2019. április 26., péntek

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Monitor rovat

Megérkeztek hazánkba az LG új monitorai, és tudjuk az árukat is!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

IPS mellett VA és TN paneles, hajlított és sík kijelzők is találhatóak a friss modellek között.

Hirdetés

3 éve a csúcson

Az LG hivatalosan is bemutatta Magyarországon a 2018 tavaszán boltokba kerülő, új monitorait, amelyeket később természtesen újabb darabok követnek majd az év folyamán. A vállalat tehát megkezdte az aktuális palettafrissítést, és ennek kapcsán néhány érdekességet is elárultak a stratégiával, tervekkel kapcsolatban.

Malozsák Mihály LG Electronics
Malozsák Mihály, LG Electronics [+]

Malozsák Mihály, a cég kijelző divíziójának értékesítési vezetője elmondta, hogy az LG hazánkban három éve piacvezető a monitor szegmensben. Ennek hátterében meglátása szerint az áll, hogy a konszern kiemelkedő ár/érték arányú eszközöket kínál. Emellett kiemelte az IPS panel jelentőségét, illetve a 21:9 képarányú ultrawide termékeket, hisz ez utóbbiak egyre népszerűbbek, és ebben a kategóriában a vállalat 95 százalékos piaci részesedéssel bír.

LG 32GK850G
LG 32GK850G [+]

Azt is elárulta, hogy az iparágban a siker kulcsa, hogy gyorsan kell reagálni a változó felhasználói igényekre, ez az oka annak, hogy az LG a közelmúltban beemelte a kínálatába a 4K felbontású megjelenítőket, vagy a kifejezetten játékosoknak szánt, úgynevezett gamer monitorokat. Emellett ide tartoznak az olyan extra szolgáltatások is, mint hogy szoftveresen lehet módosítani a különféle beállításokat, illetve hogy egyszerűen létrehozhatóak a bármikor elérhető felhasználói profilok.

VA és TN paneles monitorok a kínálatban!

Bár a vállalat neve összeforrt az IPS panellel, azért az LG a rivális technológiákat sem engedte el teljesen, mert van olyan felhasználási terület, ahol nem az IPS panel a legjobb választás, például a játékok terén, ahol fontos az alacsony válaszidő. Erre tökéletes példa a GK monitorcsalád 32 hüvelykes tagja, a 249 000 forintos ajánlott fogyasztói árú 32GK850G, amelybe WLED háttérvilágítású VA panel került. A G-Sync-kompatibilis kijelző WQHD (2560x1440) felbontással és 144 hertzes frissítéssel bír, a válaszidő 1 ms, a maximális fénysűrűség 350 cd/m², a hátoldalon pedig DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, kétportos USB 3.0 hub és fejhallgató port várja, hogy használatba vegyék. Az állvány is a kornak megfelelő, hisz magasságállítás, dönthetőség, forgathatóság mellett pivot módot is kínál.

27GK750F-B
27GK750F-B [+]

A 27 hüvelykes, 134 900 forintos ajánlott fogyasztói árú 27GK750F-B esetében is elengedték az IPS panelt, ezt azonban TN panellel látták el. Az 1 ms válaszidejű termék maximális fényereje 400 cd/m², és megkapta az olyan játékos funkciókat, mint a dinamikus akciószinkron (DAS), beépített célkereszt vagy a feketeszín-stabilizátor. A kijelző rendelkezik előzetesen optimalizált képprofilokkal (FPS, RTS stb.), amelyek már nevükkel is jelzik, hogy a vállalat alapvetően milyen típusú játékokhoz ajánlja őket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.