Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz Reggie0 #72 üzenetére

azert a ketto nagyon nem egy kategoria: alapvetoen a programozas gyakorlati tudas, tehat ha csak papiron programozik valaki egy kurzuson, akkor szvsz a kurzus nem er semmit. abban viszont egyetertek, hogy eleget kell kodolniuk ahhoz, hogy kezseg szinten tudjanak kodot irni. jellemzoen szvsz kezdoknel 7.5 kredit negyed even keresztul heti 20 raforditott oraval szamolva erre eleg.

szorzotabla teljesen mas, ott nincs link/compile error pl, meg a kornyezet nem zavarhat be (szinkronizalt home directory visual studioval / eclipsevel tud erdekes dolgokat csinalni). a szorzotabla meg siman az agyunkun fut. plusz en pl a zarojeleket egyszerre szoktam kirakni, ami papiron elegge maceras.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

• proci985

MODERÁTOR

válasz dabadab #64 üzenetére

jo, igaz. de ez igy remekul illusztralja, hogy mennyire semmit nem ert, hogy papiron kellett rajta programoznom, aztan meg le is szigorlatoztam belole meg Magyarorszagon.

8086nak szvsz tobb ertelme volt, de vegeredmenyben papiron programozasnak szerintem sok ertelme nincs. illetve talan annyi, hogy vizsgan azzal lehet szurni, hogy par koncepciot tenyeleg megertettek-e.

Reggie0: en nem latom amit leirtal, es szerintem picit jobb ralatasom van a temara. programozni papiron felesleges, sose fog elofordulni a gyakorlatban, az ember ujja se jegyzi meg. illetve oke, vizsgan checkolni, hogy mennyi segitseget kapott a diak es ha az ember whiteboardon magyaraz valami kod alaput, akkor kell. de pl C++/Javanal amikor ott az IDE es eszmeletlenul sokat segit (pl scope errorokat pillanatok alatt ki lehet szurni, ami kezdo OO kurzusokon elegge visszatero problema), akkor mi a fenenek ne hasznalna az ember? ne abbol indulj ki, hogy volt a turbo C / borland C, esetleg milyen kellemes volt *NIX alatt a cc.

[ Szerkesztve ]

• proci985

MODERÁTOR

válasz dabadab #42 üzenetére

"Persze el lehetne kepzelni egy olyan curriculumot is, ahol a Z80 assemblertol jutnak el a fiatalok a template metaprogramminghoz"

attol ovjon meg minket az eg. harom olyan gepet lattam eletemben, mindharmat muzeumokban. papiron ASMnek meg nulla ertelme van, mert egy darab fecni nem ad feedbacket. egyebkent meg harom ev alatt vegig lehet menni proceduralis C++tol es lowlevel Ctol model driven developmentig jol megvalasztva a fokuszt, legalabbis nekem a BSC szinte teljesen lefedte a vertikalis skalat. de ebbe toltelektargy meg nemi extra alapozas nem fer bele.

python egyebkent erdekes, bar szerintem az picit tul script. igazabol meg php lenne erdekes mert tenyleg konnyu benne kodolni, mas kerdes hogy emiatt a php programozokrol vannak olyan velemenyek, hogy csak osszedobjak a kodot. cserebe javahoz kepest is faek egyszerusegu es pillanatok alatt van az embernek sikerelmenye. kinezetre meg azert valamit emlekeztet a C#/java/C++ harmasra, illetve a scriptnyelvekre is. viszont erre c++al kezdunk, php jellemzoen elsoev vegi / masod / harmadeves anyag programtol fuggoen.

[ Szerkesztve ]

• proci985

MODERÁTOR

válasz tbs #37 üzenetére

nem ez volt a lenyeg. a lenyeg az, hogy a 10+ nyelvet amin tudnak programot irni el lehet erni orai keretek kozott is. vannak olyan kepzesek, ahol elso felev vegere tul vannak 15 kredit C++on (aminek a nagyreszet beadasokra kaptak), a kezdetektol az OOP/event based megoldasokon at a design patternek hasznalataig. elso ev pedig egy 15 kredites 10-12 fos projekttel vegzodik. szerintem ez sokkal hatekonyabb programfejlesztok kepzesere. plusz a diakok szamara egyertelmu, hogy minden kurzus kozelebb viszi oket a celjukhoz, toltelekekre pedig nincs ido.

dabadab: errol van szo, Cben szinte semmi nincs beepitve. *NIX programozoknak, embedded programozoknak kell, de lassan a gepeszmerkokoknek tobb Cje van itt, mint a programozoknak. elso nyelvnek meg szerintem C++ sokkal jobb Cnel.

[ Szerkesztve ]

• proci985

MODERÁTOR

válasz Johnny Cage #16 üzenetére

kulfoldon se annyira elterjedt azert, legalabbis kepzes szinten.

gyakorlatban game programming es tradicionalis software engineering/computer science kozott annyi a kulonbseg leegyszerusitve, hogy game programmingnal a fizika, az ai es a grafika kurzusok jatekspecifikus felhasznalasra mennek ra. temaben egyebkent van egy rahedli konyv, bar jellemzoen nemi matematikai alap kell a megertesukhoz (analizis leginkabb). de ezek mindenki szamara elerhetoek.

nkmedve: erre van megoldas, diverzifikalni kell elso felevtol. avagy 200fos evfolyam helyett kell inditani 6x35fot, elso felevtol celiranyos felhasznalasra ramenve. ugy mar BSCvel is siman el lehet helyezkedni. aztan aki kutatni akar, az meg gyorstalpaloval a gyakorlati tudasra ra tudja epiteni a szukseges extra elmeletet az MA alatt.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák