdíjas lefejező törvénye, amit gyorsan-gyorsan, siessünk meghozni dec. 28-án, legalább ekkora "bűn". Csak a nyomorultakkal a frász se foglalkozik." - Ez alatt mit értesz? Sajnos aktuálban nem vagyok túlzottan képben itt a világvégén.
finest: Annak idején az irodalom volt az egyetlen színtér, ahol a jelenlévő alakok igazán tisztán meg tudták ítélni a fennálló hatalom, vagy az elmúlt korok hibáit, és velük együtt az alternatíva tökéletlenségét is. A kortársakról nem tudok nyilatkozni, Márai után nem igazán olvasok semmit. Persze az irodalomban mindig tükröződik a szerző egyéni meglátása, hiszen ez a lényege, de ha jó író, és maga nem tapasztalta meg (de gyakran még ha meg is tapasztalta), akkor az alkotást gondos kutatómunka előzte meg, sok esetben alaposabb, mint akár egy tudományos elemzést. Maga a tudomány talán leginkább annyiban tér el ettől, hogy adott csoportban általában van egy-egy legelfogadottabb nézőpont. Neked nem tetszik, hogy ez az elfogadott nézőpont, ami a Horthy-korszakot illeti, a magyar közvéleményben, de még a tudományos körökben is kezd eltolódni a nosztalgikus érzések és az előnyök kiemelése felé, és ebben maximálisan egyetértek, kezdenek átesni a ló túloldalára. Köztünk a különbség mindössze annyi, hogy én mindig a karaktert, az embert magát vizsgálom, minden motivációjával és vívódásával együtt, mert az alkotásnak is ez a feltétele, míg te az adatokból eredezteted az álláspontodat. Számomra a történelemben igazán kevés igazi "prime evil" figura létezik (akik mégis, például Hitler, bizonyosan megőrültek), többségük tökéletlen ember, aki megpróbált tenni a hazájáért, de nem feltétlen sikerült neki, akár a hibás döntései és gyöngesége miatt.
Én mondjuk nem parttalan vitának vettem az egészet, csak beszélgetésnek, eszmecserének, már az elején sem gondoltam, hogy sikerülne egymást bármiről is meggyőzni, nem is volt célom.
Meg nem árt néha újra átolvasni és átrágni a teljes hazai világháborús történelmet, ha már egyszer szoktam írni a témában.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #857 üzenetére
Kár, megindító gondolatokat mondott, amelyek kapcsolódhatnának a korábbi kissé parttalan témához. A végén megkérdezte tőle a riporter, h a sok jókívánság mellé mit tenne hozzá még saját maga számára. Azt mondta, h ő azt szeretné, h lehessen útlevél nélkül Magyarországra jönni. - Nem tudom, h miként élte meg a 2004-es népszavazást szegény. - Sajnos Románia csak a halála után lett EU tag.
Egyébként aranyos volt a tegnapi eszmecsere Kristályszívvel, főleg ahogy a végére kipottyant Radnóti kapcsán még egy letagadott, elfelejtett csontváz a kisnyilasok és a Rákosi rendszerbe büntetlen továbbélésük kapcsán. Most, h jobban belegondolok a magyar film sem lépett túl azokon a kérdéseken, amiken az irodalom se tud. Sok filmet nem nézek, de ha visszagondolok az utóbbi időkre, a Szomorú vasárnap (ha ez volt a címe) jut eszembe, ami a német megszállás idején játszódik, meg egy annál újabb film Kulka Jánossal, ami a Rákosi korban játszódó ügynök-krimi. A népszerű Koltai filmek, amilyen a Nagy utazás és társai mind a Kádár-korszak hangulatát idézik fel. Vagyis, hogy tulajdonképpen ezek is elsősorban a speciális magyar vonatkozásaik miatt csak nekünk igazán érdekesek és érthetőek.
Sütő azt mondta, h a művész csak abból tud építkezni, amiben él, h számára a kisebbségi lét, az elveszett haza meghatározóak voltak. Nehogy félreértsetek, ezekről beszélni kell, de szerintem Sütő még old rockernek is legalább az apja lehetne, szóval, h generációk jönnek-mennek, de a problémák ugyan azok. És természetesen egyformán sajnálom Sütőt, akinek kiverték az egyik szemét, vagy a kisunokáját, akinek részeg románok gyerekként összetörték az arcát, mert magyarul beszélt, és azokat is, akiket magyarok sanyargattak. Meg kell tanulnunk együtt érezni másokkal, h a társadalom végre feldolgozza ezt a sok fájdalmat. (Az indiánokkal is együtt érzek, de azt nem nekünk a feladatunk kibeszélni.)PS: Megjegyezném, h az irodalom lényege éppen az érzések feltárása, átélése. Az "objektív" mérlegelése annak, h ki miben hibás, ki lőtt előbb etc. nem irodalmi terület. Ezért nem közeledtek álláspontjaink Kristályszívvel. Az irodalmat nem érdekli a statisztika, nem foglalkozik tudományos feltárással. Ugyanakkor segítheti a történelem méltó módon történő kiértékelését, sőt bizonyos esetekben elengedhetetlen is hozzá.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #853 üzenetére
Sajnos.
Pedig, ha majd ők is betegek lesznek....De nem. Ha ők lesznek betegek, lesz pénzük is hozzá. Soha nem fogják a saját bőrükön érezni, megtapasztalni az általuk hozott rendeletek terheit. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #851 üzenetére
Pont ezt akartam írni.
Szerk. - Miért nem bűn? -
Crystalheart
őstag
válasz
old rocker #848 üzenetére
A Numerus Clausus valóban hiba volt, azt nem is vitatom. Mert hiába vetették el 8 évvel később, a hatása már megmutatkozott, és elősegítette a szélsőségesek térnyerését is.
A rendelkezés nem maximumról beszélt ugyan, hanem minimumról, és zsidóságot sem említ, de a magyar nemzetiség minimuma a többiek maximumát jelentette. Ez az össz egyetemi zsidó aránynál nagyobb volt ugyan, de egyes karokon, ahol jóval nagyobb volt a zsidók aránya, korlátozták a számukat, ezért néha a nulladik zsidótörvénynek is nevezik. A legnagyobb negatív hatása viszont ugye az elvi hatás volt, a törvények visszavonása után az egyes efgyetemeken azóta alakult fajvédő egyletek követelték a szokások fenntartását.
Összességében nem így kellett volna védekezni a magyar egyetemek magyar helyeiért, és téves volt az a feltételezés is, hogy a nem magyar nemzetiségűek (akik ellen Trianon miatt nagy ellenszenv keletkezett az időben) sokkal potenciálisabban váltak volna bolsevikké, ami miatt aztán a Numerus Clausus-t is elrendelték. (Horthyéknak mondhatni bolsevikfóbiájuk volt.) Azonban nem szabad elfeledkezni, hogy a világon nem csak nálunk jelent meg hasonló intézkedés 1920-ban, hanem például USA-ban is több jelentős egyetemen, vagy Kanadában.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #848 üzenetére
Attól tartok, most is egy ilyesféle petting előkészülete zajlik.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #839 üzenetére
És ne vitatkozzanak már állandóan azon, hogy melyik volt a nagyobb bűn, Auschwitz, vagy az Andrássy út 60. Ez sehova nem vezet, csak az ellenségeskedéshez. Országhatáron belül is. Meg azon túl is.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #839 üzenetére
Bárkiért és bármiért. Csak tükrözze a jelenlegi hivatalos álláspontot. Ez a lényege.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #837 üzenetére
Persze, senki sem várja el, hogy nyilvánosan letérdeljen, megbocsátásért könyörögve , még képletesen sem.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #832 üzenetére
Tényleg, valami rémlik, hogy ő játszott benne, a címe is ismerős. Lehet, hogy láttam???
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #829 üzenetére
Én is tudom, olvastam a Sámánban. Egész jól gyógyítottak is.
Nem, azt nem láttam.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #827 üzenetére
Ez érdekes, persze, az indiánok nagy becsben tartották a természetet.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #825 üzenetére
genocide....
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #821 üzenetére
Szerinted az igaz, hogy direkt himlővel fertőzött pokrócokat adtak nekik? Az indiánoknak.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #821 üzenetére
Én a Sámánt olvastam, az is részben az indiánokról szól.
-
Realradical
őstag
válasz
old rocker #818 üzenetére
Valaki sok Karl May-t olvasott anno?
Sokként ért, mikor megtudtam, hogy sosem járt a Vadnyugaton -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #818 üzenetére
Cseroki és Geronimo meg Winnetou hatása, gondolom
-
finest
addikt
válasz
old rocker #811 üzenetére
Te nagyon rá vagy zizzenve az indusokra. Szerintem valami nő lehet a dologban.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #814 üzenetére
Nahát, csak nem krumpliföldje volt? Irish....
Egyél buffalót! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #812 üzenetére
-
finest
addikt
válasz
old rocker #806 üzenetére
Ireland to the....
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #808 üzenetére
Na na, hátrább az agarakkal, a skalpolásban én vagyok jobb! Az művészet...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #806 üzenetére
Vért ne adjak??????
blood brothers
Thin Lizzy
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #803 üzenetére
"MARLON BRANDO TELLS WHY FREEDOM DOES NOT EXIST AND HOW THE U.S. CONSTITUTION AND U.S. GOVERNMENT LAWS DO NOT APPLY TO THE NATIVE AMERICANS!!"
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #799 üzenetére
Please forgive me, you white indian!
White woman / alias Múnlájt
-
finest
addikt
válasz
old rocker #796 üzenetére
Az indiánokról kivételesen nem mi tehetünk.
Egyébként valamelyik dél-amerikai látogatásán mintha Benedek pápa kért volna bocsánatot az indiánoktól. De tett ilyen gesztusokat Kanada és Ausztrália is a bennszülöttekkel szemben.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #777 üzenetére
Ez igazán szép összefoglaló, köszönöm!
Eddig ezzel a témával nem sokat foglalkoztam. Szóval, bővítetted kissé a hiányos történelmi ismereteimet. Persze hogy tudtam róla, de így olvasva érthetőbb az egész. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #729 üzenetére
Aha, idehallatszott...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #727 üzenetére
Nemsokára olvashatom az új Rowling könyvet, hurráááááá...!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #709 üzenetére
LOL! Brainy guy....
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #707 üzenetére
Not gut, good!!!!
-
finest
addikt
válasz
old rocker #687 üzenetére
A cikk nem a baráti országok művészeti értékeinek hatásáról szól, inkább arról, h az előző rendszerben csak talpon tudtak maradni a hagyományos (nemzeti) értékeket közvetítő táncházak, Sebestyén Márta, Muzsikás együttes, Sebő Ferenc etc. Ezt állítja szembe azt, h a rendszerváltás óta csak a nemzetközi gagyi van.
Nem lenne gond a populáris művészettel, a szórakoztatás, kikapcsolódás oké, addig, amíg tudod, h h ha nem válna kizárólagossá. A probléma az, h az emberek nem jutnak hozzá az értékes művészeti termékekhez, vagy nem is ismerik őket, és igényük sincs rájuk.Holdfény: Nincs itt szó nemzetieskedésről. A nemzeti kultúra azért fontos, mert abból meríteni tud az egyes ember és gyökereket ad. Nem azt mondom, h mindenki matyóhímzésben járjon, vagy magyar világzenét készítsen. Nem kell ezt (is) gagyivá tenni, de ismernünk kell a saját kultúránk értékeit. A cikk nekem azt sugallja, h tisztán befogadókká váltunk, passzívak lettünk. A magyar művészeknek kicsi esélyük van befutni külföldön sok szempontból elszigeteltek, és egyre inkább azok lesznek, minél kevésbé tudnak meríteni a kulturális gyökereikből. Most olvasom Az ördög és Prym kisasszonyt, Coelho befutott az írásaival az egész világon, ugyanakkor letagadhatatlanul dél-amerikai. Így értem én ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Szia!Ha barátaid a könyvek, és szívesen megosztanád az irodalommal kapcsolatos gondolataidat, olvasmányélményeidet, írj...
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- GT710 passzív videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest