Új hozzászólás Aktív témák
-
chosa91
aktív tag
PC-s kinect <3
Házibuli kelléknek első osztályú -
callmeakos
veterán
Az ASUS itt minimum Radeon HD 5450-et vagy GeForce 210-et ajánl.........
Szóval a HD4650-em már kevés hozzá? Úúúúú de kár -
Így igaz. Nemrég fejeztük be egy VR sisak tesztelését, az megfelelően kezelte a fej- és hozzá a nézőpont mozgatását, közben rendes 3D-s képet adott. Az "FPS" nézeteknél nem volt gond, de az olyanban amiben valami járműben ülsz, hamar felkavarodik az ember gyomra, mert hiányzik a nehézségi erő a mozgáshoz...
-
Dany007
veterán
Igen ez egy korábbi videóból azért elég jól látszott. Ahogy a késleltetés is.
Persze egy játéknál az a pontatlanság annyira nem számít. (mondjuk autósnál lehet) De amire én akarom, ott azért igen...szerk.: a másik kérdés meg a fényviszonyok. Mivan ha én nem akarok díszkivilágításban játszani este...? Akkor hogyan látja a mozdulataimat? Okés a monitor / TV megvilágít, de mivan ha a képernyőn sötét jelent van? Akkor mit lát? Van benne infrakamera is?
Ez csak azért érdekes, mert az egyik korai kinect reklámfilmben a család ült a TV előtt este(!) a nőci a kezével lapozott a filmek között és úgy választotta ki mit akarnak nézni.
Szal a lényeg, hogy nem akarok este lámpa mellett filmezni / játszani csak azért, hogy a Kinect lássa mit csinálok...Márpedig ez az esti fényviszonyok mellett szerintem necces.
-
icons
addikt
Hát a Kinect pl elég pontatlan... a pontos kurzorvezérlés szerintem működhet, hogyha elég közel vagyunk a kamerához. Távolabb egyelőre esélytelen (bár a PCsnek jobb a felbontása, a minősége szerintem még ugyanúgy nem az igazi
).
Dagidög: A késleltetés az szoftveres probléma, nem hardveres
Idő, mire feldolgozza a program, hogy mit csinálnál. Mármint bizonytalan, hogy most éppen csinálsz valamit ,vagy csak hadonászol. De valóban van még itt is mit javítani
-
Rebourne
aktív tag
NFS:HP és egyéb autós játékokhoz a fej (nézet) követés miatt lehet érdekes. Nem tudom, hogy tényleg azt csinálja ez a kütyü, csak egy erős tipp.
Persze egy 1k hufos webcamera is tud olyat, de eddig sem volt idegen a játékosoktól különböző drága célszerszám beszerzése e célra:
http://www.naturalpoint.com/trackir/ -
raper
senior tag
Nem tudok szabadulni a Wall-E szeme gondolattól.
-
Dany007
veterán
Igen igen! Ezt én is láttam. Volt róla egy cikk! Fel is csillant a szemem... De amikor megláttam elszomorodtam
Még kell ennek egy 5-10 év mire használható lesz.
Jól mutat meg látványos meg minden... de az is látszik belőle, hogy mennyire gagyi még, pontatlan, nehézkes. Ez még nem az amire gondolok, de az alapok jók. Már csak a pontosságon kéne javítani. Hogy kisebb mozdulatokat is pontosan érzékeljen. -
icons
addikt
Ja, értelek
Hát igen, onnan már nem lenne nehéz átvinni a megoldást, sőőt!
Az egyetlen kérdés a testreszabható gesztusokkal kapcsolatban van, de igazából az is megvalósítható! Egyébként egy ilyen szoftverrel én is találkoztam már, de nekem nem tetszett
Úgy kell a kattintást imitálni, mintha epilepsziás lennél, ráadásul messze kell állnod a Kinecttől (ez még az XBOXos verzió)Plusz nem lehet még semmit tanítani neki... van egy pár kísérlet már, amik jobban eredménnyel szolgáltak ennél, Ázsiából (talán Kínából) meg Stanford-ról vannak hallgatók, akik ezzel foglalkoznak.
-
Dany007
veterán
Nem úgy értettem a nagy kihívást
Úgy értettem, hogy mindezt amit felsoroltál úgyis megcsinálják egy adott játékhoz! Ahol a mozdulatok 1-1 utasítást jelentenek. Tehát ezt egy játék esetében úgyis meg kell, hogy írják. Csak annyi lenne, hogy adott mozdulat nem az autót irányítaná jobbra-balra, hanem mondjuk a windowsos hangerőt szabályozná le fel...
Gondolom ezek után ezt már nem olyan nagy kihívás megcsinálni. Persze nyilván én nem tudnám leprogramozni, de az aki csinál egy NFS vezérlést kinect-hez neki már nem lenne nagy dolog átírni windows vezérlésre. -
icons
addikt
"Nem érzem nagy kihívásnak fejlesztői oldalról"
Azért kézmozdulatok felismerése megfelelő hibaszázalék mellett...szerintem elegendő kihívás. Ráadásul testreszabható mintákkal. Szerintem ez elegendő kihívás
30nettő? Az elég jó ár, tekintve a Kinect for Windows árát. (ami jelenleg nálunk nem is kapható és csak fejlesztői verzió)Ha 80centi a minimum távolság, az eléggé sok... Windowsos Kinect elvileg fél méterről lát, az se az igazi, de már elviselhető...csak cserébe több mint kétszer drágább lesz, mire ideér...
-
válasz
krisztofer55 #24 üzenetére
Remélem te is "microfos" terméket használsz...
-
krisztofer55
tag
válasz
KillHates #14 üzenetére
Nagykerben jelen pillanatban a "PRO" változat elérhető. Azt hiszem régebben volt a "PRO" nélküli is.
Mindkettő fejlesztőknek szánt, tehát nem egyenértékű (gondolom a csomagolás, a szoftver körítés lesz más, illetve átesett egy firmware cserén) a most boltkokba kerülő termékkel.
Kíváncsian várom, hogy milyen "támogatást" fog kapni szoftveres oldalról. Az Asus csak egy kisebb cég mint a "Microfost".
-
Khelben
nagyúr
válasz
Johnny Cage #17 üzenetére
Próbáld ki, és megtudod, mi a jó benne
Amúgy pc-hez én is hülyeségnek tartom, ha felállok a géptől, akkor nem fogom látni a 24es monitort. A kinect viszont egy rendes tv-vel állat jó. -
Kronos3000
senior tag
Ez még mindig nem igazi innováció...és drága is...
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #19 üzenetére
Kigyúrt emberek előnyben
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Street Fighter 4, magamra kötöm és lemásolja amit csinálok. Kíváncsi lennék rá.
-
Johnny Cage
addikt
én nem értem ezeket a mozgásérzékelős bizbaszokat.. alapvetően sokkal primitívebb találmány, mint az egér vagy a billentyűzet. karmesteri mozdulatokkal pantomimezni a számítógép / TV előtt? kössz, nem.. egy egérmozdulat sokkal kisebb erőfeszítést igényel és ugyanaz elvégezhető vele, pontosabban, precízebben.
-
Kíváncsi vagyok mennyi lesz majd.
-
HyP3b0y
senior tag
De mégis ezeken a játékokon kívül mi az anyámra használható?
Nekem is alapvetően Dany007 által felvázoltakra lenne szükségem... -
csirkés11
tag
Kíváncsi lennék az árára.
-
ledgeri
nagyúr
A kinektes marketing képeken nagyobb a TV..
-
lujó55
addikt
Felesleges.
-
Rayyy
senior tag
Ezt mosmá' télleg' hogy kell kimondani? Ekszsön?
-
krisztofer55
tag
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz a termék ára. Úgy érzem, hogy nem lesz olcsóbb, mint a fejlesztőknek szánt változat.
a 80cm-es mimimum távolság nem kevéske?
És egy érdekes kérdés. Tudja valaki, hogy mi a helyzet a február 1-es starttal ígért PC-s Kinect-el?
Én az óta nézegetem, de egyik magyarországi nagykernél sem látom. Talán kudarcba fulladt az indulás?!
-
Tikakukac
titán
A "móka" az egyik kedvenc szavam
Node tényleg érdekes. Mondjuk NFS-hez akkor már inkább kormány, de pár játékhoz remek lehet(ne).
-
Srodney
senior tag
nagyon nyomják a marketinget ezekre a kütyükre,annyi új filmben használnak ilyet,hogy az ember csak sóvárogjon utánna mint annak idején a nintendóra...
-
Dany007
veterán
Én leginkább arra lennék kíváncsi, hogy játékokon kívül jó lesz-e valami másra is?
Mert én mondjuk HTPC-t szeretnék vezérelni vele... Amin történetesen mezei Win7 fut, tehát nem Xbmc vagy hasonló. Tehát ha nem is teljes mértékben, de részben PC-t szeretnék vezérelni egy ilyennel.
Mondjuk egér helyettesítése kézmozdulatokkal, esetleg hangvezérlés egyes műveletekhez.
Mindezt olyan szoftver keretében, ahol szabadon testreszabhatók az utasítások a hangminták / mozdulatminták, és ezekhez tetszés szerinti parancsot rendelhetek...Na nekem valami ilyesmire lenne szükségem. Nem érzem nagy kihívásnak fejlesztői oldalról (hiszen adott egy hangminta rögzítése, majd ennek felismerése megfelelő hibaszázalék használatával). Majd ha ilyet is tud akkor veszek egyet. Játékra egyenlőre kevésnek érzem.
-
Need for Speed: Hot Pursuit????!!!!
És azt hogy? Fogjak egy fedőt a kezembe és úgy tudok menni vagy mi?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Opel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Diablo IV
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest