- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi hangfal építés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Win 8 alatt is megy már a normális sync. Ezt már a Haswellek is tudják új driverrel. A Broadwell és Braswell pedig több lépéssel is előrébb lép. A 4kp30 megy elvileg a legerősebb N3700-zal, amennyiben kétcsatornás memóriát használ az alábbiak szerint - már ha ez valóban HEVC és 30p, de például az nem derül ki, hogy 8 vagy 10 bit-e. 10 biten szerintem nem menne.
Egyetértek veled, jó HTPC alapanyag lesz ez, még ha mini-ITX méretre is kell mennünk érte, bár én kisebbet preferálnék és a 3700-ra mennék legalább, gondolva a rendszer általános sebességére is. Jók ezek az új apróságok. A Celeron hamarosan új értelmet is nyerhet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tidus
addikt
Ehhez a platformhoz szükséges a CPU alaplapi táp?
Pedig én várom(tam) a külső tápegységes alaplapokat is. -
gurabli
őstag
Asrock sodimm ddr3 ramot használ, es a többi gyártó is, Braswell esetén, az Asus most kivétel. A Skylake pedig esélyes, hogy ddr4 lesz, feleslegesen, de hat igy megy ez. Mondjuk egy Braswell-t nem hiszem, hogy erdemes lesz Skylake-re cserélni, ha most arra veszed, amire való.
[ Szerkesztve ]
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz -Skylake- #43 üzenetére
Csúcsteljesítmény mar lazán elérhető mitx konfiggal is, de könyörgöm, az integrált lapok soha nem erről szólnak. Egy CoolerMaster Elite mitx házba olyan I7es konfigot lehet összerakni, egy csucs nvidia vga-val, es meg vizhutest is gond nélkül bele tudsz rakni. Es az egész rig nagyon kis méretű lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Chiller
őstag
ITX platform mellé full DDR3 slot, Skylake mellé DDR3L vagy DDR4....
-
-Skylake-
addikt
"Lehet "küzdeni", de egy HC gamer gép pár 100W fogyasztással erősen nem mITX kategória.
Persze megoldható... de minek?"Talan mert nem mindenki akar egy fel kobmeteres ladat az asztal ala ? Nekem pont a szerinted nem letezo kategoriara volt es van szuksegem : csucsteljesitmeny a leheto legkisebb helyen. Na ezert.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Normi™
őstag
Korrekt cuccok ezek,kompakt,teljesen jó lenne nekem.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Akybron
aktív tag
Az Intel procik kinőtték már a 23,976 FPS film 24 FPS-ként lejátszását és emiatt x időnként megakadónak tűnő (dupla képkocka) videolejátszás problémát?
Anno emiatt választottam E350 Brazost.[ Szerkesztve ]
73&DX HA5OJN
-
PistiSan
addikt
HDMI CEC támogatott?
-
gurabli
őstag
válasz Dr. Akula #29 üzenetére
Ez hülyeség, most ugyan miert lenne gagyi? Jo, hogy nem egy I7 kellene rá Szerinted, persze legyen passzív es picopsu hajtsa meg emígy ez atom, csak az Intel szakított es helyette Celeron es Pentium elnevezést hasznal (ujra).
Tökéletesen alkalmas arra, amire tervezték"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
Most mobilról, csak röviden, linkek nélkül. Abban nem vagyok biztos, hogy a 4k60 gond nélkül megy e lanczos3 1080 méretezéssel, de bicubic biztos ok. Kesobb lesz link is.
HEVC esetén meg dolgozik rajta a Kodi es az Intel, de a 4k30 menni fog, a 4k60 nem(valószínű). De minden, ami nem 4k mar most hibátlanul megy a Braswell lapokon (n3150 tesztelve).
A 4k-nak szerintem szinte semmi értelme, egyszeruen a felhasználók 95%-a nem rendelkezik es valószínűleg egy jó darabig nem is fog akkora tv mérettel, amin lenne értelme a 4k-nak.
Ellenben sd upscale, 1080i50 deinterlacing (élő tv adás) a ma létező legjobb minőségben gond nelkul megy rajta.Ezt a lapot arra kell használni, amire való, itt semmi korlátja nincs mar az atomnak, biven eleg erős mindenhez, amire való. Pl. htpcnek! Es nincs semmilyen kompromisszum, ahogy pl. BayTrail esetén van, volt.
-
Blindmouse
senior tag
-
Dr. Akula
félisten
Jók ezek a passzív miniITX-ek, csak nem fos Atommal, hanem rendes Core-M-el kéne telepakolni. Miért kell mindig "jó, jó, DE..." cuccokat gyártani ahelyett hogy "ejha..."?
-
PistiSan
addikt
Egyre jobban érik az a htpc lap, kíváncsi leszek az árára.
-
gurabli
őstag
válasz Blindmouse #11 üzenetére
Hát nem tudom. Több forrásból is azt olvasom, hogy FullHD 60 FPS nem megy nekik, sőt már a 24 FPS-nél is dob el képeket. És akkor még olyanokról mint Youtube nem is beszéltünk. Vagy SPDIF/Coax audio kimenet.
Komoly tévedés! Még a 4K@60 (sőt, még lanczos3 1080 scaling) is hibátlanul megy rajta!
FullHD 60fps alatt meg mit értesz? 1080p? Mert azt még egy Pi1 B/Pi2 is alapból viszi, ez pedig hibátlanul.
1080i50 is hibátlan MADI / MCDI deinterlacinget használva, ami kegyetlen nagy szó és csodaszép minőség!
720p és 576i is hibátlan Lanczos3-al, ami megint csak lenyűgöző.A Braswell az nVidia ION óta az első valóban használható és kiváló minőségű megoldás htpc-nek! Pedig az ION nem ma jelent meg. Sajnos egyedül az ASRock volt képes használható lappal előállni (4 x sata, optikai, és lesz dc 19V változat is).
Természetesen Linux alatt van értelme az egésznek, fogalmam sincs, hogy az aktuális Win alatt mire képesek, de aki htpc-t akar, annak úgyis lényegtelen.
-
Béééla
őstag
Nyami!
Végre nem bordára merőlegesen rakott ram, sok-sok PCI-e, előlapi USB3 csati, asszem megvan a nyertes HTPC alaplap.
Bélabá
-
nagyúr
Végre valaki észrevette!
Ahogy nézem szabványos 40pin-es LED-es csati van rajta.
Ilyen van az ASUS-okban, a Lenovo-k olcsó szériáiban.
De a füstölős Toshibákban sajnos nem .OTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
bambano
titán
és a négymagos pentium hol marad? az n3700?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
GodGamer5
addikt
válasz LeslieG Jr. #3 üzenetére
Mi számít hardcorenak??? Nekem egy fullos mini itx-es gépem van és eszem ágában sincs normál méretű gépet venni többet. Helytakarékos, relatíve kicsi és szép. Amúgy meg sokat játszok, úgyhogy ezt azért gondold át még egyszer.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Ribi
nagyúr
Az user error lesz.
Régi verzió is tudta, ez is valszeg tudja.
Vannak verziók amin van spdif tüske.
Akinek meg a jó hangminőség miatt kell coax, az vesz usb spdif transportot. -
sb
veterán
Nem kéne neki. 24p-t az előző generáció is csípőből nyomta. (Értsd: cpu 10-20%, gpu kb. 50%)
-
Patice
nagyúr
Asrock már megcsinálta, csak meg kell várni, hogy ide érjen. És még mindig nem láttam róla híreket, pedig már kapni is lehet lassan az első fecskéket.
Anandtech szerint lesz Asrock N3150DC-ITX DC táppal és N3150TM-ITX is thin-ITX formátummal.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Blindmouse
senior tag
-
sb
veterán
Azért akad. Mármint általánosságban mert mITX-ben jellemzően drágábbak.
Pl. nekem kicsit nagyobb mITX házam volt így befért a hivatalosan csak mATX Asrock H81-HDS lap 11k + Gxxxx Pentium 12k-ból.De így komplett rendszerként valóban eléggé reklámár lenne egy 10k körüli árazás.
A lapról: Én továbbra is a több SATA-t és a DC tápot várom. Esetleg egy dual Gigabit Lan se lenne rossz.
Itt az mini PCI-E nem rossz.Kár, hogy minden gyártónak megvan a maga saját "hülyesége". Sok sata+táp az Asrcoktól jön mindig, dual Lan a Gigától szokott, bár most nem láttam. Msata és hasonlók az Asustól általában.
Persze általános gépnek, szerver helyett bármelyik megteszi.
Rypejakten:
Lehet "küzdeni", de egy HC gamer gép pár 100W fogyasztással erősen nem mITX kategória.
Persze megoldható... de minek?[ Szerkesztve ]
-
Rypejakten
addikt
válasz LeslieG Jr. #3 üzenetére
nem értem az összefüggést a hardcore gamer-lét és az alaplapok mérete között.
-
vlevi
nagyúr
"Valamiből csak meg kell venni a pico tápot is hozzá."
Majd csinál az Asrock (ha még nem csinált) olyat, amin lesz 19V-os DC-IN bemenet.
A korábbi cerkához volt ilyen lapp, Q1900 DC ITX néven -
Medocsabi
addikt
Ennek azért több értelme van mint matx méretben,így már jó lehet egy htpchez...
-
Amacs
aktív tag
Csak egy esetben fogadnám el.
Ha ingyen van, és olyan 30-35 USD költőpénzt adnak mellé.
Valamiből csak meg kell venni a pico tápot is hozzá.
Minden ennél nagyobb ár vállalhatatlan számomra.Egyébként az intel oldalán a processzorról ezt találni:
Recommended Customer Price TRAY: $107.00Persze tudom, hogy az alaplapgyártók partnerek, nagy tétel, meg hasonlók.
-
shteer
titán
az LVDS csatlakozó is említésre méltó - milyen kijelzőket támogat vajon?
szerintem jónak tűnik..
-
LeslieG Jr.
őstag
Már hogyne lehetnek kapni. Igaz csodát ne várjál tölük.
A cikkhez meg annyit. hogy nekem szimpik ezek a kis lapocskák. Igaz aki ilyet vesz az nem harcore gamer de ezek nem is arra vannak. Kompakt jól felszerelt lapocskák. Beleraknék 8GB ramot, SSD-t, meg egy nagy vinyót azt kész.
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
GIJoe
addikt
20-25 E körül lesz, pedig 10-12E nél többet (nekem) nem érnek
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jövedelem
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 11
- Trollok komolyan