- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Kézikonzoltól a gamer PC-ig minden területet lefedne a Corsair új SSD-je
- Hidat épített az NVIDIA a hagyományos és a kvantumszámítógépek közé
- Villámgyorsan töltődhet be minden a PNY új SSD-jével
- A Kensington új terméke mindent megtesz, hogy kímélje csuklódat
Új hozzászólás Aktív témák
-
afk22
tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
10000 evvel ezelott is volt olyan app, ami barmilyen elszallas eseten vissza tudta hozni az addigi el nem mentett adatokat (mert elmentette maga egy temporary file-ba). Az egy dolog, hogy van-e hozza API szinten plusz tamogatas.
OS szinten azert hulyeseg, mert ha eppen az adatok miatt szallt el valami, akkor ha visszahozza, akkor ugyan ugy rogton el fog szallni.
Amit irsz, hogy aramszunet eseten, visszahoz mindent, az is hulyeseg. Mivel elmegy az aram, akkor nincs ideje semmit sem csinalni lenyegeben a gepnek, tehat lementeni mondjuk az egesz memoriat eleve nonsense... Raadasul ha ez igaz lenne, akkor egy nem sleep leallitas is kb 0 ms alatt tortenne. Tehat az appok mentik idonkent az allapotukat. OS szinten sincsen nagyon ertelme, mert ha egy applikacio ami pl 10gigat foglal a memoriaban, ami nyersen kimentve pl csak 500mega (azert hasznal 10giga adatot, mert kulonbozo gyorsitotarak vannak, vagy eppen csak kitomoriti - ami valojaban ugyan ugy gyorsitotar), raadasul ebbol csak mindig 1mega valtozik, akkor tok folosleges 10gigat kiirni, egy jo ssd-nel is ez masodpercek, mig az 1megat kiirni egy hdd-n is csak tizedmasodpercek. Tehat incrementalisan menteni a dolgokat sokkalta gyorsabb, mint hulyen brute force, de az incremantalis menteshez tudni kell, hogy mi micsoda, azt meg az OS nem tudja. Persze hardveresen lehet olyan, hogy aram elszallas eseten annyi aramot tud tarolni, amivel gyorsan atmegy egy passiv alacsony arafelvetelu modba, majd ebbol vissza tud allni, de ez csak annyiban OS fuggo, hogy kezelje ezt a hardvert.
Tudok jo par programot Windows alatt, ami elszallas eseten vissza tudja hozni egy viszonylag uptodate allpotot.
Nezd, en vezeto programozo vagyok, egy kozepes vallalati program egyik reszeert vagyok felelos... Tehat tok mindegy, hogy OSX-szel viszonylag keveset foglalkoztam, es azt sem ma, attol meg vannak olyan dolgok, amik nem megoldhatoak, es vannak amik igen... Erre viszont azt gondolom, boven nagyobb ralatasom van, mint neked. Ettol meg egy egy kerdesben lehet neked igazad, de ezek akkora suletlensegek szakmai szemmel, hogy meguntam a valaszolast. Bocsi, ha kicsit nyersen fogalmaztam neha...
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- BestBuy topik
- NBA és kosárlabda topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Battlefield 6
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Xiaomi Redmi Pad SE 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 (3. gen) + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- iPad 8 gen 32GB wifi dobozos megkímélt
- iPad Mini 6 256GB wifi mint az új 2026.05.16. jótállás akku 99%
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus A-Data 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest