- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Philips LCD és LED TV-k
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve_Brown
senior tag
A NANO venticsatlakozójának mi a pinout-ja?
-
Steve_Brown
senior tag
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #1021 üzenetére
Nekünk azt tanították itt az egyetemen, hogy a szilárd kondenzátorok kapacitása nem csökken a használattól.
-
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Kalacskepu #1004 üzenetére
Nagyon jó lenne ha a gt310 tényleg csak a kimenetét adná az egészhez mert jelenleg ha beleakarok tekerni egy full HD videóba szegénykém 100% load-on throttlingol
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
PinguPingvin #996 üzenetére
Corsair H 110 Hydro
280mm -
Steve_Brown
senior tag
válasz
Steve_Brown #990 üzenetére
10 perc furmark venti nélkül 50 fok
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
scott_free #944 üzenetére
A 280-as vizet kihagytad...
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
PinguPingvin #903 üzenetére
Ilyen gyenge forinttal? pff felejtős
-
Steve_Brown
senior tag
Hol tudnék Pesten szerezni M2*30-as csavart
-
Steve_Brown
senior tag
Végülis nekik megéri 3x annyit fizetni 8%-al gyengébb kártyáért (gondolok a 6500XT-re). Csak azért mert van rá garancia és BIOS Flash vagy integrált/másodlagos videókártya nélkül is megy out of the box.
Most ha belegondolok, hogy ez a kártya 3x megdögölhet a másik garanciájának ideje alatt és ha újat veszek még akkor is jobban megérte.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Smithy87 #837 üzenetére
Konkrétan alig lehet találni olyan vízhűtőt ami befér a 4 csavar közé, nem is tudom, hogy hogy képzeled a HBM hűtését. Simán eléri bármelyik vízhűtő a HBM-et.
Az meg, hogy a VRM-et, hogy hűtöd szintén egyszerű kérdés. Rajtahagyod a bordáját és átfújsz rajta egy kissebb ventivel.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #740 üzenetére
Most már amúgy bánom, hogy nem 9300 x2-őt vettem én is. De lehet a 450-es táp lesz0pta volna magát ha meglátja.
Legrosszabb esetben befogod bitcoint bányászni. Elég gyorsan megtérül. 50+ Megahesst simán tud, 1,6 euró/nap
-
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #730 üzenetére
HBM-et nem akarom piszkálni. DE a GPU-ból kihoznám a maximumot
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #728 üzenetére
Hát én szeretném ha a BIOS-ban feljebbállítva a TDP értékeket és az órajelet sem menne 60-65 fok fölé, szóval indokoltnak látom a nagy radit.
-
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Smithy87 #687 üzenetére
Vagyis akkor, ha PCIe 4.0 x4-es kártyát PCIE 3.0 Slotba teszel.
Nagyon furcsa, pár éve még az volt, hogy a VRAM egyáltalán nem számít, mikor a HD 6450-et is 4 giga vrammal akarták eladni, de a HD6950 is csak 1 gigás volt.
Most meg a gyártók mintha direkt nem tennének VRAM-ot a kártyákra. Miből tartana 30-32 gigát tenni egy RTX 3080-ra?Ugyanakkor régen még tesztek is voltak, a 980Ti-ig nem jött ki különbség a PCIe generációk között, mindegy volt mit, mibe raksz. Most meg külön oda kell rá figyelni.
Agyrém ez az egész.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #683 üzenetére
Kellett már kézzel ALU-t összekattintgatnom 40 perc alatt ZH-ra, szóval el tudom képzelni.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #681 üzenetére
De miért kap olyan keveset? Évek óta a x16 a standard, nem?
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #669 üzenetére
Tehát azt akarod mondani, hogy gyengébb minőségű alkatrészekből van? Vagy mire akarsz ezzel kilyukadni?
-
Steve_Brown
senior tag
A cm ilyen egzotikus mértékegység?
Egyébként a VRM bordája miatt orientálódhat a szélére a levegő, hiszen ott annyival nagyobb nyomás kell a levegőnek, hogy a szélső kamrákban áramló levegővel megegyező sebességgel tudjon áramolni, hogy egyszerűen kitér a kisebb nyomás felé.
Megoldás lehet az, ha mondjuk nagyobb ventiket szűkítetetek be ilyen kicsire (Aprón például pont van 140-es Akasa Viper [Az Akasa egyébként baromi jó, nekem 1db 120-as Akasa Piranha kiváltott 2db Arctic F12-őt a radin]). A tölcsért az illesztésnél tömítsétek le és esetleg a szélére építsetek be szűkítőket, ha az a cél, hogy középen áramoljon át a nagyobb mennyiségű levegő. -
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #661 üzenetére
Vagy nagyon
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #658 üzenetére
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #654 üzenetére
280-as víz már úton van
No joke
-
Steve_Brown
senior tag
Esküszöm, ezentúl csak így fogok videókártyát venni. Sokkal menőbb mint bemenni a boltba és venni egy 6500XT-t.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #637 üzenetére
De akkor rosszul van leírva a cikkben, hogy a DP port használatához BIOS Flashre van szükség.
-
Steve_Brown
senior tag
Most tudtam egyedül élesben kipróbálni. BIOS Flash meg minden nélkül Radeon Software teljes értékű Nano-nak felismerte és mindennel kompatibilis a saját DP portján is ad képet, fura módon nekem DP to VGA átalakítóval nem tűnik el a kép.
#615 _kovi_
Rendben, tőlem akkor is vizet fog kapni.
#617 Czimby
Volt Dell Optiplex 755-öm, konkrétan a skype tulsó végéről megkérdezték, hogy a gép sivít-e ennyire? -
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #607 üzenetére
vagy mondjuk megkérdezhetnénk a webshopot, hátha transzparensebbek a szlovákok mint a magyarok. (Az enyém #3567 febr. 16)
-
Steve_Brown
senior tag
Bennem már csak 1 kérdés maradt: 120-as vagy 240-es AIO kerüljön rá?
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #587 üzenetére
Akkor mi volt ez a rémhírterjesztés, hogy nem full minőségi 500-as táp elhasal vele?
-
Steve_Brown
senior tag
Azt meg tudja nekem mondani, hogy mekkora furatok vannak a kártya NYÁK-ján a hűtő rögzítésére? És, hogy mekkora furat van a hátán lévő rögzítőkeretben?
-
Steve_Brown
senior tag
Szerintetek ha egy 140mm-es Akasa Viperrel fújnám hátulról, egy 90°-ban megtört tölcsérrel akkor kéne neki alátámasztás? Vagy a hűtés miatt is van annyi merevsége, hogy nincs rá szükség?
-
Steve_Brown
senior tag
Amúgy arra érdemes odafigyelni, hogy rengeteg olyan (khm khm Intel) processzor ami csak 16 PCIe lane-t kezel. Ebben az esetben ha egy x16-os videókártyát használunk és teszünk a lapba egy másik x1-es PCIe kártyát (legyen az akár egy USB bővítő) akkor a nagy GPU már csak x8-as módban tud majd menni ami korlátozó tényező már ezeken a szinteken.
Persze Ryzennel és Xenonnal ilyen probléma talán nincs.
-
Steve_Brown
senior tag
Ha nem csavarhúzóval hajtod ki hanem kombinált fogóval akkor nem sérül a matrica
#485 _kovi_
Teljesen jól mondod. Én se fogok a GT310-el monitort dugni az Mi8-ban. Legrosszabb esetben a windowsban be kell állítanod (Win10-en 2 kattintás és csak egyszer kell), hogy az Mi8-at használja a feladatokhoz. Ilyenkor a GT310, esetedben a GT710 csak a kimenetét fogja biztosítani, az a kis GPU nem kap majd semmilyen számítási feladatot. -
Steve_Brown
senior tag
Figyelj én Legacy+UEFI módba állított alaplappal bedobtam csak úgy mezitlábasan, hogy ad-e képet (Ryzen 1600X, nincs integrált) és out-of the box működött. Persze a Radeon Software nem mászik fel rá Nano BIOS nélkül. De én egyenlőre lehet nem bontom meg a gyári hűtőjét, hátha van valami jobb megoldás. Akár hátha rámegy egy low profile CPU hűtő, vagy veszek egy toronyhűtőt és ráteszem a játékvizet a prociról.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #471 üzenetére
-
Steve_Brown
senior tag
Kell tenni egy 40mm-es ventit a vrm-re és megvan oldva.
-
Steve_Brown
senior tag
Egyébként van AIO amit fel lehet rakni rá. https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/id-cooling/frostflow-x-120-p486457191/ kell egy fúró, 4db hosszú csavar, 4db anya. A VRM bordája maradhat is, aki szeretné tehet oda egy 40mm-es ventit.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
fatpingvin #429 üzenetére
Csak vicceltem.
De a ventillátoros kérdésemre válaszolhatna valaki -
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #420 üzenetére
#421 fatpingvin
Ezen most hangosan felröhögtem.
#420 MasterDeeJay
Várj előszedem azt a P4-es lapomat amin van dedikált PCI-E to AGP fordító chip, így bármelyik PCI-E vga-t bele lehet rakni de a déli híd AGP interfészen kommunikál vele.
Na viszont ami fontosabb. Nekem úgy néz ki, hogy lesz CNC mart kasztnim a kenand által említett 11mm-es Akasa ventihez. Szerintetek ebből a ventiből 1 db maxra tekerve 80, esetleg 75 fok alatt tartani a kártyát? Mikor megrendeltem biztos voltam benne, de kezdek elbizonytalanodni.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #398 üzenetére
R9 290-nel furmark + Prime95 alatt 290W-ot evett konnektorból a konfigom, kíváncsi leszek, hogy a Nano-val mennyit fog. Kár, hogy nem tudom kipróbálni integrált/másik VGA nélkül
-
Steve_Brown
senior tag
Gondolom ha nekem az R9 290-nel nem volt problémám a Nanoval se lesz, ugye?. Régi fajta Corsair CX450M a tápom.
-
Steve_Brown
senior tag
Na megjött. Egyébként ez nagyon kicsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Revolut
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest