- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz03
senior tag
hát ez a kérdés megint nem egyszerű! GTX 470 nem sikerült túl jóra, HD6870 meg egy egész jó kis kártya lett ráadásul nem is drága, de szvsz én megvárnám amíg ki nem dobják piacra a 470es utódját! ha esedékes lenne a vga váltás akkor a 6870 a te kártyád!
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
dAnky
aktív tag
Szerintetek melyik éri meg jobban?
radeon 6870
geforce 470 -
McCartman
őstag
Nem az EVGA kártyán van a hangsúly hanem , hogy a 47kért árult Giga OCt is gond nélkül feltoznázhatod a szintjére így mégiscsak ~16k a difi.
Így a fogyasztásban 10% körüli a különbség tesztek szerint. Tápról meg , hát igen egy jófajta 450es dukál mellé de ezt 6870ről is elmondhatjuk sztem.
(de jelenlegi alkalmazások , játékok többsége nem is igényli ezt a plusz teljesítményt)
De nem is 6870re akartam kihegyezni az előző hszt , gtx 460 - 6850 relációjában hoztam fel előbbi védelmében.Jo kis kártya lett a nagyobbik 6800as Radeon is , a fentiek tükrében én kicsit drágállom.
De ahogy lecseng az ujdonság varázsa AMD árat csökkenthet , ill. gtx 460 SE piacra dobásával valszinű nő az 1 Gbos ára.Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66
-
LuzZzer
tag
válasz McCartman #158 üzenetére
Magyarországon hol kapsz EVGA gtx460 FTW-t? Neweggen 230$ a 6870 meg 240$, és ha nem fizetsz áfát akkor itthon megkapod ennyiért a karit. 10$ meg szerintem messze van a 16000 HUF-tól. MSI Talon attakot már láttam 44+fáért vmelyik oldalon és azt még rángathatod följebb, de az is csak 4k val kevesebb. És nyertél vele 5 fps-t, physxet, meg ha nem volt nagy tápod akkor egy tápcserét. Bukod vele a huzogatással töltött időt, terhelés alatt egy kis pénzt a fogyasztás miatt. Innen már csak dönteni kell hogy zöld vagy piros az ember szíve, szerintem mind két kártya jó vétel, én a 6870et választottam mert nem akarok tuningolni.
Az élet szép, a világ rossz!
-
Keksz03
senior tag
**** nézegetheted az IPON-on mi mennyibe kerül, de értsd már meg h ők döntik el melyik terméken mennyit akarnak keresni!!! ezért is írtam nagyker árakat! hiába van 5000Ft különbség a 2 termék között, az nem azt jelenti h nem egy áron szerezték be...mondhatom azt h a GTX460 kapós, kicsit magasabb áron adom vagy akár azt h a HD6850 de jó kis kártya engedek az nvidiához képest had vigyék mint a cukrot mert ugye sok kicsi sokra megy! gondolkozz már ember mielőtt hülyeségeket beírkálsz! a fogyasztás és a tuning növekedés között pedig nem lehet párhuzamot vonni mert a 30% tuning nem 30% fogyasztás növekedés! nekem húzott GTX 460am van ráadásul a Sonic Platinum ami 675/3600 helyett 800/4000en megy és alig fogyaszt többet! meg aki 50-60ért vesz VGA-t az nem szokott nagyon watt-okon izgulni! nekem is fontos a fogyaasztás mert nem tekinthetek el tőle, de nekem megérte! de akkor te vegyél radeon-t senki nem fog lebeszélni róla...
[ Módosította: KrAt ]
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
McCartman
őstag
Aki alapfeszes tuninggal 5-10%kal gyorsabb kártyát akar egy ref. 6870nél , ~16k ért olcsóbban. [link]
(már ha szükség van a plusz teljesítményre , metro2033at leszámítva egyelőre nincs)
+30% tuning <> +30% fogyasztás. (inkább +10% , [link])[ Szerkesztve ]
Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66
-
LK
addikt
PH teszt szerint 5-10%-kal gyorsabb, IPON szerint 1-2%-kal lassabb a 6850 egy gtx 460-nál a gtx típusától függően. A teljesítmény fogyasztás aránya meg fényévekkel jobb,mindkét teszt szerint. Új architektúra,mi kell még? Ha egyárban vannak,ki az aki gtx-et fog venni??? Egyébként amíg nem jött a 68xx széria,én is jó vételnek tartottam a 460-ast.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
LK
addikt
válasz MZperX75 #155 üzenetére
Ezen nem látszik sem a fogyasztás,sem a tuningolhatóság. (Terhelve 20-25%-kal többet fogyaszt egy 460 gtx) Tényleg. Minek is raktad ide ezt a képet? Mit akarsz bizonyítani??? De látom ügyes vagy,tudsz képet linkelni
( "ténleg szuperinteligens" =tényleg szuperintelligens )
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
LK
addikt
válasz W.Wilson #152 üzenetére
Én csak annyit mondtam,hogy mielőtt valaki kikiáltja magát videokártya gurunak,és ide írkál okosságokat,talán ráeszmélhetne,hogy ha az IPON és PH! tesztjei összevágnak akkor talán igazak. Mindkét teszt írja,hogy ez a 68xx sorozat az 5850 és 5870 olcsóbban előállítható változatai. (jobb fogyasztás,és tuningolhatóság,kisebb gyártási költség). Az 5830 helyett kellett valami jobb alternatíva. Azt hiszem ez bejött.
[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
Könyörgöm ne kelljen már magyarázkodni. Keresd meg szépen az IPON honlapján a 6800 kártyákról szóló tesztet,és máris nem írnál ide 1-2 marhaságot. Nem vagyok szuperintelligens,és vitázni sem vitázok, nem én írok fél oldalas leveleket....
-
W.Wilson
aktív tag
-
Keksz03
senior tag
na mert az h 2-5 fps-en vitázol h melyik a gyorsabb az értelmes dolog ugye?! ráadásul sok tesztben alap órajeles GTX460ak vannak holott egy 30%os tunning majdnem mindegyikbe belefér (stabilan) ami sok esetben 15-25% fps növekedést okoz!
jah és h nincsenek egy árba...nagyker ár difi 2 ugyanolyan hűtésű vga között kemény 1000ft! az h ki mennyiért rakja ki a polcra, meg h ki áfacsaló az más kérdés...mert én árgép.hu-n az első oldalt kapásból figyelmen kívül hagyom ugyanis nagyker ár alatt adják! tehát vagy ők fizetnek neked amiért megveszed vagy áfacsalók/nem törvényes beszerzés űtján jutnak hozzá! És sztem nem oylan rendesek...
a 6850 gyengébb mint az 5850, a 6870 meg az 5870nél ergo nem hinném h azokat váltja, de ha szted nem is az 5750/5770-et akkor kíváncsi vagyok az elméletedre mert látom te amolyan szuper intelligens ember vagy!Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
LK
addikt
Látom az NV fanok nem olvasnak teszteket. Akkora baromságokat írnak PL: a6800sorozat a 5750-5770-et váltja le . Egy árban vannak, ugyanolyan gyorsak és ez tény....
Ekkora elmékkel nem érdemes vitatkozni .... Azért érdemes volt benézni ide mert szétröhögtem magam. (Én inkább az IPON és aPH tesztjeit nézegettem.)Egyébként itt volt az ideje,hogy az NV végre újítson, ne a meglévő kártyákat nevezgesse át többször,azt az érzetet keltve,mintha új fejlesztés lenne.....
-
MrCsiT
addikt
válasz MZperX75 #141 üzenetére
"nekem 4870-1g van ezért nem adnám el hogy vegyek 50-60ezerért gtx460at" - ebben 100% - ig igazad van.
Azonban 3 év garral megkapod itt aprón a 768 MB- s Gainward GTX 460-at, jelenleg 36k-ért , és azt is vedd figyelembe , hogy pl. nálam (egy Gainward 4850 GS GLH-m volt, ami +50Mhz GPU-val teljes értékű 4870 volt, mert gddr5 ramos volt ) az előző, @4870 le volt szabályozva ATT-vel 150/250-re, és még így is esett 15W-t a 2D!-s fogyasztásom, valamit, érezhetően erősebb ez a kártya.
Nem DX10.1, hanem DX11-es, stb....igaz, kb. 25k-ért mehet el a Te kártyád aprón, így akkor kb. 11-15k-t kellene rátenned, ha 1 GB-st veszel, az már nem annyira kevés
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MrCsiT
addikt
"Amúgy 2006-óta van ati kártyám, de furcsa módon nem szokott problémám lenni a catalysttal" - írod.
Ezt a kemény "tapasztalat"-ot a gépedben lévő "Sapphire Radeon HD3870 512Mb" -re alapozod ? ..amire kb. 2 éve semmiféle driver nem hat, mert le se sz*rja már az ATI, mert nem is EOL a kártyád, hanem még annál is régebbi ?!Tudod, én, mint ATI fan - mert szerintem melegebbek a színei, mint az Nvidia-knak, így még szerencse, hogy sosem látom együtt a kettőt , hanem - igen ideges voltam, mikor a zsír új 5750-el is sikerült kiváló GSOD - ot kapnom, amit SEMMIVEL nem lehetett javítani, csak a pár hét / hónap múlva érkező köv. Catalysttal
..szerintem akkor jelents ki valamit a "kiváló" driverekről, ha a legújabb termékek is helyet kapnak a gépedben, és elég számosságú minta alapján tudsz véleményezni.
Ettől még örülök, hogy a Te gépedet NEM érintik a driverhibák - a P4-ben lévő 9600XT-vel senkinek nincs semmi baja - ezt olvastam neten
..fiziksz-ről nem írsz teljesen hülyeséget, mert tényleg nincs egy játék, ami 100%-osan bemutatná az "erejét" , de ha egyszer jó fogyasztó vagyok, akkor nem 3 fps-sel szeretném a legújabb, 60k-s ATI-n tolni a GTA 5-öt, hanem inkább 32,16 fps-sel egy Nvidián. Majd ha a game-ek "AMD meant to played" felirattal indulnak, és megfelelően futnak ATI-AMD- n a nagy nevek, na akkor majd veszek megint ATI-AMD-t
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
madgie
titán
válasz JoolsNOS #144 üzenetére
Azé' nem feltétlenül. A 4870 okádja a meleget, nem ismeri ATT vagy BIOS módosítás nélkül a normális idle órajeleket, emiatt is a mostani, hasonló tudású VGA-khoz képest borzasztóan sokat zabál és mindemellett referenciahűtésessel hangos. Én már annak örültem, amikor anno minimális ráfizetéssel 5770-re váltottam róla. Lehalkult a táp, lehűltek a vinyók a házban, és ha kellett, jóval jobban tuningolható volt, mint az elődje, tehát ugyanazt hozta játékokban.
Persze ha csak az a fontos valakinek, hogy teljesít játék közben és lesz*rja, hogy mennyit eszik, mennyit fűt, akkor nagyon is jó a 4870 a mai napig.
-
Keksz03
senior tag
nagykerekbe ma végignéztem az árakat!
Asus GTX 460 1GB DirectCU TOP - 41k+áfa
Asus HD 6850 1GB DirectCU TOP - 40k+áfaugyanannyiba kerülnek, ugyanannyit tudnak! nv oldalán a magas tuning-potenciál és a physX, ati oldalán az alacsonyabb fogyasztás! (szvsz nv-nél kevesebb gond adódik driver téren mint a CCC-nél de ez magánvélemény)
mindenki döntse el h melyiket akarja, sztem annyira egyformák h csak a korábbi tapasztalatok és a szimpátia a döntő na meg h ki milyen játékkal játszik!
-
-
MZperX75
addikt
Csak azért merészeltem ezeket képeket tesztről betenni,főleg meg a metro címü játék volt említve....
hogy az AMDkártyákat is lehet tuningolni... -
MZperX75
addikt
-
MZperX75
addikt
tunning ide vagy oda ? a metro szeritem nem a legjobb példa
nekem 4870-1g van ezért nem adnám el hogy vegyek 50-60ezerért gtx460at -
MZperX75
addikt
-
MZperX75
addikt
Hát igen ,biztos vannak kivételek,én sem az ujjambol cumiztam ki amit írtam.
megkeresem neked,egyébként néha szoftverfrissítés is hoz némi gyorsulást ez az NV-nél akár lehet 10-20%is! -
JoolsNOS
veterán
válasz MZperX75 #137 üzenetére
A gtx 460 30% tuningja pl metro alatt 30 % fpsben jelentkezik, és a fogyasztása a teljes rendszerem esetén nem érte el metro alatt a 230at (furmark alatt 290 volt, de nem hiszem hogy ebből 230at a videó vitt volna el, ráadásul ennek csak a 80%át kell venni a tápveszteség miatt)
Ja és ez saját teszt.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
MZperX75
addikt
Nézzétek,én senki oldalára nem szertnék állni,
nem minden felhasználó,húzza a videokártyáját,vagy processzorát.
GTX 460 egy végre jol eltalált ,kártya az NV-tól,(erre vártunk 2 éve)
a jelenleg kapható kártyák közt,ténleg nem a legrosszabb vétel,egyenlőre jok az alternatívák is!hd 6800-as sorozat ,az 5770-5750-es kártyákat váltja le!
Alternatívát nyujt azoknak akik(nem tuningolgatnak) szerintem sincs akkora jelentősége
(ámbár biztos sokat javul tőlle a játék)pl 40fps-helyett 46 én nem látom ,de biztos megéri.
az az 20%-os tunning általában 3-8%-os gyorsulást eredményez ami egy "kaki"
20% túlhajtás 30-40% töbletfogyasztást ad(persze lehet hogy tévedek)
pl GTX460 max fogyasztása 160W körül mozog túlhajtva érdemes megnézni,hogy egy
150W-ot fogyasztó ati kártyát befog!(HD6870) gtx460 fogyasztása felugrik 220-230W-ra.
Hát igen ez nagy teljesítmény!
_mondjuk en nem pofázok a mai napig HD4870 1G-at hajtok!(1.5éve cseréltem 4850ről)30.000ezer forinból megvolt!
(egyébként teljesítmény /ár viszonylatában 4870 a best buy még most is)
én nem cserélek,majd ha ennyiért 2x gyorsabbat kapok..... -
Kapanyél
őstag
Megmozdult a VGA-piac? Pár hírrel lejjebb meg még beállt minden, halott a diszkrét káryták piaca is, csend van meg hullaszag...
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Érdekes cikk, tetszett...
-
McCartman
őstag
Úgy látom csak a te agyadra ereszkedett le a vörös köd , kezdünk átcsapni sg színvonalba.
a gtx 460 tuninggal erősebb a (szintén húzott) 6850nel, egyes esetekben a 6870et is elcsípi. ez tény.
'Persze mert ezt nyilván letesztelted' ehhez inkább nem is fűzök hozzá semmit , kompetensebb személyek megtették ezt helyettünk.
(google a barátod [link] , [link])'Nem élesedik semmiféle árverseny'
'annyira nem adja az árait hogy érdemes is legyen azt választani egy nem nv fannak'
nyilván puszta szívjóságból csökkentette az nvidia a 460 és 470 árát 2 nappal az új Atik bemutatkozása előtt.
Biztos azért volt többek közt a Phs teszt szerint is best buy vga ebben a szegmensben.'a tv-k általában jóval gyengébb minőségű kijelzőt tartalmaznak.'
úgy érted panelt? ez is akkora b@romság mint ide lacháza.Nézz utána előbb annak amit leírsz mielőtt még a végén tájékozatlan ember benyomását keltenéd.
[ Szerkesztve ]
Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66
-
Silenzio
addikt
Gratulálok. Retorikád, mint a legnagyobb római szónokoké. Persze mindenki fikázza a másik oldalt, amíg nem az ő kártyájukkal nyomul.
Mivel összehordtál egy rakás közhelyet, egy kérdéssel zárnám rövidre: mennyiben gátolja a játékbeli fizikai motorok fejlődését a PhysX, ha szerinted szoftveres motorokkal sokkal jobbakat lehet írni? Ez nem csak nem magyarázat, hanem egyenesen ellentmondás, mégpedig saját magad ellenében.
Még ha a DirectX-re mondanád, mert az legalább egy hardveres szabvánnyá tett, ún. API, ami épp előre programozottsága miatt lehet rendszerlimit... Szoftver render manapság ugye nincs, de szoftveres fizikai motor van. Akkor miről beszélünk?
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Keksz03
senior tag
1.nekem megérte a plusz pár ezer ft h be tudjam kacsolni a PhysXet ha akarom! Mert ugye ezek között a kártyák között (GTX 460 vs 6850) nem tízezrekről kell beszélni...nekem ennyit megér!
2.hát nekem a rendszer ugyanaz maradt mégis volt különbség a 2 kártya teljesítménye között COD4 alatt és mivel én multizok nekem nem volt mind1! de úton az SSD, visszateszem a radeonom és megnézem lesz.e fps drop mert kétlem h SSD mellett töltés probléma adódna!
3.Nekem meg radeon-om volt 2010ig és szar volt a catalyst...na most akkor ez h is van?
4.nem teszteltem, de PH és GURU3d is tesztelte, továbbá a GTX-ekbe bazinagy a tuning potenciál a HD kártyákkal szemben! de nem vitázok, mindenki azt vesz amit akar, én ezt vettem és nem is vennék többet radeont!Azért nem semmi mit össze nem hordanak az ati fanok kedvencük érdekében.
-
Sanyix
őstag
hát valszeg az az árkülönbség a monitor és a tv között nem viccből van a tv-k általában jóval gyengébb minőségű kijelzőt tartalmaznak.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Sanyix
őstag
) hát persze
minimum fps konkrétan senkit sem érdekel, pár nv fanon kívül, főleg hogy videokártya független, ugyanis (vinyó)töltéskor szokott előjönni, és az is 1-2 db framet jelent, ami ugye észlelhetetlen... nem véletlenül az átlag fps az alap.
A physix egy szar... nézz meg pár demot hogy miket művelnek e nélkül... vagy nézz meg pár játékot amiben a tárgyakra, játékosra mindenre hat a fizika, nem csak néhány nyomi füsteffektben, és pár generált törmelékdarabban nyilvánul meg. Ugyanis ez utóbbi semmit sem ad a játékélményhez, mivel csak grafika. Mafia2 videokban is jó sokáig kell nézni hogy feltűnjön a pisiksz on/off különbség, annyira feltűntő
Na meg meg cpu-n az 1 szálon futás, és SSE utasításkészlet mellőzése sem valami bizalomgerjesztő a pisiksznél, és főleg nem az olyan röhejes dolog mint amikor a mafia2-nél kiderült hogy a ruhafizika nem is gpu-n fut, na meg olyan erőforráspazarlóan van megcsinálva, hogy az vicc.
Ha valaki szemüveg nélkül körülnéz melyik motorral milyen fizikát, milyen erőforrásigénnyel hány játékban látunk, könnyen belátja hogy a physix a legszarabbak között van (igazából nincs is olyan játék ami full pisiksz lenne).Ezt a véleményt egyébként a játékosok többsége osztja, újonnan kijövő nv kártyák nemnagyon terjednek, a régiek még tartják magukat, a radeonok meg terjednek.
És már csökken az új nvidia logos játékok száma is, hál' istennek, átvehetik az irányítást a profik által fejlesztett IGAZI fizikai motorok.
"GB és a SONIC PLATINUM ami 800/4000-re van húzva és simán megállja a helyet a 6850 ellen!"
Persze mert ezt nyilván letesztelted na meg mintha a 6850-et nem lehetne húzni.
Azért nem semmi mit össze nem hordanak az nv fanok kedvencük érdekében.szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
nyunyu
félisten
válasz Televan74 #123 üzenetére
Én nem használtam soha tv -t a számítógéphez. És nem is fogok, arra ott a monitor.
En meg ugy voltam vele, hogy minek szurkoljak le 120+k-t egy minosegi, IPS paneles 24" monitorert (*), ha nem sokkal dragabban 32" IPS TV-t lehet kapni, amin nagy ritkan TV-t is lehet nezni.
Na nem mintha hasznalnam, miota junius elejen megvettem, talan 2 foci VB meccset, meg 3 Forma1-et neztem rajta, igy TV-kent uzemelt orak szama <20*: 50-60k-s szemetet nem veszek.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Sanyix
őstag
válasz McCartman #120 üzenetére
"Mondjuk a 6850 - gtx460 relációjában ez pont nem áll fenn , utóbbi egy kis tuninggal még a 6870nek is odalép olykor." muhahaha az nv fan nedves álmaiban "nvidia meant to be played" felirattal a játék elején
Nem nem nyújt semmit. majd akkor nyújt ha mondjuk egy repülő fizikájához az áramlást számolja, ami kihatással van a repülésre... ha másik gyártó nyújt támogatást az opencl, más gyártók meg sokkal jobb altvernatívát kínálnak (havok, ode, bullet), egy valami amit nem kínálnak a játékfejlesztőknek, a ZÖLDhasúak a zsebbe.
Nem élesedik semmiféle árverseny, még mindig közelébe sincsenek az árak a normálishoz, nv is csak kapálódzik, de persze azért annyira nem adja az árait hogy érdemes is legyen azt választani egy nem nv fannak...
Amúgy 2006-óta van ati kártyám, de furcsa módon nem szokott problémám lenni a catalysttal
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Sanyix
őstag
nem gáz hogy pont hogy nem a grafikáról beszéltem? Vagyis arról hogy az eyecandy fizika nem érdekel, inkább normális játékmenetre kiható fizikát szeretnék látni pl havokkal.
-
Keksz03
senior tag
bárki bármit mondhat az nvidia háza táján nincs annyi gond a driverekkel mint az ATI-nál!
ráadásul a minimum fps is magasabb ami egy FPS játéknál nem rossz dolog, mert hiába pörgött nekem is HD4890el mint az őrült ha közbe leesett 40-50 alá...
És az h hülyeség a PhysX azt meg a buta ATI-sok találták ki mert egy nagyon is jó dolog, nézz csak meg videókat mennyivel másabb élméynt ad egy játék ha PhysX ON!!!
Sokáig radeon-om volt, de meguntam a sok kinlódást és most egy Palit GTX 460am van 1GB és a SONIC PLATINUM ami 800/4000-re van húzva és simán megállja a helyet a 6850 ellen!Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
rumkola
nagyúr
válasz #65675776 #112 üzenetére
hát igen, ez nem hülyegyerekeknek való játékra, viszont kódolásoknál, rendereléseknél jól jön (már akinek számít ill. használja)
játékra ott a dx11 (jaa, ebben is az nv a gyorsabb?) és a physx (jééé ez is nv ficsőr?)
mellesleg mindkettő egyértelmű néphülyítésviszont elgondolkodhatunk melyik a hasznosabb: csuda vagy dx11
[ Szerkesztve ]
-
McCartman
őstag
úgy látom a második verzió lép életbe.
ha ugyanannyiért jutnál gyorsabb kártyához akkor nyilván nem ez a fő szempont. (bár a rosszemlékű catalyst driverek miatt én kétszer is meggondolnám)
Mondjuk a 6850 - gtx460 relációjában ez pont nem áll fenn , utóbbi egy kis tuninggal még a 6870nek is odalép olykor.
A "szaros füsteffektek" és társaik csak ráadás , nyújt valamit , amire a másik gyártó nem kínál alternatívát.Lehet banalitásokat vágni az nv fejéhez , csak nincs értelme.
Inkább örülj , hogy akad más választás és élesedik az árverseny.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Azért bonyolultabb ez annál, hogy simán az nV-re kenjük, nem? Eleve ott van a két, lassan már ős-konzol, míg azoknak nincs utódjuk, ne várjunk ugrásszerű növekedést grafikailag a játékoktól (mivel a nagy részük multiplatform). Egyébként meg pont letojom a grafikát, ha a játékok 90%-a felejthető tartalommal bír, a maradékot meg elrontják kisebb-nagyobb hibákkal.
Számomra például a Bad Company 2 nagyon jó multi játék (és ugye PhysX-szel ellentétben a Havok szépen elfutkároz bármin), de hihetetlen, hogy még most is bugoktól hemzseg, egy-egy újabb patch-csel minimum annyi dolgot elb*sznak, mint amit kijavítanak. És ugye már itt a MoH, jön a BC3, ki a fene fog foglalkozni egy olyan játékkal, amiből már nem jön befelé a nagy zsé? -
Sanyix
őstag
válasz McCartman #116 üzenetére
nekem nem fáj, de 6850-et vennék(persze nem a megjelenéskor), éppen azért mert ez 0 fícsör. Amíg csak eyecandy-n látható (az is alig észlelhető játék közben), és azt is szánalmas belassítós trükkökkel érik el hogy ne menjen vagy lassú legyen cpun addig nem érdekel. A physix egy szar. ismerem a dolgait(sse trükk, 1 szál), nem fogom nevetve átveretni magam vele, mikor rendes motorok látványosabb dolgokat csinálnak, cpun ami még a játékmenetre is hatással van...
Inkább veszek egy gyorsabb kártyát ugyanannyiért, és még kevesebbet fogyaszt... plusz így legalább nem támogatom az nvidia szánalmas szarakodását amivel folyamatosan visszaveti a játékbeli fizika fejlődését, mert ha ez a fos pisiksz és a ZÖLDhasú zsebbecsúsztatás nem lenne, már nem csak néhány szaros füsteffektnél meg lengő ruhánál tartana az átlag játékbeli fizika...[ Szerkesztve ]
-
Alchemist
addikt
válasz antikomcsi #53 üzenetére
Teljesen jogos amit írsz, jórészt én is így szoktam vásárolni... de például apám morgott már nekem, hogy az általa vágyott cucc a netről nem is annyi volt és csak a harmadik helyen voltak képesek belátható időn belül szállítani.
A következő alkalommal úgy döntött, hogy ha ez ilyen macerás, inkább elmegy valamelyik "nem vagyok hülye, de fukar" jellegű nagyáruházba (persze Pesten vagyunk), ahol jó esetben meg is fogdoshatja előtte a pontosan beárazott terméket.
Hiába, a generációs különbségek...Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz antikomcsi #50 üzenetére
Akkor most lesz árcsökkenés vagy sem?
Pl az 5670 érdekelne.[ Szerkesztve ]
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
-
madgie
titán
válasz #65675776 #108 üzenetére
Igazad van, kevertem Az elsődleges pipa az, ami kell, én csak azért húzgáltam anno a képernyőket, mert egy esetleges print screen-nél utáltam, hogy a plazma képe van bal oldalon.
nyunyu: jaja, az a lényeg, hogy a GTX-szel megoldódtak a problémáid. Remélem nekem is meg fognak.
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
hivatalosan cuda néhány progiban (olyan 1000db kb.), mielőtt túlvillanyozódnál
[link]
[link]
érdemes megnézni kik és mire használják, mekkora gyorsulást rnek el vele, stbstb.a hivatalos cuda fórumon pedig saccperkb. 16-17ezer nyitott topik van
erre mindent lehet mondani, de azt hogy nem kézzelfogható azt nem
max te nem ismered, mert a játékokban nem világít a szemedbe a cuda felirat[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
hát az opencl még 1 éve sincs támogatva videokártyák által... ha jól emléxem 2009 vége felé kezdtek szálingózni az opencl támogató driverek, cuda meg már vagy 2 éve van.
cuda támogatást alig látni 1-2 programban, nem túl kézzelfogható. pisiksz meg eyecandy semmi más, a gpu gyorsítás gyorsaságának legendáját is csak a cpu-n sse nem használattal, és max 1 szálú működéssel sikerül fenntartani azok között akik nem olvasnak rólaszövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
BiP
nagyúr
"cuda hány éve van már és így is alig van rá valami..."
Ez sajnos az opencl-re is igaz.
Ha van 2 kártya, ahol az ár és a teljesítmény is kb. azonos, én bizony az nv-t választanám. Majd ha opencl-re meg directcompute-ra lesz valami olyan, ami meggyőző, visszatérünk rá (remélem minél előbb). Physx és cuda most is kézzelfogható, és ha játékokban nem is rúgja ki a ház oldalát, arra mégis elég, hogy arra billentse a mérleg nyelvét.[ Szerkesztve ]
-
-
Sanyix
őstag
pisiksz egy 0. Egy játék nincs ahol valami értelme lenne... okos fejlesztőt meg az opencl villanyozza fel, a cuda bemegy a "platformfüggő szarok" fiókba
cuda hány éve van már és így is alig van rá valami...[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz echterion #102 üzenetére
Jobb klikk/Képernyőfelbontás és sima Drag&Drop-pal megcseréled. Tehát megfogod a monitorod ikonját jobb oldalon és áthúzod a tévé elé balra. Elvileg így felcseréli, legalábbis nekem úgy rémlik, hogy ez működött. Amúgy nekem is HD Ready tévé van, de a 24Hz-es mozifilmekhez 24Hz képernyőfrissítés kell, hogy ne legyen pulldown, az meg nem szabványos az 1366*768-cal, tehát nem is ment.
-
echterion
nagyúr
Érdekes probléma. Nekem nem nem voltak ilyen gondjaim szerencsére (vagy nem szerencse kérdése volt, ki tudja...) a 4830-cal. Bár nekem "csak" HD Ready TV-m van, 1024*768-as felbontással. Mindig elsőre jó lett a TV képe, semmit sem kellett állítani. Pedig rendszeresen csináltam azt, hogya TV-n ment a film, a monitoron meg net vagy játék, vagy egyéb ilyesmi dolog. A mostani kártyámmal van egy olyan bajom, hogy a TV-t ismeri fel valamiért elsődleges monitornak. De mondjuk ez az Atival is meg volt. Nem tudom, hol tudnám rávenni a win7-et arra, hogy a monitort lássa elsődlegesnek.
-
madgie
titán
Ne is mondd, utoljára GeForce4-em volt nVidia karim, azóta Atim van, de már alig várom, hogy jövő héten kipróbáljam a 460-at. Nálam nem csak sima Overscan mizéria volt mindig, ha 1080p-t adtam a tévének, akkor a fekete gyászkeret mellé még el is zöldült kicsit a képernyő. Nem, nem a tévé sz*r, WD TV-n is 1080p-t kap, ott tökéletes. Emellett még az is kínszenvedés volt, míg egy-egy programnál ráerőltettem, hogy a másodlagos kijelzőn induljon már el (és most, hogy csak a monitor van bekötve, a tévén használt Bad Company el sem indul a monitoron, elfeketedik minden, oszt se kép, se hang). Ja és a DisplayPort is bugzott nekem egy jó ideig, inkább visszaálltam a DVI-re, nV-nél nem lesz választás, nincs DP
Egyébként a képfreki dologra ott van az XBMC, automatán vált és nagyon jól csinálja.
-
nyunyu
félisten
válasz Televan74 #99 üzenetére
En meg azert vettem GTX460-at hasonlo aru Radeon helyett, mert a Catalyst ritka szarul kezeli a HDMI-t.
Elegem lett abbol, hogy mittudomen Top Gear nezeshez levaltom a kepfrekit 60-rol 50Hz-ra, akkor legalabb 5x ujra kellett inditanom a TVmet, hogy egyaltalan felismerje a jelet, es legyen kep.
Catalyst 10.6-nal meg eleg volt 2-3 TV reset.
GTX460-at beraktam, elsore ugy mukodik, ahogy kell, raadasul egybol kitoltotte a kepernyot a 1980x1080-as felbontasu jel, nem kellett 10 percig keresni, hogy hova dugtak az Overscan beallitast, amit Atieknal valamelyik balfek default 15%-ra rakott.
Most kepfreki valtas utan 5mp-vel mar van kep...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
M3Ny3'T
senior tag
Tekintve majdnemhogy azonos teljesítményt mutat fel, amennyit a 6850, ráadásul még ott van benne a PhysX, meg a CUDA (ami fejlesztőknek, multimédiásoknak azért elég jó dolog), szerintem simán elmegy konkurensnek...
Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
- = Zk = -
félisten
az 5770 okos húzás... remélem lemegy az ára kicsivel. egy hangyaf.sznyit elég nekem
egy 6xxx-et én is elfogadnék...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Jaffafa
aktív tag
Én meg inkább megvárom a köv. ATI szériát. Addig meg elpötyögök a 4890-el.
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
Franklin
addikt
1. oldal 5. bekezdés
"még pörögtek ki a boltokban felhalmozott példányok"
"még" után egy "nem" kimaradt.
-
dAnky
aktív tag
Én remélem csökkenek a geforce karik árai mert én is szeretnék egy 460-ast vagy 470-est de csajna csak decemberben lesz meg rá a keret
-
Archer
őstag
Azt mondjuk én is utálom amikor kérdezek árat aztán mondja, hogy "neked mennyit érne?" Akkor általában az ilyet hagyom is a francba. Könyörgöm, nem tudja, hogy a saját cuccáért mennyit szeretne kapni? Ok, amikor valami hibás vagy nagyon régi cuccról van szó az más. A másik kedvencem, amikor nekem kell rágni a fülét, hogy nagy kegyesen eláruljon valamit az eladó cuccáról mert pl. annyiból áll a hirdetés, hogy Geforce 8800 GT eladó. Kiírni, hogy milyen márka, mit ad hozzá, garancia van-e hozzá, minek. Napokig vissza sem ír pedig többször is bejelentkezik. Most az én érdekem, hogy megvegyem vagy az övé, hogy eladja? Sokszor nem értem az emberek mentalitását. Na de off vége.
capulet75: ha nekem lenne egy ilyen kártyám dobozosan, garival, szerintem 22k-t megérne mert ha megnézem mi van helyette? Boltban meg már nem kapni, egy-két helyen van még 30k körül, 5770 29-30k még használtan is, GTS 450 szintén, 4890-et 25-26k alatt tuti nem adják oda, esetleg a GTS 250 de az is 20k körül/valamivel fölötte mozog.
[ Szerkesztve ]
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
echterion
nagyúr
Az árgépes sztorihoz annyit én is hozzátennék, hogy ezt a GTS 250-es kártyát az árgép mutatta meg nekem. Áfa nélkül igencsak jó vétel volt, az egyik, ha nem a legolcsóbb gts volt kb. egy hónapja.
-
capulet75
addikt
Archer:Ha reális áron árulsz, minden elmegy hamar.Hidd el itt többnyire az eladókkal van a gond.Tegyük fel van egy eladó 4870/512-es vga-m.Reálisan kb 20k az értéke.Ennyiért valószínűleg hamar elkel.De ha én 28-at akarok érte akkor nyilván sokáig tart eladni ha egyátalán ennyiért elmegy.Itt ez a gond a legtöbb esetben.Egy "profi" aki tudja mit keres, hamar észreveszi a reális ajánklatot és megtörténik az adásvétel.Persze azért van sok ember aki maga sem tudja mit keres.Az elmebeteg ajánlatokról még szó sem esett, amikor a hárdkórgémer p4-es 2giga ddr 677 ramal meg atomsirálydurva 9600gt-vel és 360-as codegány táppal felvértezett megakonfig 120k.Persze rászólsz, mert ne a ph "közönségét" szivassa, és akkor jön az "akuvnyaaáádat".
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
félisten
De te legalább írsz árat. El tudja dönteni az ember a termék bolti árához/garijához mérten, hogy megéri-e neki a kiírt árat, esetleg alkudni próbál.
De az eladók mostanában ki sem írják az árat/bejelölik az összes várost, mert postáz is.
Aztán ha érdekel 1 termék akkor írjál mindenkinek aki hirdet 5 PÜ-t, hogy mégis mennyiért árulja a vackát?
Személyes átvétel meg kb. pesten működik normálisan, mert a helyi keresés is igen döcögős, ezért kevesen(se) használják.A "15K-ért viszem", meg "8 db döglött menyétet mennyibe számolsz be?" dolgokra annyit szoktam, hogy "köszi, nem érdekel" / "köszi, annyit nekem is megér"
MOD:
Én most vettem 4890-et, nevetséges, hogy 40K-t is elkérnének ezért a kártyáért....
Nem zavarja őket, hogy van GTX 460 36K-ért bontatlanul......[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
8nemesis8
veterán
-
capulet75
addikt
válasz hibavissza #71 üzenetére
Néhány kivétel azért van.De komolyra fordítva a szót, kb másfél éve ha kellett valami, igencsak sasolnom kellett az aprót mert pikk-pakk elkelt minden, normális árakon.Ma egy vga vagy egy lap és akármi más többnyire hetekig vagy még tovább is fent van.Amit azért nem értek mert minél tovább tartogatja annál kevesebbet ér.Főleg mikor kijön egy-egy új széria.A kedvencem az a hirdető aki a bolti ár alatt 2 forintal árulja a cuccát és mikor rákérdez az ember fia hogy engednél egy egy egy kicsit az árból, akkor "inkább megtartom ha nem megy el ennyié".Kész vicc.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Archer
őstag
Azért az éremnek két oldala van. Eladói szempontból sem jobb a helyzet. Árulok valamit rendes papíros garanciával, dobozában, tartozékaival ami mondjuk boltban 25k, én adom 20k-ért és úgy is jönnek a "15k-ért azonnal viszem" bomba ajánlatok frissen regelt újoncoktól akik utána b.sznak visszaírni ha esetleg még bele is megyek.
A legtöbb embernek minimum ingyen kéne vagy talán még fizessek is, hogy elvigye (persze akinek nem inge...). Nem igazán értem, mondjuk van egy jó kártya ami ma is megállja a helyét, van rá garancia, tartozékai megvannak, hibátlanul működik akkor miért kéne nevetséges áron odaadnom? Csak azért mert használt még nem sz.r. Néha én is elszörnyedek egy-két áron, főleg Vaterán vannak ilyen 35k-s GTS250-ek meg hasonlók de akkor is. Sajnos tele lett az hardverapró is olyan emberekkel (szerintem tizenévesek) akik azt sem tudják mi akarnak, lusták utána nézni, hogy egyáltalán milyen termékről is van szó, mik a paraméterei (pedig ma már ez pár perc). Fényképezzem le, lefényképezem, írjak neki róla, írok neki fél oldalt, erre köszi de nem érdekel mert inkább veszek hangfalat. Most akkor vga-t akar vagy hangfalat vagy mit? Az ilyen minek pazarolja más idejét? Ha meg valamire nincs pénzem nem veszem meg, ilyen egyszerű.Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
törölt tag
válasz Brutális eb #76 üzenetére
És a gyártók emiatt árversenyeznek is, ami nekünk jó.
-
őstag
Na az ilyet én is utálom.
És akkor még ráírok hogy mégis mennyire gondoltál, majd frappánsan jön a válasz "neked mennyit ér meg?"
Ilyenkor pofátlan módon nevetségesen alacsony árat mondok . általában elküldenek melegebb....Egyébként aki egy hónapja hirdet és nem akar engedni belőle az megérdemli, tartsa csak meg. Majd észbe kap mikor a felét se éri már. Következő hirdetésénél több esze lesz.
VGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
Brutális eb
addikt
Majd akkor röhögj ha netán kivonúl a piacról az nvidia vagy az ati és nem lesz verseny.Idiótizmis magasfoka....Örülnél,hogy a gyártók versenyeznek egymással és van miből választanod.
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
vbbb
addikt
Nagyon jóó...még várok pár hetet és veszek egy 5850et ha lemegy az ára vagy egy gtx 460 1GB-os karit. Csak így tovább ATI!
-
stewe2
aktív tag
Látom többen nem vagytok tisztában a helyzettel. Az argép nem egy üzlet, hanem egy oldal, ami segít boltot keresni. Az már ne az ő problémájuk legyen, hogy a boltok nem egyformán megbízhatóak. Aki neten rendel, az általában olvas teszteket, fórumozik, van valamiféle rálátása a dologra.
Az apró: az árak tényleg el vannak szállva. Miért vegyek használt cuccot az eredeti ár 80%-áért, ha nincs gari, és még a postát is én fizessem. Legutóbb prochűtőt kerestem, a cucc új volt, személyes átvétel is játszott, mégis csak otthon derült ki, hogy a gyári csavarkészlettel nem lehet feltolni a bordát am3-ra (alpenföhn zugspitze). Némi barkács után tökéletesen működik, de azért bosszantó.
Amúgy többnyire a helyi üzletben vásárolok, pár év után már jobban válogathatok, több cuccot is kibontanak, félreraknak (telefonra is!), pedig nem egy vásárlóbarát üzletről van szó! Amúgy a legutóbb elszállt alaplapomat 1 mukkanás nélkül kicserélték!
Árak: most kellene gépet építenem és meglepve láttam, hogy a hd4670 6-7k-val drágább, mint a gt240! Ati fan vagyok, de ez már arcátlanság!
Nincs igazság... Csak erőviszonyok... Lehet, nicket kellene váltanom: stewe71...
-
félisten
válasz hibavissza #71 üzenetére
"Megfelelő ajánlat esetén eladó lehet".....
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
drherby
csendes tag
hehe!
45000ér van 6850 em!
Persze nem itthonról, hanem normális országból. ahol 200 dollár az 200 dollár, plsz postaköltség 15 dollár.
De akkor is ........
Nem szabad itthon venni semmit.
Ausztria pl sokkal olcsóbb. -
hibavissza
veterán
válasz capulet75 #23 üzenetére
és ez minden termékcsoportra igaz sajnos. szerintem itt a hirdetések 90%-a úgy indul, hogy "ha rárepül valami madár ennyiért, akkor eladom" röhej sok hirdető. ami használt az szerintem úgy indul, hogy a mostani legolcsóbb ár 60%-a, már ha van rá legalább pár hónap gari....
-
rudi
nagyúr
Szerintem mi is rövidesen megnézzük majd az új O!Play-t. Az sanszos, hogy az új felület funkciói elsőre nem lesznek tökéletesek, de szerintem lejátszás szempontjából az olyan Realtek chipes dobozoknak mint az O!Play legfeljebb a lehetetlen bitrátás dolgokkal szokott baja lenni. Szerintem ott abban a tesztben tipikusan olyan ítéletet olvashatsz, amit a Sigma Designs chipes cuccokat kedvelők szoktak írni. Szerintem ízlás/hitvallás kérdése, hogy ki melyiket preferálja.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
8nemesis8
veterán
460 tényleg elég jó lehet és már boltban is simán kapható 37-38ért.
Még várok egy kicsit a vásárlással, biztosan alakulni fog, csak aztán meg már itt a karácsony és sehol nem lesz semmiből.
-
moodshooter
csendes tag
Akkora igazad van! Kiborító, hogy mennyit kérdek egyesek egy "használt gumiért". És az indokaikat is érdemes meghallgatni mikor alkudsz a too mutch-ból. Jáj!
Lehet, hogy sokat bukik rajta, de akkor is kijött már 1 v. 2 új széria. Ne aludjál!
Mondjuk biztos megveszi valaki.... -
modern
aktív tag
válasz #65675776 #56 üzenetére
[link]
azt h kamu volt vagy sem nem tudom, de nekem válaszolt privátban.
Vannak h vki extra gyorsan akarja eladni és akkor leviszi az árat.
Nekem is ezt kellett tennem az ipodnál, hiába 50-55k a piaci ára(touch 3g 32gb) 40-ért feltettem és 2 nap múlva el is vitték.
ez van.viszont abba egyetértek h vannak kamu hirdetések is, pl multkori i7-es asus ares quad sli-s 200k-s gép....
Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
antikomcsi
veterán
Köszönöm szépen az infókat, ezt nem tudtam, és nem is igazán értem én sem.
Pedig szerintem inkább jó reklám lenne, és nem presztis rontás. Bár ki tudja mennyi került hozzánk, és milyen forrásból. Mert azért egy 50K feletti kártyát csak nyugodtabban visz haza az ember, ha tudja, hogy van megfeleő garanciális háttér, és csere utánpótlás.
-
madgie
titán
Még ha csak ennyi lenne. Kedden lesz negyedik hete, hogy a csapágyas ventis 5770-em a nagykernél van. Elfogyott a türelmem, szegény számtechboltos srác is megunta, hogy minden nap a pofámat nézze, így lerendelt nekem helyette egy GTX 460-at. Minimálisat kell ráfizetnem, még lehet jól is jövök ki az egészből, de a bolt nem, mert ki tudja, mikor írják nekik jóvá az 5770 árát.
-
rocket
nagyúr
Nem, TUL Corporation (Powercolor) azsiai piaci brandje, persze a kerdes adott, miota tartozunk azsiahoz?, es miert nem lehet a Powercolor kartyakat (amiket azert biztosan tobben ismernek, es bejaratott brand europaban) VTX3D aron adni?
Raadasul a VTX3D HD6850 az atlatszo piros muanyag boritassal igazi kinai filleres cucc hatasat kelti.
Rudi: Melyik nagykerben kaphato ASUS HD6850?
Kiskerben sehol nincs meg, arlistaban se.[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Ghosti
aktív tag
gtx 460 ha ennél is olcsóbb lesz, az lesz a legjobb vétel.
Végre, hogy már megmozdulnak a vga piacon is, elég nagy pangás volt már.
Up a cikknek.
:/
-
Tripower
tag
Száz éve nem láttam ilyen egeret és 101 éve nem is használtam,pedig mennyire szerettem!
lehet el qrvulók! -
törölt tag
Nem kell minden kamu hirdetésnek bedőlni...
Az árakról: a cikkben le van írva, hogy azonos forrásból származó árakat hasonlítottak össze. Ugyanis csak így vethetőek össze reálisan az árak. Én sem hasonlítom a majami bícsi és a taktabuktafa külsői árakat, mert rettenetesen torz képet fogok így kapni.
[ Szerkesztve ]
-
modern
aktív tag
hát nem tom, azért vannak még jó árak sztem.(itt az aprón)
a multkor volt fent egy 4870x2 amit 20k-ért akart eladni a srác, aztán nem tom mennyiért adta el.
én kb 1 hónapja adtam el egy 8800gt-t 12k-ért, most meg ahogy nézegetem 15k alatt nem igazán kapsz pedig lassan annyit ér egy 8800gts(g92):SMobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
antikomcsi
veterán
válasz Alchemist #51 üzenetére
Mindenkinek más a szokása.
Én példáúl este/éjjel szoktam megrendelni a dolgokat, mert akkor van időm. Azidőtájt biztosan nincs nyitva semmi. Alszok egyet, és másnap megyek az alkatrészekért, gyakorlatilag kb. 1/2 nap elteltével. És biztos, hogy van minden, nem kell máshova rohangálni. A futár pedig legtöbb esetben olcsóbban kihozná, mintha BKV-val mennék érte pesten. De inkább kocsival hozom el, mert az a legolcsóbb.
Szóval van akinek ez jön be. Szerintem ez nem baj.
-
gezu1025
tag
Valamilyen forumon olvastam, hogy most jöttek be európába és ez népszerüsítő, bevezető ár, de gondolom akkor mindenük olcsóbb.
-
Alchemist
addikt
A "megvehető" alatt sokan azt értik, hogy elindulok a megjelölt üzletbe és 30 perc múlva a kezemben van az áru... és nem opció a "majd szállítják" meg "várom a futárt, mennyiért is hozza ki?" megoldások.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
-
gezu1025
tag
70 fölött az 5850 ?
Mondjuk inkább 60 körül.
Mondjuk én tudok 53-ért nagyon megbízható oldalról, ha lenne miből most azonnal meg is venném.
-
antikomcsi
veterán
Azt azért beleírtam volna az elejébe a cikknek, hogy a kártyák gyorsaságának besorolásakor az itteni cikket veszi alapul az író. Hiszen más tesztekben összességében gyorsabb a gtx460 1GB, mint a 6850-es újdonság.
Az árakról meg ne higyje senki, hogy az AMD a végtelenségig tudja csökkenteni azokat. Sajnos nem nagyon tudja lejebb vinni, főleg az asztali gépekbe szánt diszkrét megoldásokat.És ezt már az 5-ös szériánál sem tudta megtenni. Szerintem pillanatnyilag a 6850/70 nem számít jó vételnek, inkább egy gtx460, vagy 5850/70. Tulajdonképpen nem is igazán lehet új szériának tekinteni, dehát a marketing nagy úr, és így pár vevőt hátha sikerül behülyíteni.
Későbbiekben, ha lecsenget a kezdeti hisztéria, elég jó vétel lehet.
-
tibz03
őstag
Nem tudom, miért van ennyi embernek problémája az Árgéppel, nálam abszolút bevált. Talán valamikor egyszer botlottam bele olyanba, hogy a kinézett termék nem volt elérhető a boltban (pedig azért jó párszor vásároltam már az Árgépen keresztül), de akkor meg mi van?! Semmi, mész a következő boltra, 3 plusz kattintás. Hihetetlen, hogy egyesek ilyenen felakadnak.
Legutóbb egy 500 GB-os Samsung F3-mat vettem így, rögtön az elsők (azaz a legolcsóbbak) közt találtam egy olyan boltot, ahol 10500 Ft volt a HDD plusz ~1200 Ft volt a futár, és megrendeltem, megjött gond nélkül. Ugyanez az Ipon-ból 11500 Ft + 2400 Ft futárköltség lett volna. Erről ennyit.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az acer veriton 102mm szélességébe csak félmagas videokártya fér el...110-130mm szerintem a legalsó határ, hogy rendes méretű vga menjen bele.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
nyunyu
félisten
Ha a gtx460-nak tovább csökken az ára, az sem lehet rossz vétel.
Mult heten vettem egy 768MB-set 36k-ert, annyit boven megert.
Nem voltam hajlando +13k-t leszurkolni +256MB ramert es +10% teljesitmenyert...Ezzel a VGA letudva a kovetkezo 3 evre.
Arak meg? Holnap november, kezdodik a szokasos karacsonyi arfelhajtas+hianygazdasag
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
TK36
aktív tag
De jó, hogy nekem még AGP-s VGA-m van.
De ez a médialejátszós dolog elég érdekes dolog. -
Ricco_hun
senior tag
Én is szoktam az árgépet nézegetni, de végül mindig az jön ki, hogy iPon. Merthogy az olcsóbbik helyen csak rendelésre van vagy érződik a webshopon a gagyi/átverés "szag", ugye pixmania csuklóból felejtős. Meg mondjuk hiába a másik helyen nem 2500Ft a kiszállítás, hanem csak 1000Ft, de az iPon-os 2500Ft-ban alapból benne van a garanciafutár szolgáltatás. Szóval, lehet hogy találsz árgépen 1-2 ezressel olcsóbbat, de ha valami gáz van a kártyával, akkor jól fog jönni a garanciafutár.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
jerry311
nagyúr
Mindig nyálcsorgatva nézem a szép, új, izmos videokártyákat. Aztán mindig megnyugtatom magam, hogy ez nekem nem kell. A CS 1.6 max. 5%-ra, a CS Source meg 70-80-ra terheli a 4830-at.
-
manoarc
senior tag
Az árgépes dologhoz annyit tennék hozzá, hogy még sosem sikerült az első 3 legolcsóbb termékből szereznem amiket kiad a keresője , legyen videókari vagy bármi más.
Vagy elérhetetlen a bolt , vagy épp most pont nincs de van helyette más jó sokért , vagy csak házhoz szállítással kaphatom meg aminek a költségét rászámolva ugyanott vagyok mintha bemegyek érte az első boltba.{。^◕‿◕^。}
-
Jakuu
őstag
"a konkurens GeForce GTX 460"
Ez valami vicc ? Miota tud konkuralni a 6850el vagy 6870-el a GTX460 ???
-
D.Orion
veterán
Épp most alakul öcsém új gépe és hát legnagyobb szomorúságomra a vga árak még nem csökkennek. Szerintem nevetséges, hogy a HD4670 és a HD5670 szinte egy árban mozog, mind a boltban, mint a használt piacon. Nevetséges az egész, az 5770 árakról meg ne is beszéljünk... Elérhetetlen számunkra már. Lehet, hogy mégis használt 4850 lesz belőle... de azok is egyre drágábbak...
-
leviske
veterán
"Miért nem lehet árgépről levadászni az aktuális árakat?"
Mert vannak a PH!-nak partnerei és illik azoknak a kb árait leközölni.
Amúgy, aki most akar kártyát venni, az azért tisztában van a friss árakkal, szóval teljesen mind1, hogy egy cikkben mit közölnek le, ha nem annyiért veszed.
(#23) capulet75: Magyarországon élsz, mit vársz?
(#28) D.Orion: És a HD5750?
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
Ezt egy az egyben így látom én is. Én mintha azt látnám, hogy XY megvesz egy alaplapot/VGA/procit és apuka anyuka cégének nevére mondván majd visszajön az áfa, használja vagy 2hetet nem tetszik a dolog és ÚJ termékként meghírdeti nettó ár felett hogy azért haszna is legyen de a paraszt vegye meg a bolti bruttó ár alatt 2ezer forinttal mert az jó. Vicc ami itt van.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Szívemből szóltál Nem is oly régen azt hiszem a 460-as tesztnél kijött, hogy a 4870 még a mai napig egy jól helytálló VGA. Ezen fellelkesülve felléptem a HA-ra és le is fagyott a mosoly az arcomról az árakat látván. Na de hát a pénzügy is megmondja minden annyit ér amennyiért el lehet adni.
Aki meg a cikkben az árakon van fent akadva az tekintse úgy (amit egyébként le is írtak és még linkelte is valaki előttem), hogy itt az árarányok voltak a lényegesek. A +/- 5000-ftos tételek minden gond nélkül előfordulhatnak a VGA piacon viszont az arányok általában tartják magukat.
[ Szerkesztve ]
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
capulet75
addikt
Amit nem értek az az hogy ekkora áresés mellett sem hajlandóak az eladók árat csökkenteni az apróban.Nevetséges hogy egy garanciamentes 4870/1024 még mindig 30k körül van.Egy 4890-ért néhányan 35-40k-t elkérnek.Ez egy vicc.Egy szimpla 8800gt 16-18k.Ami ráadásúl sanszos hogy 6 hónapon belül kinyiffan.Olyan árak vannak már az aprón ami egyes termékeknél a bolti ár alat csak pár ezer forintal vannak.És akkor jönnek nagylelkűen: "vállalok rá 2 hét próbagarit" szöveggel.A jó vétel már ritka mint a fehér holló.
-
koxos:8]
senior tag
Ha a gtx460-nak tovább csökken az ára, az sem lehet rossz vétel.
-
belinho
senior tag
Az a baj, hogy ez a magyar valóság.
Sok mindent lehet írni, kiírják ez a cucc 250 dollár külföldön, aztán átváltod forintra örülsz, és mikor elkezdik nálunk árulni jóval drágább mint az általad átváltott összeg.Egyszer rendeltem kártyát netről, és hát miért ne 7 hónap után megadta magát a cucc.
Rengeteg telefonálás, utánnajárás, postaköltség, 2 hónapig nem volt kártyám, mire bevizsgálták és kicserélték.
Úgyhogy soha többet neve nincs webshopból való vásárlás.Inkább fizetek többet, de akkor tudom, hogy ha baj van, 1 héten belül cserélik, vagy adnak valami mást abban az értékben, és nem beszélnek mellé.
-
tome.jr
addikt
Baromi jók ezek a példák amiket felhozol, csak nem értem hogy jönnek ide
Direkt leírtam, hogy olyan árakat néztem amik normál kereskedésben, normál (max) garanciás, azonnal beszerezhető termkekre vonatkoznak.
Az a bajom már elég régóta az ehhez hasonló cikkekkel, hogy a valóságtól teljesen elrugaszkodott árakkal példálóznak, olyan árakkal amilyen árak mellett legfeljebb a madarak veszenk meg bármit is. Ezzel együtt nem ad reális képet a termékek éppen aktuális árazásáról.
Teljesen rossz az a kiindulási pont hogy kinéznek egy üzletet (ezt soha nem írják hogy melyiket) és onnan szedik a vadabbnál vadabb árakat.
Tény, hogy avvak olyan árak árgépen amik amiken nem elérhető a termék, de aki ismeri az árgépet és nem csak havonta téved fel az tudja hogy melyik kereskedés a megbízható és melyik nem, melyik ár valós melyik nem. Mégegyszer mondom, valós árak és normál kereskedések alapján hasonlítottam össze a cikkben szereplő árakat.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ezek a legális forrásból szerzett és valóban készleten lévő árak, amiket azonnal meg tudsz venni és még garancia is akad rájuk. (Egyébként 2-3 ezer forintos árkülönbségek simán beleférnek, mivel ennél akár többet is ugrálhat naponta az ára egyes termékeknek.)
Én örülök, hogy nem süllyed a PH árgépes szintre, ahol kb csak a honlapcím igaz, a többi hasraütés szerűen és fizetés alapján működik. Ha fizetnék érte, azt is kiírnák, hogy nálam már 1 Ft az új 6970-es kártya. Persze mikor felhívnál, akkor csak azt tudnám mondani, hogy ezen árú készlet éppen elfogyott, de tudok adni helyette 100'000-ért esetleg mást...
Komolytalan vicc az az oldal és elég egyirányú a népszerűsége is. Amikor venni akar valaki valamit, akkor olyan előszeretettel linkelik, de mikor eladni szeretne, akkor persze mindig keresünk másik oldalt, ahol lehetőleg magasabbak az árak és jó a garancia is. Én átnevezném Kamugépnek árgép helyett.
[ Szerkesztve ]
-
lala42
őstag
Úgy látom,hogy nem kellett elsietnem a HD 4890 lecserélését.
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
belinho
senior tag
"Mi van az árakkal? Egyelőre az, hogy az NVDIA bajban van. Az új Radeonok gyorsan beérkeztek a hazai piacra, és a boltokban maradt GTX 460-ak nem tudnak versenyezni velük. Mint mindig, most sem a legalacsonyabb árakat vettük, hanem azonos forrásból választottunk Radeonokat és GeForce-okat. Így áraik viszonya jól megmutatható, és valószínűleg az alacsonyabb árszabású boltokban is hasonló arányok szerepelnek"
Leírták azt jól, csak ott kell lenni a piacon, hogy tudd az árakat viszonyítani.
Az árakat több dolog is befolyásolja:
-Ha neten rendelsz add még hozzá az árhoz a futár vagy a postaköltséget.-Az árgépen naponta frissítik az árakat, a dollár-forint piaci árához viszonyítva, és mikor veszed a cuccot, az aktuális árfolyamon számítva rendelik meg és adják neked a terméket.
-Van olyan kereskedő, bolt, amely csak egy év garit vállal a cuccra és így olcsóbban adja, ellentétben egy olyan bolttal, ahol 3év garit adnak a termékre.
-Ha bemész egy informatikai boltba, ott mindig drágábban adják neked a cuccot, mintha rendelnél a netről, mert a vállalkozók más árrésen dolgoznak, meg beépítik az árba a későbbi veszteséget is.
Dióhéjban ennyi!
-
zolyee
tag
nemsemmi a Logitech egerentyű.
-
Sandormaster
aktív tag
A Canon i-SENSYS LBP5050 nyomtatót senkinek nem ajánlanám, cégnél már több mint fél éve használjuk és visszasírjuk az előző Ricoh nyomtatót!
Hihetetlenül eszi a tintát, túl kontrasztos nyomatokat készít amiken nagyon segíteni sem lehet, gazdaságtalan, a Quick First Print egy vicc, van hogy 5-10 percet is várni kell az első nyomatra, kalibrálás és egyéb idióta folyamatok miatt, szoftveresen is hülye, elfelejt néha kinyomtatni egy két oldalt! A legidegesítőbb mégis az hogy folyamatosan zúg mindenféle correction meg calibration meg ilyen olyan folyamatok miatt 5-10 perceket és csak várja az ember hogy nyomtasson.
Kár hogy nincsenek nyomtatótesztek mert elég egy költséges játék ez céges szinten -
tome.jr
addikt
Bocs, de ezeket az elképesztő árakat honnan veszi a cikkíró? Miért nem lehet árgépről levadászni az aktuális árakat? Teljesen fals összegek szerepelnek az írásban. De ez már évek óta hagyomány a PH-s cikkekben
GTX 460 768 Mb árgépen 38-41k, cikkben 45k
GTX 460 1 Gb árgépen 46k, cikkben 56k
GTX 470 árgépen 64k, cikkben 80k
HD6850 árgépen 50k, cikkben 54k
HD6870 árgépen 68k, cikkben 71kDirekt olyan árakat írtam amelyek megbízható kereskedésben, raktáron lévő (pár nap alatt beszerezhető) termékekre vonatkoznak.
Ha a reális (való világban fellelhető) árakat néznénk akkor egész más lenne egyes VGA-k megítélése, az ilyen írások teljesen tévútra vezethetik a gyanútlan olvasót, bár azért a szerencsére a forumozók 99 %-a ismeri az árgépet.
[ Szerkesztve ]
-
Kobaljov
senior tag
Az O!Play HD2 egyik (első?) hazai tesztjében nem voltak túl elégedettek vele..
-
BiP
nagyúr
Ennek a küyünek a láttán most már én is erősen elgondolkodtam egy ilyen médialejátszónak a beszerzésén a leendő tévé mellé. Ha meg lehet vele azt csinálni, hogy asztali gépről hálón keresztül rendezgessem a tartalmat rajta, akkor tökéletes.
Az Ati 5770 mindig is túlárazott volt, most meg pláne.
[ Szerkesztve ]
-
koxos:8]
senior tag
Ha jó áron lesz tavasszal lecserélem majd a 4830-at.
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #5 üzenetére
Ha május környékére 35K-ig lemegy a 6850-ára, mint 4850-nél anno.
Akkor NV besz@pta. Mi meg röhögünk -
Mr.Csizmás
titán
apa, kezdődik mint ami anno volt a 4-es szériánál. árak (relatíve) a minimálon, nv cumi.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
cannibal
senior tag
Az O!Play HD2 must have számomra! Ebben már benne van minden ami nekem kell és nem drágítják beleszerelt vinyóval. Bár az elején a csatlakozókat elrejthették volna egy ajtó mögé
-
addikt
Jó lett, csak mostmár látom hogy kár volt 512-es GDDR5-ös 5770-et venni.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
CoDWaW07
őstag
Nem lett csúnya a 6os széria, elfogadnék egyet
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Path of Exile 2
- Milyen TV-t vegyek?
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- E-roller topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest