Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

válasz Cifu #26 üzenetére

Amennyit pl a Tomb Raider adott hozzá nekem, nem, nem újdonság. Középlátványos kiegészítés, de nem több.

"A jelenlegi és közeljövőben elérhető VR-t a Trek holoszobával összepárosítani azért nagyon-nagyon erős fantázia dolga"
    Látom elkerülte a figyelmed, hogy arra utaltam hogy maga a virtuális, értsd nem valós világokban való jelenlét baromi régi igény. A technikai kivitelezés párhuzamjairól nem szóltam egy szót sem, mint ahogy arról sem hogy mennyi érzékszervet kell még a későbbiekben becsapni. Szóval még egyszer: a nem valós világokban való jelenlét igénye az, ami régóta megvan az embereknél, és nem, nem egyszerre fog megtörténni, hanem fokozatosan. Mivel viszont az információink jelentős részét szerezzük látás és hallás útján, ráadásul ezt a legkönnyebb becsapni, így logikus hogy itt kell kezdeni, és nem ott, amikor már optika megy az agyadba.

"A 600-800 dolláros Vive és Rift mellé kell egy alsó hangon cirka 1500-2000 dolláros számítógép."
    Egyrészt 1500 dollárért kapsz olyan gépet ÉS szemüveget pl az oculusnál, ami megfelelő (tehát nem 2-3000 dollárokról beszélünk mint MINIMÁLIS belépési szint), illetve ez van most, jövőre olcsóbb lesz, két év múlva még olcsóbb az olyan gép, ami képes ezt futtatni. Ráadásul ma sem mondanám az érdeklődők (!) és kezdeti célközönség (!) körében hogy ritka lenne az ehhez szükséges pc eleve megléte.

"Pont ezért várható, hogy a Sony megoldása fog leginkább elterjedni, mert kb. fele ennyibe fog fájni."
    Ezt senki sem vitatta. Ezért fogynak a konzolok is jól, mert van aki nem akar és/vagy nem tud többet áldozni a hobbijáért, mint egy konzol ára. Nincs ezzel gond, attól hogy sokan kisfogyasztású családi autót akarnak, még van piaca a sportkocsiknak.

"Ez már reálisabb hozzáállás, mint a korábbi hsz.-ben volt, azért gondolom belátod. "
    Én végig ezt is mondtam. Nem csodát várok, hanem látom mire képes a 2014-es DK2, látom milyen lehetőségek vannak benne, és ez messze több mint amire anno a vfx1 volt képes. Messze jobb a végső élmény, és ezt már a random mezei nem hc gamer emberek is átkozottul élvezték. Tízezrével.

Új hozzászólás Aktív témák