Új hozzászólás Aktív témák
-
Napfénysüti
nagyúr
Nem rossz kis gép gondolom elég jó ára lehet.
-
Karel2
csendes tag
Lesz Hello Kitty változat is?
-
Semmi bajom a linuxxal, mindenki azt használ, amit akar, csak azt nem értem, hogy miért baj az, hogy egy ingyenes oprendszert nem telepít előre egy gyártó egy olyan gépre, amit 99.99%-ban amúgy is windows-al fognak használni. Aki meg van annyira hozzáértő, az minden további nélkül rá tudja tenni az ubuntut is, senki sem akadályozza meg ebben, ráadásul neki egyébként is tök fölösleg lenne előre telepíteni.
Az árában meg valszeg elenyésző az oprendszer ára, akit ez tart vissza, hogy pont ezt a gépet vegye, az így járt...(Mellesleg használtam linuxot, de nem győzőtt meg, ráadásul olyan programokat használok, amik többsége nincs linuxra, annak meg nem látom értelmét, hogy linux alól futtassak emulált környezetben windowsos programokat...)
-
Tikakukac
titán
Csudijó felszereltsége van, de én már Toughbookot is sajnálom mikor sárosan hazahozzák faterék, nem hogy ezt
-
szuper-t
őstag
semmi
-
kokyt
senior tag
Teljesen igazad van. Rohadjon meg:
- minden alaplap gyártó, mert nekem nincs szükségem az összes bővítőhelyre és portra
- a Toshiba, mert dokkoló port nélkül nem tudom megvenni a Tecrát, pedig én nem is használom
- a billentyűzet gyártók, mert minek fizessek a billentyűzet Pause/Break gombjáért, ha még nem is használtam soha?
- az Ikea, mert csúszásgátló talpakat is adnak a bútorhoz, de nekem szőnyegen nem kell
No comment... -
törölt tag
Az eladáskor belekalkulálják az árba az oprendszert is ez zavar leginkább iylen gépnél az eredeti ár akár 2-3x át is.
egy oem win??? minek a 2-3x-osa? az oem piaci árának? vagy a laptopnak? az egyik szimpla hülyeség, ráadásnak ebben az árkategóriában, ha drágábban is mérnék hozzá, aprópénz.
ha a laptop 2-3x-ára gondoltál, akkor szerintem "keresse fel orvosát, gyógyszerészét". -
veector
senior tag
Tudod fórumon úgy szokás, hogy azért válaszolsz valakinek, mert valami értelmeset akarsz mondani, nem pedig egyből személyeskedsz.
És azt elmondanád, miért is debil?"(nem, a linux nem az, csak a kockáknak, egy átlag felhasználó nem tudja kényelmesen használni, és a célközönség nem a kockákból áll főleg...)"
ezzel mondjuk én se értek egyet, mert átlag felhasználóknak bőven elég egy ubuntu, azon elmegy az openoffice.org meg gimp ha igényesebb. Viszont tervezők/grafikusoknak nem ajánlott, mert a virtualizáció lassúcska. -
negyedes
addikt
Igen benne voltam. Mara mar megszunt a nagy "szabadsag" lazam es visszatertem win7re. Just works februar 1 ota, ugy hogy most pl beta teszter vagyok eles gepen(sp1). Az is logikus, hogy felteszel egy ingyenes ost es virtualisn futatsz egy fizetoset(aminek meg kell vedd a licenszet). Na nem akarok tobbet kotekedni.
Amugy a gep az vagany, Massziv egy darab.
-
Most tényleg azt gondolod, hogy egy ilyen laptopot 2-3 évig bekapcsolva tartanak? Ez egy teljesen normális pici laptop, csak bírja a gyűrődést, hogy szutykos-poros helyen is lehessen használni. Nem hülye a gyártó, nyilván pontosan tudja, hogy a vásárlóközönségének mire van szüksége, és ebbe nyilván beltartozik egy használható oprendszer is. (nem, a linux nem az, csak a kockáknak, egy átlag felhasználó nem tudja kényelmesen használni, és a célközönség nem a kockákból áll főleg...)
-
szuper-t
őstag
Mostanában olyan gépeket tartok karban amiknek létfontossága 2-3 évig működnie leállás hiba vagy lassulás nélkül. erre az eddigi tapasztalatok szerint a Win nem volt képes sajnos
erre nem akartam kitérni mert tuti belekötnek
illetve adatvédelem szempontjából egy Linux még mindig erősebb mint 1Win.
Elfogult vagyok tudom de nem eszi feleslegesen a procit nem hajtja a hdd-tDe az általad felhozott alkalmazásokhoz tényleg nem kell Linux
(#22) negyedes
Ha benne vagy a témána mélyebben is akkor tudod h forgatással illetve virtuális környezettel bármi elfut rajta.
Cedega, Wine... -
negyedes
addikt
-
szuper-t
őstag
1 ilyen géphez nem windows illik. így
otthoni felhasználásra tökéletes de ha már komolyabb dolgokról van szó én nem merném rábízni a winre az adataimat.
De ha úgy nézzük akkor ez megint marketing illetve ingyen reklám a Microsoftnak
+ pénz is hisz eladták a rendszert mellé. -
szuper-t
őstag
Az eladáskor belekalkulálják az árba az oprendszert is ez zavar leginkább iylen gépnél az eredeti ár akár 2-3x át is.
(mármint mi így csináltuk x helyen nagyobb gép eladása esetén.. nem volt fer dolog)
Én kicsit más fejjel gondolkozom megártott a kereskedelem
Másnak értelmetlen probléma nekem idegesítő.de nem akarom tele offolni
-
Ebben a kategóriában (Párizs-Dakar rallyra, szafarira/dzsungelharcosnak) elkelne már egy teljesen vízálló megoldás. Gondolom a vízállósághoz passzív hűtés kell, ahhoz meg max 2-3W fogyasztású proci... kérdés még, hogy mennyire áll ellent a sivatagi homoknak? (van-e cserélhető betétes porszűrő a hűtésben és ilyenek.
Énis örülnék egy hasonló kütyünek, csak mint fentebb írtam, kritérium a teljes vízállóság - esetleg még az is, hogy vízbe ejtve ne süllyedjen el.Olyan árakon, amiken ezeket a cuccokat vesztegetik, ennyi beleférne.
-
BaLee
addikt
Mekkora királyság lenne egy ilyen!
Építkezésre, üzemi körülményekhez ideális. Nem kell félteni, hogy rápakolnak meg behorpad meg összekarcolódik.
-
ZCoyote
őstag
Egyszer jó lenne egy ilyennel menni tárgyalásra. Biztos lenne ott egy-két gúvadt szem
-
Silentfrog
veterán
A discoveryn Bear Grylls nél sose láttam ilyen kütyüt,pedig ő tényleg nagy tulélö!
-
Ez kalapács helyett is jó, de vszínű drágább is nála.
-
rudi
nagyúr
Kísértetiesen hasonlít ez a gép a Panasonic CF-19-re.
-
methyl
tag
És mennyi az ára???
No nem mint ha kéne, de azért érdekelne hogy veri e a millió forintot... -
szuper-t
őstag
Gyönyörű gép minden álmom majd 1 ilyen birtoklása
A készülékre operációs rendszerként Windows 7, Vista vagy XP kerülhet.... No Comment.
-
bartucc
addikt
Ez aztán a túlélőgép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A V100 megerősített vázú notebook Core i7 processzorral lesz kapható.
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest