Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
egamega
tag
Nekem most érkezett meg. Ahogy beledugtam a mikro usb csatit, egyből le is esett a helyéről. Nulla forrasztás kb. Minőségi cucc.
-
RufusBrown
csendes tag
A kérdésem az lenne, hogy ha a notebookomon van HDMI csazlakozó, akkor azzal is lehet használni ezeket a zsebgépeket?
-
Auratech
őstag
Laptop wifijét is meg tudnád osztani, vagy egy 2e Ft-os wifi pöcökkel bármilyen w7-es gépet, vagy mást is kicsit több kattintással. wifin keresztül dlna- képet, a hangot is átcsempészheted, de azért az nem üzemszerű.
Az a kütyü kifejezetten a hdmi-n keresztül teljesedik ki. Erre való. Felokosító. -
lilp
tag
faszom!
vga kábel van bedugva, nem a hdmi. várhattam én a hangot...köszi a választ.
viszont kellene hozzá wifi router, külső merevlemez vagy sata usb átalakító...bár a 808at tettem a kosárba, de töröltem. okosabb dolog kivárni az exynos 5 lapkákat asszem, duplavényóccal. -
Auratech
őstag
hdmi kell hozzá. azon kiadja a hangot is. Szerencsés a hdmi-s hangszórós monitor..
Esetleg házimozi erősítő, aminek hdmi bemenete van...vagy projektor, amiben van hangszóró és audió kimenet is...
a kütyünek analóg hang kimenete nincs..Esetleg egy usb-s pendrive-hangkártya.- 2500-ért van ilyesmi. linuxal biztos megy, androiddal nemtom -
sztikac
őstag
Na, ezek a kütyük lesznek 2013 netbookjai
Amúgy ha lenne rá rendes linux akkor kőne
-
bambano
titán
ilyet rendel valaki, szólhatna, én is beszállnék.
-
Auratech
őstag
Szerencsére nem rendeltem meg a korábbi mk verziót. Ez jobb lesz.
Tulajdonképpen ez egy számgép. Azokhoz is kell monitor meg bill..
Nekem pld. arra jesz jó, hogy felokosítom vele a projektoromat. Ha a felhőben tárolt cuccaimat kell csak használnom, nem kell magammal vinnem laptopot.
Mivel a telómon nincs hdmi, olcsóbb megoldás egy ilyenbe beruházni, mint elhagyni a jól belakott WP7 telefonomat.
A dropbox és a logmein segítségével akár az irodai windowsos munkakörnyezetem is használhatom, ha van net és a nagygépem bekapcsolom a wp7-el bárhonnét.
A kütyüvel kapcsolatban az egyetlen fenntartásom a melegedés. Jó lukacsos. Nem vagyok biztos benne, hogy hosszan pörgetve-használva nem melegszik. Mondjuk megoldanám egy pár ram sünivel...kicsit megmoddolva. -
-
Graphics
Jómunkásember
-
GIJoe
addikt
Ha a mediacoder rágyógyul majd az is valami...
-
kenand
veterán
Sajnos MK802-vel ellentétben elérhető LInux még nincs rá.
-
merkerik
csendes tag
sziasztok!
sztem van jövője ezeknek a mini gépeknek.
neten keresgélve találtam egy ujjabb modelt lehet nem ujjabb de kicsivel jobb
http://www.geekbuying.com/item/MK808-Dual-Core-Android-4-1-Jelly-Bean-TV-BOX-Rockchip-RK3066-Cortex-A9-Mini-PC-stick-307415.html 64 ért nemsok
ilyenekről olvasgatnék 1-2 tesztet. -
-
zseko
veterán
kell nekem ilyen
-
draco31
veterán
Nekem is egyre jobban tetszenek, csak nincs hozzá még tv-m sem.
-
daninet
veterán
Lehet gamepad-et rákötni csak nincs értelme mivel egy játék sem támogatja sem az egeret sem a gamepad-et. Az UG802 demó videójában sem megy a CS-ben az egér.
Tehát ezt úgy képzeld el, hogy rádobod az egeret és csak bal klikkel az ujjadat helyettesíted pont mint a telefonon.
Egyébként a legtöbb wireless cucc működik, mivel az alap keyboard driver ugyanúgy hajtja meg a billentyűzetek 95%-át, tehát multifunkciós dolgok nem lesznek de gyakorlatilag billentyűzet meg egér az mindegy mi.
A google Tv-hez gyárt a Logitech egy billentyűzetet touchpad-al ezt használják sokan, de van airmouse meg millió cucc. Ebay-en pl ez a logitech 8000huf körül megy postával -
tjb007
nagyúr
Utóbbit minden gond nélkül, előbbi viszont csak némi "hegesztés" után működne.
(#56) nuke7
A Smart TV -k ezekhez a Androidos stick -ekhez képest olyan buták mint a föld. Egyrészt olcsóbb is egy ilyen, másrészt meg kedved szerint formálhatod a rendszert is amit egy okostévével nem tudnál megcsinálni.
Ezekkel például simán ki lehet váltani azoknál az embereknél a PC -t/note- ill. netbook -ot akik csak online tartalomfogyasztásra használják a felsorolt eszközöket (na meg ott van az a nagy előnyük is, hogy hangtalanok és kevesebbet is fogyasztanak).(#58) lilp
Azokra még várni kell ki tudja meddig, amivel csak tudják és ameddig csak lehet próbálják a legalacsonyabban tartani a gyártási költségetek mert minden cent számít.
-
hbala
aktív tag
Írtam Abu85-nek, hogy odaadom tesztelésre. Szóval, ha érdekli, akkor lesz teszt.
-
.mf
veterán
Hú, tetszik. De mivel egy Kontron IPC lap, az árából az összes eddig felsorolt darabot meg lehetne venni
Valamint SATA sincs rajta, viszont az Eth legalább Gb-es.
Mondom, hogy majd csak összejön ez végre-valahára. Már pár éve írom itt is, hogy mit várok, most már technikailag ott is tartunk, már néhány majdnem-darab is van, csak még senki nem rakta össze rendesen
Ez a Geniatech belső HDD-vel, amit fentebb említettem, ha kétmagos lenne min. 1GB RAMmal és esetleg még Gb Eth porttal, már meg is rendeltem volna.
-
pigster
senior tag
Ha ún. smart tv-d lenne, akkor tudnád, hogy a smart részben az appok sz@rt sem érnek. A beépített médialejátszó esetleg jó valamire, a többivel csak az idegeskedés van. Néhanapján belekukkantok a "smart" részbe, de általában azzal végződik, hogy hozzávágnám a tv-hez a távirányítót.
-
pigster
senior tag
Erre (vagy más Androidos cuccra) lehet kötni Logitech F710 Wireless gamepadet, illetve Unifying vevős billentyűt ill. egeret?
-
.mf
veterán
Ezeket korábban néztem már itt-ott hírekben bejelentésükkor, de nem teljesen nekem valók
Egyikben sincs SATA és mindkettő drága, mivel nem konzumer-, hanem "mérnöki mintapéldányok".
Közben én is találtam valamit: Geniatech ATV1200 Dual-core
2×1.5GHz A9, 4×USB2, dsub, hdmi, eth, kompzit és komponens, optikai. Már csak a SATA hiányzik
A vicc az, hogy gyártanak 3.5" belső lemezest is, de az viszont csak egymagos
Sőt, még lemezes-tuneres is van, még kevésbé értem, hogy miért nem tudtak abba kétmagosat tenni...---
Bár most, hogy kicsit jobban utánanéztem, Amlogic 8726MX kétmagost nem dícsérik túlzottan, s korábban sok gond akadt szoftveresen a Geniatech-kel. Már csak azt kéne megtalálnom, hogy oprendszert lehet-e rajta normálisan cserélni.
-
Honkydoo
őstag
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy bluetooth-os perifériákat is fogad.
Létezik bluetooth-os tuner!?
-
.mf
veterán
Lehet, hogy kezelik az USB hubokat, de a sávszélen osztoznia kéne akkor a LAN-nak, HDD-nek és perifériáknak...
Valami olyasmit keresek, mint a Mele A1000 (SATA, Dsub, HDMI, 2 USB, Eth, optikai + RCA, linux-disztró telepíthető), csak kétmagos + 1GB RAM + 4-8GB flash kivitelben. Remélem hamarosan már ilyenek is jönnek.
-
RufuszX
senior tag
Néztem, de véleményem szerint annál van jobb periféria is hozzá, amit feljebb már linkeltem is.
Egyébként ezek a kütyük kezelik az USB hubokat, arra kötsz egy ilyen usb-lan adaptert és szerintem SATA csatihoz is van valami okosság
(egyébként időkérdése és szerintem valami usb-s hangkártyát is heggesztenek hozzá
)
-
.mf
veterán
Sőt, egy olyan ajánlatuk is van, amiben van Lenovo kézi mini-bill+hanyattegér távvezérlő is $89-ért... hajjaj... nagyon nagy a kísértés. Csak a Lenovo távvezérlőt önmagában nem láttam még ennyiért, nemhogy evvel együtt...
Viszont jobban szeretnék valami olyat, amin
- van Eth port
- hangkimenet
- még legalább +1 USB, vagy belső SATA port.
- (meg persze kétmagos, min. 1GB RAM)
Ilyet sajnos még nem láttam. -
Angel1981
veterán
Kíváncsi vagyok, ezek hová fognak fejlődni.
-
Anász
tag
Lehet buta kérdés, de D-Sub-bal össze lehet kötni egy ilyet?
-
RufuszX
senior tag
Perifériának egy ilyet tudnék elképzelni hozzá és minden megoldva a kezelésnél, ráadásul még játszani is lehet vele
-
MarQs
senior tag
Karácsonyi ajándéktipp ötletelés: ON!
Hát hogy legyen a hazai háztartásoknak megtakarításai, ha mindig ilyen mászt-hev, "a-konzumer-mindenit!" ajánlatokkal találják meg az embert?!??
Kiváló cucc! Mind ez, mind a 808-as! -
Graphics
Jómunkásember
válasz
pootytang #39 üzenetére
Fentebb is taglaltuk, vissza kell olvasni.
/ szerintem 3x-ra is ,de leírom
/
USB-n keresztül egér és billentyűzet.
-
pootytang
tag
És, hogy lehet erre perifériát kötni? Vagy távirányítóval ehet irányítani? Az előre telepített android érintőképernyőre van kihegyezve, ha a tévémre rákötöm mivel irányítom az oprendszert?
-
Alakulnak a mini számgépek,a következő 4 magos lessz
-
Lenry
félisten
nagyon tetszik, kár, hogy nem tudnám kihasználni.
-
nuke7
veterán
ez mire jó..?
-
daninet
veterán
De, mert a falitartó eltartja a TV-t 5-6 centire illetve a hdmi kábelek be vannak pont annyira minden TV-n süllyesztve, ha falhoz nyomod a csatlakozó ne tartsa el a TV-t. Viszont ez a bigyó kicsivel több mint 10 centi, ha egy kábellel nem lógatod ki a TV mellé akkor nem tudod felszerelni. Esetleg venni kell 90° female-to-male csatlakozót
Dulee: na ezt ebayen nem irták a tartozékoknál csak az mk802nél
-
banhammer
veterán
Korrekt kis kütyü.
-
daninet
veterán
válasz
planbmokus #27 üzenetére
3 usb vagy egy 5v 2A adapter kell hozzá.
A 808 pedig lényegesen jobb a hdmi kábeles megoldással, gondoljatok arra, hogy több TVnek hátrafelé merőlegesen van hdmi csatlakozója és nem lehetne felszerelni a falra. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
planbmokus #27 üzenetére
Pár linken is látható, hogy az egyik esetben USB-n kap áramot, a másikon pedig van neki tápja
@daninet: kábel jár mindkettőhöz, szóval lehet hosszabbítani a HDMI-t -
planbmokus
senior tag
Táp? Elem?
Vagy tud HDMI-ről felvenni áramot? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
CharlieDrop #24 üzenetére
USB-OTG kábel
Aztán azt kötheted HUB-ra és annyi cucc megy rá ,amennyit elbír a vas
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hmm, tévé okosításhoz lehet én is veszek egyet...
-
RufuszX
senior tag
akkor úgy fogalmazok, hogy a következő generáció. Az "agya" ugyanaz, de átdolgozták, mert az UG802-vel akadtak problémák (wifi kapcsolódás, melegedés, bár ez inkább MK802-re volt jellemző).
De ami jelenleg nagy hiányosság hogy nincs Linux támogatottság hozzá. Ebben MK802 sokkal jobb viszont ott a hardver gyengécske már.
-
RufuszX
senior tag
Azért ez a kütyü már elég régóta kint van.
Már itt a fejlettebb verzió is MK808 vagy GV-20 néven (~65 $):
- 8GB-os
- Jelly Bean
- átdolgozott erősebb hűtés
- 2 antennás wifi
- +1 usb interfaceEgy-két info róla külföldről: gyors leírás, kicsomagolás és első tapasztalatok és képek.
-
DraXoN
addikt
Én is ezt olvastam, és oldalt a képben meg láttam az androidos logót... hát.. összeraktam és gondoltam már "androidos zsebszámológép" ... már azt gondoltam, ha ezt megértük akkor a következő az androidos okos-hűtő (tényleg lassan mindenbe beleköltözik)..
de most belegondolva, lehet nem is lenne hülyeség egy androidos zsebszámológép, sokkal komplexebb grafikonokat lehetne igény esetén rajzolni velük mint a mostani "csoda" gépekkel.
-
hunmyke
aktív tag
Én meg elsőre azt olvastam, hogy:
"Megélénkül a zsebszámológépek szegmense?"Kerestem is ezerrel, hogy hol van egy számológép.
Tudom olvasni balról jobbra... -
daninet
veterán
2 hete meg voltam rá indulva, pont TV vásárlás előtt álltunk, és úgy gondoltam veszek egy nem okos Tv-t és egy ilyet hozzá. De végül kiderült, hogy 42col környékén alig van olyan tv ami nem játszik le usb-ről filmet, és azok se olcsóbbak mint a többi.
Nekem is nagyon tetszik de nem tudom mire használnám -
Graphics
Jómunkásember
Nagyon komoly masina, na így már elgondolkodtató az MK802-es beszerzése, aminek még lentebb eshet az ára, habár már így is csak 50-60$ ,és már arra is van Linux oprendszer.
Egy HDMI-s monitor és kész a net-PC
Kíváncsi lennék ez az új kétmagos mit tudna egy esetleges Linux alá feltett Photoshoppal
-
buzus
aktív tag
Nagyon jó kis masina, mikor ér el hozzánk? Külföldről érdemes valahonnan megrendelni?
-
BiP
nagyúr
"Írhatna valaki majd 1 jó kis logout cikket!
"
Mint a Raspberry PI-ről? Tényleg jó lenne. Mert ugye egy dolog a paraméterlista, egy másik a gyakorlati használhatóság. -
Gercsa
senior tag
Ennek milyen áramforrása van?
Van egyáltalán beépített akkumlátora?Hiába ilyen kicsi, ha szegényhez egy telefontöltő méretű adaptert kell hurcolászni, akkor már lehet inkább egy tablet vagy telefon amit alkalmasint ráköt az ember egy monitorra.
-
GIJoe
addikt
válasz
hibavissza #4 üzenetére
Olyan jó 8 hete kapható a cucc, nagyon gondolkodom rajta...
Biztos hogy meg lehet oldani a tunert rá itt is sikerült, csak macera meg barkácsolás...
Itt 60$ postával!
Írhatna valaki majd 1 jó kis logout cikket!
Akit érdekel akadnak benckmarkok is, izmos cucc a Rockhip
A következő lépcső az MTK 6588 lesz szerintem (4magosok), év vége felé...
-
hibavissza
veterán
ez igen. integrált dvb-c/t tunerrel álom lenne.
-
Pocok256
veterán
Na erre lehet befizetek !
-
BiP
nagyúr
Ez nagyon kemény.
-
misx
senior tag
Zsebszámítógép?
Számomra már egy Androidos "mobiltelefon" is az.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest