- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
2db hagyományos SLI híd kiválthat 1db SLI MB hidat?
-
Shreky
tag
De látható a röntgen felvételeken hogy nincs benne semmilyen chip, és az egész csak egy nyákon lévő pár csatlakozó. Mezei 2 way bridge-ekből Dunát lehet rekeszteni a kínai oldalakon. Gondolom ezt az újat még csak azért nem hamisítják mert csak pár hónapja jöttek ki, na meg nincs rá akkora igény hogy megérje nekik. A gyártók meg szerintem mondtak valami maszlagot, nehogy elkezd otthon gyártani magadnak a csatlakozót.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sose szedtem még szét SLI hidat. Nem tudom, hogy miképp van felépítve. Annyit tudok, hogy megkérdeztem a gyártóktól, hogy miért nem hamisítják, hiszen úgy nem kellene licencet fizetni. Erre azt a választ kaptam, hogy az NV-nek hatalmában áll bármelyik hitelesített és nem hitelesített hídra letiltani az SLI-t. Ezt csak chippel lehet megoldani.
-
TTomax
félisten
válasz
MasterDeeJay #32 üzenetére
"még egy titanX is elvan 2.0 8x módban is"
Esetleg single kártya esetén,de még ott sem nem hogy SLIben...
(#31) Pete55555
Csak nyugodtan vár a tuloldal,ott tiszta az üzletpolitika.Minden percét élvezni fogod...(#29) Abu85
Nehogy már egy pár 1070 300-340K legyen... -
Dr. Akula
félisten
Az 5let jó, csak nehogy a dizájn helyett itt meg a ROG matricát kelljen megfizetni, mert akkor szarnak 1 pofon...
-
füles_
őstag
válasz
MasterDeeJay #32 üzenetére
Zsé.
Látod,egy ilyen szájbarakott SLI hídért elkérnek 15 000 forintot
És kétlem, hogy az envidijáéknál olyan analfabéták ülnének hogy ne tudnának egy XDMA NV megfelelőt beépíteni a GPU-ikbaDe legalább gémer fílingje van.
-
Miazistennek kell még hidakkal bajlódni amikor olyan szinten túl van biztosítva sávszéllel egy videókártya hogy bőven elférne minden adat a pcie síneken.
1Gb/s-et tud a 3.0 Pcie 1x sávon, még egy titanX is elvan 2.0 8x módban is. Az meg kb 4Gb/s ami 3.0-nál 4x mód.
[link]
4k és fölötte dual TitanX-el persze más a helyzet, de az már extrém használat. -
-
proci985
MODERÁTOR
nem, hanem az, hogy a HB hidak a vizhuto blokkok egy reszevel se voltak kompatibilisek.
multiGPUnal meg jellemzoen 200+Wos videokartyaknal ha csend kell terhelve, akkor jellemzoen viz az egyetlen jarhato ut.
(#28) ribizly : ja, surround / 4Kra multigpu az 1080ig pl kellett. aztan ugy, ha az uj csucs nem lenne gyorsabb a jelenlegi setupnal az ember nem annyira erzi ugy, hogy most azonnal valtani kell.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NV beleírja a meghajtókba, hogy milyen kiolvasott értékek mellett tiltsa az SLI-t. Akár megtehetik az eredeti hidakkal is, vagy azok közül csak egy adott szériával.
Egyszerű lenne hamisítani, de semmi értelme. Egy új meghajtó és az SLI nem fog működni tovább. Szóval minek ezzel vesződni...
Egyébként, aki ki tud fizetni 300-340k-t két VGA-ra, annak nem a 10-15k-s SLI HB híd lesz a baja. Ugye a GTX 1060-on már SLI sincs, tehát azokat még párosítani sem lehet.
-
ribizly
veterán
Arra próbáltam utalni, hogy nem biztos, hogy megéri ez a vesződés egy SLI összerakásával, amikor egyrészt sokszor gond volt a támogatottságával (lásd: Batman Arkham Knight, AC: Unity, ...), másrészt meg egyéb élményt befolyásoló tényezők jöhetnek a képbe (pl. megnövekedett stuttering). Érdemes inkább egy GPU-ra törekedni ha csak lehet.
Persze én megértem, ha valaki 4K-ban szeretne stabil 60 (esetleg 60+) fps-t szeretne odahaza és arra épít gépet, de azért nem ez a jellemző. -
Chiller
őstag
Najó, de hogy tudják letiltani? Van benne valami RNG? Vagy HW-certification? Ez nincs csatlakoztatva folyamatosan a netre, hogy mindig frissüljön.
Ha letiltják a másoltakon lévő kódot, akkor az ugyanazzal a régi kóddal gyártott hidak is mehetnek egyből a kukába. Vagy mindegyiken van egy egyedi szép hosszú előregenerált kódolt azonosító? Na akkor azt tessék visszafejteni
Lehetőleg valami NV tesla cuccal, stílszerűen
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az csak a LED-hez kell. A chip a csatlakozókban van.
Azért nem koppintották le a kínaiak, mert az NV a következő meghajtóban azonnal letiltja a hamisított hidak működését. Aztán megint koppinthatják le, aztán megint letiltják, és így tovább, amíg a hamisítók meg nem unják. -
Chiller
őstag
válasz
Blindmouse #22 üzenetére
Nem lehet valami nagy cucc, ezen kép alapján.Hm, közelebbről megnézve, ezek csak kis ellenállások. A chip a csatlakozóba lenne? Nekem itt valami nem kerek.
Nem is értem, hogy nem bírták még a kínaiak lekoppintani... Elevel full made in china az egész.
-
-
bindike01
aktív tag
Én sose használtam sli hidat remélem egyszer lesz rá lehetőségem!
-
Apollyon
Korrektor
"Persze nem világítanak, nem is dizájnosak, viszont működnek."
Ennyi, ez lenne a lényeg a komplett it-ban. A ház lehet felőlem dizájnos, de ha olcsóbb lenne egy ronda, zöld dizájntalan alaplap, azt venném
Bár lehet a sok csicsa után még talán tetszene is a régi, zöld NYÁKos megoldás.
-
tserrof77
őstag
Anno miért tudták a sima hidakat a kártyák mellé adni? Ahogy a DVI/VGA átalakítót, meg a 6 pnies átalakítókat. Mi a frászért kell nekik centeket spórolni, user meg szenved a kiegészítők hiánya miatt. Oé, aláírom, egy SLI vagy CF híd nagyságrendekkel ritkábban kell, mint egy 6pinrs vagy dvi adapter, de akkor meg tessenek kiadni olyat, amiben beleraknak minden szükséges átalakítót.
-
shteer
titán
válasz
Blindmouse #12 üzenetére
Aztán kapnál egy pert a nyakadba
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Blindmouse #12 üzenetére
Nem sokat érnél vele. Az aljzatba ugyanis kell egy chip, amit az NV ad ki. Ez biztosítja a működést. Ezt kellene visszafejteni és hamisítani, de csak egy meghajtóig működne, mert az NV felismerné, hogy melyik a hamisított és jönne rá a tiltás. Aztán kezdődhet minden elölről.
-
Blindmouse
senior tag
Lehetne kapni a csatlakozót ami rajta van, esküszöm csinálnék egy open source designt hozzá. Vagy még jobb, egy kickstartert.
-
nyunyu
félisten
Mondjuk úgy elég nehéz lesz nem 15k-s hidat gyártani, hogy fixen megy 7500 az nVnek licenszdíj címszóval.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
DX11 alatt kell valamilyen híd. A régi kártyák működtek híd nélkül, de ma már ez nem elég jó megoldás.
DX12 alatt nem szükséges híd, ha a játékban alkalmazott megoldás explicit multiadapter. De ha a Microsoft szabványos AFR-jéről van szó, akkor kell a híd. Noha az SLI támogatás az alaplap szempontjából nem szükséges így sem.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csomagolnak mindegyikhez sima SLI hidakat. Az SLI HB híd licence drága, így azokat ritkán kapják meg az alaplapok. Minden eladott híd után 25 dollár az NV-é. Mindegy, hogy alaplaphoz, VGA-hoz, vagy külön történt az eladás. A sima SLI hídnál csak 5 dollár a licenc.
Nyilván ezek az SLI HB hidak nem azért kerülnek 40-60 dollárba, mert annyira drága előállítani őket.
-
füles_
őstag
Ja hogy az Nvidiánál még mindíg a hidas megoldás van?
-
Az ilyen hidakat nem a VGA-k, hanem az alaplapok mellé kéne csomagolni, legalábbis régebben az volt a szokás, tekintve hogy SLI-képes alaplapból relatíve kevés létezik. Ráadásul a PCIE foglalatok távolsága alaplap típusonként eltérhet, ezért ha már univerzális híd készült, akkor jó lett volna flexibilisre csinálni...
-
ribizly
veterán
Még mindig drágállom, de legalább semmi csicsa, csak a puszta HW, ahogy azt ilyen kategóriában szerintem illik.
-
gyiku
nagyúr
15k
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az ASUS az első gyártó, amely megértette a túldizájnolt konstrukciók átkát.
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest