- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- M9702 media player - kinai Oppo UDP-203 klon
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
Azért a refihűtő sincs ingyen, de most őszíntén, szerinted kevesebb attól az eladott darabok száma, hogy mittom 195k helyett 210k a VGA? Aki olyan fanatikus hogy ennyi pénzt ad egy kártyáért annak tökmindegy, úgyis megveszi, mert ez a legjobb. Szerintem ennek a fogalomnak hogy csúcs VGA fix vevőköre van "pénz nem számít" jeligére, csúcs VGA-t venni mindig fölösleges. Szoftver nincs aminek az kell. Ez olyan kb. mint ha a 10 millás BMW-ből kispórólnák a bőrt, mert úgy csak 9,5 milla. Lehet, csak hülyeség.
-
priti
addikt
Mér' kapott ez ilyen alacsony órajeleket? Má' megin' szar a hűtés mi? ááááhh hihetetlen hogy ezen mi a facnak kell spórolni, amikor csúcskártya, ígyis-úgyis kúvadrága, most mé' nem lehet befejezni egy normális akár 15k léghűtővel és akkor legalább kész van.
Tuningra termett pff ezzel a hűtővel? röhögőgörcsöt kapok -
törölt tag
NV
.I.P.
a fogyasztással nincsen semmi baj... rakj egymás mellé két 4870x2-őt, játssz egy órát és kész is van a 4 tojásos rántotta
ilyenből akartam kettőt venni, de aki kivette a vesémet azt mondta hogy csak az egyiket vállalja
-
N-vidi-A
őstag
Terep 2 elszaggatna vele
Brutál kis kártya lett, tényleg adhatnának egyet, bár egy tápot is lökjenek mellé, valami 1000-1200Wos cuccost -
VIC20
őstag
válasz
antikomcsi #9 üzenetére
"Azért annyira nem kell hasraesni, ez a teljesítmény eddig is elérhető volt 2db. 4870x2-vel."
Sőt, valszleg 4 db 3870CF-fel, meg 8 db 2870CF-fel, 16 db 1870CF-fel, meg 32 db X850-nel... sőt XXX db 3DFX Voodoo-val is is...
(Az ATI-k közül talán az utolsó tényleg létezett is, addig még tudtam követni a számozásokat. Ja, hogy az egymagos volt: akkor 64 db, bocs! Igaz, az meg lehet, hogy még nem is támogatta a CF-et. Lehet, hogy AGP-s is volt. Mindegy, nem esünk azért hasra.)
Tényleg, lesz az ötös szériából AGP-s?
-
dezz
nagyúr
-
atesss
addikt
PCI Express 2.1 mit tud a 2.0-hoz képest ?
És alaplapokon mikorra várható a 2.1 ?
-
válasz
TESCO-Zsömle #183 üzenetére
De ne csak blokkot.
Vmi olyasmit mint a 4890-nél. -
Def26
félisten
Sniperelite új kártyája...
-
Fene egye meg, túl forró egyes teszteken 80C~100C fok körül (4870 X2 ezüstpasztázva max. 58C fok!) és nem tervezték át a hűtést, hogy könnyedén kb. fél évente tudunk majd takarítani a rakodó port. Erre nem gondolták az ati tervezők.
Csak ez a forróság és a hűtési forma bosszant meg engem, de meg lehet oldani simán a vízhűtéssel.
Tetszik a teljesítménye ugye, hát legszívesebben lecsapnék az ati tervezőket, hogy törödjenek jobban...
-
berVi
senior tag
http://www.tomshardware.co.uk/radeon-hd-5970,review-31732-6.html
-
válasz
Mr.Csizmás #173 üzenetére
Nem is, csak beírtam a bréking ötletet.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
7Heads Drago #167 üzenetére
Miért miért kell az NV -t kritizálni ilyen élesen, letett már az asztalra egysmást, és még le is fog azért. Kicsit késik, ez van, láttunk már ilyet.
-
Quan-Chi
őstag
kíváncsi vagyok erre a DX11-es őrületre , sajnos még nem volt szerencsém semmilyen teszthez se ... pedig van egy 5770-em , de minek
-
7Heads Drago
veterán
Nvidia???
Csitt........ -
rovtiv
tag
válasz
vérpistike #54 üzenetére
Légy boldog vele!
Ha neked ennyibe kerül, hogy jól érezd magad, akkor - a konfigodat, meg a hozzászólásodat elnézve - jóval több a pénzed, mint az eszed...
(Bár manapság a két dolog konvertábilis, úgyhogy kénytelenségből mégis gratulálnom kell.) -
Abu85
HÁZIGAZDA
Cikkből idézve:
... A DirectX 11-ben viszont egy masszívan felépített struktúra kapott helyett. Ez a rendszer három, szorosan összefüggő logikai szintre osztható: Hull Shader, Tesszellátor, Domain Shader. A Hull Shader szintjére érkeznek meg a feldolgozásra váró adatok. Itt lesz beállítva a testekre vonatkozó tesszellálás mértéke, illetve kijelölésre kerül az előre beépített módok közül a fejlesztő által kiválasztott algoritmus. Ezután az adatok patchként lesznek továbbítva a fix funkciós tesszellátorba. A patchek tulajdonképpen vertex tömbök, amiket az adott objektum geometriai vázának szétszeletelésével lehet előállítani. Nagyon fontos azonban, hogy ezek nem jelentenek szükségszerűen poligonokat. Egy példával élve három vertex képezhet egy olyan a térbeli alakzatot is, ami tulajdonképpen két szakasz. Ezeket is tökéletesen lehet tesszellálni. A Hull Shader ezen kívül minden patchhez megjelöl egy kontroll pontot, amely a Domain Shader szakaszban kerül majd felhasználásra. A második szinten a tesszellátor elvégzi az utasításoknak megfelelően a feladatát, és az úgynevezett területi pontokat a harmadik szintre irányítja, amiből a Domain Shader a Displacement map, a kontrollpont és a tesszellációs mérték segítségével kialakítja a végleges felületet.Eléggé kevert a feldolgozás. A teljesítményigényes részt fix funkciós ASIC végzi.
-
dezz
nagyúr
Azért ahhoz a mondathoz, hogy ehhez a kártyához kevés egy monitor, hozzá kell tenni, hogy jelenleg... Higyjétek el, lehet csinálni olyan játékokat -- és jönnek is majd --, amikhez egy a kártya is bőven kevés!
Pl. az én szememben a jelenlegi játék-kinézet még teljesen mesterkélt, jobb esetben mese-szerű (de ezen belül is olyan makettes). Hol vannak a minden helyzetben helyes soft-shadow-k, rendes motion-blur, depth-of-field? Rendes tükröződések és fénytörés? Tárgyak által egymásra vetített/visszavert fény? Hol vagyunk még ezektől...? Áhhh, van még hová fejlődni, bőven! A szoftveres renderelés ray-tracing, radiosity és egyéb technikákkal jól beledöngöli majd a földbe ezeket a kártyákat is...
Apropó, most ez a hw-es tesszeláció hogy is van? Mert én nem igazán hiszem, hogy az egészet egy a chipen alig látható kis elem csinálja. Csak mert ahhoz is kell a számítási teljesítmény, nem is kevés. Én azt hinném, az a kis egység csak vezérli a műveletet, amit x shaderegység számol ki. Na mindegy, nem nagyon ástam bele magam.
-
Thome
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #151 üzenetére
Kizárt dolog, mert nem tudom!
-
Borgi
aktív tag
hi
szép nagy dög
és végre elkezdenek új technológiákat a hütésbe vinni, eddig csak a shappire használta a vapor chambert ha jól tudom nem kis felárért.
üdv,
Borgi -
tome.jr
addikt
válasz
janos1988 #145 üzenetére
Bevezető áron semmit nem veszek. Ilyen szempontból mindig kivárok. Meg olyan szempontból is, hogy DX11-es kártyát értelemszerűen DX11-es játékhoz vesz az ember. Mivel az első számomra normális DX11-es játék BC2 lesz, így addig teljesen felesleges túlárazottan ilyen kártyába invesztálni. A Fermi ha minden jól megy tavasszal már kapható lesz. Addig semmiképp nem lesz ez a kártya középkategória. Már csak azért sem mert a 6xxx szériás ATI csak 2010 Q4-ben fog érkezni.
-
Thome
veterán
2db HD5970 crossfire-be helyezve, szerintetek lesz a krájzisz 2-be gpu limit??
-
-
-
zuchy
őstag
A Techpowerup teszben azt írják negatívumnak, hogy a HD5970 nem támogatja a CUDA-t és a PhysX-t.
Milyen hülyék vannak az AMD-nél, hogy csak a nyílt szabványokat támogatja....
Ha meg nagyon kell a PhysX, akkor be lehet tenni mellé egy 8800GT, hogy az számolja.
Na meg ha valaki CUDA-zni akar, az nem GPU-t vesz, hanem egy általános gyorsítót, pl majd egy Fermit. -
kukorizz
csendes tag
EZ durva
egy ilyen azért elfogadnék bár az ár az tényleg borsos
-
Dr. Akula
félisten
"Kicsit" drágának tűnik. A 600 dolcsi az itt 600 euro, kb. 180k. (+kiskereskedői haszon +egyéb lehúzás.) Ez pont 2x annyi mint egy szóló 5870. A 4870x2-met anno 1.5x-ös árban vettem 0 mezei 4870-hez képest (90k vs 60k), most is ilyesmi "spórolásra" számítottam, de úgy látom ebből nem lesz semmi. Pedig az új Stalkerhoz kéne.
-
csatahajós
senior tag
Egyetértek, én is inkább az 5950-re szavaznék. Ahogy a tesztekből is látszik, az 5850 CF partiban van ezzel a kártyával, így nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy az órajel többet számít mint a shader szám, legalábbis a tesztek zömében. Ha azt mondjuk 100 dodóval olcsóbban tudják adni akkor sokkal jobb vétel lehet (no meg persze ha a RAM és a VRM marad ua.)
-
Sotho
őstag
[link] erősen bekapcsolva felejtett vsync gyanús
-
gyerekek ebben a pillanatban fogtam egy 5970-est a kezembe
nagyon brutál cucc
akitől kaptam egy gyors tapira aszondta hogy ha jó kisfiú leszek, megkaphatom egy rövidke tesztre -
SzlobiG
félisten
Na ez üt lesz egy fajta teljesítménye a kártyának.
Ha itthon 600dollárért meg is kapnám még meg is venném, de ez nálunk lesz vagy 150-160k körül az tuti, majd talán jövőre vmikor beújítok egy ilyyen szörnyre.
El se tudom képzelni cfx-be mit mutatna.
-
-
válasz
Robi BALBOA #128 üzenetére
Nem véletlenül tettem a kérdőjelet oda.
-
Zorro555
tag
Mellékeltek a régi kártyámhoz is, csak épp 1,5 méterest, nekem meg 5 méteresre volt szükségem. Mellesleg HDMI-HDMI kábelt az ember könnyebben beszerez akármilyen méretben mint DVI-HDMI kábelt. Azonkívül pedig lehet nem jól tudom, de a DVI-HDMI kábelen nem megy át a hang, míg a natív kimeneten igen. 2 hete vettem új vga-t és nem véletlenül kerestem olyat amin natív HDMI kimenet van.
Mondjuk amúgy is ASUS-t szoktam venni, de most más lehetőségem nem is volt, mert ahogy néztem sem a Sapphire sem a HIS sem a MSI nem rakott arra a típusra natívot (de mondjuk lehet nem jól emlékszem).Egyébként is, ha csúcstechnika akkor legyen valóban csúcstechnika. mert akkor ennyi erővel rakhattak volna rá D-Sub kimenetet, aztán mellékelnek hozzá egy D-SUB - DVI átalakítót és 1 DVI-HDMI kábelt aztán szevasz.
-
Robi BALBOA
őstag
Én is ott szoktam álltalában nézni a teszteket, szerintem a PH mellet ez az oldal nyújt még minőségi teszteket!
ollie A fermiről működés közben egy vidi kellene, mert sajnos kép alapján nem tudjuk mit megy, szerintem direkt fényképezték úgy, hogy véletlenül se lássuk mennyi fps-el szalad a teszt!
-
zuchy
őstag
Itt a Guru3D tesztje is.[link]
(#128) Robi BALBOA: Nem tudom, én a ComputerBase teszjeinek jobban hiszek.
-
Zorro555
tag
"Csak az ára ne lenne, csak azt tudnám feledni..."
No meg a fogyasztást.
Amúgy egy ilyen f@ca kártyára mi a túróért nem natív HDMI kimenetet raknak? Vagy ez csak engem zavar?
-
-
Gonosz15
aktív tag
1db ilyen, maxon 300-400W körül zabál tuningtól függően. 2db már 600-800W körül. Ehhez még hozzájön a proci meg a többi kisebb energia zabáló és lőn eljött az ideje a KW -os tápoknak
-
Bluegene
addikt
hát nem hinném h az Nvidia Fermi ezellen képes lesz versenyre kelni
még a kétmagos fermi se(mert az órajelet kénytelenek levinni)
szerintem két ilyet CF-be venni felesleges, legtöbb esetben az i7-es fogná vissza, meg a lap
bár, ha én gazdag volnék, giga-giga-dom...
-
TTomax
félisten
Ez de brutál.... engem azért inkább az 5950 érdekelne ha lesz egyáltalán ,mert látom elég sok helyen platformlimitet kap ez a Radeon,de azért lehet benevezek egyre mert a 38fokos IDLE höm. nekem nagyon tetszik... a pazar teljesitmény boritékolható volt.Talán ezt a VGA-at nem fogja majd meg a teszeláció,igy idötállóbnak tünik...
-
Integra
titán
vérpistike vagyok és akarom
-
Metalfan
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #108 üzenetére
Jah, meg némi bacsis-féle rakétaporszívó, és máris nem lesz gond a melegedéssel
Egész egyszerűen azért nem kéne ez a kártya, mert TDU-hoz a 8800 GTS is bőven elég, 1280x1024, 16xAF, 4xAA, HDR és High beállítással is stabilan 50 fps fölött megy a játék, mással meg nem játszok, mert meguntam mindet.
-
MZsoltee
veterán
Hát gyenge ez a kari is, a Cysis nem megy még CFsel neki 1280*1024ben 4AA mellet Fix 100FPS-el...
-
Quan-Chi
őstag
volt még egy régi nagy kedvencem 7800gt DUAL azt hiszem Rhino árulgatta még nem túl régen
ez se egy tömeg cikk
-
Bluegene
addikt
-
Metalfan
senior tag
Kár, hogy ez már túl hosszú lenne a házamhoz, bár talán meg lehetne oldani valahogy, hogy beférjen. De azt hiszem, hogy inkább az árát kérném el, mint a kártyát. Egyszerűen nem tudnám kihasználni
-
girátor
csendes tag
CS1.6 megy-e?
-
LackoMester
addikt
nemrossz kártya....el is fogadnám...de minek is
elég nekem a sima HD5870
egyébként nagyon jók a tuning lehetöség....de egy pici gyorsabb karira számitottamolyan 20-30%-al gyorsabb mint a HD5870-es...no meg
600 dolcsi sem kevés zsé
-
deter
aktív tag
Nagyon jó lett volna, ha az nV még az idén kihozza az ő megoldását. Így egyelőre kivárok a vásárlással. Másfelől a relatív, összesített teljesítménye 1920 X 1200 -as felbontásban, "csak" 26%-al volt jobb a 4870 X2-nél. Ami azért annyira nem impresszív. Mint amire számítani lehetett.
-
Sanyix
őstag
KIHAJTYAE?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest