Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alchemist

addikt

válasz szaki26a #140 üzenetére

Mint szakértő, légyszíves értelmezd azt a tapasztalatot, hogy többféle kisebb tool-lal, házirenddel, tűzfallal, frissítésekkel felszerelkezve, de integrált, folyamatosan működő biztonsági rendszer nélkül is éveken keresztül nem kaptam vírust (ismétlem, alternatívan bootoló rendszerből ellenőriztem, amelyen természetesen van integrált vírusvédelem, ugyanakkor nem azon a gépen dolgozom), konzervatív internethasználat mellett.

Elvben persze miért is ne használnék ilyen védelmi rendszert... de többfélét is kipróbáltam és naponta több hamis riasztást is kaptam (ezeknek utánajárni is idő... ehhh), a heurisztika a saját fejlesztéseimbe is belepofázott, önkényesen fájlokat törölt, stb. a Norton, az Avast, a NOD, a Panda, az AVG kész katasztrófa volt... (az előfizetésekre kiadott pénzről már nem is beszélek).

Ugyanakkor jól beállított víruskergetőkkel felszerelt ismerőseim rendszeresen összeszednek mindenféle kórságot, amelyek leírtásáért nyaggatnak időről-időre. Én ebből arra következtettem, hogy a vírusfertőzések kb. +90%-a juzer error eredménye... persze meg lehet győzni az ellenkezőjéről átfogó tanulmányokkal, amelyek - már csak a korrektség okán is - a hamis riasztások, időnkénti erőforrás felzabálások miatti időveszteségeket, bosszúságot is tartalmazzák. :)

Új hozzászólás Aktív témák