- Pánik a memóriapiacon
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- PLC programozás
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
A kisebb ház valóban jelenthet előnyt a "légcsatornás" megoldáshoz. Bár itt is igaz, hogy a ventilátor gyorsaságánál fontosabb annak légszállítási képessége.
Egy jól átgondolt ventivel, alacsony fordulaton is meg lehet valósítani a jó szellőztetést. (A fenti házamban nekem ilyen volt.)
Az már egyéni ízlés dolga inkább, hogy alulnyomásos, túlnyomásos, vagy lineáris megoldás legyen a szellőzés.
A mostani maxi ATX házamban (Phanteks Enthoo Pro TG) nem kellett a teljes "légcsatornás" megoldást megvalósítanom.
A ház alul és felül nyitott; én annyit tettem, hogy hátul és elől - a megszokásnak megfelelően - minden rést leragasztottam. Tehát a levegőt a gyári két venti (első-hátsó) csak szemből hátra felé tudja mozgatni.
És mivel a gép alkatrészei kicsik, a légáram így is tökéletes. Ez remekül látható az egészen kiváló hőmérsékleti eredményeken.
Az egyetlen ok, ami miatt az amúgy kiválóan teljesítő gyári hűtőt le szeretném cserélni, az annak hangereje.
Ez a Zalman valóban jónak tűnt, de ennyit nem akarok költeni a célra. Ráadásul azóta utánaolvastam, és látom, hogy léteznek hasonló méretű és kialakítású hűtők, amelyek 200 RPM-ről induló ventit kaptak, és max fordulaton sem hangosabbak ~20 dB-nél.
A célom egy ilyen. Jó nagy borda és rajta extrém lassú, de jó légmozgató képességű venti.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest