Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Még körülbelül 5 év és árban utoléri a HDD-ket. Remélem hamarabb.
-
zetor2000
őstag
Na, lassan felpörög a csipgyártás... csak sok ilyet, meg ilyenebbet. Lesz ez még olcsóbb is!
-
haddent
addikt
Okés akkor mostmár csak csökkentsük le tizedére az árát (jó, legyen ötöde) és érjük el, hogy 2 hónap múlva ne legyen hír belőle, hogy ilyen adatot veszt, olyan módon megy szarrá stb.
Alternatívaként térjünk vissza a 830 sorozathoz -
Dr. Akula
félisten
3 kilóért biztos elkapkodják majd...
-
-=RelakS=-
veterán
Ahol egy munkavallalo egyetlen havi munkabere haromszorosa egy ilyen SSD-nek, ott pont leszarjak, hogy dragabb, mint a HDD, mivel 10x gyorsabban lehet vele dolgozni.
Bár igazad lenne. Nálunk viszont fillérb@szás van (pl csak kupakos toll, pax nem lehet), hogy bevágódjunk az anyacégnél.
-
DithenS
senior tag
-
DithenS
senior tag
Szerintem jobb venni egy 500GB-os SSD,t és mellé egy 2TB-os HDD-t,SSD-re mehet az op meg ami nagyon fontos és mindennapi,másikra meg a játékok,filmek stb...
-
Viktor81
senior tag
En annak orulnek, ha a Pro verziobol is elerheto lenne mSATA verzio. Eleg lenne 1 TB is, de nem akarok a 2,5"-os Pro verzio melle egy EVO-t kotni RAID0-ban... Nyilvan erre semmi esely, de remenykedem benne, hogy egyszer megtortenik a csoda.
-
M107
addikt
500 GB EVO 850 56000 Ft kezdődik 5 év garival minden igényemet kielégítené, de még a 8500 250 GB pro is 10 év garival 46000 Ft tól
Mostani 840 EVO 120 GB SSD-m 2013 szept... lett véve ( 1év 10 hónapos ) lesz 10-én :
Csak az oprendszer +update és a fontosabb felhasználói progik vannak fent.
mindkettő vel bőven el lennék sokig mint egy átlag felhasználó bár az alatt vagyok üzemidő tekintetében is :
2015 jan 21 óta :
Utolsó rendszerleállítás ideje 2015.07.06. 17:58:20
Utolsó rendszerindítás ideje 2015.07.07. 7:52:41
Jelenlegi idő 2015.07.07. 16:36:54
Üzemidő 31462 mp (0 nap, 8 óra, 44 perc, 22 mp)Üzemidő statisztika
Első rendszerindítás ideje 2015.01.21. 10:56:45
Első rendszerleállítás ideje 2015.01.21. 10:58:06
Összes üzemidő 3287113 mp (38 nap, 1 óra, 5 perc, 13 mp)
Összes üzemszünet 11162105 mp (129 nap, 4 óra, 35 perc, 5 mp)
Leghosszabb üzemidő 53123 mp (0 nap, 14 óra, 45 perc, 23 mp)
Leghosszabb üzemszünet 343700 mp (3 nap, 23 óra, 28 perc, 20 mp)
Összes rendszer újraindítás 433
Rendszer elérhetőség 22.75%Kékképernyő statisztika
Összes kékképernyő 0Információ
Információ A fenti statisztika a Rendszer eseménynapló bejegyzésein alapul -
worxland
addikt
"Vállalkozás terén pedig otthon is van olyan vállakozás jócskán (gyakran éppen külföldi kézben) ami megejthetné a fejlesztést, mégis a tizenéves gépparknál marad, a több profit reményében."
Pedig a legértelmesebb informatikai fejlesztés. A munkahelyi produktivitást (is) iszonyatosan felturbózza, hogy nem kell percekig várni, amíg épp valami vacak mentés/frissítés/pagefile-használat kerregteti a vinyót. Én, ahol csak lehet, átálltam SSD-re (munkahelyi PC, céges laptop, otthoni gépek). -
thomasa
senior tag
Majd ha az ára a HDD-vel lesz egy szinten. Szerintem ez 5 éven belül meglesz.
-
törölt tag
És a fix, jó firmware mikor érkezik?
-
tecsu
addikt
Ilyen szempontból nem nagyon van különbség Magyarország és külföld között. Magyarország a fejlettebb országok közé tartozik, a megélhetés és a keresetek pedig ugyancsak nem rossz a többséghez viszonyítva.
Persze hasonlíthatjuk pl. UK-hoz, meg Hollandiához, de ott sem vásárolnak az emberek nyakra-főre SSD-t, ha nem muszáj. Vállalkozás terén pedig otthon is van olyan vállakozás jócskán (gyakran éppen külföldi kézben) ami megejthetné a fejlesztést, mégis a tizenéves gépparknál marad, a több profit reményében. -
-
bteebi
veterán
Fajlagosan rendben van az ára, csak hát ugye nagyon nagy a kapacitása, és ezért sokba kerül. Otthonra szerintem teljesen felesleges, egy mezei user legfeljebb egy fél terás SSD-t tud (értelmesen) kihasználni.
-
t72killer
titán
Mivaan, 2TB mSATA méretben
?
-
törölt tag
Itt van róluk egy teszt.
A 2 terás EVO produkál érdekes dolgokat, a gyakorlatban nem tudom ez mennyire számíthat, illeve hogy később javítják-e egy új firmware-rel. Samsungnál mondjuk nem biztos hogy csak úgy fel mernék tenni egy új firmware-t.
[ Szerkesztve ]
-
-Alvin-
tag
-
CoDWaW07
őstag
Durva, de sajnos az ára is
Majd utána jöhetnek a 6 terrások 1 millió ft-ért
-
törölt tag
Én otthonra adatmeghajtónak rendeltem egy 1 TB-os EVO-t (aztán a múltkori Samsung hír után elálltam a vételtől), mert a HDD vagy suhog, vagy másodperceket kell várni miután leparkolt állapotból magához tér. 110 ezer forint nem lett volna vészes érte, persze relatíve. Egy telefonra vagy VGA-ra éves szinten is többet költenek sokan. Ez teljesen természetes a fórumon, holott számomra egy terás SSD-nek még adattárolóként is több előnye lenne mint egy új VGA-nak vagy telefonnak.
Ez a 2 TB-os is rendben van, hordozható gépekbe szerintem kiváló lesz. NAS-hoz sötét vagyok, oda nem tudom mi való és mi nem.
-
berVi
senior tag
Almat ne hasonlitsunk mar kortehez. A HDD es SSD Ft/GB aranyat osszehasonlitani nyilvan teljesen ertelmetlen, statikus adatra senki nem vesz SSD-t, hacsak nincs tul sok koltopenze.
De nekunk a cegnel pl. 10TB folotti jelenleg az SSD storage-unk csak a szerverekben. Munkaallomassal egyutt valoszinuleg 100 folott van, pedig kis ceg vagyunk. Es igen, van koztuk 1TB-os EVO is.
Ahol egy munkavallalo egyetlen havi munkabere haromszorosa egy ilyen SSD-nek, ott pont leszarjak, hogy dragabb, mint a HDD, mivel 10x gyorsabban lehet vele dolgozni. Es ez csak a szaros magyar valosag, kulfoldon meg rohejesebbnek szamit egy ilyen beruhazas.
Ennyit arrol, hogy mennyire ertelmetlen ez a termek.
[ Szerkesztve ]
-
berVi
senior tag
Jaj de tudtam, hogy elozonlik ezt a szalat is az olcsojanosok
Az 1TB-os kerul 110-be, ez most majd kerul 220-ba, marha nagy elmeny. Neked nincs ra penzed, hat akkor te majd nem veszel. Move on
Attol, hogy egy termek nem neked van szanva, meg nem ertelmetlen.
-
Atocha
senior tag
Nyújtsa fel a kezét aki még mer venni samsung ssd-t...
-
snecy20
nagyúr
Ennyi pénzért ez is a "boltok polcain" fog maradni.
-
.mf
veterán
"A 7 mm magas alumínium házban a vállalat új MHX vezérlőjéhez 8 darab Samsung 32 rétegű 128 gigabites 3D V-NAND flash lapka kapcsolódik"
?? Mondjuk ha dupla redundancia van, az se baj, már amilyen gyenge írás-tartósságú TLC cellákat használnak, bár a Samuknak inkább a vezérlővel volt gondjuk.
128 Gb = 16 GB, × 32 réteg = 512 GB, és ebből 8 db = 4096 GB = 4 TB, nem 2.
Szerintem 16-rétegű lesz, nem 32; de már az is soknak hangzik (vagy 8-rétegűből 16 db, mindkét oldalon 8-8?). -
Nincs szükség átlag felhasználónak ekkora SSD-re,de azért bárkim szívesen elfogadná,persze az ára az eléggé elrettentő.
-
törölt tag
Nas-ba pont jó lenne.. csak "kicsit" nem érné meg otthonra
-
zzola
titán
800/1000 USD...ezt most kihagyom!
-
ahogy félelmem beigazolódott... árából komplett konfig kijön, akár gamer is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megduplázta V-NAND chipes tárolóinak kapacitását a vállalat.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest