- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
A surface pro-n (x86-os tablet pc, nem ARM-es), minden alkalmazás ugyanúgy tud majd futni, mintha w7 lenne rajta, melynek prózai oka, hogy surface pron-n ugyanaz a win8 lesz, mint bármelyik asztali pc-n. ezért is hívják tablet pc-nek.
azt nem értik sokan (úgylátszik te sem), hogy w8 ugyanolyan teljesértékű desktop os, mint w7, csak mellesleg van a metrós rész is, ami gyakrolat a startmenü meg a gadget-et összegyúrása, egy ütős API-val, meg piactérrel, tapira kihegyezve.
w8-on semmi nem kényszerít arra, hogy metrós appot használja. a start screen ugyan metro design alapot követi, de ezt leszámítva csak egy teljes képernyős start menü.surface pro-n ez a teljesértékű desktop os lesz, ami azt jelenti, hogy az egyébként tablet kialakítású tapival is jól használható (feltéve, h elkraistolsz metros részen) gépre perifériákat kötve (monitor, egér, bill), egy teljesértékű desktop (notebook) gépet kapsz (nyilván teljesítmény korlátokat leszámítva*).
*egy 4gb i5-ös gépen azért már ps is elkaristol.
-
FTeR
addikt
válasz
#16820480 #82 üzenetére
a kezelés módjában különböztetem meg.
valszeg olyannak, akinek bill-egér kombó és az ablakok koncepciója nehéséget okoz, annak a tapi meg a hozzá tartozó suta sw-k legrosazbb esetben ugyanolyan nehézkes, de esélyes, h könnyebben boldogul.
mint írtam számomra a tablet-es sw-k használata olyan, mintha midkét kezemet hátrakötnék. ez főleg akkor érvényesül, ha egy általam ismert desktop app van lebutítva annyira hogy "elférjen". de a fő probléma az, h olyan egyszerű feladat mint a webezés is rettentően körülményes. ha nem lenne így, sosem jelennek meg weblapok natív appjai.mivel szinte minidg van nálam noti, így az információ elérés számomra semmivel sem nehézkesebb (sőt), telefonálásra meg egy céleszköt (butafon) ezerszer alkalmasabb.
ezért éles számomra a különbség. a tablet pc egy mini notebook, amit mellesleg tapival is lehet használni. ezért is nagy durranás a surface pro a bill-el.
-
FTeR
addikt
-
FTeR
addikt
válasz
#16820480 #62 üzenetére
sztem a tablet bármilyen feladatra teljesen alkalmatlan és ezen win sem fog változtatni. bármilyen tabletet próbáltam eddig, úgy értéztem, hogy mindkét kezem hátravan kötve. a tablet pc koncepcióját jobbnak találom, mert rádugok bill, egeret (meg esetleg monitort) és van egy konplett asztali gépem.
a lényeg, h van egy nagyságrenddel nagyobb céltábla. osx biztonságtechnika szempontból egy vicc. csak egy leheletnyivel kevésbé vicces, mint a win az ezredforduló környékén. -
FTeR
addikt
Vista fejelszéts alatt Codname Longhorn volt, amit leállítottak az a Blackcomb volt.
btw, a mérföldkő nem a WinFS kivétele volt, hanem az, h a Blackcomb XP-re épült, amit akkoriban 3 kártevő cibált egyszerre az egész világot lefedve. A Longhorn-t a 2k3 alapjaira kezdték építeni (aminek meg közvelten a 2k volt az elődje).
-
FTeR
addikt
a frisítések elmaradása sajnos nem azt jelenti, hogy elsőre is jól siekrült a rendszer, hanem azt, h alma inkább eltusolja a dolgokat, ha kell bíróság elé citálja azt, aki hibát mert felfedezni. arról nem is beszélve, hogy mivel nagyságrenddel kevesebben használják, kevesebb hibát is találnak benne (kisebb céltábla). már maga az alma sem hiszi, h a rendszer immunis a kártevőkre (ami eleve sosem volt igaz).
a fagyásokat meg kéklhalál max junka pc-n van, azt nem kéne prémium almához hasonlítani. brand-elt pc-k ugynaúgy nem fagynak.
a lassulás meg sztem vista óta nincs és előtte is csak a sok szartól volt, amit az emberek hajalamosak felrakni. sok preloader szar rendesen haza tudja vágni a teljesítményt.
azért almánál is vannak lassu szarok. cégnél gépek harmada almás és gyári os-el tetűlassúak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Ideapad E31 laptop (12,5/i5-G6/8GB/256SSD/Win11) - 1 év garancia, ÁFA számla
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128gb - Kis sérülés, akár beszámítással
- Lenovo Mini PC - M720q / M920q - Core i5 8500T vagy 8400T - több db - ÁFA-s számla is - WIFI-s is!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest