Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Tigerclaw #113 üzenetére

"Azért az ember vásárlás előtt nem kérhet egy napra vagy egy hétre teszt telefon, hogy megyőződhessen arról, hogy minden rendben van vele."

Milyen szerencse, hogy a mai világban már vannak tesztvideók! Nem is egy. Adott termékből 2-3 hosszabb terjedelmű videó is található a neten amiből minden funkció és azok sebessége látható / hallható.
    Plusz tele van a net szöveges tesztekkel, magyar és angol nyelven is. Ez bőven elég arra, hogy az ember képben legyen az áhított telefon képességeiből.

De hozom a saját konkrét példámat. Lg p500. Úgy volt, hogy körbenéztem milyen telefonokat lehet kapni a rászánt összegből két évvel ezelőtt, előfizetéssel. Kiválasztottam 3-4 nekem tetsző telefont. Feljöttem a topikba és megkérdeztem a hozzáértőket, hogy melyik lenne a legjobb. Mondták a P500-at. Rendben. Felkerestem a MobilArénás tesztjét. Átolvastam, tesztvideót, tesztfotókat megnézegettem. Utána kerestem egy terjedelmesebb tesztvideót a neten, azt is megnéztem, többször is. Minden megfelelőnek találtam / sebesség, funkciók képességek stb... Persze viszonyítva a kemény 15.000 forintos árához 2 éve.

Ezután fogtam magam és bementem a T-mobilba, mondtam, hogy ezt a telefont szeretném. Kihozták, bekapcsoltam. 5-10 percig próbálgattam, nyomkodtam. Tetszett. Hát megvettem!

És nem csalódtam benne. Azóta is tökéletes arra, amire nekem akkor kellett. Minden funkciója működik, akadásmentesen. Nem azt mondom, hogy gyors, de ennyi pénzért nem is várok többet. Amiért hamarosan lecserélem az a kamera felbontása valamint a kijelző felbontása és mérete. Azóta is 2.2 van rajta mert tökéletesen megfelel mindenre amit csinálok a telefonnal. (igen van benne minden, net, zene, videók, fotózás, GPS, plusz egy rakás alkalmazás a bevásrálólistától kezdve babylog naplózáson keresztül a kutyafüléig).

DE! Ha a boltban valami csoda folytán azt tapasztaltam volna, hogy a telefon nem teljesen megfelelő nekem, akad / belassúl / laggol akármi... akkor eszem ágában se jutott volna megvenni! Csak akkor veszek meg egy telefont ha minden téren megfelelő számomra vagy kompromisszumokkal de elfogadható. Nem fogom várni a frissítést, hogy na majd attól biztos jobb lesz.

"A google kihozz egy új androidot, ami az ábra szerint nem több egy keretrendszernél és a gyártónak kell az épp haszált cpu, gpu, wlan, bt, 2G, 3G, 4G chipekhez drivert és szoftvert készíteni, viszonylag rövid idő alatt. A használt chipek viszonylag gyakran cserélődnek. "

De én nem erről beszéltem.
    Adott egy telefon ami kijön egy adott verziószámú androval. Okés. De annak a telefonnak úgy ahogy van kifogástalannak kell lennie. Nem fogok megvenni egy lagos telefont aztán várni a frissítést, mint a messiást hátha azzal majd jobban megy. Ha szar nem veszem meg. Ennyi. Nem a frissítés fogja majd meghatározni a telefont amit veszek. A telefonnak a gyári szoftverrel alapállapotában kell megfelelőnek lennie. Ha nem az akkor nem veszem meg.
    Azt értem, hogy a következő telefon már értelemszerűen a legújabb androval fog kijönni. Ez egyértelmű, fejlődik a technika, új cuccok kerülnek bele a telefonba és a régi rendszer azt még nem támogatta okés.

Igen, a frissítés hozhat új funkciókat és optimalizálást. Ezért is írtam, hogy jó dolog a frissítés! De ez még nem ok arra, hogy itt mindenki úgy várja mint a messiást. Ha a telefon alapból szar üzemidővel rendelkezik és egy új frissítés kell ahhoz, hogy normálisan menjen akkor nem veszem meg! Ilyen egyszerű! Autót se csak 2 literes benzintankkal veszel, hogy majd 3 hónap múlva úgyis jön rá egy frissítés és akkor már 20 litert is bele lehet majd tankolni.

Új hozzászólás Aktív témák