Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A baj az a giroval, hogy ha mozgatod, akkor is csak gyorsulási adatokat tudsz mérni, de nem tudod megállapítani, hogy milyen pozícióban van a távirányító. Ezzel pedig erősen korlátozod a lehetőségeket. Pl. az egyik első ilyesmire szánt eszköz a Wii Remote is alapból gyorsulásmérővel készül, és csak a Plusban van giro. Szóval az, ami az invensense oldalán írnak, csak részben igaz.
-
válasz
Alchemist #40 üzenetére
Sehogy. A gyár annyira bízik a gyári kalibrációban, hogy pl. míg az ADXL-nek vannak regiszterei a kompenzációhoz, az LSM-nek, ha jó rémlik, nincs is, így azt amúgy is csak szoftverből tudod kezelni. ST adott ki az LSM-hez elég korrekt application note-ot, abban elég jól leírnak mindent. Én nem foglalkoztam vele, már csak azért sem, mert a deklináció úgy is eltolja az egészet. Főleg, ha távolságokon mozogsz.
A gyorsulásmérő meg tényleg nagyon pontos volt. -
válasz
Alchemist #28 üzenetére
Én LSM303DLHC-vel dolgoztam, ebben van mágneses szenzor is. Gyárilag kalibrálják, nem kell neked szívni vele. Otthonra nagyon ajánlom. Dolgoztam még ADXL345-tel, ez sem rossz, de ezt kalibrálni kell.
Én giroval még nem dolgoztam, nem volt rá szükségem, de nagy gyorsulást végző testeknél szükség lehet rá. -
A gyorsulásmérő a mágneses gyorsulást méri három tengelyen. Ha nem mozdul a szenzor semerre, az x és az y tengelyek vízszintes irányba mutatnak, akkor z tengelyen pontosan 1 G gyorsulás mérhető. Nyugalmi helyzetben a három tengelyre a következő igaz: |A|= sqrt(Ax^2+Ay^2+Az^2) = 1. Ha az eszköz mozog, akkor |A| > 1. Ilyenkor kell a giroszkóp, amely meghatározza az egyes tengelyek gravitációtól független gyorsulását. A giroszkóp tengelyein nyugalmi helyzetben nem mérhető semmi. Ezért kell a gyorsulásmérő, hogy nyugalmi helyzetben is tudd, hogyan áll az eszközöd. A kettő segítségével tudod pontosan megállapítani, hogy mi történik egy eszközzel. Ezen felül van bennük mágneses szenzor is, ami az iránytű szerepét tölti be.
Szerintem telefon válogatja, hogy van-e benne giro, gyanítom, hogy az extrább telefonokban mindkettő van, de ez csak tipp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A topkategória csúcsán csücsülő JS9500-es széria tagjai nem lesznek kifejezetten olcsók.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest