Hirdetés
- RAM topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung LCD és LED TV-k
- Úgy tér vissza, hogy igazából el se ment a világ legdrágább csúcs-VGA-ja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLx
addikt
Ennyi erővel a mobiloknál is minek sírni a súly miatt, amikor 40 éve az első mobil 1 kilós volt. Ha van kényelmesebb, könnyebb, akkor miért venném a nehéz és nagy dögöt? Nekem a 2,5 kilós laptop már a röhej kategória, pedig elbírnám a 10 kilósat is persze. Csak minek szopassam magam?
-
"Ez nem elméleti testépítés, én 4 évig jártam minden nap vonatozva a táskával együtt 5 kilós laptopommal."
Akkor azért talán te is látod, hogy mi a probléma a súllyal, ha meg megpróbáltál volna mellette mondjuk egy másfél kilós gépet, akkor még jobban éreznéd. (Ez egyébként valami 17"-es DTR volt, vagy hogy jött össze az az öt kiló?)
"Most meg az ötöde miatt siránkozik mindenki."
A laptopodat milyen gyakran és milyen sokáig szoktad (egy) kézben tartva használni?
-
bteebi
veterán
"Nagyon puhány lett a mai világ, hogy ha egy szűk 1 kg-os számítógépet már soknak mondunk..."
Ennyi erővel egy mobiltelefon is lehetne 80 deka, mert hát az se sok...
Az már más kérdés, hogy erősen húzná a zsebedet. Egy kiló egy tabletnek, amit akár egy kézzel is tarthatsz bizonyos körülmények között (ha épp nem tudod sehová se letenni, de nem a nyelveddel akarod az érintőkijelzőt használni
.Amúgy korábban egy az egyben osztottam volna a véleményed (részben most is osztom), de erősen megváltozott a gondolkodásom, amikor a kb. 2,5 kilós (töltővel, táskával kb. 3 kilós) Toshiba laptopommal ingáztam naponta a négyeshatos villamoson a Körúton. Hidd el, eléggé tudta húzni a vállamat (pláne olyankor, amikor tömve volt a villamos), pedig csak vagy 10 percet utaztam vele. Előtte én is körberöhögtem mindenkit, aki a laptopjának a súlyára panaszkodott, de beláttam, hogy igazuk volt. Itt amúgy árnyaltabb a kép, mert nem akkor nehéz az 1 kiló, amikor az asztalon vagy a táskádban van, hanem amikor egy kézzel kell vele egyensúlyoznod.
"Nekem pont tetszik a súlya és a vastagsága, ez legalább anyagból van, nincs bazári kartondoboz érzése az embernek."
A 14 mm tényleg nem hangzik (annyira) soknak, de ránézésre már eléggé bumfordi. Ha a kezembe foghatnám, akkor valószínűleg már nem így gondolnám. Összességében szerintem megegyezhetünk abban, hogy ez a legkisebb gond vele
."Negatívumként a csak FullHD kijelzőt tudnám felhozni, de azzal is el lehet lenni."
Mi a baj a Full HD-vel? Kevesled?
Szerintem nagyjából rendben van, feleslegesen soknak viszont semmiképp sem nevezném. -
"Nagyon puhány lett a mai világ, hogy ha egy szűk 1 kg-os számítógépet már soknak mondunk..."
A laptop topikokban is fel szoktak bukkanni az elméleti testépítők, akik szerint egy akármilyen laptop súlya teljesen rendben van, nem kell puhánykodni. Csak aztán a gyakorlatban ez nagyon máshogy szokott kinézni, tartósan kézben tartani már egy félkilós 10"-es tablet is sok.
"Az is igaz, hogy kizárólag külső billentyűzettel tudom elképzelni az egészet."
Onnantól kezdve meg nem tableted van, hanem egy meglehetősen bénácska laptopod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Jövedelem
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- RAM topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- iPad 11(A16) 128GB Wifi Hibátlan/2026.11.27.Apple Gar./Akku 100%/p4613
- Samsung Galaxy S9 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- IPAD Mini 2 64GB Wifi+Cellular, Szép állapot, üzletből, garanciával
- Samsung Galaxy Tab S9+ 12.4" 5G/LTE (SIM kártyás) 256/12G+S Pen, Mintha új lenne, garanciával, üzlet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor 400 Pro Black Stílusos csúcsteló, nagy tárhely 12/512 GB,3 hónap gari!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Repedt Kijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Az már más kérdés, hogy erősen húzná a zsebedet. Egy kiló egy tabletnek, amit akár egy kézzel is tarthatsz bizonyos körülmények között (ha épp nem tudod sehová se letenni, de nem a nyelveddel akarod az érintőkijelzőt használni
.
Szerintem nagyjából rendben van, feleslegesen soknak viszont semmiképp sem nevezném.