Megérkezett a Fujifilm X-Pro2

Végre megérkezett a szakma és a rajongók által egyaránt várt Fujifilm X-Pro2, a népszerű X-Pro1 utódja. Az újdonság új, 24 megapixelees X-Trans CMOS III érzékelőt kapott, ami a továbbra is a Fujifilm saját elrendezésű színszűrőjét használja az iparágban egyébként domináló Bayer-szűrővel szemben. Az alapérzékenység ISO 200-12 800 között választható, míg kiterjesztett módban ISO 100-51 200 áll rendelkezésünkre. Az új lapka mellé új jelfeldolgozó is dukál, így került a gépbe az X Processor Pro egység, mely az előd EXR Processor II-nél négyszer gyorsabb, a megnövekedett felbontás ellenére. Továbbá ennek köszönhetően, a megszokott RAW és JPEG formátumok mellett mostantól 14-bites, veszteségmentesen tömörített állományként is képes elmenteni az elkészült képeket a gép.


[+]

Hibrid keresőt ugyan már láthattunk az X100 és X100T kamerákban, azonban az X-Pro2 az első cserélhető objektíves váz, ami egy elektronikus távmérő megoldást is kapott ezen felül. Az elektro-optikai kereső, az X100T-hez hasonlóan működik, így használhatjuk pusztán a 2,36 millió pontos LCD kijelzőt, vagy az optikai keresőre vetíthetjük az expozíciós értékek mellett akár a fókuszterület kiemelt képét is. A hátsó kijelző fix, változatlan méretű, de immár 1,62 millió képpontot jelenít meg. A kereső mellett az autofókusz is hibrid, ugyanis a 273 fókuszpontból 77 pont, a kép 40 százalékát lefedve, fázisérzékeléses. Ennek köszönhetően az X-Pro2 tudhatja magáénak a leggyorsabb AF-rendszert a gyártó kínálatában.

A gyorsabb, 1/8000 mp-re képes mechanikus zár mellett megjelent elektronikus zár is, melynek köszönhetően akár 1/32000 mp-es záridővel is készíthetők képek, míg terhelhetőségét 150 000 exponálásig garantálja a gyártó. A váz a 61 pontos szigetelésnek köszönhetően megőrizte időjárásállóságát, továbbá az X sorozatban egyedülálló dupla SD-kártya foglalatnak köszönhetően most már nem csak a gép, de adatainkat is nagyobb biztonságban lehetnek. Az UHS-II kompatibilitás végett pedig a sebességre sem lehet panaszunk.


[+]

Wi-Fi ugyan van, azonban 4K mozgókép felbontásra ne számítsunk. Maradt a Full HD maximumnak, azonban a képfrissítés immáron 60p is lehet. A váz tömege akkuval és memóriakártyával 495 g, míg végfelhasználói ára 1700 dollár körül alakul, megjelenése pedig februárban várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés