- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
8K /w 10bit HDR 24 FPS H.265/HEVC esetén target 150Mbps / max. 280 Mbps
8K /w 10bit HDR 60 FPS H.265/HEVC esetén target 300Mpbs / max. 500 MbpsEz egy high-end stream megoldás, relatíve szolid tömörítési beállításokkal. Szóval még ilyen prémium minőségű megoldás esetén is untig elég az 500Mbps, persze stabilan (itt van a kulcsszó, mert ugye a Telekom is az 1Gbps/1Gbps előfizu esetén csak 300Mbps-t garantál).
Egy kicsivel komolyabb tömörítés esetén viszont a target még a 8K @ 60FPS esetén is 100Mpbs környékére levihető. Szóval még Gbps-en innen is reálisan elérhető.
És most jön a kérdés: van értelme 8K @ 60 FPS magas bitrátájú streamnek? Főleg úgy, hogy nincs hozzá megfelelő natív tartalom? Az, hogy felskálázzák az 1080p és 4K natív anyagokat eléggé értelmetlen, mert azt már lassan egy középkategóriájú TV is meg fogja ugorni relatíve korrekt szinten.
A 8K erősen parasztvakítás jelenleg, de még szvsz 5 év távlatban is...
-
Én úgy tudom lakó épületekben egyelőre azért is kevésbé ajánlott az "A", mert drágább, kiépítéskor könnyű vele antennát varázsolni a házból, tehát macerásabb.
Megkérdezhetem hogy honnan az információ?
Mit jelent az, hogy "antennát" varázsolsz a házból?Nekem ez eléggé fals információnak hangzik, lévén a CAT besorolás nem egyenlő az árnyékolás besorolásával, a #35-ösben linkeltem egy korábbi logout cikkemet a témában, szépen leírtam mit takar a CAT besorolás és mit jelentenek az árnyékolás meghatározásai.
Nekem itthon CAT6A (igen, flat kábel is S/FTP kiszerelésben) és CAT7 kábelek vannak a padló alatt/szélén, 10Gbit/s-et teszteltem velük, bírták. De ahogy már más is rámutatott, egy komolyabb kiméréssel lehetne biztosra mondani, hogy mi a helyzet valójában (mennyire zavarnak be más kábelek, interferenciák, stb.).
-
Elvileg a 6A az nem otthoni környezetbe való, bizonyos téren kevesebbet tud.
Dehogy nem. Tele voltak / vannak a boltok CAT6A lapos (flat) kábelekkel, sejthető, hogy ezek nem a szervertermekbe voltak / vannak szánva.
Semmivel sem tud kevesebbet a CAT6A, mint a sima CAT6, inkább annyi lenne a gond vele, hogy jobb árnyékolást igényel (elvben, de hát ugye van U/UTP CAT6A kábel is...), mert ugye a sima CAT6 csak 55m-es hosszig garantálja a 10Gbit/s sávszélességet, míg a CAT6A ezt 100 méterig teszi.
Sőt, az ISO IEC 11801 szabvány szerint a CAT6 kábel nem is garantálja a 2.5Gbit/s sávszélességet sem, illetve nem használhatóak PoE kábelezésre. Ezeket a CAT6A teljesíti. Igen, ilyen szépek a szabványok, a CAT6 tudja a 10GBase-T-t, de nem garantálja a 2.5GBase-T-t...
Persze ettől még lehet, hogy egy régi, relatíve rövid (mondjuk max. 10m) árnyékolt CAT5e kábel akár 10Gbit/s-t sebességet is kiszolgálja, míg bizonyos körülmények között egy árnyékolás nélkül CAT6A kábel ugyanott nem teljesíti azt az elektromos zavaró tényező miatt. Sajna ez az a kategória, amikor próba-szerencse alapon derülnek ki a dolgok.
De ha biztosra akarsz menni, akkor árnyékolt, minél jobb minőségű kábelt választasz...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A többféle platformon is bevethető újdonság egészen költséghatékony opció lehet például virtualizációs környezetekhez.
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Háztartási gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest