- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- iPad topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoftos
csendes tag
en egy LG 34UM95-ot nyustolok 2 eve lassan. csak ajanlani tudom, aki munkara szeretne venni.
-
Sinesol
veterán
-
turbulencia8
őstag
En kizarolag 16:10-es monitorokat hasznalok, azon nagyon jol elfer ket "A4"-es doksi egymas mellett, munkara az a legjobb. Ha jol latom, az LG-nel ezzel mar nem foglalkoznak. Orulok, hogy a korabbi AOC-s cikkben ilyen is volt!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
HDR támogatás nélkül nem lennének rosszak (sötétek, fakók) a színek ha HDR anyagot játszik le az ember? Én ezt tapasztaltam, amikor HDR filmet próbáltam PC-ről Kodival lejátszani, és a HDR-metaadatokat úgy nem kapta meg a tévé.
Így legalább ha az előnyök nem is látszanak, és HDR játékot nincs is sok értelme futtatni ezzel, talán hátrányok sem jelentkeznek. Így a HDR filmeket szépen meg lehet nézni rajta.
(#41) zef: Értem, köszi az infót!
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
Valaki elárulhatná, hogy miért kell külső AC/DC adapterrel szórakozni és miért hátulról kell dugdosni a kábeleket?
Novemberben vettem egy 24UD58-B-t, abban szerencsére belső táp van, de ahogy a kábelek kilógnak hátul, elég gagyin néz ki. A káva és a talp anyagát pedig a 10 évvel ezelőtti TV-ken alkalmazott legalja fényes zongoralakk műanyagból gyártják. Ahogy lehúzod róla a fóliát, másnap már full karcos az egész.
És érdekelne az is, hogy tudnak-e ezek az új darabok 50Hz-et nem belül 60Hz-re felskálázva megjeleníteni.
Nem lehet megnézni egy 25fps-es filmet, WinUAE is reszket 50Hz-en...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 32GK850G biztosan falra szerelhető (100x100-as), megnéztem a kézikönyvében.
Innen tölthető, a 19. oldalon van az idevágó rész.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hátha valakinek elkerülte a figyelmét és fontos infó: az első oldalon szereplő gamer monitorokról lehagyták a VESA rögzítési lehetőséget..
Szerk.: (#35) Balika911 Én a magyar oldalt néztem, ott az van, hogy "VESA fali rögzítési szabvány: Nem". Illetve az Oázisnál is azt írja, hogy "VESA rögzítés: Nincs".
[ Szerkesztve ]
"Less but better" - Dieter Rams
-
Fancy-boy
addikt
A további népszerűsítés érdekében is, lehetne szervezni az új monitorokhoz egy nyereményjátékot.
[ Szerkesztve ]
-
forgonati
őstag
Az olednek is megvan a maga nyűgje. Az állapotsor olyan szépen beégne pár hónap után hogy ihaj. Mert a beégés még mindig gond. De tévénél nem akkora probléma. Szerintrm ezért nem nagyon akarnak monitort gyártani. Rengeteg visszaküldött darab lenne.
A vertical banding-ról meg ne is beszéljünk. Az én oledem near black-ja olyan retek volt hogx maid elhánytam magam. 2x cseréltem ki aztán visszakértem a pénzt. Majd bepróbálkozok az oleddel olyan 2-3 év múlva megint...Keelah Se'lai!
-
BReal
addikt
válasz #72042496 #26 üzenetére
Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy közelebb van a rondához, mint a szemre valóhoz (de ugye ez feltételes mód, mert nem tudni, mire utalt ő). Túl széles talp, számomra egy kicsit vastag káva (főleg alul). Az ASUS gamer monitorok talpai szerintem sokkal designosabbak (természetesen a csilivili kivetített logóról nem beszélek, az bazári).
[ Szerkesztve ]
-
Ideg
aktív tag
Király! Talán lemegy kicsit az előző széria ára.
AlzaPlus éves díjra 20%-os kedvezmény? Keress privátban!
-
Lacc
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #15 üzenetére
Egyetertek, az a felkorives talp, otromba, nagy is. Raadasul a legtobb IPS-es monitornak az van. TN panel-eseknek jobb a talpa, de az a panel nem olyan jo munkahoz.
Muszaj leszek mas gyarto utan nezni, pedig az LG IPS panelje ar-ertekben mindig bejott. -
törölt tag
Miért tartod kifejezetten rondának? Kikapcsolt világítással nincs rajta semmi látványos extra, de olyan sem, ami miatt csúnya lenne. Egy hétköznapi monitornak néz ki, oldalt és felül egész vékony kávákkal.
Nekem szimpatikusabb így, mintha egy pl. ASUS ROG-féle gamer dizájnt kapott volna.
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
Megvan az új monitorom: LG 34WK650. Ilyen áron szerintem tökéletes választás és az igényeimet maximálisan lefedi + vasat sem kell fejlesztenem miatta.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
-Skylake-
addikt
Ez egyebkent nem 100% ban van igy, igaz nem desktop monitor de az Alienware 13 -ban (lehet a nagyobbakban is, ezt nemtudom fejbol) van WQHD OLED opcio. Desktop monitorokkal szerintem a meret a problema, kicsik. En 27es wqhd monitort hasznalok dual-ban, de pl apumnak otthon is, munkahelyen is 34es LG van es tok fasza meg mindej tenyleg, de kicsi. Ultrawideban siman lehetne a 34es a kicsi a modell, nagyokkal meg el lehetne menni 42-44" ig lazan. Ezt megfejelnek egy sima 4K-val mint most, max 5K meg tudna legalabb 100hz-t a panel (NEM jatek miatt) es keszen lenne a tokeletes megjelenito. Szerintem a 34es ultrawide majdnemhogy a vicc kategoria meretben, alatta meg a 27-29es uw panelek szamomra a maximalisan ertelmezhetetlen kategoria. Egyszer lattam eloben 27es uw-t, hat inkabb neznem a telefonomat.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
MuMa012
tag
Ha van valakinek LG 29WK600-W-val tapasztalata, hálásan köszönném a megosztását üzenetben. Kacérkodom egy ilyen monitor vásárlásának gondolatával.
-
félisten
válasz #72042496 #18 üzenetére
Pont erről beszélek - emlékszünk még anno miket tapasztaltunk az első "lapos" monitoroknál? Beégések, sávosodás, rémisztően alacsony valós kontraszt...
Mégis kihozták őket, nem is olcsón, a vásárlók meg vitték, mint a cukrot. Persze, sokan anyáztak aztán, de nagy általánosságban azért az emberek elfogadták, hogy ez az új technológia ilyen korlátokkal jár. Az OLED-nél viszont próbaképpen se dobnak a piacra OLED monitort...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
törölt tag
Nagy statikus igénybevétel mellett (akár 8-10 órák naponta, magasabb fényerőn) szerintem beégne az OLED, és azt gondolom, így nem lehetne egy drága monitort eladni. Én ezt tartanám a legnagyobb problémának, de lehet ott ABL, image retention és sávosodás is, plusz a sötét árnyalatoknál (near black) részletvesztés.
Használnak egyébként megelégedéssel OLED tévéket monitornak, szóval túlizgulni nem kell ezeket. Dedikált monitorként viszont szerintem túl sok probléma jönne elő velük, nem érné meg az LG-nek.
Persze, találgatok csak. Lehet, hogy jórészt nem is ezek a technológiai, hanem inkább üzleti okok állnak a dolog mögött.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #72042496 #16 üzenetére
Ha innen nézzük mindegyik technológiával vannak / voltak problémák. A CRT-k villogása, az LCD-k kis valós kontrasztja és felhősödése, a plazmák villogása, a beégések problémája, stb...
Szóval én ezért nem értem az OLED monitorok problémáját...
-
törölt tag
"Akkor legalább ismerjék el, hogy vannak problémák az OLED-el... De nem fogják, mert azzal a saját OLED marketingjüknek vágnának alá..."
Az OLED tévék tényleg nagyon jók, én örülök neki, hogy nyomják őket. A monitorokkal kapcsolatban viszont valószínű az van, amit itt leírtál. Szerintem ha lesznek, egyelőre ezek a 40"-os tévék lesznek a legközelebb a monitorokhoz.
-
Alvin_ti4200
félisten
El nem tudom képzelni, ki bólintott rá ezekre az elcseszett félköríves talpakra. Gyakorlatilag semmilyen környezetbe nem illenek bele - arról már nem is beszélve, hogy még magához a kijelzőhöz sem passzolnak. Átmehetnének az OLED TV-ket tervező részlegre némi inspirációért
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #72042496 #12 üzenetére
A várakozók legnagyobb része úgyse tudná/lenne hajlandó kifizetni, főleg hogy a tévék alapján a WOLED-nek is megvannak a maga hátrányai.
Akkor legalább ismerjék el, hogy vannak problémák az OLED-el... De nem fogják, mert azzal a saját OLED marketingjüknek vágnának alá...
Ezt a képmutatást rühellem az LG-ben, hogy TV-knél oda meg vissza ajnározzák az OLED-et, monitoroknál meg olyan laposkúszásban vannak a téma terén, mintha nem is létezne a technológia.
Nem tudom, mi van a 40-49"-os OLED tévékkel amiket 2020 körülre jósoltak. Ha jönnek, az előbbit simán be lehetne fogni majd monitornak is akár.
Én is ebben bízom, mert 55" egy picit nagy lenne azért monitornak...
De igazából egy 37-40" körüli 21:9-es OLED monitorral lennék kibékülve - ha létezne ilyen. De nincs, nem volt, és ahogy kinéz, nem is lesz...[ Szerkesztve ]
-
UnknownNoob
tag
Jó hogy végre kezd elterjedni a 144Hz-es VA. Jelenleg is VA monitorom van és soha nem tudnék visszamenni egy IPS monitorhoz. Azt azért hozzá kell tenni, hogy sajnos a magas frekvenciás VA panelek le vannak butítva a magas minőségű 60Hz-es társaikhoz képest, ugyanis tipikusan a mélyebb sötét árnyalatokból a világosabba való váltás a leglassabb, ezt a leggyorsabb panelek sem tudják 6-7ms alatt végrehajtani, ezért ezek a gémer monitorok nem is mennek le annyira mélyre, világosabb árnyalatnál már megállnak. Eddig az összes gémer VA monitor 1:2000 körüli dinamikus tartománnyal (kontraszt) rendelkezik, míg egy 60Hz-es panel akár 1:5000 fölé is tud menni.
-
törölt tag
A várakozók legnagyobb része úgyse tudná/lenne hajlandó kifizetni, főleg hogy a tévék alapján a WOLED-nek is megvannak a maga hátrányai.
Nem tudom, mi van a 40-49"-os OLED tévékkel amiket 2020 körülre jósoltak. Ha jönnek, az előbbit simán be lehetne fogni majd monitornak is akár.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Nekem egy 34UC79G-B van, úgy látom egyelőre nem éri meg lecserélni semmire...
-
Crytek
nagyúr
Vajon még megélem hogy 4K/G-Sync monitor lesz 200k alatt?
Next PC Upgrade: 2022
-
törölt tag
Nekem is az tetszik. Kellemes méret, 16:9 (21:9 talán még szimpatikusabb lenne), nem hajlított, nekem teljesen jó felbontás, G-Sync 144 Hz (amire már, bár csak alkalmi játékos vagyok, kíváncsi vagyok).
Nem tudom aztán, az itt írt mosódás mennyire lehet zavaró, vagy inkább csak olyan, hogy ha figyeli az ember, akkor talán észreveszi. Gondolom, embere válogatja.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Azért legközelebb kérdezzétek már meg plz, hogy az OLED monitorokkal mégis mi a rák van. Várunk rájuk egy páran...
-
félisten
Nem rossz, tényleg sikerült új dolgokkal előrukkolniuk a termékkínálatban...
LG 32GK850G-B - WQHD + VA panel + Freesync + 144Hz... ez azért elég jó kombó, bár megkérik az árát, és a VA nem tudom, mennyire mosódik magas képfrissítésen.
LG 27GK750F-B - FHD + TN + Freesync + 240Hz... ha a panel hozza a 24GM79G szintjét, akkor 150k HUF-ért ez ölég' jó ajánlat.
Magamnak viszont inkább a LG 29WK600-W-t választanám a HDR10 támogatás, és a Freesync-es 75Hz miatt - többet úgy sem tudnék kitolni VGA-ból, ezen az áron pedig megintcsak jó ajánlat. Nem véletlen, hogy az LG dominálja a 21:9-es kínálatot.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Tigerclaw
nagyúr
-
-FreaK-
veterán
"..mert van olyan felhasználási terület, ahol nem az IPS panel a legjobb választás, például a játékok terén, ahol fontos az alacsony válaszidő. Erre tökéletes példa a GK monitorcsalád 32 hüvelykes tagja, a 249 000 forintos ajánlott fogyasztói árú 32GK850G, amelybe WLED háttérvilágítású VA panel került."
Válaszidő szempontjából pont a VA a leglassabb.. TN>IPS>VA a sorrend
Jól látom, hogy ez a cikk csak egy marketing anyag copy+paste?
A 29WK600, 34WK650 esetében viszont nem látom a felbontást, ezt szerintem érdemes lenne bele írni, főleg ha már a nagyobbnál ott van.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
A következő monitorom várhatóan egy 34-es LG UW model lesz, de szerintem tavalyi, vagy még korábbi...vagy beállítom a 40 inches 4k-s TV-met monitornak :-)
A 4k-s monitorok ára szerintem még túl magas, vagyis csak azoknak éri meg akik munkára használják és visszahozza az árát, vagy épp milliomosok.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
kromatika
veterán
LG 32GK850G nagyon szemre való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Filmvilág
- Külpolitika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung S24R350FZR Monitor!24"/IPS/75hz/Freesync/
- Samsung Odyssey G7 4k - 3840x2160 4K, 144Hz, AMD FreeSync Premium Pro, Nvidia G-Sync monitor eladó!
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ - Ultrawide 3440x1440, 144hz Gaming monitor!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest