Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Lassan utolérik a DirectX-et...
-
MZperX75
addikt
Aki igazán profit szeretne az nem biztos ,hogy fábol készültet használ,egyébként a fa elterjedtebb,és a kopogos müanyagnál tényleg sokkal sokkal jobb,de müanyagok es müanyagok között vannak azért külömbségek!
Ezt 1120W-os kütyüt nem hallotad,én sem!
Van olyan aki a házát úgy terveszteti,hogy a falba építteti a hangsugárzóit ,(kőből)
Minnél merevebb,és sürübb anyagból van annál jobb,a hangzás.
tételezem ha müanyag sugárzó vastagabb tömörebb bakelithez hasonló szilárdságú,akkor az is akusztikál.
Nem csak elektromágneses tekercseléső hangszóró létezik!
a kialakítása a sugárzóknak ettől függ!Így hogy milyen dobozba zárod ergo!
A doboz méretezése,a hangsugárzó méretétől függ!Akusztikus rövidzár
Az előre lesugárzott hang intenzitása ,megegyezik a hátrafele lesugárzott hang intenzitásától,így a két azonos mérető,de ellentétes írányú han akusztikus rövidzárat hoz létre,ezért a sugárzó valamelyik oldalát hermetikusan le kell zárni.
2 fajtája van(már a tekercselésű-nek)
Zárt rendszer,és a nyitott ugynevezett Bas-reflex!
A hátrafelé lesugárzott hang ne oltsa ki az előre lesugárzottat,hanem erősítse!
OFF -
jos3ph
tag
Feltételezem neked is műanyag hangfalaid vannak, és ezért véded is azt. Nem lefikázni szeretném, egyszerűen eloszlatni a tévhiteket. Nos mindenkinek vannak igényei, kinek alacsonyabb kinek magasabb. Egyetértek veled azzal, hogy van akinek az LG szappantartói is megfelelő hangzást adnak majd új gazdájának. De a fa akkor is alapeleme lesz egy normális házimozinak. Míg a műanyag merev, kopogós, addig a fa lágy, és sokkal szebben adja vissza a hangokat. Ég és föld egy fa, és egy plasztik dobozból épített hangfal. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt egymáshoz. Van akinek megfelel, aki nem vágyik magasabb szintű hangzásra, ez a réteg megveszi az egybeépített erősítős, lejátszós műanyag szettet, aki többre vágyik, az pedig beruház egy komolyabbra, ami fából készült.Voltak szappantartóim, sok évvel ezelőtt én is egy ilyennel kezdtem, Thomson volt a márkája, jó volt míg új volt, de idővel rezonáltak a hangfalak, és nem lehetett élvezni a filmet, mert mindig jöttek a felesleges zajok a műanyag miatt. Tehát a házimozi ott kezdődik, hogy fából készültek a dobozok!
-
jos3ph
tag
Ezek akkor is szappantartók lesznek számomra. A házimozi hangfalai FÁBÓL készülnek, nem pedig műanyagból. Az LG gyártson mikrót, vagy légkondit, abban elvileg jók ahogy hallottam. De ezek a marketinges wattszámok, nevetségesek, és hiszik, hogy van még aki beveszi ezeket...
-
rauschie
senior tag
Aha, persze.
Vegyetek sztereót.
-
dome911
tag
A következő generációs hangfalak: 11.1
Plusz egy láda a felső szomszédhoz és még egy az alsóhoz is.Na ez a valódi 360-as hangzás!
-
banhammer
veterán
Csecse kis kütyü, de nem kéne.
-
Orcsi
aktív tag
válasz
foxxmotor #19 üzenetére
Én azért nem szólnám le a műanyag hangfalakat .. ha van lehetőséged hallgas meg egy B&O RL60.2 vagy Beovox Penta hangfalat a 80-as évekből .... szerintem nagyon meglepődnél ... a tökéletes hangzás nem csak doboz kérdése annál sokkal komplekszebb képlet mert van a doboz a hangszóró a hangváltó meg hát az a nem kevés know how amit az adott cég felhalmoz (ja és a hely ahol hallgatják majd ) ... ... természetesen az emberek nagy részének ez az LG is tökéletes hangot fog kiadni ... de ez már más kérdés.
-
kerelo
aktív tag
1125W
-
MZperX75
addikt
9.1!!!
De jó,hogy csak 2 fülem van!
(és az is szar) -
bakter24
őstag
Jó, hogy ilyet is lehet kapni. Egy meglátás: Térhangzás? Meg 360 fokos hang? Kinél van házimozi hangszóró a szoba közepén? Kézfeltartással jelezni! Na ugye, hogy a falon/falnál van a holmi? Akkor nem 180° marad, amit le kell fedni hanggal? Akkor minek a "földműves-látásrontó" 9.1 & 360° élmény? Vagy ez valami marketingesnek volt vizsgamunka? Mert akkor 4-es alá.
-
ALBY
senior tag
Lényeg hogy legyen ájPod koddolója
-
Möhe
addikt
Aham, 5 "hangfal"-ból 9.1-es hangzás.
Sehol nem láttam virtuális szót vagy csak én vagyok figyelmetlen? Panelprolinak jó lesz a lettévé mellé,úgyis ez a célközönség.
-
MZperX75
addikt
válasz
macilaci78 #24 üzenetére
Az igazazat megvalva,technikailag,nem megvalósítható 1 csatornán ,a hallható fekvenciatartomás teljes átfogása!
A hangfrekvenciás tartomány szabványosan 20Hz-20Khz ig terjed.
Az emberi fül a mélyet és a magas hangokat kevésbé érzékeli!
Hallásküszöb,mondok egy példát 1KHz-es középtartományú hangot 1000Xhangosabbnak halljuk,mint egy egyező teljesítményű mély hangot a 18Khz-es magas hangot.
Erre több hangszóros"több utas" hangládákat rendszereket fejlesztettek ki,(nem most vagy 50-60éve.
Már 80'-as évekbeli hangfalamon is 3 hangszoró foglalt helyet.
HS511 Orion
Azt,hogy most digitális keresztváltókat használunk,és a hangszórókat külön vesszük az csak egy dolog.
Már a sima sztereo renszerek is 2X2-3 vagy-4 utasrendszert azaz, több hanszorókat használtak.(keresztváltó az,ami szétbontja a hangtartományokat :_magas, mély, közép hangszórokra )
Léteztek dupla sztereo,és Qvadró(Qvadrofon) rendszerek a 80'-as években,Ezeket ha 3 utas hanfalakkal,egészítünk ki csatornánként ,akkor is 4X3=12hangszórót jelent ,külön külön vezérelve.
A külömbség manapság csak az ,hogy mély ládának csak 1db használunk,mert "szereóban" nem hallunk 300Hz-alatt!
Nekem 90-es évekbenben egy duplasztereo rendszerem volt,
6db hang ládával ,a ládák különbözően akusztikusan jól elhelyezett kialakításban (lakásban) és páronként különbözően hangolt keresztváltóval(saját barkács)
volt ellátva.
1db 2x50W-os (sinus 8ohm)erősító és egy dupla Quad 405(4X150W) 4ohm épített erősítő hajtotta meg.
Ebből 2db HS511 orion(tunningolt ami azt jelenti a vasmagos mély tulmágnesezve 11000Gaus fölé) ez az érzékenységre volt hatással"kis teljesítményre is érzékenyen reagállt)+2Db épített hanffal ,amiben 4 hangszóró volt ládánként+HS288 Orion hanfal.
Kertesházban lakom 2 hívták a hatóságokat ,mert szomszedok ezt nem kultiválták!
OFF
Azóta ez már nincs meg,nem foglakozom már ilyenekkel. -
Devid_81
félisten
Közelebbről először szeptember elsején lehet majd szemügyre venni Berlinben, az IFA-n...
Minek egy IFÁba térhangzás?
Elég öröm ha még beindul.Azért az összteljesítményre kíváncsi lennék úgy élőben, biztos elég komolyan szól!
-
DEJVID
őstag
válasz
macilaci78 #24 üzenetére
Az igen érdekes hibád miatt értem, de úgy látszik, még mindig nem vetted észre.
-
tdd587
őstag
Ebben a termékben van fantázia, szerintem eladható lesz.
-
Boxi88
őstag
Repülős/helikopteres film közben biztos nagy élményt nyújt! De ezt csak kipróbálás után lehetne eldönteni, hogy megéri e a többletet...
-
foxxmotor
tag
Szerintem közel sem lesz ennek annyira tökéletes a hangzása ebben a műanyag dobozban. Mért nem veszik már észre, hogy a fadobozok sokkal szebben szólnak?
-
MZperX75
addikt
Nem mindegy ,hogy felvett leadott teljesítményt írnak,vagy zenei teljesítményt!
Mert méreteit nem tudjuk,de ha 1X1méteres WC-be beépíted,akkor már meg is van a zenei teljesítményben arra a 2-m3-re az 1125Wott már lehet 137dB a hangnyomás..(fájdalom küszöb)..
WC-ben veri a melled!HÁZI WC MOZI
(de persze ez tényleg elég hietettlen számomra ez ! Emléxem a kis videoton erősítőm 2X25W max névleges teljesítményű (14,5Vamp) konektorból felvett legalkább 140W-ot!
De ezmax 8x10W+mély 1x30W max,de kitudja.
-
25 wattos való teljesítménynél a szobaablak már igencsak kifelé ugrik. ahhoz képest koncerten már lehet, hogy jól szólna az 1125 watt.
ez egy igazi igénytelen műanyag fos, a 10000.1 meg néphülyítő baromság, kb annyi jelentősége van, mint a 2 csrilliárd:1 dinamikus kontrasztnak. -
vtechun
veterán
felvesz vagy 2-300 wattot és lead 1125-öt?
-
Tigerclaw
nagyúr
Azon gondolkozok, hogy van-e értelme tovább tökéletesíteni a térhatást. Legalábbis piaci termékként. A piac szerintem már messze elégedett a jelenlegi 5.1 6.1 7.1 szabványokkal.
Aki tovább akar lépni, az is jobban jár, ha hangminőségben vált, nem a hangszorók számát növeli. Inkább legyen egy komoly 5.1 szett külön erősítővel és komoly méretes fadobozos szatelitekkel, mint pl. egy ilyen 9.1-es design szett. -
DEJVID
őstag
válasz
macilaci78 #8 üzenetére
megapixeleleket?
-
Revox66
tag
Szerintem is így van.
Pl. az LG HX966TZ -nek 150W a felvett teljesítménye. ( Power Consumption )
Ehhez képest érdekes adatok ezek:RMS kimeneti teljesítmény - Összteljesítmény 1100W
RMS kimeneti teljesítmény - Első sugárzó 180W x 2
RMS kimeneti teljesítmény - Center sugárzó 180W
RMS kimeneti teljesítmény - Hátsó sugárzó 180W x 2
RMS kimeneti teljesítmény - Mélynyomó 200W (Passzív) -
Dassler
őstag
A merketing maszlagot leszámítva azért egy meghallgatás erejéig adok neki esélyt, mondjuk nagy csodákat nem várok. 100-150k-ért jó vétel lehet. Rendes házi-mozi még mindig csak egy rendes házi-mozi helységben valósítható meg megfelelő akusztikai kialakítással.
-
BotaN
senior tag
Hát ahogy elnézem az ára is valahol 9,1 körül lehet.
-
FRENK1988
veterán
mire fel 9.1?
-
callmeakos
veterán
Vad egy cucc
-
-
MongolZ
addikt
Jajj, hagyjanak már az ilyen 1125W teljesítménnyel... Egy valós (vagy akár felvett) teljesítmény sokkal többet mondana.
-
vtechun
veterán
Hmm, mobilos nezetben vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M Ryzen 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest