Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
"A váz a 61 pontos szigetelésnek köszönhetően megőrizte időjárásállóságát"
Az elődje nem volt időjárásálló, azt eddig csak az X-T1 mondhatja el magáról.
Ami a gépet illeti: szép-szép, de ennyiért nem kéne. Élőben nem láttam ugyan, de nekem szerintem nem érne meg ennyit a hibrid kereső. Az új szenzor viszont jöhetne. De akkor inkább egy X-E3 vagy X-T2.
-
törölt tag
de ahhoz ugy is kell expozni es hivni is. a nevlegestol es eloirttol valo elteres egybol mas karekterisztikat is eredmenyez, szinesnel meg biztos a szintorzulas. arrol nem is beszleve hogy egesz tekercset kell igy elloni, a kockankentivel nem kezdesz semmit hisz egyszerre hivod. szoval a filmes vilagban se volt minden tejfel
-
-
-
"a ket gorbet meg egymas melle teve, isotol fuggetlenul latszik az igazsag." - így van, erre jó a DXO
. Ezekszt az rx100 1/3FÉ-t az aktuális oly gépek 1FÉ-t tolják el a görbét. A bemutató cikkekben és tesztekben nem ártana ezt az infót is közölni - kapásból az iso-skála mellett.
-
arn
félisten
válasz
t72killer #18 üzenetére
csak halkan megjegyzem... iso 1079 azaz iso 1600 az rx100on is
iso 1600
rx100: 1079
em5: 782
pl2: 1050
x100: 1000szerintem a renderelt jpgben nincsenek ekkora elteresek. illetve ettol meg az em5 zajmentesebb, mint pl a pl2, ami meg az oskovulet pana szenzort hasznalja. a ket gorbet meg egymas melle teve, isotol fuggetlenul latszik az igazsag.
-
A digi korban sajnos nem egzakt a skála, de egész FÉ-nyi eltérések azért nem voltak jellemzők. Az első komolyabb meglepit nekem az olympus hozta. Ezekután vicces azt olvasni, hogy hűdejó az olympus/fuji iso3200-on, amikor azt a képet pl az rx100 iso1600-as képéhez kéne hasonlítani - ez a rész meg "véletlen" lemarad a tesztekből.
A rekesz-expóidő pároshoz jön egy harmadik, az "előhívás", azaz a nyerskép megfelelő megvilágítottsággal történő prezentálása. Itt ugye tudunk túlhúzni tetszés szerint - ennek volt a filmes megfelelője a túlhívás, ha hosszabb ideig lötybölték a negatívot, akkor dupla ISO-n is elő lehetett hívni. A következmény ugyanaz: nagyobb zaj+gyengébb színvisszaadás.
-
Ijk
nagyúr
"Teljesen értelmetlen, minden gépnél teljesen mást jelent egy adott ISO-érték."
Ez nekem új, eddig úgy tudtam hogy adott záridő-rekesz-iso értékkel pontosan ugyanazt a fényességű képet kell meglőnie minden gépnek. Vagy kiadhatok egy vázat amiben az iso3200 tulajdonképp iso 400 és akkor reklámozhatom hogy milyen jó magas iso teljesítményem van? Ja de az expo/rekesz értékek meg mégsem stimmelnek.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Nem rossz masina. Személy szerint jobban várom a Sony A6000 utódját, pletykákat olvasgatni, hogy február vége lehet a start.
-
" Teljesen értelmetlen, minden gépnél teljesen mást jelent egy adott ISO-érték." - persze, csak akkor ne jöjjön senki a tesztekben, fórumokban, hogy isoakármennyin milyen szuper a gép. Az olyval megbékéltem, lévén fix a dolog és a különböző vázaik uazt az erősítési faktort használják így közvetlen hasonlíthatóak, a fujinál kuszább a kép - ráadásul a csapból is az folyik, hogy a fuji milyen jó magas iso-n, meg hogy adja el az ember az aktuális Bayer-es gépeit mert az a tuti.
Ok, a MP-egyenértéktől se esem hasra, a Foveonnál is ezt nyomják, aztán mégse.
-
.mf
veterán
Itt is meg az Oly / m4/3 topikban is folyton pörögsz a témán meg állandóan "csalós Oly ISO"-val jössz. Nem k-ra mindegy? Teljesen értelmetlen, minden gépnél teljesen mást jelent egy adott ISO-érték.
Ha már bele akarsz kötni valamibe, akkor inkább azt a rakás marketing-bullshitet emeld ki, amivel most is jöttek, pl. hogy ez a 24 Mpx-es szenzor "30-36 Mpx-el egyenértékű"... jajj.
-
-
arn
félisten
szerintem nem ebben van az elonye - a szinek, tonusok, plasztikussag. meg el is ront par dolgot (a zold sok reszletnel), de a vegeredmeny meggyozo, foleg ezekkel az obikkal parositva. a magasabb felbontassal jo esellyel kevesbe lesz szembetuno a zolddel kapcsolatos gond (1:1ben szvsz nem lesz valtozas), mikozben az elonyok maradnak.
-
MrChris
nagyúr
Tévedés van a cikkben, javítsátok ki! Ezt írtátok:
"Hibrid keresőt ugyan már láthattunk az XT100 és XT100T kamerákban, azonban az X-Pro2 az első cserélhető objektíves váz, ami megkapta ezt az opciót. "Idézném az X-Pro1-es PH cikket: "A hibrid kereső gyakorlatilag ugyanaz, mint az X100-ban: továbbra is fantasztikus."
Meg az X-Pro1 adatlapját:
"Kereső:
Hybrid Multi Viewfinder (elektronikus és optikai), optikai rész 0,37-szoros és 0,6-szoros nagyítással, körülbelül 90%-os képfedéssel (gyári érték); elektronikus kereső kb. 100%-os képfedéssel, 0,47-szeres nagyítással, 1,44 millió képpontos felbontással" -
"csodak nincsenek... " - ebben igazad van, csak a fuji x-trans koncepciót nagyon sok szakmai fórumon is megváltóként istenítették, hogy teljesen megfelel az egyel nagyobb kategóriának (bár nem láttam egy környékbeli kukában kivágott 5D-t vagy D700-at). A tipikus gyorsteszt erre a DXO, ők pedig vmi oknál fogva nem hajlandók x-trans-os se foveon gépet tesztelni
Szóval a vak iso-t belövöm és képezek majd konklúziót vonok le minden egyéb tényező figyelembevétele nélkül c "tesztek" egyre jobban félrevezetik a vásárlót.
-
Ha fix 1FÉ-vel "módosítják" a skálát, az kisebb bűn, a fujinál rémlik egy olyan, h 12500-nál már 2FÉ az eltérés pl egy nikon vázhoz képest - így elég könnyű "csúcs iso teljesítményt" mutatni a tesztekben. Az olyé is elég extrém, egy iso-tesztet nézve azt hinné az ember, hogy totál egy szinten van az aktuális APS-c gépekkel - aztán vhogy mégse, mert adott megvilágításhoz vagy az iso skálát kell továbbtekerni, vagy hosszabban exponálni vagy postban utánhúzni.
-
törölt tag
"Hibrid keresőt ugyan már láthattunk az XT100 és XT100T kamerákban, azonban az X-Pro2 az első cserélhető objektíves váz, ami megkapta ezt az opciót."
az xpro-1 az nem hibrid volt, mar sok evvel ezelott?
-
MrChris
nagyúr
Nekem ebből már csak a billenthető LCD hiányzik.
-
arn
félisten
johet az xt2 verzio is
jo lenne, ha a redonyt es a szenzort megkapna.
-
És vajon folytatják az ISO skála elcsalását, hogy jól szerepeljenek a tesztekben?
Most nem találom a mérést, de valaki progresszív "iso-szépítést" mért (magasabb érzékenységnél több FÉ, mint alacsonyabbnál).
-
eclipse006
őstag
Elfogott a "must have" érzés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A világ első hibrid multi-keresőjével és új 24 MP-es szenzorral érkezik a tükör nélküli rendszerkompakt.
- Külpolitika
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen egeret válasszak?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest