Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
Én a 32-es változatát néztem, most 40k a MM-ban.
Ami rossz vélemény van az leginkább mind a hanggal kapcsolatos, bár a képet se isteníti senki nagyon.
Nem csodát várok ennyiért, és amúgy sincsenek nagy igényeim, de nagyon gagyit se vennék.
Lehet maradok mégis az 5 év garos Hitachi-nál. -
robohw
aktív tag
Vettem egy ilyet (VORTEX LED-V40ZS04DCF 40" FULL HD LED TV), hát, egy rakás szemét. A full HD adások még csak-csak, de az SD botrányos, pedig hát, abból van a több. Fakó, homályos kép, a hang pedig egyszerűen élvezhetetlen.
Román "igényesség", román "minőség".
-
roberto1974
újonc
Sziasztok, nekem Vortex 32" Tv re kellene magyar fireware. Az spi memória elromlott, ezt szeretném kicserélni.
Köszönöm a segítségeteket. -
lacex
tag
Nekem valamiért egyáltalán nem fogja a digitális adást
Se automatán se kézin nem talál. Pedig kéne hogy legyen. T-s vagyok és okt. 31el átálltak analógról digitálisra.
-
Salex1
őstag
Nekem is ilyen Vortex-em van (háló szobai, másod TV-ként) és ide tökéletesen elégedett vagyok vele. Sem a betekintési szöggel, sem a kép élességgel nincs bajom, igaz oldalról nem nagyon nézzük, csak ágyból
, viszont ~3m távolságból nagyon szép képet ad 720p-nél.
Eddig csak USB-s filmezésre használtam, most kezdtem el DVB-C-n is (UPC Debrecen). Ezzel viszont van annyi problémám, hogy valamiért a HD csatornáknak nincs hangja...ezt nem tudom miért lehet. Esetleg valakinek nincs ötlete? -
Atomin
csendes tag
Hello,
Lehet tudni merre található sw ezekre a vortex tévékre?
A v19c...re kellene mert pl az RTL esetében nincs hang, nem képes a codec kezelni a hangsávot.
-
Mobilkon
csendes tag
Rádugtam egy EZcastot, perfekt okostévé lett.
-
szab.tam
nagyúr
azt valóban nem.
de a tesztben a betekintési szögről is van említés, és nem a tn panelesekhez hasonlítják.
én is néztem a tv-t, szintén mm-ben.
valóban homályos volt. én valamiért úgy gondolom, hogy beállítási kérdés, persze könnyen lehet, hogy nem lehet jobban belőni.
de a betekintési szög tn panelhez való hasonlítását túlzásnak találom."Horizontálisan és vertikálisan is körülbelül 140 fokos betekintési szög esetén már kezdenek enyhén fakulni a s sötétebb árnyalatok, de a végeredmény akkor sem túlságosan zavaró, ha valaki teljesen oldalról, lehetetlen pozícióból bámulná a kijelzőt."
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#94529552 #173 üzenetére
értem.
itt leírtam erről a véleményemet.
-
törölt tag
válasz
Napfénysüti #170 üzenetére
Nemrég néztem meg 2 ilyen Vortex-et , és nem merném javasolni senkinek tv helyett.
-
szab.tam
nagyúr
most van időm megírni.
csütörtök este bent voltam egy mm-ben.
spiccre kiirakva a darab.
kikapcsolva...ez ugye engem nem akadályozott meg, hogy megnézzem.
iszonyatosan halott kép.
kizártnak tartom, hogy ilyen lenne, azt is, hogy véletlenül lett belőve ilyenre.
távirányító abugyiban, így nem hinném, hogy vásárló piszkálta volna el.
láthatóan nagy fényerő, kevés szín és kontraszt. a képélességet így már meg sem bírtam saccolni.
tipikus történet, amikor az 50k-s tv-nek rosszabb képe kell legyen, mint a mellette lévő, márkás, 80-100k-soknak... -
mekker
őstag
válasz
szab.tam #142 üzenetére
Nálam most egy 42" Samu tévé a monitor (IPS+led háttér). Hát igazolhatom, hogy még ennél a méretnél is elég az 1080p. Még ha valaki mazochista és 1 méteren belül elé ül, annak sem lesz túl zavaró a felbontás. Viszont távolabbról nézve (ha nincs 0 dioptriás egerészölyv-szemed
még akkor is) eléggé meg tudja dolgoztatni a szemed. Amíg asztali monitort kontaktlencse nélkül tudom használni fél méterről, ez kontaktlencsében is kihívás tud lenni (~1,5-2m), ha nem nagyítod a böngészőben+Windowsban a betűt, akkor meg hosszabb távon kb. reménytelen. (+az egerészést is több hónap megszokni).
Szóval a lényeg: TV-t monitornak csak szükség esetén, mert kényelmetlen használni, kell hozzá a wireless (bár nálam vezetékes még minden) és általában külön billentyűzetasztal is.
A TN+ analógról: (ha az analóg csatit nem a tévézésre értetted) másik monitoron DSUB kábeles TN és köszöni megvan az IPS mellett is (DSUB--tűéles 1080p kép, TN--teljesen vállalható színek). Tudom, hogy már megfizethető egy ideje az IPS is, de ettől független nem tudom miért csinálnak ebből ekkora mizériát. -
törölt tag
válasz
Napfénysüti #156 üzenetére
Nem is csak olcsó, hanem szuper olcsó szegmens.
tothl, Hová tűnt a Vestel?
-
A@ron
tag
válasz
sz.balazs.95 #158 üzenetére
Na, akkor én mára bezárom az internetet
-
tothl
addikt
Kár, hogy a Vestel eltűnt a piacról azok voltak az igazi királyok !
-
Napfénysüti
nagyúr
Érdekes írás volt, jó hogy néha az olcsóbb szegmensben is teszteltek.
-
Rick4
félisten
válasz
szab.tam #148 üzenetére
Én mondjuk már kijelenthetem, érdemes mindent levenni, legalábbis a megszokott tévézős beállításokból visszavenni, csak akkor lesz egy monitorhoz hasonló kép, a Philips és a Samsung kb 35% fényerőn ment, ez a Blau igaz, hogy 50%-on megy, de mellé a szervizmenüben levettem a háttérvilágítás fényerejét 65%-ra. Ja, és a tévé fogyaszt így 45-50W-ot.
-
davidsone
addikt
válasz
Silentfrog #153 üzenetére
Nem mondod akkor az egész családnak akciós LEDtvét
Amúgy már úton vagyok barkaszba befér pár darab -
davidsone
addikt
LED?! akkor csak jó lehet
megyek is a médiába veszek kettőt... -
fotobolond
tag
Kifejezetten tetszett a teszt, bemutató.
Ezek a készülékek mindig megosztották az embereket, de egyvalamiben elvitték a pálmát az árban, persze valamit valamiért. Nem újdonság, hogy feltűnnek különböző fantázianevű modellek, így volt ez a képcsöves időszakban is (pl: Regal és társai). Az, hogy milyen a képe, felbontása egy dolog, de akik ezt a típust választják, többnyire kispénzű emberek, nyugdíjasok, akik lehet, hogy egy 15-20éves készüléket cserélnek majd erre. Azokhoz képest pedig atomvillanás lesz a képminőség, főleg ha egy szép hd adáson mutatják be…
Azt, hogy nem tartalmaz haszontalan okostv funkciók tömkelegét, őszintén kit érdekel. Egyedül a medialejátszónak, a Youtube-nak látom e tekintetben értelmét, de e modell vásárlóközönségének többségét ez megint csak nem fogja érdekelni.
A probléma ezekkel a fantázianevű modellekkel általában az importőri, garanciális háttér és az élettartam. Ki forgalmazza, mennyi ideig (1/2 vagy 1év, esetleg tovább), milyen szervízhálózattal szerződik a forgalmazó. Az egy dolog, hogy ha garanciális időn belül kell javítani, vagy cserélni, mert akkor valamilyen formában (javítás, csereutalvány) megoldódik a vásárló problémája, de mi lesz utána? Ha garanciaidőn túli a javítás az esetek túlnyomórészében nem ér az egész annyit, mint amennyiért a készüléket megjavítanák. A másik, hogy meddig lesz működőképes, mert a felhasznált alkatrészminőség nem arra utal, hogy egy hűséges társsal állunk szemben.
Erre egy teszt/bemutató nem tud választ adni.A kérdés mindig az, hogy mekkora az árkülönbség, mert 25-30ezer Ft esetén a kispénzű ember nem fog illetve nem tud egy márkás modellt választani. Aki másod vagy harmad tv-nek szeretné vásárolni szintén nem biztos, hogy 80-90ezer Ft-t szeretne költeni egy ritkán nézett tv-ért.
-
A@ron
tag
hiánypótló teszt, köszönjük!
-
simonzé
addikt
Egymás után két ilyen tévét is vettem bő fél éve. Kiváló a képminősége,és a betekintési szögei is. A panel kimondottan jó minőségű benne. és a Digi digitális kábeles adását hibátlan minőségben adja vissza. Sok csatlakozó, időzíthető felvétel, sokoldalú lejátszás USB-ről, jó kezelhetőség a menüben, stb. Mindene remek, csak két hibát tudnék említeni:
1. A felbontása lehetne HD-nél több, 2014-ben illene full HD-t használni
2. A hangminősége gatya. Legjobb beállítások mellett is csak az Elfogadható szintig sikerült eljutnom. Inkább hifire kötöttem, onnan hallgatom, mert így tökéletes a hang is.Mindenkinek ajánlom, sokkal jobb mint a márkás tévék a 80-90e-s kategóriában. És ez csak 50e (de van hogy kevesebb...)
-
szab.tam
nagyúr
igen.
erről beszéltünk.
ami 1- próbálta már a mókat, nem nagyon akar lemodnani utána róla.
azoknak nem szokott tetszeni, akik vagy ki sem próbálták még, vagy túlszakértik, vagy próbálták már, de rossz beállításokkal. hatalmas kontraszt, fényerő, képélesség. és akkor 2 óra múlva azt érzik, hog ykiégett szemük és az agyuk. (de azért bizonygatják, hogy széleskörűen állítgatták, közben pedig nem...)
és van egy kis réteg, aki mindent kipróbált, jól beállította, de furának tartaj, és nem bírja megszokni.
de ez egy elenyésző számú.
szerintem.***
a tv monitorként való használatakor jóval precízebben kell elbánni.
amíg a tn paneles monitorjaimon csak 1 beállítást használok, addig a tv-n 4-et.
normál pc használat - böngészés, alkalmazások, asztal - nappal és este, játék, film. -
Rick4
félisten
válasz
szab.tam #142 üzenetére
Most egy blaupunkt 50"-os led TV a monitorom, előtte egy 39"-os Samsung, azelőtt meg egy 47"-os Philips volt, az egész előtt meg egy 26"-os Thomsonnal indult ez a tv2monitor projekt. 130-140centiről a 39-es Samsung kicsi volt, de a kép gyönyörű volt, és ismerte a készülék a monitorként használatos funkciót HDMI-n keresztül, vagyis minden olyan dolgot kikapcsolt, ami a képet befolyásolta volna, csak a fényerő és a kontraszt maradt. Ez a Blau is egy kínai tévé, de teljesen rendben van, szavam se lehet rá.
Minden kijelző lehet pixeles, csak a távolságon múlik, de azon, hogy színhelyes, nagy betekintési szögű képet adjon, egy hiperszuper TN-es monitor elvérzik, bárki gyártja. Ezek a tévék legalább IPS képernyővel vannak szerelve. -
szab.tam
nagyúr
pixelmérettel van a gond.
2 2 monitorom mellett 3. kijelzőnek használok 32" tv-t
először egy hd ready lg volt.
nekem az ideális távolság erre a méretre 90-100 cm.
viszont határozottan pixeles volt.
lecseréltem egy fullhd-re, és azzal már nekem tökéletes.
10-ből 9 embernek jó.
(mármint nem akik rendesen beálíltva használjuk, nemcsak képzelgünk, és úgy alkotunk véleményt...)terészetesen mindig van 10-ből egy ember, akinek így nem jó, mint pl. dezz kolléga sem értene ezzel egyet.
de mint tudjuk, neki a szemébe be van integrálva egy 4*-es nagyítású távcső, és azon keresztül látja a pixeleket...aztán van egy barátom, aki akkor vette egy 26"-os 1360-as tv-t monitornak, amikor ilyen méretű direkt monitorok nem voltak kaphatóak.
ő kb. 110-130-ról nézi...tehát ez is, mint azu összes tv kérdés nagyon szubjektív.
kell vinni egy laptopot, centit a távolság beméréséhez, és ki kell próbálni.
mm-okban ez azért szokott működni, ha szépen megkéri az ember...***
tv minőség.
régóta csak az analóg vackoknál van a gond.
ha dvb-t vagy akármilyen digitális kábel van, és jól beállítjuk, akkor a tn paneles vackokat kivéve, jó képet ki lehet csiholni.
csak hát a türelmes állítgatáshoz az emberek 90% nem ért.
meg azt sem tudják, milyena jó kép.
az sem fog tudni jó kaját főzni, aki otthon az odaégetett borzalmakon nevelkedett. nincs etalon emléke... -
mekker
őstag
UPC-nél, Diginél kell a tévébe egy kártya (a box is u.e. csinálja), amit bedugsz a slotjába és ha jól tudom van benne egy SIM-kártyához hasonló kártyácska (ami engedélyezi a kódolt csatornák hozzáférését).
Van nálunk több tévé, ebben például van már digitális tuner, ki is listázza a koax-kábelről a digitális csatornákat is, de kódolva vannak, mivel nincs csatlakoztatva hozzá kártya (csak az analóg megy, hiába van digi jel is).
Az is érdekes egyébként, hogy a másik tévéhez hozzá van kötve a box és zavarja az analóg adást (hangyás kép, fos minőség több csatornán).
Nem igazán értek hozzá, de ha van digitális vevőd+boxod/tuneres tévéd, akkor 5-7 digitális csatornát ingyen nézhetsz antennáról. -
bteebi
veterán
Nem is rossz, gondoltam, hogy pozitív csalódás lesz. Igazából nagyjából azt vártam ettől a TV-től, ami a tesztből is kijött. A beépített médialejátszó mindenképp plusz pont még akkor is, ha erősen bugos. Ennyi pénzért még ha nem is alkalmi, de mindenképp jó vétel.
-
blise
tag
Sziasztok!
Most őszintén, van még olyan kábeltv-s rendszer, ahol az analóg jel mellett nem jön digitálisan is ugyanaz? Mert analógon tényleg szar képe van, de digit kábeltv-n szerintem tök vállalható. Mondom ezt úgy, hogy 1 hét különbséggel vettem ezt meg egy LG 42LN575S-ot is. És mellesleg pl. a csatornaváltás ezzel gyorsabb, mondjuk minden másban az LG sokkal jobb (de a képnél nincs eget rengető különbség). A csatorna rendezése is elég faszul van megoldva ennek, de pl. Samsungnál jobb. A focivb-t elég sokat néztem rajta, én nem tapasztaltam sehol elmosodást, utánhuzást, ilyesmit.
-
dabadab
titán
"(és mivel semmi képjavító technika nem volt benne input lag sem volt)"
Ez nem igy mukodik, mindenkeppen van valami kepfeldolgozo elektronika ezekben es van nekik input lagjuk. Ez nem egy CRT, ahol az analog jelet gyakorlatilag kozvetlenul rarakhatod az elektronagyura, ami felvillantja a pixeleket, itt mindenkeppen fel kell dolgozni a bejovo digitalis jelet aztan kiszamolni, hogy annak folyomanyakent mit kell kikuldeni a vezerlomatrixra.
-
Silentfrog
veterán
Én olyan bajban vagyok, hogy le akarom cserélni a Samsung 32" tv-m. Sok sok éve vettem nagyon drágán.
Gondoltam berakom monitornak,de annyira zavar az alacsony felbontás,hogy monitornak nem való.
Kidobni nem akarom mert semmi baja. Eladni meg hülyeség,pénzt nem adnak érte. -
Hunter2
addikt
válasz
Yodamest #132 üzenetére
én régebben egy 32" 720p-s hyundai tv-t használtam monitorként már az sem volt pixeles 1-1.5 méterről sem(és mivel semmi képjavító technika nem volt benne input lag sem volt) 1.5 méterről sem. a mostani samu f5300 meg pláne nem pixeles mivel fullHD.
szóval a lényeg hogy 32"-on simán használhatók ezek monitornak csak az a kérdés mennyi az input lag mert ha van egy "fél másodperces" után húzása az egér kurzornak mint samunál ha be van kapcsolva az összes képjavító eljárás akkor kb. használhatatlan. -
Yodamest
veterán
Minitornak ne akarj ilyet. TV-t amúgy sem ajánlatos, még full hd tv-t sem monitorként használni és nem az input lagg miatt.
Magamból kiindulva: van egy Dell U2312HM csodám, baromi jó kis monitor, de én is eljátszogattam a gondolattal, hogy egy nagyobb lcd tv-t betenni monitorként milyen lenne....
Egy nagyobb tv 1080p felbontásban is elég pixeles lesz közelről nézve, sokkal rosszabb képet kapsz majd mint egy kisebb monitoron. Hát még egy ilyen olcsó tv-nél, ami nem is tudja azt a felbontást, nagyon retek lesz a képminőség. A tv max úgy jó, ha kontrollerrel bizonyos távolságból játszol rajta. -
eloisa
csendes tag
Végre nem csak a csúcsmodellekről olvashatunk teszteket
Persze mindennél van jobb egy picivel vagy jóval drágábban...
-
SellSword
csendes tag
Volt szerencsém. Ellátja a TV funkciót, modern és karcsú, ellenben tényleg csúnya a képe. Akinek TV kell, az bátran megveheti, mert nagy csalódást nem fog okozni: működik.
Egy kicsit többért mindig van jobb, akár hitelre, akár spórolva. De ez jövőre is így lesz és azután is... Köszi a tesztet.
-
törölt tag
Kb. 50$-ért lehet rendelni/db, PH van még ennél lentebb? Persze MM-nek kell az ingyen reklám.
-
Hunter2
addikt
monitornak mennyire alkalmas ez? input lag ilyesmikre kíváncsi lennék.
-
válasz
stevewonder #125 üzenetére
Akik nem engedhetik meg maguknak a 15000 ft többletet,azok nem engedhetik meg maguknak az új tv-t sem,annál inkább mert 1 év múlva ha tönkre megy akkor sokkal többe van,és ha nem engedhetik meg maguknak,akkor vesznek használtan,és akkor már mindjárt van hd-ban is olcsóbb,és full hd-ban is,persze akik ebbe a fórumba beírnak,azok többségének nem kérdés,hogy milyent,melyiket vegyék meg,egy kis városban,ahol van egy bolt,és Mari néni nem netezik,annak meg tetszik nem tetszik ez van
-
blise
tag
Sziasztok!
Én tavasszal vettem a MM-ben cetelem kártyával, úgy még 10%-al olcsóbb, a fennmaradó pénzen meg vettem +2 év garanciát, az árát meg aznap visszautaltam, szerintem best buy. A gyerekszobába vettem, meséket nézni (jellemzően divx avi) azokra tökéletes. Van benne CI modulnak hely, de pl. a digi smartcam-ját nem kezeli, ezt nem tudom írta-e vki, pedig fontos, mert nem kell külön set top box pl. digifilm hez. Viszont ugyanezen a néven anno két típus volt az áruházban, a másik külsőre kicsit más, na az viszont semmit nem játszik le. Szerintem a hangja nem átlagos, hanem nagyon gyatra, én egy külső pc-s hangfallal használom, teljesen jó, falon van 3500,- Ft os konzolon, hibátlan. Ja a power led-je bántóan erős, én leragasztottam, de ott van mellette az infra vevője is... de működik így is. Én ajánlom bárkinek, főleg a plussz garral. -
stevewonder
aktív tag
Én úgy gondolom, hogy 40% plusz pénzért mindig van jobb. Ez ugye jelen esetben 70k. Akik azt mondják, hogy inkább tegyenek hozzá még 20ezret, azoknak üzenem, hogy ha kinéztek maguknak egy házat 10milláért, akkor inkább tegyenek hozzá még négyet, mert akkor sokkal jobban felszereltet tudnak venni. Vagy hogy ne legyen ennyire nagy a kontraszt, egy 2millás autó helyett vegyen inkább 2.8-ért mert az már sokkal jobb. Ezzel csak arra akarok utalni, hogy 40% óriási különbség akárhonnan nézzük. A 27%-os áfáért is durrog mindenki. 40% ból bármelyik bolt megélne és ugye itt már közelít a minimálbérhez alulról. Nem szabad ilyet kijelenteni, hogy tegyen még hozzá, mert az már sokkal jobb. Ez mindennel így van, de vannak akik nem engedhetik meg maguknak.
Azoknak üzenem akik ilyen tv-t szeretnének, hogy menjenek el az orion egyik raktárába Tárnokra és vegyenek inkább azt, nagyjából ennyiért, de normális garival.
Más kérdés, hogy én mindig azt mondom, hogy soha nem vagyunk annyira gazdagok, hogy a legolcsóbb vackokat vegyük meg... -
Castell
aktív tag
Mindig azt hisszük, hogy a nomame kínai cuccok lehetnek olyan jók, mint a nevesebb társaik, de amikor az e-bayről már a harmadik órádat rendeled, mert mindhárom szétesett 1 hónapon belül, ne csodálkozz. A jó a nyaralóba meg a majd a nagyszülőknek ez is elég szlogenek pedig olyanok, hogy valamivel nyugtatni kell magunkat... Szóval nem hiába kerül ennyibe... mert nulla support és az 1 év garidő meg olyan a mai világban egy ilyen dzsunkán összerakott csodánál, mint a csomolungma megmászása, szóval orosz rulett.
Khm, már csak a forgalmazó webecskéje is sok mindent elárul:
-
Silentfrog
veterán
válasz
Steel Lord #120 üzenetére
Nem érted azt , hogy gondolkoznak azok, akiknek nincs.
De ez nem baj,ne is tudd meg!De ez már nagyon off,így nem részletezem ezt tovább!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Nem érted. Egyrészt azt mondod ez meg fog dögleni 1 év mulva míg a drágább nem. Másrészt azt már megbeszéltük hogy a drágább nem feltétlen jobb és hogy akkor 2millával drágábban is van jobb. Gondolom neked a legdragabb van mert annal nincs jobb.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
és mi van akkor, ha elő tud teremteni 50k-t, sőt, még többet is, de van mondjuk vagy 4-5 dolog emellett, ami szintén legalább olyan fontosságú dolgok, és amikkel együtt az össz cucc összege mondjuk nem 50k, hanem 200k?
Én pl. ebben a helyzetben vagyok.
(csak a számok nem feltétlen egyeznek teljes mértékben)
Jó tudom, nem gyakori eset, de akkor is; ezt is számításba kell venni.
bónusz: próbálj meg zsebpénzből bármilyen komolyabb elektronikai dolgot venni.
-
Steel Lord
csendes tag
válasz
Silentfrog #118 üzenetére
Ha nincs pénz, úgy ahogy te érted, akkor erre sincs.
Még ez a tv is luxus egy olyan embernek, akiről te beszélsz...Ha meg erre elő tud teremteni 50k-t, akkor elő tud teremteni + 30at/40et egy megbízható tv-re, ami nem fog bedögleni 1 év múlva.
Aki meg felvesz hitelt, csak azért, h vegyen egy új tv-t, azt sajnos nem tudom sajnálni.
Az buta ember. Nem nyújtózkodunk tovább, mint ameddig a takarónk ér.. ha nincs elég pénz, akkor nem lesz tv, vagy fél évvel később lesz tv, de hitel az szóba sem jöhet. Itt jön képbe a türelem..
Nem
nem a nap 24 órája kevés, már leírtam, hanem az emberek türelme.
-
törölt tag
válasz
Silentfrog #118 üzenetére
+1
-
Silentfrog
veterán
válasz
Steel Lord #113 üzenetére
Ha nincs pénz akkor nincs. Biztos vagyok, hogy nem tudod, hogy miként gondolkozik az akinek nincs.
Nem gyűjtöget évekig egy jobbra, hanem felvesz Cet..lem hitelt és megveszi a legolcsóbbat,mert azt könnyebb visszafizetni. Nem tudja összerakni,mert ha egyben lenne a pénze akkor megcsináltatná a tetőt,vagy venne fát télire,vagy venne egy használt mosógépet,vagy visszafizetné a áruvásárlási hiteleit.
Ezért megveszik ezt a "román fost" és örülnek neki.A nap sajnos meg csak 24 órából áll így a szegényeknek sem adatik meg az, hogy keményebben és többet dolgozzanak.
Én nagyon nagyon sok helyre járok a munkámból kifolyólag olyan emberekhez ahol kevés a pénz,és hidd el így gondolkoznak a dolgozó emberek egy két gyerekkel. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Steel Lord #113 üzenetére
Nem lehetne egy kicsit cizelláltabban sz@rozni, ha mar ennyire értelmiséginek tartod magad?
-
Bodz
nagyúr
Köszi a tesztet! Lesz még ilyen olcsó tévéről máskor is?
-
Steel Lord
csendes tag
válasz
BlackPriest #52 üzenetére
Figyelj, ha én az a kispolgár lennék, (egyébként az vagyok) akiről a hsz-dben szóvan, akkor 3-4 hónappal tovább gyűjtenék, és vennék egy normális tv-t. (ahogy vettem is, egy 42" Sony-t..)
50k-t kiadni egy ilyen román fosért borzasztó nagy butaság... tovább kell gyűjteni, ha éppen nincs elég kp. Persze tudom..10-ből 3 embernek van türelme... mindenki egyből rohan megvenni a szart, mert éppen akciós, vagy olcsó. Manapság nem "divat" gondolkodni... pedig annak a kisembernek ugyanúgy lehet jó tv-je. Csak pár hónappal tovább kell várni, keményebben kell dolgozni.. elhiszem, h ez nem megy mindenkinek.
-
törölt tag
válasz
tothmaxy182 #96 üzenetére
Mindig lehet találni akciós ajánlatot, Pl. tescóban holnaputántól 32-es LG-t 60 alatt vehetsz 2 év gyári garanciával. Karácsonykor is lesz mindenütt akció.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Armagedown #110 üzenetére
Az előd(?) vled-32t1d nyers .TS file-okat rögzít, amit bárhol máshol le tudok játszani, s ha kell, meg is tudom vágni, át is tudom konvertálni mindenféle programmal.
Nagy valószínűséggel a tesztben szereplő TV-nél sincs ez másképp.
-
Armagedown
őstag
Meg szoktam az ilyet tv teszteknél kérdezni, de általában sosem kapok rá választ, a tvvel felvett anyagot titkosítja-e a tv, vagy szabadon használható?
-
Gabir
aktív tag
Nekünk is van egy -fogalmam nincs, milyen- LCD, digitális jeleket nem ismeri, SCART,svhs,kompozit video csatlakozókkal, és egy dsub kapott még helyet, 4:3-as képarány. Lassan kb 15 éves, de megy. Tehát attól, hogy valami "nóném", nem biztos, hogy rossz is, arról nem beszélve, hogy egy neves gyártó belépő szintű készülékei is bőven takarhatják ugyanezt a bélést.
-
M107
addikt
2013 decemberében 29" LG Personal TV-t vettem 65000 FT Auchan igaz nem IPS és 3D mert a 35000 FT drágább lett volna. (P-MVA) panel van benne.
Rengeteg dolgot visz 2 1.3 HDMi Scart 8W Stereo hangsz. PC monitorként is használva 36 hónap garival.
Killa sample azt nem vitte a többit igen akadás nélkül.Lassan 1 éves lesz s annyi pénzért meg vagyok vele elégedve
-
PuMbA
titán
"Aki pedig azt hangoztatja ,hogy ilyen rossz vagy olyan rossz, és hogy +10-20e-rel vagy még többel jobbak vannak..(az +20-40,stb.% !!), arra csak azt tudom mondani ,hogy hét(vagy nyolc)számjegyű árú TV is van, ami még jobb."
Szerintem nem ezt hangoztatjuk, hanem azt, hogy ha van +10-20k-ért egy ár/érték arányban jóval jobb TV, akkor azt érdemes megvenni. Mindennek van egy ára és van amit neked a megvett termék nyújt, tehát az érték (képminőség stb.). Ezt kell mérlegelni és én személy szerint, ha nincs pénzem egy jó ár/érték arányú dologra, akkor várok, mintsem megvegyem a számomra rosszabbat. És nem csillió trillió Ft-ot keresek havonta...Nagyszüleimnek is mondtam például, hogy vegyenek egy olcsó 32" Samsung EH4003-at 60k-ért, mintsem 50k-ért egy csingcsung valamit és elfogadták, mert tudják, hogy értek hozzá jobban, mint ők.
-
borg25
senior tag
Az ár/érték arany mellett szerintem fontos az ár/élettartalom. A 140e-s Philips 4 év után ment tönkre. Az évi 35e. Kicsit sok. A márkaszerviz 70e javította volna. Rendes szerelő nem bírt vele. Nem tudom mennyire igaz, de egy kereskedő nekem azt mondta ezek a TV-k kb ennyit bírnak. Azóta se vettem másik lcdt, most egy crt teszi a dolgát. Ki ki gondolja el 4 évre mennyiért kell tv. Hiradora, baratok köztre ez tökéletes.
Ha meg nagy filmre gondol valaki, akkor 4év vs 3000 üzemóra projektorral. Árba szerintem ugyanaz. -
Gabir
aktív tag
Az a készülék teljesen alkalmas arra, amire tervezték.
Semmi extra, a nagy többségnek (idősek, átlagemberek,stb.)minden tekintetben megfelel.
HD felbontás bőven elég ekkora képátlónál, ez TV, nem monitor, tehát ezt minimum másfél méterről nézünk, de inkább messzebbről. Ott pedig az 1080i/p fölösleges. Betekintési szög? Alapesetben nem szemből nézzük?
Szükség esetén PCre is köthető, nagy képátlón internetezni, kisebb bemutatókhoz elég.
Persze használtan is lehet venni nagyobbat, jobbat, ahhoz is adnak 1-2,stb év garanciát? Nem.(és miért adják el azt, ha jó?)Ennyiért gyakorlatilag ekkora monitort sem adnak.
Aki pedig azt hangoztatja ,hogy ilyen rossz vagy olyan rossz, és hogy +10-20e-rel vagy még többel jobbak vannak..(az +20-40,stb.% !!), arra csak azt tudom mondani ,hogy hét(vagy nyolc)számjegyű árú TV is van, ami még jobb.
-
stephan0s_
csendes tag
Köszi a tesztet! Szüleimnek kb. pont ez a kategória elég lenne, ezek szerint nem is rossz ez a belépő szintű cucc. Legyen gyakrabban ilyen jellegű teszt, a boltokban szerintem messze nem a high-tech cuccok mennek a legjobban. Sokan vannak, akiket nem érdekel annyira a termék, csak hogy legyen belőle otthon, épp ezért nem is akar rá sokat költeni. Ez a tévé pl. pont ilyen, hogy a híradót megnézzük rajta, arra teljesen jó.
-
JetiRulez
őstag
Nekem is hasonló olcsó tévém van. Szükségessé vált, miután az utolsó CRT is kihalt itthon. A laptop képernyőminősége meg iszonyatos. 50000-ért leakasztottam a Metró polcáról egy 32"-os GoGen-t. Gyönyörű képe van. A menüje is egyszerű (LG koppintás).
-
User64476
őstag
válasz
Andrewstarr #27 üzenetére
Velem az történt, hogy megvettem életem első rendes tévéjét, valami Samsungot, hónapokig spóroltam rá. Miután meglett egy hónap múlva betörtek és elvitték. A biztosító kifizette, elmentem a boltba és vettem egy legolcsóbb vacakot, a betörőnek jó lesz az is, az árkülönbözetet meg eltettem. Ez a Vortex pl. optimális, ha el is viszik, pótolható kategória.
-
no204
csendes tag
válasz
tothmaxy182 #96 üzenetére
Üdv,
Nézegettem a tesztet és lám, pont ilyen menüje van a két hete MM-ban vett Orion tévémnek, meg úgy méretben, felbontásban és árban (55k, 3 év gar.) is eléggé ez a bringa.
Nem tudom a benne lévő vas különbözik e, én őszitnén szólva meg sem próbáltam fhd-t futtatni rajta, minden mást simán vitt pendriveról, az itt használt tesztcsomagra azért kiváncsi vagyok. Ami a felirat ékezeteit illeti, nos az itt is gond, a karakterkódolásra érzékeny, át kell állítani a feliratot UTF8-ra és jó lesz.
Ami az olcsó/szar drágább/jobb dolgot illeti, én bevallom őszintén azért vettem olcsó tv-t és nem fullhd-t, mert minek. Tisztában voltam hova akarom rakni, milyen csatik kellenek (usb, dsub volt a cél, ehhez képest van rajta minden ami valaha eszembe jutott volna) és milyen tartalmat akarok rajta nézni, ehhez mérten kerestem tv-t. Biztosan vannak még ilyen emberek, akiknek nem a tuti specifikáció kell, hanem az optimális. Mivel mégis csak olcsó darab, ezért kértem rá kiterjesztett garit. Ami a márkásabb gépet illeti plusz tizenezrekért, azért legtöbbször annyi többletért még csak a cimkét fizeted meg, esetleg jobb menü lokalizációt, de minőségben / tényleges tudásban jobbat nem biztos, hogy kapsz. Nyilván azért nyakamat nem tenném sehova ezért a Vortexért, nekem nem ilyen TV-m van, bár van egy érzésem, hogy sok mindenben osztoznak.
-
tothmaxy182
őstag
Én is majd karácsonykor tervezek tv-t venni a szüleimnek olyan 60-80ezer forint között. 32 colosra gondoltam, de a legnagyobb problémám, hogy ők szinte csak tv-t néznek rajta, ami sajnos egy ilyen olcsó kategóriás tv-n sokszor élvezhetetlen (elmosódás; sötét tónusú képek egy pacának látszanak; gyors mozgások csíkot húznak, akadozás). Esetleg valakinek van valamilyen javaslata/tapasztalata, hogy mit lesz érdemes vennem?
-
szab.tam
nagyúr
"Panel Edge-LED LCD "
a bevilágítás ok, de milyen panel?
(lehet, hogy hülyén kérdeztem, de a panel típusa, fajtája kicsit bővebben érdekelne.)***
volt idő, amikor a 32-esek áresése 80-100 között megállt.
jöttek a 3d "csodák", és az alsó sezgmensben semmi sem változott.
akkor már azt kezdtem minni, hogy lassan egy 42-es olcsóbb lesz, mint egy 32-es.volt is hasonló régebben.
egy barátomnak sok évvel ezelőtt kellett egy 26"-os, 1360-as tv, amit monitornak is használt a konyhában.
drágábban kapta meg (asszem spva panellel), mint egy 32"-osat.. -
wwenigma
Jómunkásember
A sajat ertekrended allitod sablonnak amit nem lehet vitatni. Akkor mit beszelgessunk, teljesen felesleges.
Es igen, mindenki azt vesz amit akar es ha egy kib TV-t akar lecserelni akkor miert ne tegye?
Az a szanalmas, hogy mig ezen lovagoltok, azt senki nem emliti meg, hogy 4 evbe kerult partizezer forintot osszesporolni... ez szanalmas. Fentebb valaki felhozta az atlagfizetest hogy milyen sok, na ezt mondja meg a 64ezres nyugdijbol elo Marika néninek vagy a gyari munkasnak aki 74et kap a honap vegen amiert 12oraban sziv a gyarban.
Szoval le kene szallni a magas lorol a natur emberek koze, nem ilyenekkel elohozakodni mintahogy azt is elfelejteni rohadt gyorsan , hogy 20ezerrel dragabban van jobb. Meg 50e-rel meg 100e-rel is bakker.
Nem, ha ennyi van ra akkor ennyi van, kész, slusszpassz. Ezt tesztelték, de azert megneznem milyen minositest kapott volna ha a tesztelő nem 50"-os 4K UHD utan ult volna elé hanem egy 30 éves Videoton Color Star elől.. inkabb azt kell megnezni hogy mi van ennyiert még.
El vagytok ti tévedve. Es itt most nem az igényességről van szo mert ha ezt megemlited akkor automatice igenytelennek minosited az eszkoz vasarloit. Holott vagy ez fedi az igenyeket a fentiek figyelembe vetelevel vagy pedig NINCS több keret rá.
Pedig nem nehez ezeket felfogni jozan paraszti esszel...
-
_Atesz
addikt
válasz
nightshadow #40 üzenetére
Akkor már inkább a Sharp (2 év gari és nem Gogen lol
): link
-
_Atesz
addikt
-
adalbert1
veterán
Ez a készülék nem ér ennyi pénzt, mikor 15-20 ezerrel drágábban már márkásabb (és jobb minőségű) alternatívák közül lehet választani.
Azokat meg végképp nem értem, akik hálóba/konyhába/gyerekszobába/vendégszobába megvennék ezt a készüléket, ha telik n+1-edik tv-re, akkor már ott is megcéloznék egy bizonyos színvonalat. -
dabadab
titán
"de nem hiszem, hogy nagy különbség lenne a két modell között a panelben ha van is egyáltalán"
Simán lehet, hogy a két TV-nel abszolút semmi köze egymáshoz, csak mindkettőre Vortex matricát ragasztottak valahol Kínában.
Nem tudom, hogy Vortexék mekkorák, de egyébként teljesen működőképes az a modell, hogy az ember megnézi X gyár kínálatát, aztán rábök az egyikre, hogy "abból kérek X ezret, és rakjátok rá a logónkat is" - aztán ha a legközelebbi rendeléskor már azt pont nem gyártják vagy talál egy szimpatikusabb modellt, akkor azt fogja rendelni, lehet, hogy egy teljesen más gyártótól. -
Alert89
tag
Mosolyogtam, mikor láttam, hogy Vortex 32'-es tévét tesztelt a Prohardver, megörültem már, hogy azt, amilyen nekünk van (kb. 1 éve vettük), de nem teljesen, a mienk modellszáma V32ED2D - http://www.mediagalaxy.ro/televizor-led-high-definition-80-cm-vortex-ledv-32e1d-led-v32ed2d
, de nem hiszem, hogy nagy különbség lenne a két modell között a panelben ha van is egyáltalán. Tapasztalataim: a FullHD felbontás ezen a képernyőméreten már elmenne, a hangfalak nagyon gyatrák egy kicsit is érzékenyebb fülnek, "sikítanak", recsegnek a magasak, mély egyáltalán nincs, közepesek is nagyon kevés. A színek és a fényerő elmennek, de pl. gyorsabb filmjeleneteknél. pl. harcoknál, s főleg sötétebb színeknél észrevehető, hogy a panel nem valami gyors, sőt, mintha akadozna. Játékot is próbáltam rajta, de ott nem érzékeltem ezt (GTA, Fifa).Mindenesetre kevés pénzért kevésbé igényes felhasználóknak elmegy, de aki kicsit is igényesebb, valami minőségibb modellt keressen, de csak előzetes próbával.
Ami viszont megfogott az a mérete (első szélesvásznú TV-nk) és az, hogy USB-ről lehet filmet, képeket nézni, zenét hallgatni (habár a gyatra hangszórók miatt nem nagy élmény), igaz én nem használom, pedig én vettem a családnak.
-
sz.balazs.95
veterán
nyugodt vagyok.
- mondjuk nekem erről a szövegről az egyik volt tanárom jut eszembe, akit viszont nem igazán csíptem, de ez már eléggé OFF
)
viszont azt olvastam ki a hsz-edből (lehet, tévesen), hogy vegyünk drágább TV-t, tök mindegy, hogy kihasználjuk-e azt a pluszt, ill. tök mindegy, ha esetleg az is elegendő lenne, amit ez nyújt.Másrészt akinek ez kevés, eleve nem ebben az árkategóriában keres magának TV-t szerintem.
-
Flashget
félisten
válasz
sz.balazs.95 #70 üzenetére
Lenyugszik, mély levegő.
Volt egy kérdés a cikk szerzőtől én arra válaszoltam. Megírtam azt is én hova vennék ilyet.
Ne keress benne olyat amire nem is gondoltam. -
válasz
Ha neked ilyen áron ilyen minőségű,ilyen felbontású tv kell akkor hajrá
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Egy idősebb párnak minek 2 bicaj? Teszemazt ledolgozták az életüket, a gyerekek felnőttek ők meg megvannak a kis nyugdijból éppencsak. Este mikor megvolt a napi rutin, szeretnék végre az ócska CRT helyett egy kicsivel jobb TV-n nézni a híreket. Illetve szerinted más kellett volna venniük a pénzből... most akkor baj hogy nem a "szerinted" érvényesült és azt vették meg amit akartak?
Amugy tudom miről beszélsz, de ez pont nem arról szólt.
Csabroncka: más tészta. Amugy a linkedet meg nézd már meg, a "milliószámra ingyen elvihető cucc" az elég gyér...
2014-re KETTŐ, '13-ra annyi se.... szoval ez zsákutca. Lehet kifogni jó használt cuccot sőt...viszont vannak azért buktatói...
-
Csabroncka
addikt
Mert használt autóra van garancia és lakásra is - hányan beleszaladnak ennél sokkal nagyobb butaságokba!
Ez életfilozófia kérdése, én megtehetem, hogy féláron legyenek cuccaim (és ez most nem túlzás) a maradék pénzt pedig lakáskasszába ölöm - így is lehet élni.
Én nem keverném ide azokat akik nem tehetik meg, hogy összespóroljanak egy ilyen Tv-re, ugyanis nagyon sok segítőkész ember van ebben az országban, és millió számra az ingyen elvihető cucc!
-
Geller72
veterán
Nem értesz. Én nem akarom a saját értékrendemet másra ráerőltetni és nem szóltam le azért, mert elérte a célját, hanem az ellen emeltem szót, hogy ma, itthon mik a célok. Sehol nem írtam, hogy baj ha örül akárki is, akárminek is. Ennek nem sok köze van ahhoz, amit írtam és amiért te belémkötsz. Csak elég sokat járok a periférián, hogy lássam - bazi nagy tv-re, két fajta kábeltv/internet szolgáltatóra telik, miközben a szülővel az osztályfőnök a szülői értekezleten azon veszekszik, hogy talán a havi 300 forintot nem kellene sajnálnia a gyerektől, mert akkor lenne mibe fújni az orrát, ha meg van fázva, mert anyuci otthon nem ad a gyereknek zsepit és lenne talán pénz arra, hogy évente egyszer elmenjenek akármilyen pici kirándulásra is. Ezt hívnák osztálypénznek, de minden más fontosabb egy családban, mint a gyerek és a család maga. Kollégám gyermekpszichológushoz hordja mindegyik gyerekét és nem érti meg, amikor a szakember csóválja a fejét, hogy miért evidens a szülőknek a tv előtt vegetáltatni a gyermeket és miért lesz belőle emberi roncs 7 éves korára.
"Na EZ az igazi gáz. Nekik legalább sikerült amit akartak igaz tettek is érte."
-Tényleg. Szerinted és szerintük. De az is lehet, hogy két használt bicó jobb lett volna nekik, vagy bármi más. Sok más, szerintem hasznosabb cél is lebeghetne néhány ember szeme előtt. Erre nem gondolsz? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
És itt bukik ki az emberek értékrendje, hogy minek veszel olcsót mikor drágábban van jobb...
-
sz.balazs.95
veterán
és ha azokra is rádobunk +20-at akkor mégjobbat lehet venni, meg +20-ért mégjobbat ésígytovább...
Flashget: és akinek nem kell:
- Full HD
- HDMI 1.4
- CI interfészaz miért fizessen +pénzt gyakolratilag olyanra, aminek nem is látja hasznát?
Nekem pl. elég lenne a 768p, mert úgy is csak konzolokhoz lesz használva, ami köztudottan nem natív 1080p-t használ (kivéve a 8gen, de akinek az van, nem 50k-s TV-t vesz...)
A TV adásokhoz szintén nem kell FHD.
Aki 1080p-s Blu-Ray filmet néz, vagy bármi olyat csinál, amihez kell a HDMI 1.3-nál jobb, az szintén nem 50k-ért vesz TV-t.Szóval tényleg érdekel, mi a gond akkor ezzel a TV-vel?
-
Flashget
félisten
azaz miben jelentkezik az alacsony ár, hol spóroltak a tervezőmérnökök.
1. HD Ready csak
2. 1.3 HDMI van benne
3. CI+ hiánya
4. nem csak a káva hanem a távkapcsoló is samsung koppintásez a 4 dolog már 20K kb.és annyiért már 32"F5000 FHD tévét lehet venni.
Viszont ennyiért nyaralóba, hétvégi házba bőven jó. -
wwenigma
Jómunkásember
Szerintem meg az a gaz ha az ember nem képes a dolgok mögé látni. Te még semminek nem örültél? Miért baj ha más örül? Na EZ az igazi gáz. Nekik legalabb sikerült amit akartak igaz tettek is érte.
Csabroncka: jah,, aztan ha elrohad fél év mulva es gari mar nincs rá mert király volt használtba beleszaladni...
De ragozhatnánk még...
-
dabadab
titán
válasz
BlackPriest #63 üzenetére
"erre a dedó szintre már nem megyek le, mivel az én gyerekkoromban valóban nem volt műsor hétfőnként..."
Ha nem tűnt volna fel, ironizáltam (és még emlékszek azokra az időkre, amikor nem volt hétfői műsor - ennek ellenére feltűnt, hogy már jó darabja a XXI. században élek).
"a többit meg rád hagyom, a 67 meg a 82 nálam 15 centi különbség"
Te tényleg egy szót sem értettél abból, amit írtam?... Tekintsd meg ezt (a 26" kb 67 cm).
-
Csabroncka
addikt
Szerintem abszolút pénzkidobás ilyen termékeket megvásárolni ha van rá pénze az embernek ha nincs.
Kevés pénzből is lehetsz kis király ha 50 ezerért használtan vásárolsz TV-t.Gáz dolog használt TV-t venni? Lakást és autót nem az
A cikk végére viszont annyit, hogy CRT-t tv-t az energiamegtakarítás végett valóban érdemes lecserélni!
-
Inkább +20 azt Lg full hd,vagy +25 azt 37" full hd,vagy ugyanennyiért használt full hd
-
BlackPriest
őstag
"Jó, amikor meg én kölyök voltam, akkor TV se volt, csak a bölényeket lehetett nézni a barlang falán " erre a dedó szintre már nem megyek le, mivel az én gyerekkoromban valóban nem volt műsor hétfőnként...
a többit meg rád hagyom, a 67 meg a 82 nálam 15 centi különbség, ami nem elhanyagolható, mert ebből kiindulva a 100 meg a 82 centis is kb ugyanakkora
-
dabadab
titán
válasz
BlackPriest #51 üzenetére
"minidig is? én kölökként hétfőn nem néztem tv-t, mert nem volt adás, akkoriban nem rémlik, hogy bárkinek lett volna 80 centis tévéje"
Jó, amikor meg én kölyök voltam, akkor TV se volt, csak a bölényeket lehetett nézni a barlang falán
LCD TV-k között mindig is a 32" számított a komolyan vett kategória legkisebb méretének, az ez alatti darabokba nagyon sokági csak TN-panelt raktak, az teljesen más kategóriának számított.
Egyébként a 4:3-mal azt akartam mondani, hogy egy 32"-es 16:9-esen a 4:3-as kép átmérője 67 centi, az meg már a CRT-k korában sem számított rettenetesen soknak (pl. az Orion Uranus is 61 centis volt) -
mekker
őstag
Erre mondják azt, hogy sajnos nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy olcsót vegyek.
Akik ezen akarnak spórolni és nem félnek, hogy elromlik néhány év alatt, azok vegyék. Lehet jót kifogni mindenből, de aki csak ilyen termékeket vásárol, az egy idő után törvényszerűen beleütközik az olcsó húsba, amivel csak a szívás van. -
törölt tag
Én 48.000 forintért vettem a piros áruházban Orion 56'-os TV-t.
FullHD LED, álomszép képe van, most egy éves, végig is szaladt rajta egy zöld pixelcsík.
Mázli, hogy 5 év garanciát adtak mellé. -
BlackPriest
őstag
de neked negatívum a 1366-os felbontás, 7 millió ember itthon meg azt sem tudja mi az és nincs igénye jobbra, mert a barátökközt tökmindegy milyen felbontásban van, akkor is szar. a maradék 2.5 esetleg tudja, meg jobban hangzik a nagyobb felbontás, de valójában neki sincs rá igénye. a még megmaradt pár ember meg ide ír és eldönti a nagyfaternek kell e jobb, vagy sem.
-
Geller72
veterán
válasz
BlackPriest #52 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem bírom felfogni a lehetőségeket, hanem azt, hogy szerintem mi a negatívum. Ez akkor is az, ha ezt a tv-t Magyarországon csak egy ember tudja megvenni. Ha valami szar (most nem erre értem) akkor az még akkor is szar, ha mondjuk olcsó (de szar).
.
-
sys25
aktív tag
Ez egy tipikusan olyan tv ami nagyfateromnak való,a régi tvje úgyis haldoklik,de neki komolyabb tv felesleges,a hírtv+echotv ezen is nézhető,több mindenre egy öregnek nem kell,nem fog rajta BD50-es filmeket nézni,az okos tv rendszer hiánya meg áldásos,tuti elnyomkodná,vissza se találna a tv funkcióhoz!
Magamnak viszont soha nem vennék ilyet. -
BlackPriest
őstag
-
BlackPriest
őstag
minidig is? én kölökként hétfőn nem néztem tv-t, mert nem volt adás, akkoriban nem rémlik, hogy bárkinek lett volna 80 centis tévéje, de ami volt, az is rendes tévé volt. lcd-k közt? ott talán, bár elég sok alatta lévő tv is van, ami számomra rendes tv, bár azok meg nem 4:3-asok. na mindegy
-
Geller72
veterán
Negatívumok részemről:
-Akkora felbontás, ami már 14"-ban is lassan szégyen. (És most ne hozzuk ide a full hd-s 5"-os telefonokat.) Azért nem mindegy, hogy azt a 32 collt hány pixelből rakja össze, és attól mennyire folyik ki a szemem.
-72 watt. Számomra ez sok. Lényegesen nagyobb kijelzős készüléknél is láttam már alacsonyabb értéket.
-Mennyi gar lesz rá? 1 hét próbagar?Ok, ez utóbbi már csak gonoszság. Amúgy én tavaly hollandban vettem már papírvékony, 24-es, full hd monitort 90 euró alatt 3 év garral.
. Az most sem egy rossz ár.
.
-
tothl
addikt
válasz
sz.balazs.95 #48 üzenetére
Egy eve 60ert adtam el a karcmentes 40a656omat...s-pva panellel gyonyoru szinekkel gyors elektronikaval tenyleg nagyon igenyes kepernyovel es keppel. De izlesek es pofonok.
-
sz.balazs.95
veterán
Remek!
Pont egy olcsóbb, de sok csatlakozóval megáldott, 32 körüli TV-t keresek a konzoljaimhoz.
És mivel 8gen konzolom még nincs, emiatt a 768p-s kijelző sem nagy probléma, amúgy is csak felskálázva jelenne meg a tartalom... -
WZP
aktív tag
Nem arról van szó, hogy azt hiszem, hogy a TV-k csak azért kerülnek ennyibe, mert szét vannak smartolva, de abban teljesen biztos vagyok, hogy az ár igen komoly részét ez teszi ki, és nem azért mert ennyire megdrágítja a gyártást, hanem mert "elkérhetik" érte a horror összegeket.
És semmi értelmét nem látom, hogy olyan tévét vegyek komoly felárért cserébe, ami 8 nyelven beszél, meg álmot fejt, miután megtervezte az egész heti programomat, mivel egyszerűen nem használnám. Nekem kéne egy 100 centis panel, amin megjelenik a kép amit beledugok. Komolyan csak ennyi az igényem egy tévével kapcsolatban.
-
xxxbence
csendes tag
+~10e egy samsung, nem ertem...
-
vond
MODERÁTOR
Nálunk az előd(?) VLED-32T1D van a családban. Lassan másfél éve gond nélkül üzemel. Se pixelhiba, se váratlan fagyások, semmi.
Media Depot nyitásakor vettük 49.900-ért. Akkoriban nem volt 90 alatt 82-es lapostévé, így gondoltuk kipróbáljuk.
Azóta sem bántuk meg, hogy nem adtunk kétszer annyit egy márkásabb példányért. Hozzáteszem, nem is nagyon lett volna rá keret.
Közel sem tökéletes, de árához képest meglepően jó képe van, természetes színekkel, jó betekintési szögekkel (biztos nem egy ócska TN panel, mert ahhoz volt szerencsém hosszú évekig a gagyibbnál gagyibb monitorokban - talán valami olcsóbb IPS variáns, nem tudom).
Sávosodás azért van, meg a menü is néha kiakaszt, meg persze a FullHD is jó lenne, de cserébe nagyon stabil, elég jó a tuner, gyors a kezelése is. Jahhh, és felvesz minden digitális és analóg TV adást úgy, hogy azt utána bárhol meg tudom nézni, szerkeszteni (ez elég sok drágább modellnél még mindig nem megoldott).
Bár nálunk vitt minden tömörített, HD-s, nem HD-s sorozatot, filmet, később a hálózatba kötést és a kifogástalan formátumtámogatást, feliratkezelést, egyéb kényelmi funkciókat megoldottuk egy WD TV Live-val. A gyenge hangot (ami majd' az összes TV-re jellemző) meg egy 10 ezres 2.1-es szettel.
Azóta is szépen üzemel mindhárom készülék.
-
dabadab
titán
válasz
BlackPriest #43 üzenetére
Igazabol mindig is ez volt a rendes TV-k legkisebb merete (es egyebkent ez a meret tenyleg nem is tul nagy, foleg 4:3-as keppel).
-
BlackPriest
őstag
eljárt felettem az idő, a 82cm már kis tv-nek számít?
-
Yodamest
veterán
Na jó, de azért van még egy faktor amit mindenki elfelejt: a megbízhatóság.
Lehet hogy 50K-ért úgymond "sokat" tud, de valószínű, hogy az összerakása sem olyan mint egy márkásabb tv-nél, szóval sokra mész vele, ha 2 hetente járhatod a szervizt. Ezért nem vennék ilyen Gogen, meg Vivax márkákat. Akkor már jobban jár az ember, ha hozzátesz egy 10 -15K-t ahogy itt írták is már, és vesz egy LG-t vagy Samsungot. -
dabadab
titán
Tulajdonkeppen barmelyik marka belepomodellje ilyen.
Egyébként nem tudom, hogy honnan jön az az elképzelés, hogy a TV a drága meg az olcsó TV között összesen annyi a különbség, hogy a drágábban van SMART rendszer: elég jól látszik, hogy pl. a tesztben szereplő TV panelje is rettenetesen gáz és komoly problémái vannak a képmegjelenítéssel is. -
WZP
aktív tag
Van hasonlóan "buta" TV, 1080p-s felbontással, 100 centi körüli méretben, amiből kimaradt az összes 3d-s, meg smartos baromkodás, és annyit tud, hogy kijelez egy képet amit ráküldök ? Érdekelne.
-
Kékes525
félisten
Nagyon jó, hogy a legalsó árkategóriában is van használható tévé. Habár sokaknak ez is drága lehet. Sajnos.
-
student
őstag
nekem a szobámban egy 32" ue32f4000 samu van. akciósan júniusban 60e-ért vettem.
sztem nagyon jó a képe is hangja(2x10w) is, mindent visz penről.
nagyon nagyon alacsony! 30w-os fogyasztás. (eco-ban 15w de az nézhetetlenül sötét.)2 kilóval könnyebb és sokkal vékonyabb is ennél a tv-nél
nagyon szeretem bőven megéri a +10e ft-ot
-
ensolid
tag
Az én Ryder LED37R500 típusú tévémen is ugyan ez a menürendszer van.
-
flexxx2
őstag
65k egy ledes samu v. lg. Szerintem 50ért nem éri meg.
-
Lapajbacsi
aktív tag
A piacon tehát most ez a legjobb termék, ha minden szempontot nézünk. Hiszen ár-érték arányban abszolút verhetetlen, mivel egy nemhogy tűrhető, hanem már-már akár némi jóindulattal jónak nevezhető minőségű új, garanciális készüléket kapunk elérhető áron. És nem is akármilyent ugyebár, hanem 80 centis lcd tévét, így a legszegényebb réteg is ha húz egyet a gatyamadzagon megszerezhet egy számukra már luxuscikknek gondolt, nagyképernyős lapostévét; és ez akárhogy is nézzük, forradalmi dolog.
Átlagos illet kicsivel az alatti igényeket tökéletesen kielégít. Kis képteszt után talán még én is megvenném adott esetben, mégha a Vortex felirat kicsit zavar is, de biztos megszoknám, ha muszáj lenne.
Az okos cuccok és fícsörök szerintem minig is teljesen felesleges parasztvakítások voltak, idióta agyhalott kényeskedő csiribiri macskajancsiknak való hiábavalóságok. Ami kell és VALÓBAN hasznos, az benne van ebben, semmi többre valójában a világon semmi szükség, hiszen aki meg tud venni egy okos tv-t, annak van okos telefonja, tabletja, laptopja és pc-je ill. konzolja is általában, azaz az okostv funkcióira az égegyadta világon semmi szüksége...
S végül de nem utolsósorban ami a habot a tortára felteszi, a beépített settopbox. Így elmondható, hogy a pórnép számára tökéletes darab, bár ahogy kartács előttem írta, még így is embermilliók számára az országban elérhetetlen álom még ez is.... (esetleg legfeljebb részletre tudja néhány százalékuk megvenni)... de hát jobban teljesítünk ugyebár... -
Z a hangya
tag
Kiváncsi leszek erre a Vortexre. 40-42"-t 60K körüli pénzből ki tudnának-e hozni?
-
misx
senior tag
Én üzemeltem be ennél jóval kisebb Technika TV-t (asszem 19"-es) egy idős bácsinál, nem csúcstechnika, de hogy az ingyenes DVD-T adások menjenek rajta, arra tökéletesen jó és szinte alig foglal helyet. No és nem kell beltérivel vacakolni.
-
Milka 78
nagyúr
Ezért a pénzért ez egész korrekt csomag.Egyedül a fogyasztása ami érdekes led létére.Nálam is van egy majd 2 éves,olcsó hálószobai Samu le32e420-as TN-es,non ledes csoda is 78w-t kajál (belőve 54w-t).
Amúgy nagy ötlet az olcsóbb szegmensből tesztelni termékeket,köszönet érte -
F34R
nagyúr
Vegre egy olcs LCD, akik nem tehetik meg hogy a legujabb legjobb TV-t vegyek meg vagy bekrepalt a regi csoves kivalo lehet.
-
tisn
addikt
teszt alapjan nagyon pozitivan csalodtam
-
Andrewstarr
aktív tag
Ennyi pénzért tényleg nem kell csodát várni.
Anyuéknak egy vortex vled-32t1d típusú van, hát nem tudom. A színei fakók, pláne oldalról, a menüből hiányzik pár praktikus dolog, a médialejátszó nem minden avi-t játszik le. Azt hiszem talán a 25-ös kódolást. Telekre vagy nagyon szűkös kerettel rendelkezőknek azért elmegy.
-
Fotelman
csendes tag
Simán beválalnám
Sztem még játékra is jó lehet...de lehet tévedek. Végre nem a 200.000+ os tévékről olvasunk.
-
.mf
veterán
-
tothl
addikt
Inkább egy használt, de nagyobb tudású és jobb minőségű....
-
dabadab
titán
"Melyik panel típus aminek 140-150 fokos betekintési szögei vannak, és 3500:1-hez kontrasztja?"
Egyik se.
A betekintesi szog nem tudom, hogy honnan jon (TN-re is 160/170-et szoktak irni), a tesztekben meg 1500-as kontrasztot mertek, bar ahogy elneztem, nem is nagyon probaltak a maxot kihozni. -
azbest
félisten
Alulról sem fordulnak be / égnek be a színek? Múltkoriban gondolkodtam éppen rajta, hogy talán azért teszik alsó polcra az olcsóbb tévéket, hogy ne lehessen ezt észrevenni. Ágyból nézve elég zavaró tud lenni.
Ezért vettem inkább a meglévő stb mellé egy va paneles olcsó monitort és egy rendeseb hangfalpárt, igaz csak 21 colosban. Ez meg jóval nagyobb méretű. -
elefant
őstag
Tesztcsomagunk végigpörgetése után kiderült, hogy a videólejátszással azért akadnak gondok. A Killa_sample és a 720p QuickTime állományt el sem indította, az M2TS és az MKV fájlok pedig meg-megdöccentek.
-
mmdms
addikt
A filmlejátszója pontosan milyen filmeknél döccent meg? 720p tartalmakat még normálisan kezel, és a fhd-k akadoznak, vagy random akadozik mindegy milyen a tartalom.
Ez érdekelne, kellene egy tv filmezésre, de nagyon sokat nem fordítanék erre amiatt a heti 1-2 film miatt amit megnézek, esetleg egyszer kétszer játszanék is rajta, de arról nem esik szó a cikkben, de gondolom itt ne is várjak semmi jót. -
Taybore
aktív tag
Hálóba, konyhába tökéletes választás lehet. Mozizni persze nem ezen kell, de főzés közben a natgeo pont jól mutatna rajta
-
Na végre,hogy a másik véglet is tesztre került.Annyira nem rossz tévé,Vajon ki gyártja?Lehet,hogy ez is török?
-
.mf
veterán
Köszi a tesztet, érdekes volt látni, hogy mit tud egy ilyen olcsó darab.
Bár nyilván a gyártók a csúcs készülékeiket küldik inkább tesztre, de vásárlói szemszöggel inkább a tágan vett középkategória lenne érdekes: egy optimális képminőség (plusz esetleg extra funkciók, ha valakinek az is számít) és ár kompromisszum. -
dystopia
tag
És éppen ezért köszönet a tesztért!
Úgy gondolom, hogy ez hasznos, szinte már közszolgálati tevékenység volt...
-
nubreed
veterán
És Magyarországon sok embernek sajnos még ez is elérhetetlen álom kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk az 50 000 forintnál is kevesebbe kerülő, 32 hüvelyk képátlójú Vortex LEDV-32E18DC tévét.
- Fűnyíró topik
- BestBuy ruhás topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 7
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest