-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack Oneill
veterán
Kiprobaltam. Szornyu 😄😄 A rendszer ugyan megprobalja felskalazni a felbontast nativra, de baromira latvanyos, hogy alacsonyabb a felbontas. Minden sokkal jobb nativon es akkor inkabb elesites nelkul. A monitoron egyebkent talaltam elesitest, azzal jatszom most 😄
Ez annak van kitatalva, aki nem full hdban, hanem pl 4kban jatszik, mert a nativ felbontas 85%-at meretezi, ami full hd eseteben nagyon gaz.
-
Jack Oneill
veterán
En ma teszek egy probat, hogy bekapcsolom a control panelos elesitest igy, hogy megprobalom a control panelban beallitani, hogy full hdbe renderelje a kepet. A felbontasnal lehet beallitani, megtalaltam. A kerdes, hogy igy milyen lesz. Tehat alacsonyabb felbontasra téve a jatekot feljavitja full hdre es elesit is. Arra vagyok kivancsi, FPSben es kepminosegben ez mit jelent, mert youtubon nincsenek elragadtatva nagyon az osszehasonlito videokban.
Kiprobaltam. Szornyu 😄😄 A rendszer ugyan megprobalja felskalazni a felbontast nativra, de baromira latvanyos, hogy alacsonyabb a felbontas. Minden sokkal jobb nativon es akkor inkabb elesites nelkul. A monitoron egyebkent talaltam elesitest, azzal jatszom most 😄
-
Jack Oneill
veterán
En ma teszek egy probat, hogy bekapcsolom a control panelos elesitest igy, hogy megprobalom a control panelban beallitani, hogy full hdbe renderelje a kepet. A felbontasnal lehet beallitani, megtalaltam. A kerdes, hogy igy milyen lesz. Tehat alacsonyabb felbontasra téve a jatekot feljavitja full hdre es elesit is. Arra vagyok kivancsi, FPSben es kepminosegben ez mit jelent, mert youtubon nincsenek elragadtatva nagyon az osszehasonlito videokban.
-
s.bala31
őstag
Eddig nem használtam experience-t, feleslegesnek tartottam hogy még egy alkalmazás fusson a háttérben, úgy hogy a legtöbb funkciója nem is érdekelt. Most a képélesítés miatt tettem fel újból mert azt mindig bekapcsoltam a control panelban. Nem is értem miért gyomlálták ki onnan.
-
Jack Oneill
veterán
Driverbol ugyanugy elerheto, oda is van irva, de ossze van vonva a skalazassal, le is irja zarojelben. Mukodik, probaltam, 1 teljes napot szenteltem a tesztelesnek. De skalazza kozben a felbontast, nem tudod 100%-ra tenni. Nagyon zavaro. Nagyobb tarsasaggal, játszunk , mindenki eszrevette mar.
Experiencbol megy kulon, de ott meg lecsip az FPSbol nem kicsit. -
Jack Oneill
veterán
Teljesen erthetoen leirtuk szerintem. Az experiencen beluli elesites kb 10 FPS-be kerul, ami nagyon sokat szamit. Nem mindenkinek es nem minden jatekban, de nekem szamit. Jo lenne, az valoban megy kulon, de sokat levesz az FPS-bol.
-
b.
félisten
Jól látod, sajnos összevonták a képméretezéssel. Így sajnos alacsonyabbra veszi a felbontást is, és azt próbálja felskálázni a nativ felbontás közelébe, ami nagyon zavaró. Nem jó, látszik, hogy alacsonyabb a felbontás.Ha az experience-féle élesítést használom alt+Z megoldással, akkor meg 10 FPS csökkenés van élesítés alatt a játékokban, ami szintén nem jó. Nagyon nem jó ez így. Illetve valószínű a régi control panelos megoldással is csökkent az fps, de már nem tudom megnézni, mert ugye összevonták a képméretezéssel sajnos. Szóval hagyom az egészet és vissza szoktatom a szemem a normál nézethez.
Experiencen belül nem vonták össze a képélesítéssel, megmaradt ugyan úgy a sharpening képélesítés és a skálázás,.
A driverből a sharpening nem elérhető, csak a skálázás, nincs összevonva az élesítéssel a skálázás.Miért jelent problémát az Experience használata?
-
Jack Oneill
veterán
Na vegre valaki, aki egyetert velem es erti is. Mar tobb embernek magyaraztam ezt, de csak, neztek rám. En is varom, amig talan egyszer szetvalasztjak a control panelban a kettot, mint regen, mert igy felbontas csokkenessel csak annak eri meg, aki 4k-ban jatszik.
-
s.bala31
őstag
Jól látod, sajnos összevonták a képméretezéssel. Így sajnos alacsonyabbra veszi a felbontást is, és azt próbálja felskálázni a nativ felbontás közelébe, ami nagyon zavaró. Nem jó, látszik, hogy alacsonyabb a felbontás.Ha az experience-féle élesítést használom alt+Z megoldással, akkor meg 10 FPS csökkenés van élesítés alatt a játékokban, ami szintén nem jó. Nagyon nem jó ez így. Illetve valószínű a régi control panelos megoldással is csökkent az fps, de már nem tudom megnézni, mert ugye összevonták a képméretezéssel sajnos. Szóval hagyom az egészet és vissza szoktatom a szemem a normál nézethez.
Igen az experience-es megoldással jobban visszaesik az fps (kb 2-3 fps vs 8-10), bár ha még a képélesítés+-ot is beállítom a szűrőknél, akkor meg szebb a kép mint a control panelossal. Egyelőre megtartom az új drivert, később hátha visszatér a régi megoldás.
-
Jack Oneill
veterán
-
Peak
addikt
-
s.bala31
őstag
-
b.
félisten
-
s.bala31
őstag
-
b.
félisten
-
s.bala31
őstag
A régi képélesítés funkció már nem elérhető?
-
ledgeri
nagyúr
Hello.
Tudna valaki esetleg információt adni az nVidia saját "beépített" streamelésével kapcsolatban?
Konkrétan twitch.tv-re tolnám a képet, de gyakorlatilag egyetlen egy néző nézné, de olyan szakadozó és laggos, hogy az kritikán aluli.
Ugyan ezen infrastrukturán az OBS stabil módon nyomja a streamet, lagok nélkül.Mi a fene baja van az nV driverbe épitett streameléssel?
Köszi a helpet.Nekem pont hogy az OBS okoz 60%-os freme loss-t (a többi még tesztelendő...)
(nem vagy esetleg volt UPC-s, most otthoni-vodás) -
repvez
addikt
jo, hogy minden honapban megjelenik egy uj drivel. ÉS az is milyen jo , hogy egy a játék fejlesztöin kivül egy másik cég készit el egy olyan javitást ami megakadájozza, hogy az adott játék szétessen vagy hogy jobban menjen.
Vagyis a játékfejlesztök csinálnak egy bugos szart amit nem nekik kell kijavitani hanem egy másik cég csinál egy programot ami a bugot képes kezelni .
ÉS milyen jol hangzott ugye pár éve a vulkán és a dx12 idején, hhogy amikor a low API-k bevezetésre kerülnek, onnantol nem a VGA gyártójának kell drivert kiadni, hanem a játékfejlesztöinek.ÉS azotra már elterjedtek ezek a játzékok amik alapbol ezeket az API-kat használják és még mindig havonta jönnek a VGA driverek és profilok játékokhoz és egyáltalán nem lehet észrevenni semmilyen hatalmas ugrást sem látványban sem teljesitményben a Vulkan és DX12 es api-t használo programoknál.
-
Peak
addikt
Hello.
Tudna valaki esetleg információt adni az nVidia saját "beépített" streamelésével kapcsolatban?
Konkrétan twitch.tv-re tolnám a képet, de gyakorlatilag egyetlen egy néző nézné, de olyan szakadozó és laggos, hogy az kritikán aluli.
Ugyan ezen infrastrukturán az OBS stabil módon nyomja a streamet, lagok nélkül.Mi a fene baja van az nV driverbe épitett streameléssel?
Köszi a helpet. -
Televan74
nagyúr
Nekem csak külső kijelzőn működik, ha leválsztom azonnal eltűnik ez az opció.
Akkor az IGP lesz a ludas. Nekem a Lenovo Ideapad Y570 (Nvidia GT555M 2GB GDDR5) -n volt olyan hogy a játék alatt IGP -n hagyta, néztem is hogy miért csak 8-10 fps -t ad. Pedig a játék egy ősrégi mmo (azt hiszem a Silkroad) volt.
Lehet jelezni kellene a Nvidiának vagy a Notebook gyártójának. Mert akkor a szoftveres váltással lesz a gond, szerintem. Nem kapcsol át IGP -ről.
-
ttwepinefrin
tag
-
ricsip
addikt
Quake2 RTX-n mi nem volt jó eddig?
-
ttwepinefrin
tag
Nálam sem megy laptopon, nem vagyok benne biztos, de azt hiszem csak akkor megy ha a kijelző közvetlenül az Nvidia kártyára van kötve. A laptopomban pedig van egy igp és ahhoz csatlakozik a kijelző. külső kijelzőt jelenleg nincs lehetőségem kipróbálni(az csatlakozna az nvidia kártyához közvetlenül, megkerülve az igp-t)
Én is ilyesmit olvastam, megpróbálom tv n.
-
exor
tag
Üdv!
Létezik, hogy laptopon nem elérhető ez a funkció(1660ti)?Nálam sem megy laptopon, nem vagyok benne biztos, de azt hiszem csak akkor megy ha a kijelző közvetlenül az Nvidia kártyára van kötve. A laptopomban pedig van egy igp és ahhoz csatlakozik a kijelző. külső kijelzőt jelenleg nincs lehetőségem kipróbálni(az csatlakozna az nvidia kártyához közvetlenül, megkerülve az igp-t)
-
ttwepinefrin
tag
Üdv!
Létezik, hogy laptopon nem elérhető ez a funkció(1660ti)? -
ledgeri
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
Van olyasmi lerakat, mint a firefox-e, hogy az összes korábbi verzió fellelhető? Ha nem sikerül kizárnom egy progit, ami miatt a felvételem akad/szakad, csak a driver-kizárás marad, vagy OS installl.... előbbi könnyebb lépés...
-
b.
félisten
-
törölt tag
Minden bányába nélkülözhetetlenek ezek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple MacBook
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kuponkunyeráló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Trollok komolyan
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- Palit RTX 3080 GameRock OC 10G videokártya garanciával
- SAPPHIRE RX 9070 XT 16GB GDDR6 NITRO+ OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- AKCIÓ! MSI GAMING X SLIM RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- NVIDIA GeForce RTX 3080 Founders Edition 10G videokártya garanciával
- ASUS ROG Strix Radeon RX 5600 XT Újszerű állapotban, dobozában!
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Új Alienware 16 Aurora QHD+ 120Hz Core7 240H 5.2Ghz 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest