Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #30 üzenetére
Ez annak van kitatalva, aki nem full hdban, hanem pl 4kban jatszik, mert a nativ felbontas 85%-at meretezi, ami full hd eseteben nagyon gaz.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #29 üzenetére
Kiprobaltam. Szornyu 😄😄 A rendszer ugyan megprobalja felskalazni a felbontast nativra, de baromira latvanyos, hogy alacsonyabb a felbontas. Minden sokkal jobb nativon es akkor inkabb elesites nelkul. A monitoron egyebkent talaltam elesitest, azzal jatszom most 😄
-
Jack Oneill
veterán
En ma teszek egy probat, hogy bekapcsolom a control panelos elesitest igy, hogy megprobalom a control panelban beallitani, hogy full hdbe renderelje a kepet. A felbontasnal lehet beallitani, megtalaltam. A kerdes, hogy igy milyen lesz. Tehat alacsonyabb felbontasra téve a jatekot feljavitja full hdre es elesit is. Arra vagyok kivancsi, FPSben es kepminosegben ez mit jelent, mert youtubon nincsenek elragadtatva nagyon az osszehasonlito videokban.
-
s.bala31
őstag
Eddig nem használtam experience-t, feleslegesnek tartottam hogy még egy alkalmazás fusson a háttérben, úgy hogy a legtöbb funkciója nem is érdekelt. Most a képélesítés miatt tettem fel újból mert azt mindig bekapcsoltam a control panelban. Nem is értem miért gyomlálták ki onnan.
-
Jack Oneill
veterán
Driverbol ugyanugy elerheto, oda is van irva, de ossze van vonva a skalazassal, le is irja zarojelben. Mukodik, probaltam, 1 teljes napot szenteltem a tesztelesnek. De skalazza kozben a felbontast, nem tudod 100%-ra tenni. Nagyon zavaro. Nagyobb tarsasaggal, játszunk , mindenki eszrevette mar.
Experiencbol megy kulon, de ott meg lecsip az FPSbol nem kicsit. -
válasz
Jack Oneill #22 üzenetére
Experiencen belül nem vonták össze a képélesítéssel, megmaradt ugyan úgy a sharpening képélesítés és a skálázás,.
A driverből a sharpening nem elérhető, csak a skálázás, nincs összevonva az élesítéssel a skálázás.Miért jelent problémát az Experience használata?
-
Jack Oneill
veterán
-
s.bala31
őstag
válasz
Jack Oneill #22 üzenetére
Igen az experience-es megoldással jobban visszaesik az fps (kb 2-3 fps vs 8-10), bár ha még a képélesítés+-ot is beállítom a szűrőknél, akkor meg szebb a kép mint a control panelossal. Egyelőre megtartom az új drivert, később hátha visszatér a régi megoldás.
-
Jack Oneill
veterán
Jól látod, sajnos összevonták a képméretezéssel. Így sajnos alacsonyabbra veszi a felbontást is, és azt próbálja felskálázni a nativ felbontás közelébe, ami nagyon zavaró. Nem jó, látszik, hogy alacsonyabb a felbontás.Ha az experience-féle élesítést használom alt+Z megoldással, akkor meg 10 FPS csökkenés van élesítés alatt a játékokban, ami szintén nem jó. Nagyon nem jó ez így. Illetve valószínű a régi control panelos megoldással is csökkent az fps, de már nem tudom megnézni, mert ugye összevonták a képméretezéssel sajnos. Szóval hagyom az egészet és vissza szoktatom a szemem a normál nézethez.
-
s.bala31
őstag
A régi képélesítés funkció már nem elérhető?
-
repvez
addikt
jo, hogy minden honapban megjelenik egy uj drivel. ÉS az is milyen jo , hogy egy a játék fejlesztöin kivül egy másik cég készit el egy olyan javitást ami megakadájozza, hogy az adott játék szétessen vagy hogy jobban menjen.
Vagyis a játékfejlesztök csinálnak egy bugos szart amit nem nekik kell kijavitani hanem egy másik cég csinál egy programot ami a bugot képes kezelni .
ÉS milyen jol hangzott ugye pár éve a vulkán és a dx12 idején, hhogy amikor a low API-k bevezetésre kerülnek, onnantol nem a VGA gyártójának kell drivert kiadni, hanem a játékfejlesztöinek.ÉS azotra már elterjedtek ezek a játzékok amik alapbol ezeket az API-kat használják és még mindig havonta jönnek a VGA driverek és profilok játékokhoz és egyáltalán nem lehet észrevenni semmilyen hatalmas ugrást sem látványban sem teljesitményben a Vulkan és DX12 es api-t használo programoknál.
-
Peak
addikt
Hello.
Tudna valaki esetleg információt adni az nVidia saját "beépített" streamelésével kapcsolatban?
Konkrétan twitch.tv-re tolnám a képet, de gyakorlatilag egyetlen egy néző nézné, de olyan szakadozó és laggos, hogy az kritikán aluli.
Ugyan ezen infrastrukturán az OBS stabil módon nyomja a streamet, lagok nélkül.Mi a fene baja van az nV driverbe épitett streameléssel?
Köszi a helpet. -
Televan74
nagyúr
válasz
ttwepinefrin #11 üzenetére
Akkor az IGP lesz a ludas. Nekem a Lenovo Ideapad Y570 (Nvidia GT555M 2GB GDDR5) -n volt olyan hogy a játék alatt IGP -n hagyta, néztem is hogy miért csak 8-10 fps -t ad. Pedig a játék egy ősrégi mmo (azt hiszem a Silkroad) volt.
Lehet jelezni kellene a Nvidiának vagy a Notebook gyártójának. Mert akkor a szoftveres váltással lesz a gond, szerintem. Nem kapcsol át IGP -ről.
-
Televan74
nagyúr
válasz
ttwepinefrin #6 üzenetére
[link] -itt egy részletes leírás, írnak benne a beállításáról is.
-
ricsip
addikt
Quake2 RTX-n mi nem volt jó eddig?
-
exor
tag
válasz
ttwepinefrin #6 üzenetére
Nálam sem megy laptopon, nem vagyok benne biztos, de azt hiszem csak akkor megy ha a kijelző közvetlenül az Nvidia kártyára van kötve. A laptopomban pedig van egy igp és ahhoz csatlakozik a kijelző. külső kijelzőt jelenleg nincs lehetőségem kipróbálni(az csatlakozna az nvidia kártyához közvetlenül, megkerülve az igp-t)
-
ttwepinefrin
tag
Üdv!
Létezik, hogy laptopon nem elérhető ez a funkció(1660ti)? -
ledgeri
nagyúr
Van olyasmi lerakat, mint a firefox-e, hogy az összes korábbi verzió fellelhető? Ha nem sikerül kizárnom egy progit, ami miatt a felvételem akad/szakad, csak a driver-kizárás marad, vagy OS installl.... előbbi könnyebb lépés...
-
törölt tag
Minden bányába nélkülözhetetlenek ezek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A WHQL minősítésű, 496.76-os meghajtó számos profilt és hibajavítást is kínál.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fű, kertitó és minden ami a kertes házhoz tartozik...
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steam Deck
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gitáros topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest