Megjelent a QNAP új, 25 gigabites hálózati kártyája

A többféle platformon is bevethető újdonság egészen költséghatékony opció lehet például virtualizációs környezetekhez.

A QNAP útjára indította legfrissebb 25 gigabites, PCI Express 4.0 interfészes (de visszafelé természetesen kompatibilis) hálózati kártyáját, a QXG-25G2SF-CX6-ot, ami az NVIDIA Mellanox ConnectX-6 Lx SmartNIC vezérlőt használja. A QNAP NAS-okkal és Windowst/Linuxot futtató PC-kkel együttműködésre bírható eszközzel a porttrönkölésnek hála akár 50 Gbps-os tempót is elérhetünk, így remek altenatíva válik belőle olyan alkalmazásokhoz, amik intenzív adatátvitelt kívánnak meg.


[+]

Az SR-IOV és RoCE támogatásnak köszönhetően a VMware virtualizáció nagy mértékben profitálhat a lecsökkent késleltetésből, hiszen közvetlenül hozzáférhetünk a hálózathoz a RAM-ban, és a virtuális gépekhez direktben társíthatunk sávszélességet. Amennyiben a QTS 4.5.2-t vagy QuTS hero h4.5.2-t futtató NAS-unkba építjük be az apparátust, Plug and Play alapon működik a dolog, ellenben asztali számítógéppel való munkához szükségünk lesz driverre.


[+]

A termék már megvásárolható státuszban van a gyártó webshopján keresztül, és a dobozára 307 dolláros árcédulát ragasztottak. A félmagas hátlapi rögzítő mellett a csomag részét képezi még egy teljes magasságú darab is, ami örvendetes flexibilitást ad a beszerelés idején.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés