Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
arnyekxxx #73 üzenetére
Annyit csináltam, hogy a pendrive-ot fixen felmountoltam (fstab, uuid alapján), részemről a /tmp/usbcache lett.
Aztán /home/usernév/.thumbnails -t linkeltem a megfelelő helyre. Tehát a Dolphin azt hiszi, hogy ugyanabba a könyvtárba csinálja (ja, KDE 4.x / Dolphin alatt értendő a dolog) a thumbnaileket, mint eddig, de az már másik eszközre megy. A pendrive ext4 -re van formázva, de fatra is lehet, nem jelent semmit.
Firefox cache-t is próbáltam oda rakni, néha gyors, de az ugye elég sokat is ír, a pendrive meg lassú írásra.
Igazából olvasásra is lassú, csak így pl. ha a winyón másolok, akkor nem kavar bele a thumbnailek töltögetésével. 4Gb RAM-nál meg már elfér a FF cache is a memóriában (nem is kell hozzá ramdrive, a FF-ban kell egy kapcsolót átbillenteni).
Mivel a gépem nem mai csirke, és nincs SSD-m, hát kicsit kényelmesebb így. -
-
-
-
-
-
Nem, a wifi kártyát kell bekonfigurálni, hogy szórjon SSID-t. Illetve, nyilván egy router funkciója, hogy dhcp szerverként működjön, tehát telepíteni kell, és beállítani egy dhcp szervert.
Mivel ez egy routernek felkészített BSD, gondolom pár kattintás, vagy konfigfile, hogy SSID-t szórjon a wifije.Bővebben (Azt írják, nincs N-es kártya, ami menne vele, de 2008-as a fórum...)
-
Úgy kell beállítani, hogy ő AP legyen, és akkor nem ad-hoc lesz, hanem egy router, ami wifit szór, és van SSID-je.
(A boltban megvehető router ugyanez, csak nem te rakod öszze. Openwrt-vel még a Linux is ez lesz rajta... jó, ezen BSD, de érted)
@Serricon : Akkor no para
De mondjuk egy többportos hálóadapterrel megoldható a dolog, vagy egy switch-el (ami mondjuk a gépből kapja a tápot), akkor kisebb a fogyasztás, és olcsóbb is (router meg elad, esetleg lesz kesebb doboz, ilyesmik).@Csibe1 : Loggolásra a logrotate helyes beállítása a megoldás
Nekem egyszer egy Lubuntu laptopon kb. 2 hét alatt betelített vagy 6gb helyet - mert a proci minden frekvenciaváltása naplózódott
-
-
Azért ez egy gyári megoldás, csak magad raktad össze
A router nem is lenne feltétlenül szükséges, csak egy wifi kártya kellene a gépbe.
De különben szép és elegáns cucc! Grat@SAMYka : Amiket leírtál, arra bármelyik Linux jó.
A HW igénye is csak akkor magasabb egy kicsit, ha van rajta GUI, de ezen a lapon röccenés nélkül megy bármelyik felület, talán a Unity meg a KDE nem, de azok meg feleslegesek egy szerverre.
Torrentklienseknek meg van web interface-e, vagy akár X forwarding, és máris bárhonnan tudod kezelni.@sutszi : Kínából és Afrikából is akarhatnak.
Zombi networkök, férgek, spammerek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Harmadszorra is haladékot adott a TikToknak Trump
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged