Hirdetés

Megérkezett az ASUS mozgásérzékelős mókája

Az ASUS korábban már beszélt a PC-hez készülő mozgásérzékelős kamerájáról, melyről mi is beszámoltunk. A terméknek érkezik az Xtion névre keresztelt verziója, mely rövidesen elérhető lesz.

A Xtion lényegében egy mozgásérzékelős kamera, mely USB 2.0-s felületen kapcsolódik a számítógéphez. A mozdulatok érzékelése nagyjából 0,8 és 3,5 méteres távolság között lehetséges, a látószög pedig kellően széles ahhoz, hogy az utasítások feldolgozása zavartalan legyen. A kamera által érzékelt információkat az adott PC dolgozza fel, így aránylag combos processzorra lesz szükség, de egy erősebb kétmagos, vagy egy négymagos egység mellett nem lehet gond a feldolgozással. Emellett szükség lesz még 2 GB rendszermemóriára és egy modernebb, 1 GB VRAM-mal szerelt grafikus kártyára. Az ASUS itt minimum Radeon HD 5450-et vagy GeForce 210-et ajánl. A VGA egyébként nem a rendszer működése szempontjából fontos, hanem a termék által támogatott játékok miatt. Amennyiben ez nem fontos tényező, akkor gyengébb grafikus kártyával is be lehet ruházni az újdonságra. Az operációs rendszer oldaláról Windows 7 szükséges.

A szoftveres oldalon az ASUS az Xtion Portal alkalmazást biztosítja, illetve a csomag tartalma három játék is (BeatBooster, MayaFit és DanceWall), melyek kihasználják a rendszer képességeit. A gyártó emellett elindított egy Xtion Store nevű weboldalt, ahol számos az Xtion eszközt támogató alkalmazás érhető el, illetve vásárolható meg, amennyiben a kiválasztott program nem ingyenes. Az ASUS egyébként több céggel is együttműködik a termék támogatásáról, így a komolyabb PC-s játékok közül kompatibilis a Virtua Tennis 4, a Need for Speed: Hot Pursuit, a Street Fighter 4, valamint támogatott a Fruit Ninja és az Angry Birds.


[+]

A normál Xtion csomag hamarosan elérhető lesz az üzletekben, az árcéduláról azonban még nincs adat. Az Xtion fejlesztőknek készült verziói egyébként már egy ideje kaphatóak, így az Xtion Pro és az Xtion Pro Live már megvásárolható. Ezek persze elsősorban azért jelentek meg, hogy az ASUS számos programmal várhassa a felhasználóknak szánt Xtion mozgásérzékelő kamerát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés